13-daagse familiereis Israël en Jordanië | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Familiereis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Op een vliegend tapijt over het Midden-Oosten

Waarom deze reis?

 • Ontdek de schatkamer van Jordanië, betoverend Petra
 • Bezoek Nazareth, Bethlehem en het meer van Galilea
 • Verblijf in Bedoeïenkamp/dorp in Wadi Rum en Negev
 • Leuke optionele excursies zoals een jeeptour en sandboarden
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 13 daagse Familiereis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Het grote Midden-Oosten avontuur staat op jullie te wachten! Ga met je gezin mee op deze reis langs Bijbelverhalen, door rode woestijnen en naar mysterieuze oudheden. Snuif de geur op van kruidige specerijen en proef mierzoete plakkerige baklava. We slapen twee keer onder de sterrenhemel in een woestijn, in de Wadi Rum woestijn in Jordanië én in de Negev woestijn in Israël. Ook voor actie zit je op deze reis helemaal op je plaats. Ga je mee op een stoere jeeptour of ga je liever sandboarden in de woestijn? Allebei kan natuurlijk ook! Laat Bijbelverhalen tot leven komen in de Heilige stad Jeruzalem en sluit dit avontuur af in het veelzijdige en vooral chille Tel Aviv.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Tel Aviv
 2. Dag 2 - via Akko en Nazareth naar Tiberias
 3. Dag 3 - Tiberias / bezoek rondom het meer van Galilea en bezoek Golanhoogten
 4. Dag 4 - via Jerash en Mount Nebo naar Madaba
 5. Dag 5 - Madaba / via de Dode Zee naar Petra
 6. Dag 6 - bezoek Petra
 7. Dag 7 - naar Wadi Rum
 8. Dag 8 - naar Aqaba
 9. Dag 9 - naar de Negev woestijn
 10. Dag 10 - via Ein Gedi en Qumran Nationaal Park naar Bethlehem
 11. Dag 11 - Bethlehem / bezoek Oude Stad Jeruzalem
 12. Dag 12 - naar Tel Aviv
 13. Dag 13 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Jordanië en Israël, 13 dagen

Langs geuren en kleuren op een vliegend tapijt

Door alle geuren en kleuren van het Midden-Oosten lijkt het soms alsof je op een vliegend tapijt over deze twee landen vliegt. Aan nieuwe smaken geen gebrek in deze landen. Begin je dag met een Shakshuka, neem falafel met hummus als lunch, snack met mierzoete baklava en dineer met een grote spies kebab en een Arabische salade van komkommer en tomaat. Gegarandeerd genieten! Op de bazaars in de steden krijgt je neus geen genoeg van de heerlijke scherpe geuren van kruiden en specerijen. Het is alleen al leuk om naar de hoge gekleurde piramides van kruiden te kijken. Natuurlijk kun je ook een zakje vullen om mee naar huis te nemen. 

Actie in de ruige natuur!

Tijdens deze familiereis is er genoeg actie! Je kunt een jeeptocht maken door de glooiende Golanhoogten, scheuren en wandelen door de Wadi Rum woestijn en sandboarden in de Negev woestijn. Toch liever even relaxen? Dobberen in de Dode Zee, waar je blijft drijven door het hoge zoutgehalte, is chillen geblazen. In de Negev of de Wadi Rum woestijn maken we een leuke kamelentocht. In de roze stad Petra kun je in ongeveer een half uur naar een uitzichtpunt op de schatkamer klauteren. Na even te hebben uitgeblazen heb je een waanzinnig uitzicht. Ook kun je op de Hollandse manier Tel Aviv verkennen, namelijk op de fiets. In landen die zo rijk zijn aan cultuur is het zowel voor jong als oud heerlijk om tijdens activiteiten even stoom af te blazen. De perfecte combi!

Bijbelverhalen komen tot leven

Als twee landen een rijke geschiedenis hebben zijn het Jordanië en Israël wel. In beide landen komen Bijbelverhalen tot leven. We bezoeken Nazareth, waar Jezus zou zijn opgegroeid. Het meer van Galilea, waar Jezus veel tijd op en rondom heeft doorgebracht. Mount Nebo, vanwaar Mozes het Beloofde land zou hebben gezien. Bethlehem, waar Jezus en Koning David zouden zijn geboren. En natuurlijk Jeruzalem waar je niet om Bijbelverhalen heen kunt. In deze twee landen krijg je zelfs in je vakantie een lesje geschiedenis, maar dan veel leuker!

Reizen door Israël en de Palestijnse gebieden

Israël en de Palestijnse gebieden zijn een bijzondere regio en de mengelmoes van religies is zonder meer fascinerend. Met name de Bijbelse geschiedenis maakt dit land zo populair onder reizigers. Tijdens de reis zal je merken dat het op de meeste Bijbelse/historische plaatsen erg druk kan zijn. Wij wisselen deze plekken daarom zoveel mogelijk af met minder druk bezochte plaatsen. Deze Bijbelse/historisch plekken hebben uiteraard te maken met openingstijden en vanwege drukte ook wachttijden. Doordat we veel van deze plekken aan jullie willen laten zien kan het voorkomen dat je tijdens een reis door Israël en de Palestijnse gebieden minder individuele vrijheid hebt dan je misschien gewend bent. Ook zien we dat veel andere reisorganisaties nogal eens met groepen van 40 personen of meer door Israël reizen. Hierdoor zijn er vooral veel grote hotels gebouwd en is het voor ons niet altijd mogelijk om je onder te brengen in de kleinschalige accommodaties, die je van ons gewend bent. Daarnaast krijgen Israëlische reisbegeleiders vanuit de overheid een intensieve training voordat ze groepen reizigers mogen begeleiden. In deze training leren ze heel veel over de rijke geschiedenis en de cultuur van dit prachtige land, welke ze graag uitgebreid met je delen. Zoals je weet, is de politieke situatie in deze regio uiterst complex. Het hierover met elkaar van gedachten wisselen, kan erg interessant zijn. Bedenk daarbij wel dat de gemiddelde Israëliër doorgaans heel anders tegen de situatie in het Midden-Oosten aankijkt dan wij in Nederland. Voorkom in zo’n geval een mogelijk heftige  discussie en respecteer dan dat iemand er anders over denkt dan jij. Wij wensen je alvast een geweldige reis in dit prachtige land. 

Familiereis Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië

Niet boekbaar

Naar boven