< Terug naar overzicht
Wat te doen in Marrakech? De beste reistips!

Wat te doen in Marrakech? De beste reistips!

Marrakech is een reden op zich om af te reizen naar Marokko. Deze stad is een juweel van Marrokaans-islamitische bouwkunst. Je vindt hier van alles op het gebied van cultuur, geschiedenis, shoppen en eten en drinken. Trek bij zonsondergang de stad in en laat je meesleuren door een waar sprookjestafereel.

Jmaa el Fna plein

Dit plein trekt dagelijks duizenden bezoekers en is het centrale kruispunt van de Marrakech medina. Tegen de avond komen er acrobaten, verkopers, kruidendokters, bedelaars, slangenbezweerders, apothekers en tandentrekkers bij elkaar. Na zonsondergang barst de drukte in alle hevigheid los. De dampende ketels van verschillende eetkramen en de geur van de lekkerste gegrilde gerechten laten de magen van jong en oud knorren. Welkom in Marrakesh!

Jmaa el Fna plein, Marrakech, Marokko

De Medina

De Medina, het oude centrum van Marrakesh, staat op de Werelderfgoedlijst. Tijdens het Frans protectoraat werd een nieuw stadcentrum gebouwd buiten de oude stadsmuren, de wijk Gueliz. Hotels, kantoren en andere moderne bouwwerken werden geweerd uit de Medina. Het oude centrum is daardoor goed bewaard gebleven. Hier proef je de oude sfeer en kan je heerlijk struinen.

Dar Si Said museum

Wie graag wat meer wil weten van Islamitische kunst en architectuur gaat naar het Dar Si Said museum. Het museum in gesitueerd in een voormalig paleis en om deze reden al een bezoek waard. Je vindt er kunst- en ambachtswerken zoals houtsnijwerk, kleding, koperen objecten en juwelen. De collectie is de grootste op het vlak van Berberkunst.

De souq

Bij een bezoek aan Marrakech hoort een dagje struinen door een souq. Deze markten bestaan uit talloze kraampjes vol met geurige kruiden- en specerijen, etenswaren, kleden, tapijten, stoffen en soms een overvloed aan toeristische snuisterijen. Verdwaal en laat je leiden door je gevoel, wie weet wat voor verrassends je tegenkomt!

Hammam

Lekker stomen, scrubben en masseren. Een bezoek aan een Hammam is een absolute aanrader voor wie op reis gaat naar Marokko. In Marrakech heb je genoeg keuze om je eens flink in de watten te laten leggen. In een Hammam maak je gebruik van een heet stoombad, kan je je spieren laten los masseren en wie wat dode huidcellen kwijt wil kan kiezen voor een flinke scrubbeurt.

Jardin Majorelle

Van alle tuinen in deze bloeiende stad is Jardin Majorelle het meest speciaal. Met een grote verzameling uitzonderlijke cactussen, vakkundig aangelegde lelievijvers en de knalgele en blauwe architectuur zal deze plek je versteld doen staan. Kom wel vroeg in de ochtend, als de toerbussen nog niet zijn gearriveerd.

Marrakech, Marokko

Bekijk de rondreizen naar Marokko van Sawadee.