< Terug naar overzicht
Maak kennis met onze reisexperts

Maak kennis met onze reisexperts

Bij Sawadee zitten we altijd voor je klaar om je te helpen bij je reisplannen. Of je nu een praktische vraag hebt, hulp nodig hebt bij het kiezen van een bestemming of een persoonlijk reisadvies wilt; onze ervaren en gepassioneerde reisexperts helpen je graag via de telefoon, de mail, de chat of social media. Maar wie zijn nu precies die mensen aan de andere kant van de lijn? Je komt het te weten in dit blog! Acht Sawadee reisexperts én teamleider Laura stellen zichzelf graag aan je voor.

Laura – teamleider van de verkoopafdeling

Laura

"Mijn naam is Laura en samen met mijn gezin reis ik al jaren de wereld over. Mijn eerste verre reis maakte ik ooit naar Nieuw-Zeeland. Vanaf dat moment was ik besmet met het reisvirus en volgden vele mooie andere bestemmingen zoals Namibië, Australië, Brazilië, Thailand, Costa Rica, Botswana, Sri Lanka en ga zo maar door. Het avontuur, de vrijheid, de prachtige natuur, kennismaken met andere culturen… er is zoveel te ontdekken. Vanaf het moment dat je je bestemming hebt gekozen begint de voorpret. Vervolgens genieten van je prachtige reis en dan thuiskomen met een schat aan mooie ervaringen, die voor altijd op je netvlies staan. Zo ontzettend waardevol."

Met hoeveel mensen werken jullie op de afdeling?

“Inmiddels ben ik werkzaam bij Sawadee Reizen en help ik samen met mijn 10 enthousiaste en reislustige reisexperts heel veel mensen met het kiezen van een bestemming of met het beantwoorden van vragen over allerlei reizen en landen.” 

Met wat voor vragen kunnen reizigers bij jullie terecht? 

“De vragen die we krijgen zijn zeer uiteenlopend. Soms weten mensen al waar ze naartoe willen, maar soms ook niet en helpen we ze met het maken van een keuze.  Veel vragen gaan ook over hoe avontuurlijk de reis is, over de excursies die ter plaatse te maken zijn, over het land, over het weer, of de leeftijden van de kinderen passen in de groep die al geboekt heeft… Kortom, met alle vragen kan je bij ons terecht.” 

Wat maakt dit zo’n leuk team? 

“Mijn reisexperts hebben bij elkaar een schat aan reiservaring en ze doen niets liever dan hun passie delen met iedereen die contact opneemt.” 

Ethan-Rory – reisexpert

Ethan

"Ik ben Ethan-Rory, 25 jaar oud en werk 5 jaar bij Sawadee op de verkoopafdeling. Van m’n vader heb ik echt “the travel bug” gekregen door de vele mooie reizen die ik met hem heb mogen maken en door het feit dat ook hij jarenlang als reisadviseur heeft gewerkt. De passie “reist” dus echt door het bloed!” 

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk? 

“Hetgeen wat dit werk zo leuk maakt is natuurlijk de leuke collega’s, de leuke gesprekken die je hebt met enthousiaste reizigers en het op pad gestuurd worden om de mooiste bestemmingen te verkennen!” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen?  

“Als reisadviseur krijg ik veel vragen over wat voor schoenen raadzaam zijn om mee te nemen, of welke slaapzak het beste meegenomen kan worden tijdens een meerdaagse trektocht in Nepal. Maar de vraag waarin werd verwacht dat ik ook een opleiding tot weerman heb gedaan, is er een die me tot de dag van vandaag is bijgebleven: 'Op de website staat dat het aan het einde van de middag begint te regenen in het regenwoud, hoe laat begint het dan? Is dat 2 uur, 3 uur, 4 uur? En als ik op het strand ben, wanneer regent het dan?' ” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?

“Zelf ben ik net terug uit het prachtige Zuid-Afrika, dus ik sta klaar voor al je vragen over het spotten van de big five en mooie wandelroutes naar de top van de Tafelberg!” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“Ik heb al 35 landen mogen bezoeken waarvan Australië absoluut mijn favoriete bestemming is! Ik heb enorm veel reisplannen, maar ik wil absoluut zo snel mogelijk dobberen in de Blue Lagoon in IJsland.” 

Monique – reisexpert  

Monique

“Ik ben Monique en ik werk op de afdeling Verkoop. Reizen doe ik al van jongs af aan. Vroeger met mijn ouders door Europa en vanaf m'n studententijd ook buiten Europa. Het mooiste aan reizen vind ik het leren kennen van nieuwe culturen, het ontmoeten van nieuwe mensen, het ontdekken van prachtige plekken en natuurlijk het proeven van ander eten. Daarom past dit werk ook zo goed bij mij.” 

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk? 

“Elke dag kan ik andere mensen enthousiast maken voor een bepaalde bestemming en ze helpen hun droomreis te vinden.” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen?  

“Als reisspecialist krijg ik veel leuke en bijzondere vragen. Deze lopen uiteen van algemene vragen over het weer en de lokale valuta, tot heel specifieke vragen over het gewicht en de afmetingen van de koffer. Klanten denken soms dat ze een domme of onbelangrijke vraag stellen, maar geen vraag is mij te gek. Dus stel ‘m gerust!” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?  

“Ik vind het extra leuk als mensen bellen met een vraag over een Aziatisch land. Azië is mijn favoriete werelddeel en ik heb hier al verschillende landen bezocht.” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“In totaal ben ik nu in zo'n 26 landen ter wereld geweest. Vergeleken met collega's of onze fanatieke reizigers is dat misschien niet veel. Dit komt doordat ik veel landen meerdere keren bezocht heb, om zoveel mogelijk van het land en de cultuur te leren kennen. Voor mij is er dus nog genoeg om te ontdekken. En met dit werk wordt het wensenlijstje ook niet korter. Hoog bovenaan op mijn lijstje staan Spitsbergen en Alaska. Ik ben benieuwd welke bestemming er bovenaan jouw lijstje staat!” 

Deborah – reisexpert  

Deborah

"Hoi! Ik ben Deborah en werk als Reisexpert bij Sawadee. Ik ben moeder van 2 jonge kinderen en zodra zij wat ouder zijn dan zullen wij ook met hen de wereld verder gaan ontdekken!”  

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk? 

“De leuke contacten met iedereen aan de telefoon, via de chat, mail en WhatsApp. Het samen op zoek gaan naar de meest geschikte reis is een leuke uitdaging en vind ik erg leuk om te doen. Als ik dan na de reis die persoon weer spreek en hoor dat het een fantastische reis is geweest, dan is dat natuurlijk erg leuk om te horen!” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen? 

“Van vragen over wat je mee moet nemen op je geboekte reis, tot informatie over de beste reistijd van de bestemming die je op het oog hebt; je kunt met al je vragen bij mij terecht. Soms begint iemand het gesprek met ‘misschien een beetje een gekke vraag…’ en dan ben ik heel benieuwd wat daarna komen gaat, maar is het gewoon een hele normale vraag in mijn ogen. Dus geen zorgen, stel je vragen gerust! “ 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?  

“Ik vind het extra leuk om gesprekken te hebben over Japan, een van mijn meest favoriete bestemmingen. Japan is zo bijzonder, haast niet te omschrijven en je moet het écht ervaren.” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“Er staat nog zoveel op mijn bucketlist, er is zoveel moois te zien op onze wereldbol. Maar een paar dingen op mijn lijstje: terug naar de roots van mijn man in Indonesië, rondtrekken met een camper door de Verenigde Staten, en ooit weer eens terug naar Japan.” 

Ruben – reisexpert & reisbegeleider 

Ruben

“Ik ben Ruben, al een lange tijd reisexpert bij Sawadee. Naast het adviseren van toekomstige reizigers, begeleid ik ook reizen.” 

Wat maakt jouw werk als reisexpert en reisbegeleider bij Sawadee zo leuk?  

“Die combinatie, reizen begeleiden en over reizen adviseren, vind ik heerlijk. Zo kan ik echt laten zien hoe het in de praktijk gaat.” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen?  

“Als mensen ons vragen of ze die trektocht Everest BaseCamp door de Nepalese Himalaya wel kunnen doen, dan ben ik in m’n element. Dan kan ik hen onvermoede krachten laten aanboren, want vaak kunnen mensen meer dan ze denken! Als ze maar rustig aan proberen wat voor hen het perfecte ritme is. Ook mensen die naar een land willen waarvan ze de taal niet machtig zijn; met een goede glimlach kom je heel ver.” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?  

“Vragen over Aziatische boeddhistische of Latijns-Amerikaanse bestemmingen zie ik het liefst.” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist?  

“Ik ben al in meer dan honderd landen geweest, maar ik hoop echt nog Ethiopië, de Malediven, Scandinavië, Suriname, Spitsbergen en de Galapagoseilanden te kunnen zien!” 

Tessa – reisexpert  

Tessa

“Vanuit het mooie Jordanië stel ik mij even voor. Ik ben Tessa, moeder van 2 avontuurlijke kinderen. Ik reis graag de wereld over en de laatste jaren reizen mijn kinderen gezellig mee. Inmiddels hebben we dan ook al een koffer vol toffe herinneringen gespaard.” 

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk? 

“Van al die toffe reizen boeken bij Sawadee krijg ik zelf ook altijd weer zin om op avontuur te gaan. Dat maakt het werken bij Sawadee extra leuk!” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen? 

“Mijn leukste vraag die ik kreeg van een klant? 'Ik zoek een bestemming waar ik nog nooit geweest ben!' Ik hou ervan. De avontuurlijke reiziger die de mooiste plekjes heeft bezocht en bij ons nog aanvulling zoekt voor zijn of haar bucketlist. Nou kom maar op, want hier weten wij bij Sawadee wel raad mee.” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?

“Het liefst babbel ik over Sri Lanka! Na jaren van onrust, corona, en de economische crisis waar dit land te maken mee heeft gehad, wil de bevolking niks liever dan de toerist - dus jou! - weer ontvangen! Verder is het een heel divers land. Met kinderen een fantastische keuze, want welk kind wil er nou niet op safari, rijden in een jeep, een mooie treinreis beleven en spelen in de zee! Sri Lanka staat bij mijn kinderen in ieder geval in hun top 3.” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“Inmiddels heb ik al 50 landen mogen bezoeken. Maar er kunnen er nog zoveel bij! Sommige landen heb ik vaker bezocht want soms is een land veel te groot om in een keer te bezoeken. Zo keer ik dit jaar weer terug met mijn kinderen naar Thailand, want zij willen graag naar het prachtige Khao Sok Nationaal Park waar je o.a. kan slapen op een drijvend vlot. Ik zelf zou graag nog naar Namibië willen gaan. En dan het liefst kamperen in de mooie natuur. Waar zou jij graag naar toe willen? Ik ben heel benieuwd!” 

Doris – reisexpert 

Doris

“Mijn naam is Doris en reizen, dat is voor mij het mooiste wat er is! Ongelofelijk prachtige plekken bezoeken, waar je soms net wat meer voor moet doen om er te komen. Uiteindelijk word je beloond met de plek en dat is wat ik er geweldig aan vind. Ik vertel je graag meer over onze mooie wereld!” 

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk?  

“Je mag het altijd over reizen hebben en verschillende soorten mensen spreken. Het juiste advies geven, dat maakt het werk uitdagend, maar ook heel leuk.” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen? 

“Word ik tijdens de snorkelexcursie niet aangevallen door krokodillen?” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?

“Ik vertel je graag meer over alle bestemmingen, maar een aantal landen in het bijzonder hebben mijn hart gestolen, zoals: Cambodja, Peru en het zuiden van India.” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“Peru, Panama, Thailand, Cambodja, India, Griekenland, Spanje en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan. Het lijstje met bucketlist landen houdt gewoonweg niet op.” 

Jesse – reisexpert 

Jesse

“Mijn naam is Jesse en ik ben alweer 21 jaar werkzaam in de reiswereld, waarvan de laatste 5 jaar met veel plezier bij Sawadee op de afdeling Verkoop.” 

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk? 

“Reizen is mijn passie en grootste hobby! Door de vele mooie reizen die ik zelf heb gemaakt, kan ik mijn reiservaring gebruiken in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik vind het erg leuk om onze klanten het beste advies te geven en mijn passie voor reizen over te brengen.” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen? 

“Er komen dagelijks heel veel bijzondere vragen binnen. Bijvoorbeeld vragen van klanten die als verrassing iets voor een jarige partner willen organiseren, maar soms ook een bijzondere vraag of het mogelijk is om as van een overleden partner mee te nemen en uit te strooien tijdens de reis.” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen? 

Het continent Afrika is mijn favoriete reisbestemming! Voornamelijk zuidelijk en oostelijk Afrika. Het kamperen in de Afrikaanse bush is een geweldige ervaring. Je ervaart op die manier het beste de prachtige natuur van Afrika. Het reizen door deze landen verveelt nooit en bij vragen over dit mooie continent kun je bij mij terecht!” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“Ik zit inmiddels alweer op 78 landen die ik heb bezocht op onze mooie aardbol. Bovenaan de bucketlist staat een reis naar Antarctica. Het lijkt me fantastisch om hier een boottocht te maken langs ijsbergen en fjorden en duizenden pinguïns te zien.” 

Annemieke – reisexpert 

Annemieke

“Mijn naam is Annemieke. Ik werk sinds 2016 bij Sawadee op de afdeling Verkoop. Daarvoor heb ik bij enkele reisorganisaties gewerkt, maar bij Sawadee heb ik mijn thuis qua werk echt gevonden. Oorspronkelijk werkte ik als leerkracht en schoolbegeleider in het basisonderwijs. Omdat ik altijd veel interesse had in het ontdekken van landen, topografie en "onderweg zijn" naar onbekende bestemmingen, waagde ik de sprong en ben ik overgestapt naar de reisbranche.”

Wat maakt jouw werk als reisexpert bij Sawadee zo leuk? 

“Met al mijn collega's van Sawadee verzorgen we een fantastisch avontuur voor al onze reizigers. Elke werkdag start ik met veel plezier en ben ik benieuwd naar alle vragen en "regelzaken" van die dag. Het is fijn om contact te hebben met onze vaste achterban aan reizigers en ook nieuwe geïnteresseerden te spreken.” 

Wat is de leukste, grappigste of meest bijzondere vraag die je ooit hebt gekregen? 

“Ik krijg vaak de vraag of ik zelf ook weleens mee ga op een groepsreis van Sawadee of misschien als reisbegeleider. Ik vind het dan altijd leuk om te vertellen dat ik geregeld meega op een Sawadee-reis in mijn vakantie. In een ver land kan ik dan echt apetrots zijn op onze mooi gekozen hotels, de activiteiten en op de bevlogenheid van onze reisbegeleiders.” 

Over welke bestemming beantwoord jij het liefst vragen?  

“Helemaal leuk is het natuurlijk als reizigers vragen hebben over een bestemming waar ik zelf ben geweest. We kennen al onze groepsreizen goed, maar vanuit eigen ervaring kunnen informeren biedt zoveel meer. Bijvoorbeeld hoe het was om de magische orka’s te zien in Canada, te shoppen in hectisch Kathmandu voordat de trekking begint in Nepal, de oude lavastromen bij de vulkaan Arenal te zien in Costa Rica, te wandelen in onbekend Albanië, walvissen te spotten bij Kaap de Goede Hoop, te genieten van de waanzinnig mooie dorpen aan de Amalfikust en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus kom maar door met een vraag over Nepal, de VS, Canada, Zuid-Afrika, Costa Rica, Thailand, Jordanië, Albanië en meer Europa.” 

Hoeveel landen heb jij al bezocht en wat staat er nog hoog op jouw bucketlist? 

“Ik heb al heel wat landen kunnen ontdekken. Voor dit blog heb ik ze voor het eerst geteld, het zijn er 29. Noorwegen, Peru, Ecuador, Australië en Patagonië staan op mijn bucketlist, maar mijn eerstvolgende reis zou zomaar ook iets anders kunnen worden.” 

Heb jij een vraag over een van onze reizen of wil je meer informatie over een bepaalde bestemming? Neem contact met ons op en wie weet helpt een van de reisexperts uit dit blog je verder met jouw reisplannen!