< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende vakantie zonder lange reisdagen met veel vrijheid om dingen te ontdekken
 • Griekse oudheden op het vaste land en mooie stranden op Zakynthos
 • Bezoek aan Athene en de indrukwekkende Akropolis
 • Inclusief boottocht per privéboot langs de kust van Zakynthos
 • Inclusief fietstocht op Zakynthos onder leiding van een gids
 • Veel mogelijkheden om te zwemmen, snorkelen en mountainbiken op Zakynthos
 • Bezoek aan Epidaurus en Olympia
 • Overnachtingen in sfeervolle familiehotels

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Athene

  image

  Vandaag begint jullie avontuur naar Griekenland. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel in het centrum van de stad te brengen. Onder het genot van een drankje worden jullie welkom geheten door de Nederlands sprekende reisleider. Afhankelijk van de aankomsttijd is er tijd en gelegenheid om alvast de omgeving te ontdekken, even bijslapen en bijkomen van de reis kan natuurlijk ook.

 • 2

  Athene / vrije dag

  image

  Bezoek vandaag zeker het nabij gelegen archeologische museum, doe mee met een tekenwedstrijd en zoek naar de beelden van Athena, Poseidon en Zeus. Het Parthenon is hét symbool van Griekenland, het wereldberoemde monument waakt al lang trots over de stad. Breng een bezoek aan de levendigste wijk van Athene: Plaka. In een doolhof van smalle, knusse straatjes vind je lokale, betaalbare restaurants en cafeetjes. Probeer hier maar eens om niet te verdwalen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Nafplio

  image

  Na het ontbijt staat onze bus klaar en verlaten we Athene. We zullen vier uur onderweg zijn, maar we zullen onderweg stoppen om de benen te strekken. Vervelen in de bus hoeft niet, alleen al het uitzicht over de blauwe Saronische zee biedt voldoende afleiding. De kleur van het water is echt prachtig! De eerste stop om de benen te strekken is de brug over het diepe kanaal van Korinthe. Al in de oudheid is men begonnen met graven, maar pas in de 19e eeuw werd het werk afgerond. Het kanaal scheidt het vaste land met de Peloponnessos. Wat is het steil!

  image

  De volgende stop is het amfitheater van Epidaurus. Dit theater stamt uit de 4e eeuw voor Christus en wordt nog steeds gebruikt voor voorstellingen. De akoestiek is zo goed dat je helemaal bovenin iemand op de bühne hoort fluisteren. Probeer het maar eens uit! Hierna rijden we naar Nafplio, een heerlijke stad met gezellige smalle straatjes, een bruizend plein en lange boulevard. ’s Middags kan onze bus je naar het nabij gelegen zandstrand van Karathona brengen. Aan strandvertier is gedacht, een grote strandtas met frisbees en ballen is voor iedereen beschikbaar. Wie heeft er zin in een potje strandvoetbal?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Olympia

  image

  Vandaag zwaaien we Nafplio uit en, na een volle reisdag, zullen we uiteindelijk in Olympia aankomen. ‘s Ochtend pakken we onze spullen en rijden naar de kustplaats Diakopto. Daar stappen we over op de trein naar Kalavrita, een levendig stadje hoog in de bergen. Deze spoorlijn loopt door de groene Voraikos kloof, met onderweg vele tunneltjes en spoorbruggen en overbrugt met 20 kilometer een hoogte van 750 meter. Wat een leuke rit! Na de lunch, in één van de vele sfeervolle taverna’s vertrekken we naar Olympia. Onderweg zullen we de frisse berglucht opsnuiven in het dorpje van Lagadia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Olympia / naar Zakynthos

  image

  Om de drukte van Olympia te vermijden staan we vroeg op om als één van de eersten bij de ingang van de archeologische site te staan. Hier zijn ooit de Olympische Spelen begonnen en nog steeds word hier elke vier jaar de Olympische fakkel aangestoken. Misschien herken je het wel van één van de verhalen van Asterix en Obelix. De renbaan in het stadium is toegankelijk om te sprinten. We houden hier een race en wanen ons in de 5e eeuw voor Christus. Het wordt een spannende race! De winnaar krijgt natuurlijk een Olympische lauwerkrans van olijftakken. Een rondleiding voert ons over het gehele terrein, met als afsluiter een bezoek aan het museum.

  image

  Hierna laten we Olympia achter ons en met een korte bustocht komen we aan bij Kaourouta, een lang breed zandstrand, met aan de horizon het eiland Zakynthos. Vanuit de nabij gelegen haven van Kilini vertrekt de veerboot naar dit groene eiland. Nog voordat de zon ondergaat komen we aan op onze volgende stek. Wat een hoop verschillende vervoersmiddelen hebben we al gehad! In het gezellige stadje Alykes verblijven we drie nachten in een hotel met zwembad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Alykes (Zakynthos) / vrije dag

  image

  Behalve strand, zwembad, zonnen, lezen en luieren, valt er voldoende in Alykes te doen. Op het strand kun je waterfietsen huren, suppen of parasailen. Diegene die meer van het binnenland wil zien kunnen kiezen uit verschillende wandelroutes. Deze lopen over kronkelige weggetjes door de omringende groene heuvels. De mooiste route loopt langs oude olijfbomen en door eindeloze druivenvelden. Mocht je nog meer van Zakynthos willen zien, dan zou je een auto kunnen huren of je kunt je opgeven voor een eiland busexcursie.

  image

  Je zult je verbazen over de groenheid van het eiland, met een pallet aan kleurige bloemen. Zakynthos wordt dan ook niet voor niets liefkozend ‘Foire di Levant’ (Bloem van het Oosten) genoemd. Ook kun je in het noorden de Blue Caves bezoeken. Dit zijn zeegrotten en enorme bogen uitgehouwen door de eeuwig deinende zee. Ook kun je met een bootje het beroemde scheepswrak-strand bezoeken. Misschien ken je dit strand wel van de ansichtkaarten waar Zakynthos bekend om staat. Maak jij een mooiere foto?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Lemni Keri (Zakynthos) / Fiets- en boottocht

  image

  De laatste dag van de vakantie is vol activiteit en plezier. ’s Ochtends vroeg stappen we op onze bus en rijden naar het haventje van Limni Keri. We stappen meteen aan boord en gaan de zee op. Onderweg varen we langs de kliffen en zeegrotten van Keri en kunnen we in een baai van boord springen. 

  image

  Op het onbewoonde eilandje van Marathonisi gaan we picknicken, met wederom een prachtig zandstrand om te snorkelen en te zwemmen. Eenmaal terug in de haven stappen we op onze fiets, iedereen krijgt een helm en voor elke lengte hebben we een geschikte framemaat. Een relatief vlakke route over rustige weggetjes volgt, we fietsen door druivenvelden en olijfgaarden terug naar ons hotel vlak bij de kust. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 8

  Vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten en vrienden die je hebt gemaakt. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Familiereis Griekenland meivakantie

Griekse cultuur en zonnige eilanden

image
8 dagen vanaf € 1.198
Naar boven