Met het gezin naar Afrika: welke bestemming kies je?
< Terug naar overzicht
Met het gezin naar Afrika: welke bestemming kies je?

Met het gezin naar Afrika: welke bestemming kies je?

Afrika is groots, puur en adembenemend. Ook met kinderen is een reis naar Afrika een grote aanrader. Wil je samen met je gezin naar Afrika, maar weet je niet goed welke familiereis je moet kiezen? No worries! In dit blog helpen we je ontdekken welke Afrikaanse bestemming de juiste keuze is voor jouw gezin. 

1. Zuid-Afrika

Familiereis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de beste Afrikaanse landen om met kinderen te bezoeken, zeker als je voor het eerst naar Afrika reist. Door de grote diversiteit van dit land, biedt het ook immens veel mogelijkheden voor avontuurlijke gezinnen. Het hoogtepunt van Zuid-Afrika is voor velen het Krugerpark, waar je samen met je kinderen op zoek kunt gaan naar de Big Five. Maar in Zuid-Afrika vind je ook prachtige stranden, bijzondere landschappen en boeiende steden. Zo breng je tijdens twee van onze familiereizen door Zuid-Afrika een bezoek aan Kaapstad, vanuit waar je veel leuke dingen kunt ondernemen, zoals in de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, een bezoekje aan de kleurrijke wijk Bo-Kaap of een excursie naar Robbeneiland.

2. Tanzania

Familiereis Tanzania

Zijn jouw kinderen echte dierenvrienden? Denk dan zeker eens na over een familiereis naar Tanzania. Dit is hét safariland bij uitstek. Daal samen met je gezin in een 4x4 jeep af in de Ngorongoro krater en begeef je tussen duizenden olifanten in het Tarangire Nationaal Park. Ook gamedrives in de beroemde Serengeti mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een familiereis in Tanzania. Tanzania is erg geschikt voor een familiereis, omdat het land naast avontuur ook veel ruimte voor ontspanning biedt. Op het exotische eiland Zanzibar kun je samen met je gezin genieten van witte stranden vol palmbomen. De perfecte plek om te varen, snorkelen, zwemmen en bij te komen van alle indrukken.

3. Kenia

Familiereis Kenia

Ook in Kenia heb je veel mogelijkheden om Afrikaans wild te spotten. Tijdens onze familiereis naar Kenia ga met je kinderen op pad in de nationale parken van Masai Mara, Nakuru en Amboseli. In die laatste aanschouwen jullie misschien wel het beroemde en fotogenieke beeld van wandelende olifanten met in de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra’s. Ook ontmoet je de kleurrijke Masai-stammen en geniet je op het strand aan de Indische Ocean. Om het nog mooier te maken is onze familiereis door Kenia een Comfort-Plus reis. Dit betekent onder andere extra comfortabel vervoer in onze eigen minibusjes, overnachtingen in 3-sterren hotels en lodges die veelal zijn voorzien van zwembad, en veel maaltijden inbegrepen in de reissom. Zeker voor gezinnen die voor het eerst naar Afrika reizen is het extra comfort absoluut een aanrader! 

Willen jij en je gezin de pracht van Kenia en Tanzania combineren? Dat kan met onze 23-daagse familiereis Kenia, Tanzania & Zanzibar. Tijdens deze Avontuur-Plus reis worden lodges en hotels afgewisseld met kampeerovernachtingen voor het ultieme Afrika-gevoel!

4. Namibië, Botswana & Zimbabwe

Familiereis Nambië, Botswana & Zimbabwe

Willen jij en je gezin er nog een schepje bovenop doen en zelfs door drie Afrikaanse landen reizen? Kies dan voor Namibië, Botswana en Zimbabwe. Deze roadtrip langs zandduinen, wildparken en watervallen zal jullie gegarandeerd nog lange tijd bijblijven. Ervaar een ongeëvenaarde variëteit aan landschappen en culturen; van het olifantrijke Chobe Nationaal Park tot de huizenhoge zandduinen in de Sossusvlei en van het moderne Windhoek tot de imposante Victoria watervallen. Door meerdere nachten te kamperen krijgen jullie de kans om niet alleen overdag, maar ook ’s avonds de vele dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Schrik vooral niet als er ’s nachts opeens een nijlpaard naast je tent staat te grazen! Al met al is dit een avontuur voor jong en oud dat speciaal geschikt is voor de echte Afrikaliefhebbers. 

Afrikaans avontuur

Welke Afrikaanse bestemming je ook kiest, een familiereis naar het moedercontinent is hoe dan ook bijzonder. De dieren, de landschappen en de vriendelijke bevolking maken dit continent tot een warm bad met oneindige mogelijkheden om dingen te leren en avonturen te beleven. Een familiereis naar Afrika is iets wat je echt moet ervaren en zal een onuitwisbare indruk achterlaten op jou en je kinderen.

Heb je na het lezen van dit blog toch nog wat hulp nodig bij je keuze? Onze reisexperts weten alles over onze familiereizen naar Afrika en helpen je graag op weg. Neem gerust contact met ze op.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte