< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Actieve rondreis met koloniale steden, Indianenmarkten en spectaculaire natuur
 • Driedaags verblijf (volpension) in een comfortabele lodge in de jungle van het Amazonegebied
 • Overnachting in het hotel van de thermale baden van Papallacta
 • Overnachting bij een Indiaanse familie in de omgeving van Otavalo
 • Spectaculaire treintocht via het beroemde traject Nariz del Diablo
 • Ontspannen afsluiting aan de kust van Ecuador waar je perfect kunt surfen
 • Overnachtingen vaak in sfeervolle comfortabele hotels, in koloniale stijl gebouwd
 • Bij twee vertrekken mogelijkheid om te verlengen op de Galapagos eilanden
 • Spectaculaire beklimming van de flanken van de Chimborazo vulkaan

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Quito

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vrij verblijf Quito (2850 m)

  image

  Quito ligt op een hoogte van 2850 meter ligt, in een dal van het Andesgebergte, je zult even moeten wennen aan de ijle lucht. Vooral de eerste dagen kun je het beter wat rustiger aan doen. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan het oude stadsgedeelte met haar vele koloniale kerken, kloosters, huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen. In het moderne stadscentrum vind je volop mogelijkheden om een terrasje te pakken of te eten in één van de knusse restaurantjes. We slapen in een hotelletje in het moderne stadscentrum.

 • 3

  naar Otavalo - bezoek aan de evenaar

  image

  Ecuador betekent evenaar in het Spaans en het land dankt zijn naam dus aan het feit dat het midden op de evenaar ligt. We brengen vandaag een bezoek aan Mitad del Mundo, het midden van de wereld, waar je zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond kunt overstappen. Vanaf de evenaar is het nog drie uur rijden naar het stadje Otavalo, wat vooral bekend is vanwege de markt, die je de volgende ochtend kunt bezoeken. We slapen in een sfeervolle hostería in of net buiten Otavalo.

 • 4

  Otavalo - vrije dag

  image

  Vandaag heb je tijd om de omgeving van Otavalo te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan verschillende kleine Indiaanse dorpen. Een leuke tour, waarbij je onder andere een werkplaats van een panfluitenmaker en een wever bezoekt. Of maak een fikse wandeltocht rondom een diepgroen gekleurd vulkaanmeer.

  image

  De weekmarkt in Otavalo is op zaterdag, maar ook op de andere dagen van de week vindt de markt plaats, in een wat kleinere vorm. Aan de rand van Otavalo is op zaterdag een dierenmarkt, waar Indianen druk onderhandelen over de meegebrachte koeien, paarden, varkens, schapen en andere dieren. In het centrum is de markt voor groenten, fruit en andere levensmiddelen. Daarnaast is er een overvloed aan souvenirs te koop. Je vindt er handgeweven wandkleden, wollen truien, sieraden, hangmatten, vilten hoeden, poncho's en nog meer nijverheidsproducten. De Otavalo-Indianen zijn prachtig gekleed. De vrouwen dragen witte, geborduurde blouses, blauwwitte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen en de mannen een poncho en halflange witte broek, en een vilthoed met gevlochten lang haar eronder.

 • 5

  Otavalo - overnachting bij Indiaanse gastgezinnen

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de markt van Otavalo. Vervolgens gaan we naar onze Indiaanse gastgezinnen. In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boerengemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families hebben een bijhuisje of gastenkamers welke uit een tweepersoonskamer en een badkamer bestaan. De groep wordt opgesplitst en iedereen wordt naar zijn eigen gastgezin gebracht bij wie je de komende nacht verblijft. ’s Ochtends en ’s avonds wordt er door je gastgezin een typisch Ecuadoriaanse maaltijd klaargemaakt. Het is erg leuk om op deze manier met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven.

 • 6

  thermale baden Papallacta (3200 m)

  image

  We rijden met onze bus naar de thermale baden van Papallacta. In een prachtige omgeving op 3200 meter hoogte liggen de thermale baden van Papallacta en het gelijknamige zeer comfortabele hotel. De in chalet stijl gebouwde kamers liggen in een halve cirkel om de baden heen. Je kunt zo vanuit je kamer in bad stappen. Je hebt de keus uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen. Er is een goed restaurant en mogelijkheden tot massage. En wat is heerlijker dan in het warme water de besneeuwde toppen van de vulkaan Antisana te bewonderen?


  Let op: voor de reizen met vertrek op 11 juli en 25 juli 2016 is de volgorde van de reis aan het begin van de reis iets gewijzigd. We rijden op dag 3 vanuit Quito in zo'n 2 á 3 uur naar Papallacta in plaats van naar Otavalo. Op dag 4 rijden we naar Otavalo en vervolgen we onze reis. Op dag 7 rijden we vanuit Otavalo in zo'n zes uur naar de jungle. 

 • 7

  naar het Amazone woud

  image

  Papallacta is het startpunt voor onze tocht naar het Amazonegebied van Ecuador. We dalen in een aantal uur af via Tena, de hoofdstad van de provincie van de Amazonerivier Napo, en komen in de namiddag in de lodge aan. Een prachtige route aangezien we de omgeving steeds groener en tropischer zien worden en mooie uitzichten hebben over het Ecuadoriaans Amazonegebied. We verblijven drie nachten in de lodge in het vochtige oerwoudgebied.

 • 8

  Amazone woud

  image

  We maken verschillende korte wandelingen in de omgeving en we zullen er ook per kano op uit trekken. De kans dat je tijdens de wandeling dieren aan zult treffen, is klein. Je kunt wel genieten van het overweldigende oerwoud. Onze Ecuadoriaanse gids zal ons meer vertellen over de plantensoorten.

 • 9

  Amazone woud

  image

  Gedurende je verblijf maak je kennis met de medicinale werking van planten en bomen als uña de gato en sangre de drago en ziet koffiestruiken, cacaobomen en papayabomen. 

 • 10

  Amazone - Baños

  image

  Via een jungleroute tot aan Puyo, de hoofdstad van de provincie Pastaza, rijdens we naar Baños. Dit stadje staat bekend om de vervaardiging van mooie figuren uit het lichte balsahout. We brengen een kort bezoek aan een balsafabriek om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Vervolgens rijden we weer de Andes in langs een prachtige route met vele watervallen. We maken een stop bij de Pailon del Diablo waterval, één van de grootste uit de omgeving en arriveren vervolgens in Baños, een stadje gelegen op 1800 m hoogte en met een aangenaam klimaat. In Baños overnachten we in een gezellige hostería.

 • 11

  vrij verblijf Baños

  image

  Baños is gelegen in een prachtig groene omgeving van suikerrietvelden, bosrijke heuvels en watervallen die neerkletteren in diepe ravijnen. Hier bestaat de mogelijkheid om lopend of per fiets de omgeving te verkennen. Na deze activiteiten is een bad in de warmwaterbronnen, waar Baños zijn naam aan te danken heeft, welverdiend.

 • 12

  naar Guamote

  image

  We reizen vandaag naar het authentieke en zeer inheemse plaatsje Guamote, waar we twee nachten verblijven in het sfeervolle onderkomen Inti Sisa. Met ons verblijf in deze accommodatie steunen we rechtstreeks de activiteiten van de Inti Sisa stichting. Ze hebben in 1999 een opleidingscentrum opgericht om betere opleidingsmogelijkheden te verschaffen aan de inheemse bewoners van Guamote en omgeving, vooral voor meisjes en vrouwen. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van workshops, zoals computer les, naaiwerken, muziekles en Engelse taal.

 • 13

  Chimborazovulkaan / terug naar Guamote

  image

  We brengen een bezoek aan het basiskamp van de Chimborazovulkaan. We rijden met onze bus tot aan de berghut op 4800 meter, vanwaar we de lager gelegen flanken van de Chimborazo kunnen beklimmen. Het uitzicht over de páramo met zijn zwarte zand, bergbloemen, bergstruiken en mossen is schitterend. Echter, de meeste indruk maken toch de gletsjers boven ons en de top van de Chimborazo (6310 meter), die hoog boven ons uittorent. Liefhebbers kunnen vervolgens vanaf een hoogte van 4800 meter met de mountainbike de hellingen van de Chimborazo afsjezen.
  Let wel op, de wegen in Ecuador zijn minder goed dan in Nederland.

  Die avond overnachten we weer in Guamote.

 • 14

  treinrit Duivelsneus – Ingapirca/Alausi

  image

  's Ochtends vertrekken we per bus naar Alausi. In Alausi stappen we op de trein. Gedurende de treinrit passeren we het beroemde Nariz del Diablo (Duivelsneus)-traject. De Andes is hier zo steil dat het spoornet zigzaggend over de bergflanken aangelegd is. Heel langzaam en afwisselend voor- en achteruitrijdend, baant de trein zich een weg door de Andesketen.  

  image

  Na de treinreis rijden we met onze bus door naar de Incaruïnes van Ingapirca. In de taal van de Inca's, het Quechua, betekent Ingapirca 'de muren van de Inca'. In de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel, waar de Incakoning regelmatig verbleef. Als je rondloopt tussen de ruïnes, zal zeker je nieuwsgierigheid naar dit mysterieuze verleden gewekt worden. Vlakbij kun je in de contouren van rotsen la cara del Inca (het Indiaanse gezicht) herkennen. Het blijft een raadsel of deze rotswand het resultaat is van erosie of werk van mensenhanden. We overnachten in een sfeervol hotel dat vlakbij de ruïnes is gelegen.

 • 15

  naar Cuenca

  image

  In een paar uur rijden we naar Cuenca. Deze koloniale stad wordt met recht de mooiste stad van Ecuador genoemd. De stad ligt op 2550 m hoogte. Statige koloniale huizen langs de Río Tomebamba, de indrukwekkende kathedraal, een vrolijke bloemenmarkt en met kasseien geplaveide straten bepalen het stadsbeeld. 

  image

  Dit alles heeft de stad te danken aan haar rijke en gevarieerde culturele verleden. Oorspronkelijk lag de stad in het gebied van de Cañari-Indianen, die aan het eind van de 15de eeuw door de Inca's onderworpen werden. Nog geen halve eeuw later stond het gebied onder beheer van de Spaanse veroveraars. Van elk van deze periodes zijn in Cuenca nog overblijfselen te vinden. We overnachten twee nachten in een sfeervol hotel in het koloniale centrum.

 • 16

  Cuenca

  image

  Ben je op zondag in Cuenca dan is het een aanrader om de traditionele markt in Gualaceo te bezoeken. De zondagse markt in de koloniale stad van Gualaceo is een vrolijke sociale bijeenkomst waar een scala aan kleurrijke lokaal gemaakte artikelen kunnen worden verkocht door de lokale bevolking. Bezoekers reizen van heinde en verre om de markt te verkennen, te proeven van de heerlijke traditionele gerechten en te genieten van de feestelijke sfeer. Ben je doordeweeks in Cuenca dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Panamahoeden fabriek in de stad. De Panamahoed is het belangrijkste exportproduct van Cuenca.

 • 17

  Cuenca - Guayaquil

  image

  De reis naar Guayaquil is een prachtig voorbeeld van de diversiteit in het landschap op een klein oppervlak, iets wat Ecuador zo bijzonder maakt. We klimmen tot ongeveer 4.000 meter hoogte en brengen een bezoek aan het merengebied en natuurreservaat Cajas. Tussen de 3.500 en 4.100 meter liggen honderden kleinere en grotere meren verspreid, een overblijfsel uit de ijstijden.

  image

  Op deze hoogte kunnen we de zogenaamde páramo-vegetatie zien: een ruig landschap met een schaarse begroeiing van kleine struikjes, grassen, kleurige bergbloemen, mossen en schimmels. De felgekleurde kolibrie, de brilbeer, het gordeldier, het stinkdier en het neusbeertje komen hier voor. Na een stevige wandeling kun je in een pittoresk restaurantje aan de rand van het reservaat genieten van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld forel.

  image

  Na ons bezoek aan Cajas verlaten we de Andes en beginnen aan een lange afdaling door het nevelwoud tot in de tropische laagvlakte van de kust. We reizen naar de havenstad Guayaquil, waar we overnachten in een hotel in of nabij het centrum van de stad.

 • 18

  naar Montañita

  image

  We reizen naar het kustplaatsje Montañita een rit van ongeveer 4 á 5 uur. We verblijven 4 nachten in een gezellig hotel vlakbij het strand. Montañita is een surfersparadijs waar je in de avonden van een heerlijke tropische cocktail kunt genieten en lekker kunt dansen op ritmische salsamuziek.


  Van juli tot november is het seizoen van de 'garua' wat inhoudt dat het meestal nevelig is met laaghangende bewolking aan de kust.

  NB: Bij sommige reizen is het mogelijk om een 4-daags bezoek te brengen aan de Galápagos eilanden. Indien je kiest voor de Galápagos eilanden, vervalt het verblijf aan het strand bij Montañita. 

  Optioneel 4-daags bezoek Galápagos San Jose

  image

  Een impressie van de San José en meer informatie over het jacht kun je vinden onder het kopje accommodatie.

  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen een hut voor je te reserveren. Indien de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.

  image

  Dag 18 vrije dag Guayaquil
  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar de Galápagos.

  image

  Dag 19 Guayaquil - Galápagos - Mosquera

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra. Bij het in checken in Quito dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. 

  image

  Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar de cruise boot gebracht.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan Mosquera. Mosquera ligt tussen Baltra en North Seymour. Dit eilandje is ontstaan door een geologische verheffing, en heeft een rif van rotsen en koraal en een uitgestrekt wit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Je kunt ook verschillende soorten kustvogels observeren. Over de rotsen rennen vaak rode lavakrabben (Sally lightfoot crabs).

  image

  Dag 20 Genovesa - Darwin Bay en Prince Phillips’ Steps

  Deze baai is ontstaan toen een deel van de kraterrand van Genovesa in zee is gestort. Je maakt een natte landing op een prachtig wit strand van koraalzand. Dit is een populair eiland onder vogelaars. Er kunnen onder meer de volgende vogels worden gespot: roodvoet jan van genten, Nazcagenten, Amerikaanse grijze ruiters, lavameeuwen, regenwulpen, geelkruinkwaks, Galapagosreigers, en mangrovezangers. 

  image

  Van een mangrovebosje waar roodvoet jan van genten nestelen stijgt het pad geleidelijk naar de rand van de kliffen. Vogelliefhebbers kunnen op zoek naar de grote grondvink, de spitssnavelgrondvink, de Galapagosduif en zwaluwstaartmeeuwen. Vanaf het keerpunt aan het eind van het klif heb je een prachtig uitzicht over dit vogeleiland.

  image

  In de middag bezoeken we El Barranco (beter bekend als Prins Philip’s Steps). Het ligt aan het zuidelijke deel van Darwin Bay. Je klimt naar het plateau bovenop de oostelijke kraterrand om Darwin Bay. In de beschutte bosjes is een grote populatie roodvoet jan van genten en op de winderige rotsen erachter broeden Nazcagenten. Stormvogels en velduilen hebben de ideale plek gevonden om te nestelen in de gaten en ruimtes in de geërodeerde lava.

  image

  Dag 21 South Plaza en Santa Fe

  South Plaza ligt niet ver uit de oostkust van het eiland Santa Cruz, en is een van de twee Plaza-eilandjes. Ondanks zijn beperkte omvang zijn hier enkele van de interessantste en opmerkelijkste soorten van de Galapagos te vinden. Door overbevolking en enorme voedselconcurrentie zijn de Galapagos landleguanen op deze eilandjes kleiner gebleven dan hun verwanten op andere eilanden. 

  image

  Er zijn ook enkele hybride leguanen, een kruising van een mannelijke zeeleguaan met een vrouwelijke Galapagos landleguaan. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. De grote populatie leguanen is te danken aan de aanwezigheid van opuntia-cactusvruchten (tuna’s, hun favoriete voedsel). Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals: Audubon’s pijlstormvogels, rood-snavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen.

  image

  In de middag gaan we naar Santa Fe. Santa Fe ligt in het zuidoostelijke deel van de Galapagos. Sommige theorieën verzekeren dat dit mogelijk het oudste eiland in de archipel is. Santa Fe is de thuisbasis van een aantal endemische soorten zoals de Galapagos buizerd, de Galapagos slang, de Galapagos spotvogel, rice rats en één van de twee soorten van landlegunanen op de eilanden.

  image

  Het jacht gaat voor anker in een paradijselijke baai met azuurblauw helder water. Hier kun je volop snorkelen met speelse zeeleeuwen en tropische vissen. De rubberboot brengt je naar het strand, dat bezet wordt door een zeeleeuwenkolonie.

  image

  Dag 22 San Cristobal- Kicker Rock/ vlucht via Guayaquil naar Amsterdam

  De imposante rotskathedraal Leon Dormido (= Slapende Leeuw) of Kicker Rock heeft zelfs een losstaande toren en rijst op vanuit de diepe zee langs de noordwestkust van San Cristobal. In de wanden zijn talloze blauwvoet jan van genten, Nazcagenten en fregatvogels te vinden. In de middag vlieg je terug naar Guayaquil, Vanaf de luchthaven vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil. Je vliegt dezelfde dag door naar Amsterdam.

  Dag 23 Aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 4-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 3 overnachtingen aan boord van de San José e
  • 3x ontbijt, 4x lunch, 3x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden.


  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in 
  Montañita zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.

 • 19

  Montañita - optioneel bezoek aan Isla de la Plata

  image

  Je kunt er voor kiezen om heerlijk te luieren maar vanuit Montañita heb je ook de mogelijkheid om het indrukwekkende vogeleiland Isla de la Plata te bezoeken. ’s Ochtends vertrek je eerst naar Puerto Lopez en van daaruit met een kleine boot naar dit eiland, dat bijna 40 km voor de kust ligt. Na twee uur varen bereik je Isla de la Plata NP Machalilla. Onder begeleiding van een lokale natuurgids maak je een wandeling over het eiland. 

  image

  Onderweg kom je vele vogelsoorten tegen, waaronder een aantal beroemde soorten van de Galápagos eilanden, zoals de blauwvoet, de gemaskerde en roodvoet Jan van Gent, Albatros, Keerkringvogel, Fregatvogels en Kalkoengieren. Het bijzondere van deze vogels is dat ze niet bang voor de mens zijn, net als op de Galápagos. Vaak zitten ze midden op het pad en ze zijn dan ook van korte afstand te fotograferen. In de maanden juni – september heb je tijdens de boottocht ook een goede kans op het zien van reusachtige bultrugwalvissen.

 • 20

  Montañita / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag bijvoorbeeld heerlijk relaxen bij het zwembad of aan het strand. Er zijn ook verschillende activiteiten te doen in de omgeving van Montañita.  

 • 21

  Montañita / vrije dag

  image

  Verder kan je ook een bezoek brengen aan de prachtige witte zandstranden van Los Frailes en een wandeling maken door de unieke tropische droogvegetatie van het nationale park Machalilla.

 • 22

  naar Guayaquil, vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag reizen we terug naar Guayaquil. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Ecuador

Boekbaar vanaf 15-10-2016.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!