< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 23 deelnemers
 • Driedaags verblijf (volpension) in een comfortabele lodge in de jungle van het Amazonegebied
 • Overnachting in het hotel van de thermale baden van Papallacta
 • Mogelijkheid om te verlengen op de Galapagos eilanden
 • Overnachting bij een Indiaanse familie in de omgeving van Otavalo
 • Actieve rondreis met koloniale steden, Indianenmarkten en spectaculaire natuur
 • Spectaculaire treintocht via het beroemde traject Nariz del Diablo
 • Ontspannen afsluiting aan de kust van Ecuador waar je perfect kunt surfen
 • Spectaculaire beklimming van de flanken van de Chimborazo vulkaan
 • Overnachtingen vaak in sfeervolle comfortabele hotels, in koloniale stijl gebouwd

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Quito

  image

  We vertrekken vandaag naar Ecuador! Hebben jullie er zin in? Bij vluchtinfo vinden jullie alle informatie over de vlucht. 

 • 2

  vrij verblijf Quito (2850 m)

  image

  Quito ligt op een hoogte van 2850 meter, in een dal van het Andesgebergte. Dit is best wel hoog he! Je zult dan ook even moeten wennen aan de ijle lucht en vooral de eerste dagen kun je het beter wat rustiger aan doen. Vandaag kunnen jullie een bezoek brengen aan het oude stadsgedeelte met haar vele koloniale kerken, kloosters, huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen. In het moderne stadscentrum vind je volop mogelijkheden om een terrasje te pakken of te eten in één van de knusse restaurantjes. We slapen in een hotelletje in het moderne stadscentrum.

 • 3

  naar Otavalo - bezoek aan de evenaar

  image

  Wist je dat Ecuador ‘evenaar’ betekent in het Spaans? En laat het land nou net midden op de evenaar liggen. We brengen vandaag een bezoek aan Mitad del Mundo, het midden van de wereld, waar je zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond kunt overstappen. Best cool toch! Vanaf de evenaar is het nog drie uur rijden naar het stadje Otavalo, wat vooral bekend is vanwege de markt, die je de volgende ochtend kunt bezoeken. We slapen in een sfeervolle hostería in of net buiten Otavalo.

 • 4

  Otavalo - vrije dag

  image

  Vandaag heb je samen met je familie de tijd om de omgeving van Otavalo te verkennen. Jullie kunnen een bezoek brengen aan verschillende kleine Indiaanse dorpen. Een leuke tour, waarbij je onder andere een werkplaats van een panfluitenmaker en een wever bezoekt. Of maak een fikse wandeltocht rondom een diepgroen gekleurd vulkaanmeer. Waar kiezen jullie voor?

  image

  De weekmarkt in Otavalo is op zaterdag, maar ook op de andere dagen van de week vindt de markt plaats, in een wat kleinere vorm. Aan de rand van Otavalo is op zaterdag een dierenmarkt, waar Indianen druk onderhandelen over de meegebrachte koeien, paarden, varkens, schapen en andere dieren. In het centrum is de markt voor groenten, fruit en andere levensmiddelen. Daarnaast is er een overvloed aan souvenirs te koop, waaronder handgeweven wandkleden, wollen truien, sieraden, hangmatten, vilten hoeden, poncho's en nog meer nijverheidsproducten. Wat zien de Otavalo-Indianen er prachtig uit! De vrouwen dragen witte, geborduurde blouses, blauwwitte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen en de mannen een poncho, een halflange witte broek en een vilthoed met gevlochten lang haar eronder.

 • 5

  Otavalo - overnachting bij Indiaanse gastgezinnen

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de markt van Otavalo. Vervolgens gaan we naar onze Indiaanse gastgezinnen en komt het lokale leven wel erg dicht bij! In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boerengemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families hebben een bijhuisje of gastenkamers waar je de komende nacht verblijft. ’s Ochtends en ’s avonds wordt er door je gastgezin een typisch Ecuadoraanse maaltijd klaargemaakt en dat wordt smullen. Op een erg leuke manier kom je meer te weten over het dagelijkse leven. En misschien ontmoet je nog wel Ecuadoraanse leeftijdgenootjes!

 • 6

  thermale baden Papallacta (3200 m)

  image

  We rijden met onze bus naar de thermale baden van Papallacta. In een prachtige omgeving op 3200 meter hoogte liggen deze thermale baden en het gelijknamige zeer comfortabele hotel. De in chalet stijl gebouwde kamers liggen in een halve cirkel om de baden heen. Je kunt zo vanuit je kamer in bad stappen, wat een luxe. Je hebt de keus uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen dus voor ieder wat wils. En wat is heerlijker dan in het warme water de besneeuwde toppen van de vulkaan Antisana te bewonderen?

 • 7

  naar het Amazone woud

  image

  Papallacta is het startpunt voor onze tocht naar het Amazonegebied van Ecuador. We dalen in een aantal uur af via Tena, de hoofdstad van de provincie van de Amazonerivier Napo, en komen in de namiddag in de lodge aan. Onderweg zien we de omgeving steeds groener en tropischer worden en hebben we uitzicht over het Ecuadoraans Amazonegebied, wat een prachtig gezicht! We verblijven drie nachten in de lodge in het vochtige oerwoudgebied.

 • 8

  Amazone woud

  image

  We maken verschillende korte wandelingen in de omgeving en we zullen er ook per kano op uit trekken, even een lekkere sportieve dag. De kans dat je tijdens de wandeling dieren aan zult treffen, is klein. Maar niet getreurd, het oerwoud is overweldigend. Onze Ecuadoraanse gids zal ons meer vertellen over de plantensoorten, erg leerzaam!

 • 9

  Amazone woud

  image

  Gedurende je verblijf maak je kennis met de medicinale werking van planten en bomen als uña de gato en sangre de drago en zie je koffiestruiken, cacaobomen en papayabomen. Flora die je thuis niet tegen zult komen. 

 • 10

  Amazone - Baños

  image

  Via een jungleroute tot aan Puyo, de hoofdstad van de provincie Pastaza, rijden we naar Baños. Dit stadje staat bekend om de vorming van mooie figuren uit het lichte balsahout. We brengen een kort bezoek aan een balsafabriek om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Vervolgens rijden we weer de Andes in langs een prachtige route met vele watervallen. We maken een stop bij de Pailon del Diablo waterval, één van de grootste uit de omgeving en arriveren vervolgens in Baños, een stadje gelegen op 1800 m hoogte en met een aangenaam klimaat. In Baños overnachten we in een gezellig hotel met zwembad, bommetje!

 • 11

  vrij verblijf Baños

  image

  Baños is gelegen in een prachtig groene omgeving van suikerrietvelden, bosrijke heuvels en watervallen die neerkletteren in diepe ravijnen. Jullie kunnen hier lopend of per fiets de omgeving verkennen. Na deze activiteiten is een bad in de warmwaterbronnen, waar Baños zijn naam aan te danken heeft, welverdiend. Lekker dobberen maar! 

 • 12

  naar Guamote

  image

  We reizen vandaag naar het authentieke en zeer inheemse plaatsje Guamote, waar we twee nachten verblijven in het sfeervolle onderkomen Inti Sisa. 

  Puur Sawadee - Inti Sisa stichting

  image

  Met ons verblijf in deze accommodatie steunen we rechtstreeks de activiteiten van de Inti Sisa stichting. Ze hebben in 1999 een opleidingscentrum opgericht om betere opleidingsmogelijkheden te verschaffen aan de inheemse bewoners van Guamote en omgeving, vooral voor meisjes en vrouwen. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van workshops, zoals computer les, naaiwerken, muziekles en Engelse taal.

 • 13

  Chimborazovulkaan / terug naar Guamote

  image

  We brengen een bezoek aan het basiskamp van de Chimborazovulkaan. We rijden met onze bus tot aan de berghut op 4800 meter, vanwaar we de lager gelegen zijdes van de Chimborazo beklimmen. Het uitzicht over de páramo met zijn zwarte zand, bergbloemen, bergstruiken en mossen is schitterend. Echter, de meeste indruk maken toch de gletsjers boven ons en de top van de Chimborazo (6310 meter), die hoog boven ons uittorent. Liefhebbers kunnen vervolgens vanaf een hoogte van 4800 meter met de mountainbike de hellingen van de Chimborazo afsjezen. Let wel op, de wegen in Ecuador zijn minder goed dan in Nederland. 

 • 14

  treinrit Duivelsneus – Ingapirca/Alausi

  image

  's Ochtends vertrekken we per bus naar Alausi. In Alausi stappen we op de trein. Gedurende de treinrit passeren we het beroemde Nariz del Diablo (Duivelsneus)-traject. De Andes is hier zo steil dat het spoornet zigzaggend over de bergflanken aangelegd is. Heel langzaam en afwisselend voor- en achteruitrijdend, baant de trein zich een weg door de Andesketen. Maak je klaar voor deze levendige treinreis!  

  image

  We rijden met onze bus verder naar de Incaruïnes van Ingapirca. Wist je dat in de taal van de Inca's, het Quechua, Ingapirca 'de muren van de Inca' betekent? In de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel, waar de Incakoning regelmatig verbleef. Als je rondloopt tussen de ruïnes, wordt je zeker nieuwsgierig naar dit mysterieuze verleden. Vlakbij kun je in de contouren van rotsen la cara del Inca (het Indiaanse gezicht) herkennen. Het blijft een raadsel of deze rotswand het resultaat is van erosie of werk van mensenhanden. Wat denk jij? We overnachten in een sfeervol hotel vlakbij de ruïnes.

 • 15

  naar Cuenca

  image

  In een paar uur rijden we naar Cuenca. Deze koloniale stad wordt met recht de mooiste stad van Ecuador genoemd. De stad ligt op 2550 m hoogte. Statige koloniale huizen langs de Río Tomebamba, de indrukwekkende kathedraal, een vrolijke bloemenmarkt en met kasseien geplaveide straten bepalen het stadsbeeld. Vergeet geen mooie foto’s te maken hier!

  image

  Dit alles heeft de stad te danken aan haar rijke en gevarieerde culturele verleden. Oorspronkelijk lag de stad in het gebied van de Cañari-Indianen, die aan het eind van de 15de eeuw door de Inca's onderworpen werden. Nog geen halve eeuw later stond het gebied onder beheer van de Spaanse veroveraars. Van elk van deze periodes zijn in Cuenca nog overblijfselen te vinden. We overnachten twee nachten in een sfeervol hotel in het koloniale centrum.

 • 16

  Cuenca

  image

  Ben je op zondag in Cuenca dan is het een aanrader om de traditionele markt in Gualaceo te bezoeken. De zondagse markt in de koloniale stad van Gualaceo is een vrolijke sociale bijeenkomst waar een scala aan kleurrijke lokaal gemaakte artikelen worden verkocht door de lokale bevolking. Bezoekers reizen van heinde en verre om de markt te verkennen, te proeven van de heerlijke traditionele gerechten en te genieten van de feestelijke sfeer. Een echte Ecuadoraanse ervaring! Ben je doordeweeks in Cuenca dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Panamahoeden fabriek in de stad. De Panamahoed is het belangrijkste exportproduct van Cuenca. Hoe staat die bij jou?

 • 17

  Cuenca - Guayaquil

  image

  De reis naar Guayaquil is een prachtig voorbeeld van de diversiteit in het landschap op een klein oppervlak, iets wat Ecuador zo bijzonder maakt. Bereid je voor want, we klimmen tot ongeveer 4.000 meter hoogte en brengen een bezoek aan het merengebied en natuurreservaat Cajas. Tussen de 3.500 en 4.100 meter liggen honderden kleinere en grotere meren verspreid, een overblijfsel uit de ijstijden. Ben jij ook zo onder de indruk?

  image

  Op deze hoogte kunnen we de zogenaamde páramo-vegetatie zien: een ruig landschap met een schaarse begroeiing van kleine struikjes, grassen, kleurige bergbloemen, mossen en schimmels. Let op, want je kan hier de felgekleurde kolibrie, de brilbeer, het gordeldier, het stinkdier en het neusbeertje tegenkomen. Na een stevige wandeling kun je in een pittoresk restaurantje aan de rand van het reservaat genieten van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld forel. Een welverdiende maaltijd, vind je ook niet?

  image

  Na ons bezoek aan Cajas verlaten we de Andes en beginnen aan een lange afdaling door het nevelwoud tot in de tropische laagvlakte van de kust. We reizen naar de havenstad Guayaquil, waar we overnachten in een hotel in of nabij het centrum van de stad.

 • 18

  naar Montañita of optioneel bezoek aan de Galápagos eilanden

  image

  We reizen naar het kustplaatsje Montañita een rit van ongeveer 4 á 5 uur. We verblijven 4 nachten in een gezellig hotel vlakbij het strand. Montañita is een surfersparadijs waar je in de avonden van een heerlijke tropische cocktail kunt genieten en lekker kunt dansen op ritmische salsamuziek dus trek die dansschoenen maar aan.

  Optioneel bezoek aan de Galápagos eilanden

  Tijdens deze reis is het mogelijk om een 4-daags bezoek te brengen aan de Galápagos eilanden. Een erg leuke trip om te maken met je familie! Het bezoeken van de Galápagons eilanden kan op meerdere manieren. Wij bieden drie verschillende opties aan, die hieronder worden omschreven:


  1. Je verblijft in twee verschillende hotels op twee verschillende eilanden. Dit is mogelijk op alle vertrekken in juli en augustus.


  2. Je verblijft op de catamaran Nemo. Check bij 'data en prijzen' om welke 3 vertrekken dit gaat. En bekijk hoe de Nemo eruit ziet onder 'verblijf en vervoer'.


  3. Je verblijft op het comfortabele motorjacht San José. Check bij 'data en prijzen' om welk vertrek dit gaat. En bekijk hoe de San José eruit ziet onder 'verblijf en vervoer'.

  Wanneer je kiest voor de Galápagos eilanden, vervalt het verblijf aan het strand bij Montañita.

  Optioneel 4-daags Galapagosbezoek - 1. verblijf in hotels / €1.298,00 per persoon

  image

  Tijdens deze reis is het mogelijk om een 4-daags bezoek te brengen aan de Galápagos eilanden. Indien je kiest voor de Galápagos eilanden, vervalt het verblijf aan het strand bij Montañita. Tijdens het bezoek aan de Galápagos eilanden overnacht je op twee verschillende eilanden, namelijk op San Cristobal en op Santa Cruz. Kijk voor meer informatie over deze hotels onder het kopje 'verblijf en vervoer'.

  image

  Dag 18 Vlucht van Guayaquil naar Galápagos 

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar San Cristobal. Bij het inchecken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. Bij aankomst op het eiland San Cristobal zal een Engelssprekende natuurgids klaarstaan die je de komende dagen begeleid.

  Bij aankomst op de luchthaven op San Cristobal dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden

  In de middag brengen we een bezoek aan het Interpretation Center, gelijk een goed begin voor een kennismaking met de Galapagos. In het bezoekerscentrum leren we meer over de natuur en geschiedenis van dit unieke gebied. 

  image

  Vervolgens wandelen we naar het nabij gelegen Frigate Bird Hill, genaamd naar de grote fregatvogels die zich hier nestelen. De liefhebbers kunnen verder wandelen tot aan de baai van Playa Carola, het domein van zeeleeuwen en zeeleguanen.


  We overnachten in een hotel op San Cristobal.

  image

  Dag 19 Isla Lobos en Playa Ochoa
  Per speedboot bezoeken we het eilandje Isla Lobos en Playa Ochoa. Het eiland staat bekend om haar perfecte snorkelmogelijkheden en witte stranden. Tijdens een korte wandeling gaan we op zoek naar blauwvoet jan van genten en de zeeleeuwen waar het eiland zijn naam aan te danken heeft. 

  image

  Wanneer we aankomen bij Playa Ochoa is er ook tijd om te snorkelen. Verken de onderwaterwereld waar de Galapagos eilanden zo bekend om staan. Hier worden met enige regelmaat schildpadden en roggen gespot. In ongeveer een half uur varen we daarna weer terug naar San Cristobal.

  image

  Dag 20 Santa Cruz / kayakken en Tortuga Bay

  In de ochtend nemen we de speedboot naar Santa Cruz. We maken een schitterende kayak excursie in een rustige baai bij Punta Estrada. Hier is ook de mogelijkheid om te snorkelen, waarbij je kans hebt op het zien van zeeleeuwen, zeeschildpadden en roggen.

  image

  In de middag lopen we vanuit Puerto Ayora in zo'n 45 minuten naar Tortuga Bay. Dit is de enige manier om op dit mooie strand te komen. Onderweg loop je door een droog tropisch bos met enorm hoge cactussen waar je als je goed luistert de Darwinvinken kunt horen zingen. Eenmaal aangekomen op het strand kun je een duik nemen. Als je geluk hebt, kun je hier schildpadden en zeeleguanen bewonderen.

  image

  Dag 21 Reuzenschildpadden hooglanden / vlucht naar Guayaquil

  Per bus verkennen we de hooglanden van dit eiland, waar we de Galapagos reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen. Hierna vertrekken we richting het vliegveld om terug te vliegen naar Guayaquil waar je nog een nacht verblijft.

  image

  Dag 22  Guayaquil vrije dag/ vlucht naar Amsterdam

  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. 

  Dag 23 aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Optioneel 4-daags Galapagosbezoek - 2. verblijf op catamaran Nemo / €1.698,00 per persoon

  4- daags bezoek Galápagos Nemo

  Een impressie van de Nemo en meer informatie over de catamaran kun je vinden onder het kopje accommodatie.

  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen een hut voor je te reserveren. Indien de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.  image

  Dag 18 vlucht Guayaquil - Galápagos / North Seymour

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar Baltra. Bij het in checken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon.

  image

  Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden naar de veerboot die ons over het Itabaca Channel naar Santa Cruz brengt. Een korte busrit brengt ons naar de haven van Ayora. Met rubberboten worden we naar de catamaran gebracht.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan North Seymour. Dit platte eilandje is een opgeduwd stukje zeebodem. Via het pad op North Seymour doorkruis je het binnenland en verken je de rotsachtige kust. Onderweg kom je langs kolonies van blauwvoet jan van genten en fregatvogels. De prachtige fregatvogel, een grote zwarte vogel met een aanzienlijke vleugel spanwijdte en een kromme snavel, is extreem snel. Fregatvogels staan bekend om de grote rode keelzak die ze in de paartijd opblazen tot een grote rode ballon, om vrouwtjes te verleiden.

  image

  Dag 19 Genovesa - Darwin Bay en Prince Phillips’ Steps

  De Darwin Bay is ontstaan toen een deel van de kraterrand van Genovesa in zee is gestort. Je maakt een natte landing op een prachtig wit strand van koraalzand. Dit is een populair eiland onder vogelaars. Er kunnen onder meer de volgende vogels worden gespot: roodvoet jan van genten, Nazcagenten, Amerikaanse grijze ruiters, lavameeuwen, regenwulpen, geelkruinkwaks, Galapagosreigers, en mangrovezangers. 

  image

  Van een mangrovebosje waar roodvoet jan van genten nestelen stijgt het pad geleidelijk naar de rand van de kliffen. Vogelliefhebbers kunnen op zoek naar de grote grondvink, de spitssnavelgrondvink, de Galapagosduif en zwaluwstaartmeeuwen. Vanaf het keerpunt aan het eind van het klif heb je een prachtig uitzicht over dit vogeleiland.

  image

  In de middag bezoeken we El Barranco (beter bekend als Prins Philip’s Steps). Het ligt aan het zuidelijke deel van Darwin Bay. Je klimt naar het plateau bovenop de oostelijke kraterrand om Darwin Bay. In de beschutte bosjes is een grote populatie roodvoet jan van genten en op de winderige rotsen erachter broeden Nazcagenten. Stormvogels en velduilen hebben de ideale plek gevonden om te nestelen in de gaten en ruimtes in de geërodeerde lava.

  image

  Dag 20 Bartolome en de Chinese Hoed

  Bartolome eiland ligt tegenover Sullivan Bay en is een van de jongste van de eilanden. Het heeft een hoogte van 114 meter en vanaf de top zullen we de mooiste landschappen van de Galapagos-eilanden aanschouwen met onder andere vulkanische kegels, maanachtige kraters, en lavavelden. Er is zeer weinig vegetatie op dit eiland. Bartolome heeft tevens twee adembenemende stranden waar zeeschildpadden en een kleine kolonie Galapagospinguïns te vinden is.

  image

  De onder water wereld van Bartolome lijkt op een tropisch aquarium. De ondiepe, heldere en warme wateren zijn ideaal om te snorkelen tussen koraal, knagende papegaaivissen, scholen doktersvissen, ongevaarlijke witpunt rifhaaien en groene zeeschildpadden. Als je geluk hebt kan je zelfs vissende Galapagos pinguïns spotten.

  image

  De Chinese Hoed is een klein eilandje (1 vierkante km) vlakbij de zuidoostelijke punt van Santiago Island. Het is een recente vulkanische kegel en heeft, wanneer je kijkt vanaf de noordkant, de vorm van een Chinese hoed Aan de westzijde kun je lava formaties zien. Deze zijn gevormd onder de zee en naar boven verheven, waardoor er koraal te vinden is op de lava. Dit bezoek is ideaal om te leren over geologische kenmerken zoals lavabuizen en lavastromen.

  image

  Dag 21 Santa Cruz - Hooglanden / vlucht naar Guayaquil

  Onderweg naar Puerto Ayora rijden we nog langs de weelderige hooglanden van Santa Cruz. We gaan hier op zoek naar de Galapagos reuzenschildpadden. Tientallen schildpadden leven hier in het wild en grote kans dat je deze dieren op slechts enkele meters te zien krijgt! 

  Vanaf de luchthaven van Baltra vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil waar je nog 1 nacht verblijft. 

  image

  Dag 22 Guayaquil / vrije dag / vlucht naar Amsterdam

  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar Amsterdam. 

  Dag 23 aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 4-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 3 overnachtingen aan boord van de Nemo I
  • 3x ontbijt, 4x lunch, 3x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting (exclusief wetsuit)


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden.

  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Montañita zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.

  Optioneel 4-daags Galapagosbezoek - 3. verblijf op motorjacht San Jose / €1.898,00 per persoon

  4-daags Galapagosbezoek San Jose

  Een impressie van de San José en meer informatie over het jacht kun je vinden onder het kopje 'Verblijf en Vervoer'.

  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen een hut voor je te reserveren. Indien de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.

  image

  Dag 18 vrije dag Guayaquil
  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar de Galápagos.

  image

  Dag 19 Guayaquil - Galápagos - Mosquera

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra. Bij het in checken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. 

  image

  Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar de cruise boot gebracht.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan Mosquera. Mosquera ligt tussen Baltra en North Seymour. Dit eilandje is ontstaan door een geologische verheffing, en heeft een rif van rotsen en koraal en een uitgestrekt wit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Je kunt ook verschillende soorten kustvogels observeren. Over de rotsen rennen vaak rode lavakrabben (Sally lightfoot crabs).

  image

  Dag 20 Genovesa - Darwin Bay en Prince Phillips’ Steps

  Deze baai is ontstaan toen een deel van de kraterrand van Genovesa in zee is gestort. Je maakt een natte landing op een prachtig wit strand van koraalzand. Dit is een populair eiland onder vogelaars. Er kunnen onder meer de volgende vogels worden gespot: roodvoet jan van genten, Nazcagenten, Amerikaanse grijze ruiters, lavameeuwen, regenwulpen, geelkruinkwaks, Galapagosreigers, en mangrovezangers. 

  image

  Van een mangrovebosje waar roodvoet jan van genten nestelen stijgt het pad geleidelijk naar de rand van de kliffen. Vogelliefhebbers kunnen op zoek naar de grote grondvink, de spitssnavelgrondvink, de Galapagosduif en zwaluwstaartmeeuwen. Vanaf het keerpunt aan het eind van het klif heb je een prachtig uitzicht over dit vogeleiland.

  image

  In de middag bezoeken we El Barranco (beter bekend als Prins Philip’s Steps). Het ligt aan het zuidelijke deel van Darwin Bay. Je klimt naar het plateau bovenop de oostelijke kraterrand om Darwin Bay. In de beschutte bosjes is een grote populatie roodvoet jan van genten en op de winderige rotsen erachter broeden Nazcagenten. Stormvogels en velduilen hebben de ideale plek gevonden om te nestelen in de gaten en ruimtes in de geërodeerde lava.

  image

  Dag 21 South Plaza en Santa Fe

  South Plaza ligt niet ver uit de oostkust van het eiland Santa Cruz, en is een van de twee Plaza-eilandjes. Ondanks zijn beperkte omvang zijn hier enkele van de interessantste en opmerkelijkste soorten van de Galapagos te vinden. Door overbevolking en enorme voedselconcurrentie zijn de Galapagos landleguanen op deze eilandjes kleiner gebleven dan hun verwanten op andere eilanden. 

  image

  Er zijn ook enkele hybride leguanen, een kruising van een mannelijke zeeleguaan met een vrouwelijke Galapagos landleguaan. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. De grote populatie leguanen is te danken aan de aanwezigheid van opuntia-cactusvruchten (tuna’s, hun favoriete voedsel). Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals: Audubon’s pijlstormvogels, rood-snavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen.

  image

  In de middag gaan we naar Santa Fe. Santa Fe ligt in het zuidoostelijke deel van de Galapagos. Sommige theorieën verzekeren dat dit mogelijk het oudste eiland in de archipel is. Santa Fe is de thuisbasis van een aantal endemische soorten zoals de Galapagos buizerd, de Galapagos slang, de Galapagos spotvogel, rice rats en één van de twee soorten van landlegunanen op de eilanden.

  image

  Het jacht gaat voor anker in een paradijselijke baai met azuurblauw helder water. Hier kun je volop snorkelen met speelse zeeleeuwen en tropische vissen. De rubberboot brengt je naar het strand, dat bezet wordt door een zeeleeuwenkolonie.

  image

  Dag 22 San Cristobal- Kicker Rock/ vlucht via Guayaquil naar Amsterdam

  De imposante rotskathedraal Leon Dormido (= Slapende Leeuw) of Kicker Rock heeft zelfs een losstaande toren en rijst op vanuit de diepe zee langs de noordwestkust van San Cristobal. In de wanden zijn talloze blauwvoet jan van genten, Nazcagenten en fregatvogels te vinden. In de middag vlieg je terug naar Guayaquil, Vanaf de luchthaven vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil. Je vliegt dezelfde dag door naar Amsterdam.

  Dag 23 Aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 4-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 3 overnachtingen aan boord van de San José
  • 3x ontbijt, 4x lunch, 3x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting (exclusief wetsuit)


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden.


  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in 
  Montañita zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.

 • 19

  Montañita - optioneel bezoek aan Isla de la Plata

  image

  Je kunt er voor kiezen om heerlijk te luieren maar vanuit Montañita heb je ook de mogelijkheid om het indrukwekkende vogeleiland Isla de la Plata te bezoeken. ’s Ochtends vertrek je eerst naar Puerto Lopez en van daaruit met een kleine boot naar dit eiland, dat bijna 40 km voor de kust ligt. Na twee uur varen bereik je Isla de la Plata. Onder begeleiding van een lokale natuurgids maak je een wandeling over het eiland.


  Van juli tot november is het seizoen van de 'garua' wat inhoudt dat het aan de kust meestal nevelig is met laaghangende bewolking.

  image

  Onderweg kom je vele vogelsoorten tegen, waaronder een aantal beroemde soorten van de Galápagos eilanden, zoals de blauwvoet, de gemaskerde en roodvoet Jan van Gent, Albatros, Keerkringvogel, Fregatvogels en Kalkoengieren. Het bijzondere van deze vogels is dat ze niet bang voor de mens zijn, net als op de Galápagos. Vaak zitten ze midden op het pad en ze zijn dan ook van korte afstand te fotograferen. Dit zorgt voor mooie plaatjes! In de maanden juni – september heb je tijdens de boottocht ook een goede kans op het zien van reusachtige bultrugwalvissen, super gaaf!

 • 20

  Montañita / vrije dag

  image

  Vandaag bepaal je wederom lekker zelf wat je gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld relaxen bij het zwembad of aan het strand. Een dagje rust is ook wel eens lekker, he jongens! Er zijn ook verschillende activiteiten te doen in de omgeving van Montañita.  

 • 21

  Montañita / vrije dag

  image

  Je kan ook een bezoek brengen aan de prachtige witte zandstranden van Los Frailes en een wandeling maken door de unieke tropische droogvegetatie van het nationale park Machalilla. Lekker met je familie genieten in de natuur!

 • 22

  naar Guayaquil, vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag reizen we terug naar Guayaquil. In Guayaquil komt ons avontuur aan z’n einde. Waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst in Amsterdam

  Daar zijn we weer, terug in Amsterdam!

Familiereis Ecuador

Avontuur op de evenaar

image
23 dagen vanaf € 2.828
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.