Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst in China rijden we in ongeveer een uur naar de hoofdstad van China, Beijing. De komende twee dagen heb je de tijd om deze mooie stad te verkennen. Vandaag kun je naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. 's Avonds is het zeker de moeite om de beroemde peking eend te proeven, die in vele restaurants wordt geserveerd. De komende twee nachten overnachten we in een centraal gelegen hotel.

 • 3

  Beijing / vrije dag

  image

  Ga in de ochtend zeker naar één van de parken in Beijing waar jong en oud Tai Chi beoefent. Het grote Beihai Park is hier erg geschikt voor. Het is ook leuk om de hutongs (traditionele wijken) van Beijing per fiets of te voet te verkennen. Wie zin heeft kan ‘s avonds een indrukwekkende acrobatievoorstelling bezoeken.

 • 4

  naar de Chinese Muur / wandeltocht Chinese Muur

  image

  De tweedaagse wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van je bezoek aan Beijing. We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar het Jinshanling gedeelte van de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden muur. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man. We slapen vannacht in een eenvoudig hotel nabij de Chinese Muur.

 • 5

  naar Beijing / wandeltocht Chinese Muur

  image

  Vandaag maken we een wandeling van ongeveer drie uur richting Simatai. De fenomenale uitzichten op het grotendeels authentieke bouwwerk en de omgeving zijn een beloning voor je inspanning. Waar je ook staat op de muur, een uitzichttoren is altijd in zicht. Bij het gedeelte van Simatai zijn niet veel andere toeristen te vinden. Dit maakt het wandelen over dit stuk muur extra bijzonder. In de loop van de middag vertrekken we richting Beijing, waar we in ons al bekende hotel slapen.

 • 6

  nachttrein naar Xian

  image

  We hebben nog een laatste dag in Beijing. Tijdens de Ming- en Qingdynastieën woonden de keizers van China in de paleizen van de Verboden Stad. Je kunt hier uren ronddwalen. Wanneer je eindigt bij de poort in het noorden is het de moeite waard om de Kolenheuvel te beklimmen. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de Verboden Stad. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein die ons in 14 uur naar Xi’an brengt. Geniet van het landschap dat langzaam aan je voorbij trekt.

 • 7

  Xian / Terracottaleger

  image

  Vroeg in de ochtend arriveren we in Xi’an waar we uiteraard een bezoek brengen aan het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. Elk beeld heeft een uniek gelaat en zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Het Terracottaleger is één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel in Xi’an.

 • 8

  Xian / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Xi’an, de stad die gedurende elf dynastieën de hoofdstad van China was, te ontdekken. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. Het is leuk om de stadsmuren per fiets of tandem te verkennen.

 • 9

  expresstrein naar Chengdu

  image

  's Ochtends hebben we vrije tijd in Xi’an. Bezoek de Moslimwijk, een wirwar van smalle straatjes met winkels en restaurants. Je kunt hier uren ronddwalen. Een absolute aanrader is het Shaanxi historical museum. Het mooi vormgegeven museum heeft als onderwerp de Chinese dynastieke geschiedenis. In de middag stappen we in de expresstrein naar Chengdu waar we in de avond aankomen.

 • 10

  Chengdu / vrije dag

  image

  Chengdu is een miljoenenstad, maar je kunt hier ook de Chinese gezelligheid in de kleine straatjes vinden. Langs de rivier en rondom de Sichuan universiteit liggen veel theehuizen. Je kan hier heerlijk zitten en thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao.

  image

  Je kunt vandaag een bezoek brengen aan het panda centrum even buiten de stad. Echt een aanrader! Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat dit unieke diersoort niet uitsterft. 's Avonds kun je genieten van de heerlijke keuken die Chengdu te bieden heeft. Probeer eens huoguo (hotpot). Dit hete gerecht is typisch Sichuanees en wordt geserveerd aan speciaal daarvoor ontworpen tafeltjes.

 • 11

  Chengdu; vlucht naar Lijiang

  image

  Om een lange reisdag te vermijden pakken we vandaag in de ochtend het vliegtuig naar Lijiang. We verblijven hier de komende twee nachten.

 • 12

  Lijiang / vrije dag

  image

  Lijiang, dat eveneens erg populair is onder de Chinese toeristen, is de woonplaats van de Naxi. Een volk waar de vrouw zowel de zware als de belangrijke taken uit het gezinsleven uitvoeren en daardoor aan het hoofd staat.We overnachten in een comfortabel hotel aan de rand van het centrum van de oude stad.

 • 13

  naar Dali

  image

  In de loop van de ochtend brengt de bus ons naar Dali. Van oorsprong is dit het woongebied van de Bai, een kleurrijk volk dat hier al ongeveer 3000 jaar woont. Dali is voor een klein deel ommuurd, met aan de zuid- en oostzijde imposante poorten. Langs de smalle straatjes in het centrum staan de traditioneel gebouwde huisjes. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Dali.

 • 14

  Dali / vrije dag

  image

  Vandaag kan je de omgeving van Dali verkennen. Bezoek de Drie Pagodes of de Zhonghe tempel. Het is een stevige wandeling naar boven, maar je kunt de tempel ook via een stoeltjeslift bereiken. Het uitzicht op het meer en de wijde omgeving is fenomenaal. De Drie Pagodes, waarvan de hoogste tot 70 meter reikt, behoorden oorspronkelijk tot het grootste tempelcomplex van Zuidwest-China.

 • 15

  naar Kunming; vlucht naar Guilin; naar Longji

  image

  Vandaag is het een lange reisdag. We rijden in ongeveer vijf uur naar Kunming, vanwaar we ons met een middag- of avondvlucht verplaatsen naar het zuidoosten van China. Na aankomst reizen we direct door naar Longji waar we 2 nachten verblijven in een omgeving met prachtige rijstterrassen. Ons hotel ligt in een pittoresk dorpje met houten huizen. Om hier te komen lopen we een stuk omhoog en onze grote bagage laten we achter.

 • 16

  Ping’an / Longji N.P.

  image

  Vanuit Ping'an kan je verschillende mooie wandelingen maken door de rijstterrassen. Het is een heerlijke plek om bij te komen.

 • 17

  naar Yangshuo

  image

  Longji, dat “de rug van de Draak” betekent, ligt in een gebied dat beroemd is vanwege de enorm uitgestrekte rijstterrassen en de vele kleurrijke stammen die er wonen. Je hebt hier de ochtend de tijd om te wandelen en de terrassen te beklimmen. Het uitzicht zal steeds weer geweldig zijn. Sommige mensen noemen deze rijstterrassen zelfs het achtste wereldwonder.

  image

  Na de lunch rijden we in ongeveer vier uur naar het levendige Yangshuo, gelegen aan de Li rivier. De omgeving is prachtig met groene rijstvelden en kleine dorpen tussen ontelbare pieken van het wereldberoemde karstgebergte. We slapen de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 18

  Yangshuo / vrije dag

  image

  In Yangshuo heb je een paar dagen om zelf dingen te ondernemen. Er is een leuke markt waar je lekker kunt eten en er zijn ook ontelbare kleine restaurantjes en winkels. Hou je van wat meer actie? Dan is het geweldig om per fiets de traditionele dorpjes in de omgeving te verkennen.

 • 19

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Vandaag kun je in de middag een optionele kookworkshop volgen. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar. Ook zijn er westerse maaltijden zoals pizza, pannenkoeken en milkshakes aanwezig. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. De bergen in de omgeving worden feeëriek verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij.

  Optioneel Kookworkshop in Yangshuo / €20,00 per persoon

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd te bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde eet je de gerechten zelf op!

 • 20

  exprestrein naar Hong Kong via Shenzhen

  image

  Vandaag heb je nog de hele ochtend Yangshuo en die kan je naar eigen wensen invullen. Volg bijvoorbeeld een workshop kalligraferen. Het valt niet mee om zo’n penseel vast te houden en op de juiste manier de schilderstreken te maken. ’s Middags rijden we in anderhalf uur naar Guillin waar we op de Express Train naar Shenzhen stappen. In amper 3 uur raas je zeer comfortabel over een spoor van 548 km. Na aankomst reizen we direct door naar Hong Kong en slapen we 2 nachten in een comfortabel hotel.

 • 21

  Hong Kong / vrije dag

  image

  Vanuit het hotel heb je de tijd om deze bruisende stad te ontdekken. De naam Hong Kong betekent "geurige haven" en de naam is afgeleid van de handel in geurige wierook die in Hong Kong plaats vond. Deze handelsstad is uitgegroeid tot een jonge en moderne metropool.

 • 22

  Vluch Hong Kong - Amsterdam

  image

  In de ochtend nemen we afscheid van Hong Kong en vliegen we rond het middaguur richting Amsterdam waar we dezelfde dag nog zullen aankomen.

  Let op: de reizen met vertrek 2 mei, 6 juni en 25 juli vertrekken in de avond naar luchthaven en komen de volgende dag aan in Amsterdam

 • 23

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Hong Kong

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen in Hong Kong. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Je kunt deze dagen je eigen gang gaan. De prijs is inclusief hotelovernachting en transfer naar het vliegveld, het ontbijt is niet inclusief.


  - Verlenging Hong Kong 3 dagen v.a. € 300,-
  - Verlenging Hong Kong (o.b.v. 1 persoon) 3 dagen v.a. € 500,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 23

  Hong Kong / vrije dag

 • 24

  Hong Kong / vrije dag

 • 25

  Hong Kong / avondvlucht naar Amsterdam

 • 26

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Afwisselende rondreis van de Chinese Muur tot bruisend Hong Kong
 • Wandelen door de prachtige rijstterrassen van Longji
 • Fietsen of wandelen in het karstgebergte rond Yangshuo
 • Bezoek aan het wereldberoemde Terracotta leger
 • Unieke tweedaagse wandeltocht over de Chinese muur
 • Afsluiting in het bruisende Hong Kong
 • Kennis maken met de geliefde reuzenpanda
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen in Hong Kong

Groepsrondreis China

Over de Chinese Muur naar de mooiste skyline

image
22 dagen vanaf € 2.199
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.