< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Montse Reisbegeleidster Latijns Amerika

Hola, ik ben Montse, Spaanse en misschien door mijn moedertaal dat ik zo dol op Latijns Amerika ben, ik weet het niet zo goed, het feit is dat elke keer als ik op reis ging, koos ik voor een land uit dat continent. Er gaat niet alleen om wat je ziet, en dat is de ene hoogte punt naar de andere, maar vooral om dat gevoel die je mee krijgt. Er wordt geen vakantie maar een ervaring. 
  Als je me vraag wat mijn favoriete bestemming is, kan ik je geen antwoord geven.
  Patagonie, de mooiste luchten en ruwe landschappen, de leegte. Colombia nog zo authentiek en afwisselend, zijn volk. In Peru voel je de geschiedenis, het is mystiek, de muziek helpt mee en oh wat kan je daar lekker eten. Brazilie, snorkelen in de helderste rivieren, Rio het volgens mij mooist gelegen stad tussen al de baaien, Rio swingt. Midden Amerika, de jungles, de geluid van de brulapen, de dieren...Tikal in Guatemala, volcanos in Nicaragua, witte sand en go slow gevoel in Belize....de Mayas. Het verveelt nooit, ik moet altijd terug.

Op zoek naar de mysteries van de Inca's

Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst naar Peru. Het land is blijven hangen in mijn hart. De cultuur, natuur, de mensen, de verschillende zones die dit land zo afwisselend maken (kust, de Andes en de jungle), het eten, de muziek... Alles dus!

Je kunt zoveel dingen doen en zien hier. Als je door de ruines van Machu Picchu loopt, is het gemakkelijk in te denken hoe het leven van de oude Incas moet zijn geweest. Je gaat dit oude volk dan nog meer bewonderen. Bovendien zijn er veel bijzondere dieren, zoals de majestueuze condor, met een spanwijdte van wel 3 tot 3,5 meter! Vlieg met een klein vliegtuigje over de Nasca-lijnen en bedenk een nieuwe theorie over het ontstaan hiervan.

In de mooie omgeving kun je prachtige wandelingen maken van een tot meerdere dagen en van licht tot pittig. Als je durft, kun je je ook na een flinke klim wagen aan een snelle afdaling van de duinen van Huacachina op een sandboard. Ervaar het nachtleven van het hippe Cusco en shop tot je erbij neervalt. En dat allemaal wordt versierd met het eten van een van de honderden typische gerechten begeleid door prachtige achtergrondmuziek.
Een compleet pakket dat wel een beetje hoofdpijn door de hoogte waard is.

Ik weet zeker dat als je naar Peru komt de herinneringen hiervan heel lang in je gedachten zullen blijven hangen. Ik zie je in Peru. ¡Hasta pronto!

Familiereis Peru

Op zoek naar de mysteries van de Inca's

image
23 dagen vanaf € 2.949
Naar boven
 

Webinar Familiereizen
Rondreizen met het gezin

Op woensdag 4 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze familiereizen. Wat kun je verwachten van de Webinar?  

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan   
  • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe familiereizen in ons aanbod 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen