Reisverslag van de Familiereis Ecuador
< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Witte vulkanen en kleurrijke Indianen

Ecuador heeft geen wereldwonderen, maar voor wie zijn ogen openhoudt, heeft dit kleine Zuid Amerikaanse land op de evenaar elke dag een leuke verrassing in petto.

Ik houd van de mensen, de rust, de sereniteit bijna waarmee de indianen op de hoogvlakte van de Andes leven. De mensen zijn bescheiden, maar zit je lekker op een bankje op één van de vele pleinen, dan raak je gauw in gesprek. Over de manier van leven en over wat men bezighoudt. Er is een groot respect voor Pacha Mama, moeder Aarde, en men is tevreden met weinig. Die dingen raken me. Daar leer ik elke keer weer van.

Ecuador heeft alles voor een heerlijke vakantie; bergen, kust, jungle en natuurlijk de evenaar. Hier kun je allemaal leuke activiteiten doen, zoals wandelen, raften, lekker badderen in warmwaterbronnen en naar indianenmarkten. Of gewoon rondkijken in de koloniale steden. En alle plekken zijn even leuk om te bezoeken.

De Andes boezemt ontzag in met haar witte, soms rokende vulkanen, helderblauwe kratermeren, Inca ruïnes en kleurrijke indianen. Het tropisch regenwoud brengt je in mystieke sferen met felgekleurde vogels en kolossale bomen. Het kustgebied is een paradijsje met witte zandstranden, enorme walvissen en Jan van Genten met felblauwe voeten. Je reist eenvoudig van de Andes naar de jungle en van de Andes naar de kust. Landschap en klimaat veranderen snel. Het ene moment rits je je fleecetrui nog wat verder dicht, het andere moment ervaar je de vochtige warmte van het tropische regenwoud of een aangename bries aan de Pacifische oceaan. En het is natuurlijk gewoon leuk om met je ene voet op het Noordelijk en met je andere voet op het Zuidelijk halfrond te kunnen staan!

Ecuador is mijn favoriete bestemming in Zuid Amerika. Om de vriendelijke mensen, de spectaculaire natuur en de eeuwenoude cultuur. Wil je het allemaal zelf zien en beleven? Ga dan mee naar Ecuador!

Familiereis Ecuador

Avontuur op de evenaar

mitad del mundo, ecuador, familiereis
20 dagen vanaf € 3.369,-
Naar boven
 

Boek nu je reis & krijg
een Bever cadeaubon t.w.v. €40 p.p.


Boek t/m 31 maart jouw reis en krijg per persoon een Bever cadeaubon t.w.v. €40 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.