Accommodaties van de Familiereis Kleine Sunda Eilanden
< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Nick's Pension - Ubud (Bali)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Het charmante Nick's Pension is prachtig gelegen tussen de rijstvelden en op loopafstand van het gezellige centrum van Ubud. Het hotel heeft een Balinese stijl en beschikt over een zwembad en restaurant waar Balinese en internationale gerechten worden geserveerd. De kamers beschikken over een eigen badkamer, airconditioning en een eigen balkon met prachtig uitzicht op de tuin.


 •  

  Bhanuswari Resort - Ubud (Bali)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Het hotel wordt omgeven door prachtige rijstvelden. Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het toeristische centrum van Ubud. Er zijn shuttles aanwezig die je naar het centrum kunnen brengen. Twee buitenzwembaden geven je voldoende mogelijkheden voor een verfrissende duik. De kamers beschikken over meubelen die door lokale kunstenaars gemaakt zijn. Het restaurant serveert diverse Westerse en Indonesische gerechten.

 •  

  Sea World - Maumere (Flores)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Sea World is een hotel aan zee. Het ligt aan het prachtige strand van Waiara. Je kan hier heerlijk ontspannen en het is de ideale omgeving om te zwemmen en snorkelen. Er zijn 25 bungalows en genieten van de zonsondergang doe je bij de bar.

 •  

  Kelimutu Ecolodge - Moni (Flores)

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   Puur Sawadee

  Puur Sawadee - overnachting ecolodge
  Aan de voet van de vulkaan en met uitzicht op de rijstterrassen van Moni, ligt de Kelimutu ecolodge. Ze beschermen het milieu door middel van recycling van water en afval en efficiënt gebruik van elektriciteit, zonne-energie en regenwater. De kamers zijn in chalet stijl opgetrokken.


  Een Puur Sawadee overnachting heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming.


 •  

  Pondok SVD - Riung (Flores)

  • image image
   eigen badkamer

  Pondok SVD is een missiepost die ook 21 kamers verhuren aan toeristen. Het is gelegen in het centrum van Riung. De eenvoudige kamers hebben een eigen mandikamer met koud water.

 •  

  Hotel Sanian - Bajawa (Flores)

  • image image
   eigen badkamer

  Hotel Sanian is gelegen in het hart van Bajawa. De kamers zijn comfortabel maar eenvoudig ingericht en beschikken over een eigen badkamer.

 •  

  SMBC - Ruteng (Flores)

  • image image
   eigen badkamer

  Deze missiepost is een klooster met gastenkamers. De zusters zijn zeer aardig en doen er alles aan om je thuis te doen voelen. De kamers zijn zeer goed onderhouden. Het klooster is wel wat verder verwijderd van het centrum.

 •  

  Sindha hotel - Ruteng

  • image image
   wifi

  Deze accommodatie ligt in Ruteng, de hoofstad van het Manggarai district. Het is een prachtige plek om te verblijven en te genieten van de lokale gastvrijheid. Het hotel heeft 35 kamers met uitzicht op een tropische tuin. Het light dicht gelegen bij een supermarkt, restaurants, markten en het openbaar vervoer. 

 •  

  Hotel Puri Sari Beach - Labuan Bajo (Flores)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Direct aan het strand van Pede aan de rand van Labuan Bajo en op een rustige plek, ligt dit heerlijke hotel. De kamers zijn ruim en netjes. Het hotel heeft een zwembad, een heerlijke tropische tuin en direct toegang tot de zee.
 •  

  3-daagse boottocht Komodo - Komodo nationaal park

  Tijdens de 3-daagse boottocht zijn de voorzieningen zeer beperkt en eenvoudig. Je overnacht in een eenvoudige meerpersoons-kajuit met stapelbedden. De meeste mensen kiezen voor een slaapplaats op het dek, wat een bijzondere ervaring is: een duizend-sterren hotel! Er zijn eenvoudige zoetwaterdouches en toiletten aan boord. Ondanks dat de bedden en de voorzieningen zeer eenvoudig zijn, is deze meerdaagse boottocht een zeer bijzondere en unieke ervaring. Er worden verschillende boten gebruikt afhankelijk van de vertrekdatum. Alle faciliteiten aan boord zijn hetzelfde.

 •  

  Green Orry Inn - Tetebatu (Lombok)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Green Orry Inn bestaat uit zeer eenvoudige kamers. Er zijn weinig hotels in deze regio. We hebben bewust gekozen om te verblijven in Tetebatu omwille van de prachtige wandelingen die je hier tussen de tabaks- en rijstvelden kan maken.

 •  

  Puri Saron Senggigi - Senggigi (Lombok)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Dit hotel ligt buiten het centrum van Senggigi maar pal aan het stand. Er is ook een zwembad. De ruime kamers liggen rond een centrale, tropische tuin.
 •  

  Royal Regantris Villa Karang - Gili Air

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  De perfecte locatie om je vakantie rustig af te sluiten, loop je hotelkamer uit en ga lekker zonnen op het strand. Het wordt kiezen tussen een duik in de zee of in het zwembad. De kamers beschikken over een eigen badkamer en ventilator. Er is een restaurant aanwezig met heerlijke gerechten en uitzicht op zee. 

Accommodatie algemeen

We slapen overwegend in comfortabele hotels met een zwembad. Omdat er op Flores niet veel toeristen komen, is de keuze aan accommodaties beperkt. De hotels zijn kleinschalig en eenvoudig, vaak zijn ze wel heel sfeervol. In een aantal hotels is er in de kamer geen douche maar een mandikamer. Uit een grote bak koud water kun je scheppen water over je heen gooien als douche. Tijdens de boottocht zijn de voorzieningen eenvoudig. Je overnacht in een meerpersoonskajuit met eenvoudige bedden. De slaapgedeeltes bestaan uit van elkaar afgescheiden nissen, waar een gordijn voor hangt. De meeste mensen prefereren een slaapplaats op het dek.

Reis je met z’n tweeën of drieën dan deel je een kamer. Boek je met meer dan drie personen, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen. We willen je er op wijzen dat een driepersoonskamer vaak inhoudt dat er een extra oplap bed in een gewone tweepersoonskamer gezet wordt. Op een enkele locatie kan het voorkomen dat geen derde bed kan worden bijgezet. In dat geval wordt een extra matras op de grond geplaatst. Uit ervaring weten we dat deze voor lange Nederlandse reizigers niet altijd toereikend zijn. Daarnaast blijft met drie bedden in een tweepersoonskamer natuurlijk minder ruimte over voor je bagage. Wil je dit liever niet dan adviseren we je aan om een eenpersoonskamer te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Dan deel je de kamer (of tent indien van toepassing) met iemand van hetzelfde geslacht*. Wanneer je kiest voor een kamer op indeling wordt er gedurende de reis steeds gerouleerd. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 450.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt. Wil je dit liever niet, dan kun je voor € 450 extra een éénpersoonskamer bijboeken. We proberen terplekke zo veel als mogelijk dat deze kamers bij elkaar in de buurt liggen.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst. Bij het boeken van een kamer op indeling, wordt van je verwacht dat je rekening houdt met je kamergenoot. Denk je dat jouw kamergenoot last van je gaat ondervinden omdat je snurkt, laat opblijft of vaak midden in de nacht op moet staan? Dan boek je te allen tijde een eenpersoonskamer. Boek je toch op indeling, maar blijkt tijdens de reis dat jouw kamergenoot overlast ervaart? Dan ben je verplicht ter plekke alsnog een eigen kamer te boeken. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor jouw rekening en dienen ter plekke te worden voldaan.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis maken we gebruik van een eigen bus en boot.

Bus

We hebben de beschikking over een eigen bus met chauffeur en bijrijder, vaak met airconditioning. De wegen op Flores zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Doordat we door het bergachtige binnenland rijden met soms zeer scherpe haarspeldbochten reizen we niet heel snel. De bagage gaat bovenop het dak. Op Lombok is de bus iets comfortabeler dan op Flores. De beenruimte in de bus is beperkt.

Boot

Zowel de kapitein als de crew van deze boten hebben al vele jaren ervaring in deze regio. Op onze reis varen terug naar Flores. Onze groepen bestaan uit maximaal 18 deelnemers en wij hebben de boot altijd voor onszelf. Tevens zijn de boten voorzien van reddingsvesten en navigatie- en communicatiesystemen. Op mogelijke calamiteiten zijn we dus terdege voorbereid. Daarnaast geeft de kapitein of de reisbegeleider, voordat de boottocht begint, een duidelijke veiligheidsinstructie. De door ons gebruikte boten voldoen uiteraard aan alle lokale veiligheidseisen. We vertrekken pas nadat officieel toestemming is gegeven door de havenautoriteiten. Zonder deze zogenaamde ‘Harbour master permit’, waarbij alle weerswaarschuwingen uitgebreid worden bekeken, varen onze boten in geen geval uit. Aan boord is een aantal eenvoudige meerpersoonshutten, een toilet en een zoetwaterdouche (eenmaal per dag).

 •  

  Ferry - Indonesië

  Vanaf Lombok reizen we per ferry naar de Gili eilanden. We maken gebruik van een snel boot. De boot is ruim, heeft 70 zitplaatsen en beschikt over een toilet aan boord. Houd er rekening mee dat je je eigen bagage aan/van boord moet dragen. 

Familiereis Kleine Sunda Eilanden

Langs draken en vulkanen

Familiereis kleine sunda eilanden
23 dagen vanaf € 3.679 € 3.579 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Naar boven