Uitgebreide reisroute van de Familiereis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 22 en 29 april 2023 hebben tijdens het verblijf in Jordanië een Engelssprekende lokale reisbegeleider. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tel Aviv

  image

  Het grote Midden-Oosten avontuur gaat beginnen! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. We slapen de eerste nacht in de bruisende stad Tel Aviv. 

 • 2

  via Akko en Nazareth naar Tiberias

  image

  Na ons ontbijt rijden we naar Akko. In dit sfeervolle havenstadje kun je heerlijk struinen door de smalle straatjes van de binnenstad. De stad wordt omringt door een stadsmuur, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de zee. Daarna rijden we door naar de plaats waar Jezus zou zijn opgegroeid, Nazareth. We bezoeken hier de Verkondigingskerk, waar de engel Gabriël aan Maria zou hebben verteld dat zij in verwachting was van Jezus. 

  image

  Daarna rijden we naar Tiberias, gelegen aan het meer van Galilea. Hier zou Jezus over water hebben gelopen. We maken een leuke boottocht over het meer. Nadat we weer zijn aangemeerd rijden we verder naar onze bijzondere overnachtingsplaats voor de komende nachten, een kibboets. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Tiberias / bezoek rondom het meer van Galilea en bezoek Golanhoogten

  image

  Vandaag bezoeken we verschillende plekken rondom het meer van Galilea die bekend zijn van verschillende Bijbelverhalen. We bezoeken de ruïnes van Capernaum, Tabgha en de Berg der Zaligsprekingen. In Tabgha, wat Arabisch voor ‘tuin van de zeven bronnen’ is, vond de brood en vis vermenigvuldiging plaats. Ter ere van deze wonderbaarlijke gebeurtenis is een kerk gebouwd, de Broodvermenigvuldigingskerk. 

  image

  Vervolgens klimmen we met onze bus de Golanhoogten in. Dit glooiende groene gebied heeft prachtige uitzichten. Hier hebben we de mogelijkheid om een optionele stoere jeeptocht te maken. Handen vast en scheuren maar! Aan het eind van de middag keren we terug in onze kibboets.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Jeeptour Golanhoogten / €75,00 per persoon

  De excursie begint bij de rivier de Jordaan. We steken de velden van de Hula-vallei en de zuidelijke velden en boomgaarden van Ayelet Hashahar over. Af en toe zullen we even stoppen om wat fruit van de boomgaarden te plukken en te proeven. We steken de Jordaan over via de "pkak" -brug die tot 1967 de grens tussen Syrië en Israël was. We eindigen de route bij Gadot Observation Point

  LET OP: Deze excursie gaat door bij een minimum van 4 personen.

 • 4

  via Jerash en Mount Nebo naar Madaba

  image

  Vandaag rijden we naar de grens met Jordanië. Hier nemen we afscheid van onze Israëlische reisbegeleider en ontmoeten we onze Jordanese reisbegeleider. Na de formaliteiten rijden we verder naar Jerash. Wanneer we de vele ruïnes tegemoet lopen waan je je terug in de tijd. Voel je een romein wanneer we onder de Boog van Hadrianus doorlopen. Kun je je voorstellen dat hier vroeger bijna 20.000 mensen woonden?! Door de handel werd Jerash een zeer populaire stad. In de achtste eeuw werd Jerash door een aardbeving grotendeels met zand bedekt. 

  image

  Daarom kun je nu nog steeds de goed bewaarde theaters, tempels, markten en straten bewonderen. Samen met onze eigen gids gaan we op ontdekking door deze bijzondere plaats. Vanuit Jerash rijden we door richting Mount Nebo, hier zag Mozes het beloofde land. Geniet van de prachtige vergezichten over de Jordaanvallei voor we doorrijden naar ons eindstation van vandaag, Madaba. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Madaba / via de Dode Zee naar Petra

  image

  Na het ontbijt heb je de tijd om Madaba te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Saint George kerk, deze centraal gelegen kerk heeft een prachtig mozaiek waar je niet op uitgekeken raakt. Vervolgens rijden we via een prachtige route naar de Dode Zee. Deze ligt in een natuurlijk dal op 430 meter beneden zeeniveau. De zwarte modder bij de Dode zee is heel goed voor je huid. Smeer je helemaal in, laat het opdrogen en je huid voelt superzacht aan. Het is natuurlijk ook leuk om elkaar lekker onder te kliederen. 

  image

  Het zoute water zorgt ervoor dat je vanzelf blijft drijven, een bijzondere en leuke ervaring. Wat een gek gevoel! Klaar met drijven? Dan rijden we door richting Petra. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  bezoek Petra

  image

  Vandaag maken we één van de mooiste wandelingen van deze reis. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Wist je dat Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Wadi Rum

  image

  We rijden naar de Wadi Rum woestijn. Vanaf de rand van de woestijn wandelen we in ongeveer anderhalf uur naar het bedoeïenenkamp en beleven hopelijk een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien.

  image

  De reisbegeleider informeert je uitgebreid over de verschillende excursie mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. We slapen vannacht in een bedoeïenentent op matrassen. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Heb je ooit zoveel sterren gezien? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Aqaba

  image

  Per jeep rijden we voor een laatste keer door de woestijn. Eenmaal terug in Wadi Rum Village reizen we door naar Aqaba. Aqaba is een uitstekende plek om te zwemmen, te snorkelen of lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kan je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft in een comfortabel hotel net buiten de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar de Negev woestijn

  image

  We laten Jordanië achter ons en steken we de grens weer over met Israël op weg naar de volgende woestijn, de Negev woestijn. Bij de grens staat onze Israëlische reisbegeleider ons weer op te wachten. Onderweg hebben jullie de mogelijkheid om te gaan sandboarden in de Negev woestijn. We slapen in een nagemaakt bedoeïendorp in een gezamenlijke tent. 's Avonds kunnen we gezellig een munttheetje drinken bij het kampvuur

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Sandboarden Negev woestijn / €38,00 per persoon

  Sandboarden Negev woestijn

  Tijdens deze excursie glijden we de zandduinen van de Negev woestijn af. Iedereen kan het doen, je hebt geen ervaring nodig. Het sandboarden wordt gedaan met speciale boards. Je kunt hier zowel op zitten als staan en je kunt alleen of samen naar beneden. Deze excursie duurt ongeveer 1,5 uur en er is tevens een plek met matrasjes om te relaxen en een kruidenthee te drinken. 

  LET OP: Deze excursie gaat door bij een minimum van 6 personen.

 • 10

  via Ein Gedi en Qumran Nationaal Park naar Bethlehem

  image

  We duiken de natuur in van Ein Gedi Nationaal Park en Qumran Nationaal Park. Ein Gedi is een Oase midden in de woestijn. De groene palmbomen en helderblauwe watervallen en poeltjes steken prachtig af tegen de zandkleurige rotsen. Deze plek is een verademing. In het ruige Qumran vind je de Dode zee rollen. 

  image

  Bethlehem is gelegen in de Palestijnse gebieden en is een van de bekendere Bijbelse steden. Zowel de wieg van koning David als van Jezus zouden hier gestaan hebben. In Bethlehem bezoek je natuurlijk één van de mogelijk oudste kerken ter wereld: de Geboortekerk. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee. We verblijven twee nachten in Bethlehem. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Bethlehem / bezoek Oude Stad Jeruzalem

  image

  Vandaag vertrekken we vroeg richting Jeruzalem. Voor we de Oude Stad induiken, stoppen we bij een uitzichtpunt vanaf de Olijfberg en het hof van Getsemane. De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. De grote gouden koepel is door Koning Hussein van Jordanië gedoneerd. Tegenwoordig is het een moskee. De islamieten zien de rots onder de koepel als de plek waar Mohammed naar de hemel ging om zich bij God te voegen.

  image

  Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis. Langs de Via Dolorosa eindigen we in de Heilige Grafkerk waar Jezus zou zijn gestorven. De Oude Stad van Jeruzalem is opgedeeld in vier kwartieren, het Joodse, Christelijke, Armeense en Moslim gedeelte. Als je nog maar even om je heen kijkt zie meteen in welk gedeelte je bent. In het Joodse gedeelte lopen Orthodoxe Joden rond met hun typerende pijpenkrullen. 

  image

  In het Christelijke kwartier zie je in de winkeltjes beeldjes van Maria en Jezus, in het Armeense kwartier is er aan Armeense restaurantjes geen gebrek en in het moslim gedeelte heb je genoeg keuze aan zoete gebakjes. Het is heerlijk om rond te dwalen door de kwartieren en smalle straatjes van Jeruzalem. Aan het eind van de dag keren we terug in ons hotel in Bethlehem.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Tel Aviv

  image

  Vandaag keren we terug in Tel Aviv, waar we de oude stad Jaffa bezoeken. Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden ter wereld. De kronkelende straatjes en vele bezienswaardigheden maakt dit een historisch rijke stad. Ook bezoeken we de Carmel markt. Daarna heb je alle tijd om te doen waar je zin in hebt. Maak een wandeling langs de kust, neem een duik in de zee of ontspan op het terras met een lekker kopje koffie, terwijl het dagelijks leven zich voor je afspeelt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Geniet nog een laatste keer van een overheerlijke shakshuka of wrap met falafel. Daarna rijden terug naar de luchthaven van Tel Aviv en is het alweer tijd om afscheid te nemen van twee prachtige landen in het Midden-Oosten en van elkaar. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • NIEUW! Indrukwekkende combinatie met afwisseling tussen cultuur en natuur
 • Bijbelverhalen komen tot leven in o.a. Nazareth, Bethlehem en het meer van Galilea
 • Overnachtingen in de Wadi Rum en Negev woestijn, in een bedoeïenkamp/dorp
 • Leuke optionele excursies zoals een jeeptour en sandboarden
 • Op zoek naar de schatkamer van Jordanië, betoverend Petra
 • Bijzondere overnachtingen in een Kibboets
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Verblijf in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 • Begin en sluit af in veelzijdig en vooral chill Tel Aviv
 • Bezoek aan de bijzondere stad Jeruzalem
 • Bezoek aan de Romeinse stad Jerash
 • Drijven in de Dode Zee

Familiereis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Op een vliegend tapijt over het Midden-Oosten

Rondreis Israël en Jordanië
13 dagen vanaf € 2.499,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven