< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Lima

  Eindelijk is het zover, de familiereis naar Peru gaat beginnen! Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema onder het tabblad vluchtinfo. In Lima overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 2

  via Pisco naar Paracas

  image

  Onze eerste busrit is naar het stadje Pisco, waar we in 4 uur naartoe rijden. ’s Middags bezoeken we het Parque Nacional de Paracas, gelegen in de baai van Paracas, net ten zuiden van Pisco. Hier maken we een wandeling in het zeer droge gebied met prachtige rotsformaties. Onderweg zien we vele zeevogels en met een beetje geluk een groep flamingo´s. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Islas Ballestas - Huacachina

  image

  Vlakbij Pisco ligt een aantal eilandjes voor de kust, de Islas Ballestas. De kleine rotseilanden worden voornamelijk bewoond door enorme hoeveelheden zeevogels, waaronder pelikanen, aalscholvers, jan van genten en zelfs pinguïns. Heb je ooit zoveel vogels bij elkaar gezien? Grote families zeeleeuwen wonen hier trouwens ook. We maken een twee uur durende boottocht langs de eilanden.

  Het kan voorkomen dat de boottocht vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan. Dus duimen dat het weer mee zit!

  image

  Na de boottocht rijden we door naar Huacachina, een oase in de woestijn omringd door prachtige zandduinen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Nazca

  image

  Vanuit Huacachina reizen we in 3 uur naar het stadje Nazca, waar we 2 nachten slapen in een sfeervol hotel met zwembad. Bommetje! In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Vanuit Nazca kun je (indien de weersomstandigheden het toelaten) een vlucht maken boven de woestijn om de bekende enorme afbeeldingen te bewonderen. Heb jij de afbeelding van de spin, aap en walvis al gespot? Een erg leuke ervaring voor het hele gezin.

  image

  Vanaf de grond zie je alleen lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, tot tekeningen samensmelten. Er zijn vele theorieën over de oorsprong en de betekenis van deze lijnen, maar het blijft een mysterie! Jullie kunnen dit ook vanaf een uitkijktoren bekijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Nazca / bezoek mummies in Chauchilla

  image

  We gaan vandaag op pad naar de Incaruïnes van Paredón en de aquaducten van Cantalloq. Deze indrukwekkende bouwwerken worden nu nog steeds voor irrigatie gebruikt. Vandaag krijgen jullie mummies te zien! We brengen een bezoek aan de begraafplaats van Chauchilla. In dit wonderlijke woestijnlandschap liggen verschillende mummies met restanten van haar en kleding en daaromheen honderden beenderen uit de Nazca-cultuur, één van de pré-Incaculturen. Erg indrukwekkend!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Arequipa

  image

  Maak je klaar voor een erg lange reisdag, want we rijden in één dag naar Arequipa. De tocht voert ons door de smalle kuststrook van Peru die over de hele lengte uit een zeer droge woestijn bestaat. Soms rijden we langs zee, dan weer draait de weg richting de Andes, die verder landinwaarts de kustlijn volgt. Er is onderweg dus genoeg te zien. We overnachten in een hotel in Arequipa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Arequipa / vrije dag

  image

  De komende twee dagen mogen jullie zelf bepalen wat jullie gaan doen in deze koloniale stad. Arequipa ligt op 2325 meter in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal.

  image

  Het Santa Catalinaklooster is een bijzondere plek om doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren opengesteld voor buitenstaanders. Daarvoor leefden hier zo'n 450 nonnen in totale afzondering van de buitenwereld. Nu wonen er nog enkelen in een afgesloten gedeelte van dit pittoreske klooster. Nog niet genoeg gekregen van de mummies? Bezoek dan Juanita, een mummie gevonden in een gletsjer van de berg Ampato. Zij werd geofferd door de Inca’s om de goden tevreden te stellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Arequipa / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je een excursie maken waarbij je onder begeleiding van een gids een bezoek brengt aan een lokale markt, een begraafplaats en een steengroeve. Eerst bezoeken we ‘La Parada market’, de grootste lokale markt van de stad. Daarna brengen we een bezoek aan ‘Cerro Colorado Cementry’. Deze begraafplaats geeft een beeld van hoe de lokale bevolking omgaat met de dood. Door middel van kleine huisjes bij de grafstenen wordt dit gemanifesteerd. De excursie eindigt in de bekende ‘Canteras’ steengroeve. Veel huizen en gebouwen in de stad zijn gemaakt van een wit vulkanische gesteente, Sillar. Arequipa wordt daarom ook vaak de ‘Witte stad’ genoemd. Op deze plek kunnen we zien hoe men op traditionele manier het gesteente uit de bergen haalt. We komen meer te weten komen over mensen die er werken, hun gereedschap, hun verhalen en hun worstelingen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Cabanaconde (Colca Canyon, 3287 meter)

  image

  We gaan vroeg ons bed uit en rijden dieper het Andesgebergte in, op weg naar de Colcavallei. Omdat we flink moeten stijgen zien we het landschap veranderen. Onderweg zie je allerlei verschillende soorten lama’s. Wist je dat de wol van deze dieren door de indianen wordt gebruikt om allerlei kleding te maken als bescherming tegen de ijskoude nachten? Houd je camera bij de hand, want bovenop een pas van 4800 meter stoppen we voor een uitzicht over besneeuwde bergtoppen en vulkanen. 

  Aan het einde van de middag arriveren we in Cabanaconde, een heel klein dorpje waar de bevolking traditioneel gekleed gaat. Wat een leuke gekleurde kleding! We slapen hier twee nachten in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Cabanaconde (Colca Canyon, 3287 meter)

  image

  In het gebied rond Cabanaconde kunnen jullie een prachtige wandeling maken. Wanneer je bij de rand van de Colcakloof staat, zie je diep beneden je wuivende palmbomen, een groot contrast met de droge, cactusrijke Colcavallei. Een mooie omgeving voor een familiefoto, vinden jullie ook niet? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Chivay (3651 meter) / Cruz del Condor en wandeltocht

  image

  De wekker gaat weer vroeg, zodat we op tijd bij Cruz del Condor aankomen. Onderweg zie je overal terrassen, daterend uit de Collahuacultuur, die het mogelijk maakte om op deze hoogte gewassen als mais te verbouwen. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. Rond een uur of half tien komen de eerste condors tevoorschijn. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen dus ogen open houden jongens!

  image

  We rijden naar Yanque, waar we beginnen aan een mooie wandeling. De wandeling gaat langs karakteristieke dorpjes en terrassen naar het dorpje Coporaque. Ook hier loopt de bevolking in die leuke gekleurde kleding. Met een beetje geluk is er in één van de dorpjes een feest omdat er iemand trouwt of ter verering van een heilige. Na afloop van de wandeltocht rijden we naar warmwaterbronnen, heerlijk om te ontspannen! Het is een fantastische ervaring om hier rond te dobberen met uitzicht op de omringende Andestoppen en de sterrenhemel. We overnachten in Chivay. Als er ’s avonds een peña (traditioneel dansfeest) is kun je je laatste energie gebruiken voor een dansje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Puno (3830 meter)

  image

  We rijden met onze bus naar Puno, een mooie rit van zo’n zeven uur. Puno ligt aan de oever van het Titicacameer. Wisten jullie dat dit het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld is? In de namiddag heb je tijd om het stadje te bekijken. We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Titicacameer / Uros eilanden en Amantaní.

  image

  Vandaag weer vroeg ons bed uit om aan boord te gaan voor een boottocht over het Titicacameer. Allereerst varen we naar de drijvende rieteilanden van de Uros-Indianen. Zij hebben deze eilanden eeuwen geleden gebouwd, toen ze op de vlucht waren voor de vijand. Wees erop voorbereid dat de Uros eilanden zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie en de Indianen je graag hun handgemaakte spullen verkopen. Toch is het bijzonder om te zien hoe de Indianen hier een bestaan hebben opgebouwd. Bijna alles is hier van riet: van boten tot huizen, tot complete eilanden, kun je je dat voorstellen? Om te voorkomen dat de eilanden snel wegrotten moet de bodem voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet.

  image

  Na het bezoek aan de Uros eilanden varen we door naar het rustige eiland Amantaní verderop in het meer. We overnachten bij een familie op het eiland, de groep wordt over verschillende families verdeeld. De bevolking is vrij arm, de overnachting is dan ook erg eenvoudig. De families verzorgen eveneens de lunch en het avondeten, dat wordt lekker smullen. In de middag kun je een mooie wandeling maken naar de top van de heuvel voor een prachtig uitzicht over het meer. Bovendien zijn hier de resten van een pré-Incaruïne te zien. ’s Avonds vindt er meestal een klein feestje plaats met traditionele muziek en dans dus trek je dansschoenen maar aan!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  Titicacameer: Taquile - terug naar Puno

  image

  In de ochtend varen we naar een ander mooi eiland: Taquile. De klederdracht van de mensen hier verschilt van die van de mensen in Amantaní. We maken een wandeling over paadjes tussen de terrassen met kleine stenen huisjes, die her en der tussen de hoge eucalyptusbomen verspreid liggen. Onderweg komen we breiende mannen tegen, ja moeders, de mannen breien hier! Je waant je in een vredige uithoek van het Incarijk van zo'n 800 jaar geleden. Vervolgens varen we terug naar Puno, waar we weer overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Cuzco

  image

  Een lange, maar prachtige reis dwars door de Andes van Puno naar Cuzco staat vandaag op het programma. Tijdens de rit heb je prachtige uitzichten over de ruige bergen en de hoogvlakten. Onderweg stoppen we onder meer bij Sillustani, aan het meer van Umayo. In dit gebied vind je de historische chullpas of graftorens uit de Colla- en Incacultuur. Deze tot twaalf meter hoge stenen torens zijn héél oud, wel meer dan 500 jaar. We maken eveneens een stop op het hoogste punt, bij de pas La Raya (4320 m) en we kunnen een bezoek brengen aan de ruïnes van Raqchi, het paleis van de Inca Viracocha. Genoeg interessante tussenstops dus! Aan het eind van de middag arriveren we in Cuzco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Cuzco / vrije dag

  image

  Cuzco was het hart van het oude Incarijk. Nu is het een bruisende stad in een vallei omringd door bergen en dus is er genoeg te beleven! Op Plaza de Armas, het centrale plein van Cuzco en voorheen zelfs het centrum van het gehele Incarijk, staat de grote kathedraal en iets verder de Santo Domingokerk, die gebouwd is op de steunmuren van een Incatempel. Het ene moment waan je je in de Incahoofdstad, dan weer loop je door middeleeuws Spanje met op alle huizen rode stenen dak tegels. 

  image

  Het archeologisch museum en de lokale markt zijn zeker aanraders. Vanuit Cuzco kun je op de mountainbike een mooie tocht door de bergen maken, lekker fietsen! Je picknickplaats onderweg is een mooie Incaruïne, zoals die van Sacsayhuaman. Ook een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s is een aanrader. Hier liggen de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Op zondag en donderdag kun je een bezoek brengen aan de markt in Pisac. ‘s Avonds valt er van alles te doen in Cuzco. Je kunt uit eten gaan in een van de vele restaurantjes, gaan dansen of genieten van panfluitmuziek in een van de gezellige peñas. Maak je klaar voor een levendige avond in Cuzco!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Urubamba / optioneel Larestrail of Incatrail

  image

  De komende dagen kun je op verschillende manieren besteden. Jullie kunnen er voor kiezen om de Lares- of de Incatrail te lopen.

  Als je geen van de trails wilt lopen dan verblijf je in Urubamba, gelegen in de Heilige vallei. We gaan met het openbaar vervoer richting Urubamba. Hier overnachten we in de regenbooghuisjes van de Stichting Kuychi. 


  NB: Het grootste deel van je bagage blijft achter in Cusco, je neemt alleen een dagrugzak mee naar Urubamba, Aguas Calientes en Machu Picchu.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Larestrail / €240,00 per persoon

  image

  De Larestrail is de trail van natuur, overweldigender en afwisselender dan de Incatrail. Bij goed weer zie je de sneeuwbergen van dichterbij.  Je komt door dorpjes waar de inheemse bevolking ver van de bewoonde wereld hun traditionele leven leidt.

  De Larestrail gaat over een hogere pas (4625 meter) dan de Incatrail. Daarnaast ligt het startpunt van de Larestrail hoger dan dat van de Incatrail maar gaan de paden geleidelijker omhoog. De Larestrail eindigt niet in Machu Picchu, je gaat met de trein verder naar Aguas Calientes. Daar slaap je één nacht in een hotel, de volgende dag bezoek je Machu Picchu. Op de Larestrail kom je doorgaans slechts weinig andere toeristen tegen. Zoek je vooral natuur, traditionele dorpjes, iets minder zwaar klimmen en dalen, weinig andere toeristen op de trail en een douche voor je naar Machu Picchu gaat, dan is de Larestrail een goede keuze.

  De Larestrail voert door ongerepte natuur, langs bergmeren en kleine Indianendorpjes. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de besneeuwde Andestoppen. De paden worden ook gebruikt door de lokale bevolking die met paarden of lama's hun koopwaar naar de markt brengen. We kamperen op het erf van de lokale bevolking of op idyllische plekjes aan het water. De tocht is behoorlijk pittig en inspannend: de eerste twee dagen loop je zo’n zeven tot acht uur per dag, waarbij we over een pas van 4625 meter trekken. Er gaan paarden, ezels en paardenhoeders mee voor de kampeeruitrusting, maaltijden en persoonlijke bagage. Zelf draag je alleen een dagrugzakje. De Larestrail is opgezet door een van onze reisbegeleidsters die lange tijd in Cuzco heeft gewoond en zeer veel ervaring heeft in het begeleiden van wandeltochten in de omgeving van Cuzco. We willen erop wijzen dat de Lares trail een behoorlijke pittige tocht is, vooral ook vanwege de hoogteverschillen. Voor deze trail is een goede conditie vereist en is training voorafgaand aan de reis zeker aan te raden.


  NB: wegens weersomstandigheden kan het voorkomen dat de route iets gewijzigd moet worden.

  Dag 17 - dag 1 Larestrail (3750m – 4250 m – 3800 m)

  We vertrekken ’s ochtends vroeg en gaan met de bus het dorpje Cuncani op 3750 meter, het startpunt van de trekking. We doen er zo’n 3 tot 4 uur over voor de Huillquicasa-pas op 4250 meter bereiken. Onderweg passeren we kleine dorpjes. We lopen door een prachtig landschap met uitzicht op het Urubambagebergte, we ontmoeten de plaatselijke bevolking en zien lama's en alpaca's. We lunchen onderweg. Het pad volgt voor een deel een oude Inca-route. We hebben bij goed weer uitzicht op het gebergte Pitusiray en Sawasiray en komen mogelijk een aantal vogels van de hoge Andes tegen. Ons kampement voor de eerste nacht is in Quishuarani op 3800 meter boven zeeniveau. We lopen vandaag ongeveer 6 uur.

  Dag 18 - dag 2 Larestrail (3800m – 4625 m – 3860 m)

  Onderweg zie je soms vrouwen die in de weer zijn met het prachtige rode weefwerk dat zo typisch is voor deze streek. Na anderhalf uur geleidelijk stijgen komen we bij een schitterend meer met een waterval. We lopen langzaam verder omhoog tot aan het hoogste punt van de trekking, de pas Pachacutec op 4625 meter (totaal 4 tot 5 uur). Vanaf de pas heb je een geweldig uitzicht op vele besneeuwde pieken, waaronder Pitusiray en Sawasiray (hoogte ruim 5000m). Beneden ons zien we verschillende bergmeren en kleine gehuchtjes, waar we later langs zullen lopen. We komen uit bij het dorpje Cancha-Cancha (3860 m), waar we kamperen.

  Dag 19 - dag 3 Larestrail (3860m – 2870 m)

  We dalen verder af en lopen in ongeveer 3 uur naar het dorpje Huarán (2870 m) in de heilige vallei van de Inca's. Doordat we dalen, zie je de omgeving groener worden. In de vallei vind je veel verschillende soorten bomen en planten die een medicinale werking hebben. In Huarán nemen we afscheid van de paardenhoeders, koks en gidsen en stappen we op de bus, die ons in ongeveer een half uur naar het gezellige dorpje Ollantaytambo brengt. Dit dorpje ligt prachtig aan de voet van de grote Inca-ruines en het is mooi opgezet volgens traditionele Inca structuur met vele smalle straatjes. In Ollantaytambo nemen we de trein naar Aguas Calientes. Het is hier goed bijkomen van de vermoeienissen van de trek. Liefhebbers kunnen, als er tijd voor is, de vermoeide spieren ontspannen in de thermale baden waaraan het dorpje zijn naam te danken heeft. We overnachten in een eenvoudig hotel.

  Dag 20 bezoek Machu Picchu

  ’s Ochtends vroeg nemen we de bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu. De stad, die pas in 1911 ontdekt is, is spectaculair gelegen tussen steile berghellingen. Voordat de boeiende tour onder begeleiding van een gids begint, heb je de tijd om op eigen gelegenheid het hoger gelegen deel van Machu Picchu te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld  naar de zonnepoort Inti Punku lopen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de oude Inca-stad. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel, waar we eerder verbleven, overnachten.

  Opmerkingen:

  * Voor het lopen van de Larestrail geldt een toeslag (zie bijkomende kosten)
  * Het minimum aantal deelnemers voor de Larestrail is twee. Uiterlijk 4 weken voor vertrek wordt bekend hoeveel deelnemers de Lares trail willen lopen.
  * Tijdens de Larestrail worden we altijd vergezeld door een lokale gids die goed Engels spreekt. De reisbegeleider gaat in principe naar Urubamba.
  * Tijdens de looptocht blijft het grootste deel van je bagage achter in het hotel in Cuzco. Je persoonlijke bagage (slaapzak + kleding) en de kampeeruitrusting wordt gedragen door lastdieren, zodat je alleen je dagrugzak hoeft te dragen.

  * De officiële minimum leeftijd voor het lopen van de Larestrail is 8 jaar. Omdat de trail behoorlijk pittig is, mede vanwege de hoogte, raden we het af de trail te lopen met kinderen die jonger zijn dan 10 jaar. 


  De hierboven vermelde Lares trail kan in principe altijd doorgaan (mits het minimum aantal deelnemers gehaald wordt). Deze trail is een schitterend alternatief voor de Inca trail, door ongerepte natuur en langs idyllische, traditionele dorpjes.

  Inbegrepen in de prijs:

  • Privé vervoer hotel Cuzco naar dorpje Cuncani, startpunt trail
  • Kampeeruitrusting, inclusief matje
  • Engelssprekende gids en bij meer dan acht personen assistent-gids
  • Kok
  • Lastdieren voor bagage, tenten, eten en keukenuitrusting  
  • Paard voor noodgevallen
  • 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner
  • Vervoer Huaran (eindpunt trail) naar Ollantaytambo
  • Trein Ollantaytambo Aguas Calientes met gereserveerde zitplaatsen
  • Overnachting Aguas Calientes
  • Bus Aguas Calientes-Machu Picchu (retour)
  • Entree Machu Picchu
  • Privé gids op Machu Picchu
  • Trein Aguas Calientes naar Ollantaytambo met gereserveerde zitplaatsen
  • Transfer naar hotel


  Niet inbegrepen in de prijs:

  • Slaapzak (voor $15,- te huur in Cuzco)
  • In het geval van minder dan 8 personen: gids in Machu Picchu; bij te huren voor US$ 10-15 pp
  • Fooien

  Optioneel Incatrail / €240,00 per persoon

  image

  De Incatrail is de meer culturele trail, de route die de nobelen in Incatijden aflegden alvorens de heilige stad Machu Picchu binnen te mogen gaan. Het is de route van de (dode) Incacultuur, in tegenstelling tot de (levende) indianencultuur op de Larestrail. Het hoogste punt van de Incatrail ligt op 4200 meter, maar het startpunt van de Incatrail is veel lager waardoor de klim veel langer is en zwaarder door de natuurlijke trappen met vaak hoge opstappen. De Incatrail eindigt in Machu Picchu. Als het weer het toelaat, is de eerste keer dat je Machu Picchu ziet vanaf de Inti Punku, de Zonnepoort. Op de Incatrail zijn altijd veel andere toeristen. Zoek je cultuur, meer fysieke uitdaging, een 1e zicht op Machu Picchu vanaf de Zonnepoort en vind je het niet erg dat je meer andere toeristen tegenkomt op de trail, dan is de Incatrail een goede keuze.

  De vierdaagse Incatrail is een fantastische tocht over verschillende Andestoppen, die overigens wel de nodige zweetdruppels kost. De eerste drie dagen lopen we zo’n vier tot zeven á acht uur per dag. Er gaan dragers mee voor de kampeeruitrusting en de maaltijden en je persoonlijke bagage. Zelf draag je alleen een dagrugzakje. We slapen drie nachten in tenten en ’s avonds wordt er voor ons gekookt.

  Dag 17 - dag 1 Incatrail (2750 m)

  Een busrit van ongeveer 3 uur brengt ons naar kilometerpaal 82, waar we ons gereedmaken voor de trek. Onderweg stoppen we voor ontbijt, vaak bij één van de dragers thuis (dit is nog voor eigen rekening). We lopen langs de Urubamba rivier, met kleine hoogteverschillen. De eerste Incaruïne die we tegenkomen is Patallacta. Hierna beginnen we langzaam te stijgen tot we de kampeerplaats voor de eerste nacht bereiken, voorbij het dorpje Huayllabamba. We lopen vandaag ongeveer vier á vijf uur.

  Dag 18 - dag 2 Incatrail (4200 m – 3600 m)

  De volgende dag begint inspannend met een steile klim naar de Huarmihuañusca (4200 meter), het hoogste punt dat we tijdens deze trek zullen bereiken. Vanaf de pas heb je een schitterend uitzicht over besneeuwde bergtoppen en de subtropische vallei beneden. We lopen verder over kale berghellingen, door het nevelwoud en langs meertjes, waar we de tweede nacht door zullen brengen. We overnachten vlakbij de ruïnes van Pacaymayu. Vandaag lopen we ongeveer zeven á acht uur.

  Dag 19 - dag 3 Incatrail (3900 m – 2650 m)

  We vervolgen onze tocht over het oude Incapad. Het is vandaag een lange, maar mooie dag. Overal ontdek je sporen uit de tijd van de Inca's. We bezoeken de ruïnes van Runkuraqay, een oud Incafort. Vervolgens komen we langs de ruïnes van Sayacmarca en Phuyupatamarca, eveneens indrukwekkende Inca complexen. We overnachten de derde nacht in de buurt van de prachtig gelegen ruïnes van Wiñaywayna. We lopen vandaag zeven á acht uur.

  Dag 20 - dag 4 Incatrail (3325 m)


  Na een zeer vroeg ontbijt lopen we naar de zonnepoort Inti Punku. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over Machu Picchu en met een beetje geluk kun je op deze bijzondere plek genieten van de zonsopkomst. Onder begeleiding van een gids maak je vervolgens een boeiende tour door de oude Inca-stad. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel waar we eerder verbleven overnachten.

  * Voor de Incatrail geldt een maximum deelname van 500 personen per dag, inclusief gidsen, dragers en koks. Sinds begin 2005 zijn er nieuwe regels van kracht met betrekking tot het reserveren van plaatsen voor de Incatrail. 


  Wij kunnen pas plaatsen reserveren als de boeking binnen is èn we de volledige persoonsgegevens van de deelnemers hebben. Wij hebben de volgende gegevens nodig: je volledige namen zoals in het paspoort vermeld, geboortedatum, nationaliteit en je paspoortnummer. Geef dit dus bij je boeking meteen door. Dit betekent dat de Incatrail altijd op aanvraag is.

  Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. Wij verwerken de boeking inclusief kosten voor Incatrail, dit is zichtbaar op de factuur. We kunnen dit pas bevestigen als de reis gegarandeerd wordt. In het geval dat wij de trail niet meer voor je kunnen reserveren, nemen we hierover contact met je op. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden.  * LET OP: voor de treinreserveringen naar Machu Picchu en de reserveringen van de Incatrail gelden strenge regels. Wij kunnen de Incatrail en het bezoek van Machu Picchu pas reserveren wanneer we de volgende gegevens hebben: volledige voor- en achternaam zoals in het paspoort vermeld, paspoortnummer, plaats en datum van uitgifte en geldigheidsduur. Beschikken we niet over deze gegevens, dan kan dit dus betekenen dat je niet mee kunt naar Machu Picchu. Geef bovenstaande gegevens dan ook meteen bij boeking aan ons door!

  Indien de geldigheidsduur van je paspoort niet meer toereikend is ten tijde van je reis, dan is het noodzakelijk om direct een nieuw paspoort aan te vragen en deze gegevens aan ons door te geven via service@sawadee.nl.


  Opmerkingen:

  * Voor het lopen van de Incatrail geldt een toeslag (zie bijkomende kosten).

  * Om de kans op deelname aan de Incatrail zo groot mogelijk te maken, raden wij je aan deze trail zo vroeg mogelijk te boeken, ongeveer 6 maanden voor vertrek van de reis. Erg belangrijk is om op het moment van boeking je paspoortgegevens door te geven want zonder deze gegevens kan de Incatrail niet geboekt worden.

  * Tijdens de Incatrail word je meestal ingedeeld in een internationale groep.

  * Tijdens de Incatrail worden we altijd vergezeld door een lokale gids die goed Engels spreekt. De reisbegeleider gaat in principe naar Urubamba.

  * Tijdens de Incatrail blijft het grootste gedeelte van je bagage achter in het hotel in Cuzco. Je persoonlijke bagage (slaapzak + kleding) wordt gedragen door een drager, zodat je alleen je dagrugzak hoeft te dragen.
  * De officiële minimum leeftijd voor het lopen van de Incatrail is 8 jaar. Omdat de trail behoorlijk pittig is, mede vanwege de hoogte, raden we het af de trail te lopen met kinderen die jonger zijn dan 10 jaar. 


  Inbegrepen in de prijs:

  • Bus hotel naar startpunt trail (km 82)
  • Kampeeruitrusting, inclusief matje
  • Entree Incatrail en Machu Picchu
  • Engelssprekende gids en bij meer dan acht personen assistent-gids
  • Kok
  • Dragers voor tenten, keukenuitrusting en het eten
  • Drager persoonlijke bagage
  • 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner
  • Bus van Machu Picchu naar Aguas Calientes
  • Trein Aguas Calientes naar Cuzco met gereserveerde zitplaatsen
  • Transfer naar hotel


  Niet inbegrepen in de prijs:

  • Slaapzak (voor $5,- per dag te huur in Cuzco)
  • Fooien
 • 18

  Urubamba / vrije dag

  image

  Een vrije dag om met je gezin eropuit te trekken. Urubamba is een ideale uitvalsbasis voor dagtochten naar de indrukwekkende Inca ruïnes, waaronder Ollantaytambo. Maar ook voor een bezoek aan authentieke dorpjes en markten. Daarnaast biedt de Heilige Vallei aan natuur- en wandelliefhebbers verbluffend mooie vergezichten, geelgroene velden, intens blauwe meertjes, eucalyptusbomen en altijd in de verte de imposante bergen van de Andes met hun besneeuwde toppen. Er is voor ieder wat wils. Wat gaan jullie doen vandaag?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Stichting Kuychi

  image

  Tijdens ons verblijf in Urubamba kun je het project van de Stichting Kuychi in de praktijk leren kennen. Het hoofddoel van het project is om zeer kansarme kinderen in de streek rondom Urubamba op te vangen, onderwijs en scholing te bieden en te ondersteunen bij het vinden van een voor dat kind waardevolle plek in de Peruaanse samenleving.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en/ of bescherming van de bestemming. Het biedt bovendien een extra unieke en memorabele reiservaring. Kijk voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid onder het kopje Praktisch, Duurzaam toerisme


 • 19

  naar Aguas Calientes

  image

  Vandaag reis je eerst een stuk met de bus en vervolgens reis je met de trein verder naar Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu waar je overnacht. ’s Middags kun je een wandeling maken in de omgeving of op zoek gaan naar souvenirs. Jullie kunnen ook gaan ontspannen in de thermale baden van dit plaatsje en je voorbereiden op morgen . 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  naar Machu Picchu; terug naar Cuzco

  image

  Vandaag sta je vroeg op om Machu Picchu te bezoeken. De stad, die pas in 1911 ontdekt is, is spectaculair gelegen tussen steile berghellingen. Voordat de boeiende tour onder begeleiding van een gids begint, heb je de tijd om op eigen gelegenheid het hoger gelegen deel van Machu Picchu te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar de zonnepoort Inti Punku lopen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de oude Inca-stad. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel, waar we eerder verbleven, overnachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Cuzco (3325 m) / vrije dag

  image

  De laatste dag in Cuzco heb je dé gelegenheid om uit te rusten of om de laatste souvenirs in te slaan. Voor wie neem jij allemaal wat leuks mee? Cuzco is het centrum van de Peruaanse weefkunst en je vindt er prachtige truien, mutsen en poncho’s, vaak gemaakt van de super zachte alpacawol. Daarnaast vind je er volop houtsnijwerk, keramiek, sieraden en andere artesanía (kunstnijverheid). Genoeg keuze dus! 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht naar Amsterdam via Lima

  image

  In de ochtend vliegen we van Cuzco naar Lima. In Lima bieden we optioneel de mogelijkheid om de stad te bezoeken. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. Ze vertoont de typische kenmerken van een Latijnsamerikaanse stad: een bonte mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, auto's, taxi's, colectivo's en vele straathandelaren.

  image

  Een bezoek aan het Museo de la Nación is een must voor cultuurliefhebbers. Je ziet hier voorwerpen van keramiek en textiel uit de Chimú-, Nazca- en Mochecultuur, en je krijgt een duidelijk overzicht van verschillende culturen die in het verleden in Peru geleefd hebben. De collectie goud in het Museo de Oro is overweldigend. De gouden voorwerpen zijn voornamelijk afkomstig uit de Chimúcultuur.

  NB: Het streven is de vlucht van Cuzco naar Lima te reserveren voor vroeg in de ochtend, je dient er wel rekening mee te houden dat het ook vanwege diverse omstandigheden weleens niet kan lukken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam

  Ons avontuur is helaas aan z’n einde gekomen. Hopelijk heb je genoeg foto’s gemaakt om lekker na te genieten. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Puerto Maldonado

  Puerto Maldonado

  Je kunt deze reis verlengen met een 3-daagse tour naar Puerto Maldonado. De reis naar Puerto Maldonado gaat heen en terug per vliegtuig. Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle overige noodzakelijke informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket. Tijdens deze verlening verblijf je in de Explorers Inn Lodge.  Inclusief:


  - vluchten van en naar Puerto Maldonado


  - transfers in Cusco en Puerto Maldonado


  - ontbijt, lunch en diner


  - alle excursies volgens het programma


  - Verlenging Puerto Maldonado 3 dagen v.a. € 475,-
  - Verlenging Puerto Maldonado (obv 1 persoon) 3 dagen v.a. € 525,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 22

  naar Puerto Maldonado

  image


  Per vliegtuig reis je naar Puerto Maldonado. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids die je naar de haven brengt. Je krijgt hier een duffelbag om de bagage voor de komende dagen in te doen. Niet alle bagage gaat mee naar de lodge. Na een boottocht van ongeveer twee á drie uur kom je aan in bij de lodge. De junglegids zal je in de boot een informatieve uitleg geven over de verschillende diersoorten en de verandering van het gebied van het Nationale reservaat.
  Op de boot wordt de lunch verzorgd. 

  image

  Later in de middag maken we een wandeling om de zonsondergang te bekijken. Na het diner maken we een spannende tocht, we luisteren naar de geluiden van de jungle en gaan op zoek naar alligators.

 • 23

  Cocococha meer en uitzicht over de jungle

  image

  We ontbijten rond een uur of vijf in de ochtend, waarna we een wandeling maken van ongeveer 2,5 uur naar het Cocococha meer. Onderweg kun je verschillende soorten bos zien maar ook veel vogelsoorten, zoals de tangaren en woodpeckers.
  Daarnaast heb je kans ook nog grotere zoogdieren te zien zoals apen en reuzenotters. Peddelend rond het meer zullen we op zoek gaan naar deze grote otter.

  image

  Nadat we zijn teruggekeerd naar de lodge heb je tijd om wat voor jezelf te doen en wordt de lunch weer verzorgd. In de middag bezoeken we een 42 meter hoge toren waarvan je een prachtig uitzicht hebt over het bos. In de toren wordt uitleg gegeven over het bos en heb je een spectaculair uitzicht op de jungle met de zonsondergang. Na het diner maak je een nachtwandeling en ga je weer op zoek naar jungledieren.

 • 24

  'Parrot kleimuur' en bezoek aan lokale boeren

  image

  We staan nog voor zonsopgang op en stappen rond half zes in de boot om een bezoek te brengen aan de ‘Parrot kleimuur’. Het is ongeveer 10 minuten varen en je kunt er verschillende soorten papegaaien en parkieten zien eten van de klei.
  Terug in de lodge staat het ontbijt rond acht uur voor ons klaar.

  image

  Vervolgens gaan we naar een lokale boerderij waar je kunt zien hoe de lokale boeren hun gewassen onderhouden. Na de lunch in de lodge heb je wat tijd voor jezelf. In de namiddag maken we een wandeling van zo’n 20 minuten naar Laguna Chica om vogels te kijken te genieten van de mooie natuur. In de avond staat er weer een nachtwandeling op het programma. 


  Sommige activiteiten die tijdens deze reis worden ondernomen zijn afhankelijk van het weer. Daarom kan het voorkomen dat het programma iets aangepast wordt. Er wordt altijd naar gestreefd om alle aangeboden programmaonderdelen aan te bieden.

 • 25

  vlucht Puerto Maldonado - Cuzco - Lima - Amsterdam

  image

  Na een vroeg ontbijt vertrek je per boot weer naar Puerto Maldonado. Je vliegt vanuit Puerto Maldonado naar Cuzco en vanuit Cuzco door naar Lima. Aan het begin van de avond vliegen we van Lima naar Amsterdam.

 • 26

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Spectaculaire driedaagse tocht door de Colca Canyon met veel wandelmogelijkheden
 • Bezoek Machu Picchu inclusief entreegelden, transport en overnachtingen ( ± € 250,-)
 • Geleidelijke gewenning aan de hoogte - daardoor is de kans op hoogteziekte kleiner
 • Mogelijkheid om de Incatrail of de minder toeristische Larestrail te lopen
 • Verlengingsmogelijkheid naar het regenwoud bij Puerto Maldonado
 • Veel contact met lokale bevolking, overnachting bij een Indiaanse familie
 • Zeer afwisselende reis: koloniale steden, hooggebergte en Machu Picchu
 • Boottocht naar de drijvende rieteilanden van de Uros-Indianen in het Titicacameer
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Overnachtingen veelal in comfortabele sfeervolle hotels

Familiereis Peru

Op zoek naar de mysteries van de Inca's

image
23 dagen vanaf € 2.999 € 2.899
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon