Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Delhi / vrije dag

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, forten, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars. De Jama Masjid, grootste moskee van India en tevens één van de grootste in Azië, is zeker een bezoekje waard.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  naar Agra / Taj Mahal

  image

  We reizen in de vroege ochtend naar Agra. In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd, maar bovenal bevindt zich hier het absolute symbool van India. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. 

  image

  De Taj Mahal, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik. Sjah Jahan bouwde dit mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw. Ook een bezoekje aan Agra Fort en de Baby Taj zijn de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Jaipur

  image

  Vandaag rijden we via Fathepur Sikri naar Jaipur. Fathepur Sikri betekent ‘stad van de overwinning’. De architectuur van de stad, met een paleis, enkele tombes en moskeeën, is bijzonder. De stad werd gebouwd door de Mogol heerser Akbar de Grote. Fathepur Sikri is een verlaten stad. Het duurde ongeveer 15 jaar om het complex te bouwen, maar door een tekort aan drinkwater in die tijd werd de stad al snel verlaten, wat een indrukwekkende sfeer aan de stad geeft.

  image

  Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De stad heeft een typische Indiase cultuur en vele bezienswaardigheden. De hoofdstraat van de stad wordt gedomineerd door de rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Windpaleis). Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Jaipur / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om deze stad in je op te nemen. Jaipur vormt samen met Delhi en Agra de gouden driehoek van India. Als je de stad gaat verkennen breng dan ook een bezoek aan het paleis achter de Hawa Mahal, waar tegenwoordig een museum is gevestigd. In de omliggende tuinen ligt het grootste stenen observatorium ter wereld. Jantar Mantar is een opvallend, uiterst modern ogend, complex van ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

  image

  Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het ligt op zo'n 10 kilometer van de stad en is makkelijk te bereiken met de bus of een felgekleurde riksja. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over het Maotha meer. Het fort diende destijds als verblijfsplaats van de keizers van het Mogolrijk. Het is mogelijk om het fort op eigen houtje te verkennen, maar je kunt ook een gids huren die je veel kan vertellen over dit eeuwenoude fort.

  image

  De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten vind je vele straatverkopers en kleine bazaars waar je antiek op de kop kunt tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India en als je in stijl een Bollywood-film wilt zien, dan is dit de plek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Mandawa / regio Shekhawathi

  image

  Het is een rit van ongeveer 5 uur naar de regio Shekhawathi. Dit gebied maakte vroeger deel uit van een belangrijke handelsroute. Hierdoor kwam het vanaf de 14e eeuw tot grote economische bloei. Kruiden, katoen en opium waren de belangrijkste handelswaar wat voor grote rijkdom zorgde. Door deze rijkdom is het gebied bekend om zijn haveli's, Rajasthaanse koopmanshuizen die rijk versierd zijn met houtsnijwerk en fresco's. In de middag nemen we de tijd om de omgeving te ontdekken.

  image

  De handel heeft in Shekhwathi een grote rol gespeeld. Er was in die tijd geen goede weg om van A naar B te komen, dus lieten de koopmanslieden de zogenoemde ‘haveli’s’ bouwen. Deze panden schilderden zij in een kleurrijk pallet, om de kleurrijke omgeving van thuis naar Shekhawathi te halen. In deze regio zie je nog het typische Indiase leven, zoals het al eeuwen geleefd wordt. Hier en daar komen herders met hun kuddes voorbij en op de markt zie je de ambachtslieden armbandjes maken en groenten en fruit verkopen.

  image

  De Pushkar Camel Fair is het beroemdste festival van Rajasthan, waarbij het doorgaans rustieke pelgrimsplaatsje aan de rand van de woestijn in gezellige chaos van duizenden kamelen, pelgrims, marskramers, (lokale) toeristen, waarzeggers en straatmuzikanten. Op de grootste kamelenmarkt van India worden niet alleen tienduizenden kamelen, ezels en paarden verhandeld, er is van alles te koop: schitterende sari’s en sierraden, kamelenzadels en de heerlijkste vruchtensappen. Er treden ook allerlei straatartiesten op. Een van de hoogtepunten is de kamelenrace door de zandduinen. 

  Boek je de reis met vertrek 5 november 2021, dan verblijf je 2 nachten in Pushkar. Het verblijf in Mandawa komt dan te vervallen en het verblijf in Jodhpur is één nacht in plaats van twee nachten. In Pushkar slapen we tijdens het festival in een tentenkamp. Het programma van dag 6 tot en met 15 ziet er dan als volgt uit:

  Dag 6              Jaipur
  Dag 7              naar Pushkar
  Dag 8              Pushkar
  Dag 9              naar Bikaner
  Dag 10             Bikaner
  Dag 11             naar Jaisalmer
  Dag 12             Jaisalmer
  Dag 13             naar Jodhpur
  Dag 14             naar Udaipur
  Dag 15             volgens regulier programma

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Bikaner

  image

  Het is zo'n vier uur rijden naar Bikaner, waar we aan het begin van de middag aankomen. Bikaner is een levendige stad met een karakteristiek oud centrum in het uiterste westen van de Thar woestijn. De stad ligt aan de vroegere karavaanroute van Afrika naar Centraal-Azië. De door kamelen getrokken karren die door de smalle straten rijden doen aan deze tijd terugdenken. De woestijnstad staat tevens bekend om de jaarlijkse kamelenmarkt en de diversiteit aan culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen.

  image

  's Middags kunnen we een bezoek brengen aan het markante Junagarh Fort, een indrukwekkend bouwwerk uit de tijd van Mogolkeizer Akbar. Destijds gebouwd om de bevolking tegen indringers te beschermen. Het fort wordt door een kilometer lange muur omgeven en herbergt vele zalen waaronder het Bloemenpaleis, dat versierd is met prachtige afbeeldingen en marmeren panelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Jaisalmer via Deshnok

  image

  Met onze eigen bus gaan we op weg naar Jaisalmer. Onderweg bezoeken we de curieuze rattentempel in Deshnok. Het complex wordt bewoond door duizenden ratten die door de Hindoes als reïncarnaties en dus als heilig beschouwd worden. In de loop van de middag komen we aan in Jaisalmer, een stadje in de Thar woestijn die vanwege de zandkleurige, gouden gebouwen ook wel de Gouden Stad genoemd wordt. We slapen hier 3 nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  Gezien we in het hart van de Thar woestijn verblijven, kan een echte woestijntocht eigenlijk niet missen. Je kunt er voor kiezen per kameel de woestijn in te trekken. Verwonder je aan de metershoge zandduinen in combinatie met hier en daar wat groen. Tijdens de tocht zijn de maaltijden inclusief en overnachten we in een tentenkamp waar we, als het helder weer is, 's avonds kunnen genieten van de prachtige sterrenhemel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Woestijnovernachting Jaisalmer / €45,00 per persoon

  image
  Liefhebbers kunnen één nacht in tenten doorbrengen tussen de prachtige zandduinen in de woestijn van Jaisalmer. Wiegend op een kameel (‘het schip van de woestijn'), geniet je van het mooie woestijnlandschap. Vanaf een duintop kijken we naar de zonsondergang, die meestal erg spectaculair is. De kamelenrit duurt ongeveer 1 uur en je slaapt in tenten, voorzien van een bed in de woestijn. Bij goed weer kun je ook in de open lucht slapen, met boven je alleen de sterren. Avondeten en ontbijt zijn inbegrepen. Slaapzak of matras zijn niet nodig.
 • 11

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  Je hebt een hele dag om te genieten van het Gouden Fort en de vele tempels en haveli's. De bewoners van de oude haveli’s (koopmanshuizen) waren in de tijden van de handelskaravanen schatrijk. Het Patwon Ki Haveli is een van de mooiste met zijn schitterende gevel en muurschilderingen. Ook het driehonderd jaar oude Salim Singh Ki Haveli, de voormalige residentie van de eerste minister mag je niet overslaan. 

  image

  Het hoogtepunt van Jaisalmer is het immense Gouden Fort met 99 bastions. Opgetrokken uit geel zandsteen is dit het enige bewoonde fort in India. Doordat er vele woningen en winkeltjes zijn gevestigd lijkt het net een stad op zich. Je kunt hier uren slenteren door de nauwe steegjes. Binnenin bevindt zich het Maharadja paleis en er zijn diverse bewerkte Jaïntempels te bewonderen. ‘s Avonds kun je heerlijk eten in een van de vele restaurantjes met een schitterend uitzicht op het fort.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Jodhpur

  image

  We rijden in ongeveer 5 uur naar Jodhpur. Jodhpur wordt ook wel ‘de blauwe stad' genoemd, omdat veel huizen blauw geschilderd zijn. Jodhpur heeft het meest imposante fort van Rajasthan, dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. In Jodhpur zitten de beste antiquairs van India en voor relatief weinig geld vervoeren ze oude meubels per schip naar het verre Europa. Het is heerlijk om de stad wandelend te verkennen en rond te dwalen op de kleurrijke bazaar. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Jodhpur / vrije dag

  image

  Vandaag kun je via een stijl weggetje naar het Mehrangarh Fort lopen, een van de grootste forten van India met muren tot 36 meter hoog. De bouw van het fort begon rond 1459, maar het grootste gedeelte dateert uit de tijd van maharadja Singh (1638-1678). Het museum in het fort is een van de beste van Rajasthan. Vanaf het terras van het fort heb je geweldige uitzichten over de kobaltblauwe stad eronder. Op loopafstand van het fort ligt het mooie Jaswant Thada mausoleum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Udaipur via Kumbhalgarh

  image

  We rijden vandaag eerst naar het prachtig gelegen Fort Kumbhalgarh dat wordt omgeven door bergtoppen. Vanaf dit hooggelegen fort heb je een mooi uitzicht op de omgeving. De aanleg van de 36 kilometer lange muur rondom het fort zorgde voor goede bescherming tegen tegenstanders. Na de lunch rijden we door naar Udaipur, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Hier overnachten we in een centraal gelegen, comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Wandeling naar Kumbhalgarh / €15,00 per persoon

  image

  Wie wil kan ook vanaf Ghanerao wandelen naar het fort. Bij deze optionele wandeling gaat langs diverse dorpjes, door het Kumbhalgarh Nationaal Park naar Kumbhalgarh Fort. Dit is een zeer mooie wandeling van 20 km over vlak terrein, op de laatste 4 kilometer na, dat omhoog gaat. De wandeling vindt plaats onder begeleiding van een lokale gids. De groep verzameld zich weer bij Kumbhalgarh en gezamenlijk rijden we naar Udaipur.

 • 15

  Udaipur / vrije dag

  image

  Udaipur is een sfeervolle stad, waar je uren kunt ronddwalen door een wirwar aan straatjes. Het stadje staat vol met tempels, haveli’s en vooral paleizen: het schitterend gedecoreerde ‘City Palace’, het witte ‘Lake Palace’ (het zomerpaleis van de toenmalige maharadja; beroemd geworden door de James Bond film) en het ‘Monsoon Palace’, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Udaipur / vrije dag

  image

  Aan de rand van Udaipur ligt Lake Pichola. Het meer is omringd door een bergachtige omgeving en het schitterende City Palace. Om de omgeving volledig in je op te kunnen nemen kun je het beste een bootje huren en rond het meer varen. Zeker aan te bevelen! Wanneer je goed timet en de zonsondergang kunt meepakken zie je Lake Pichola en haar omgeving op het mooist. In de avond kun je een traditionele dansvoorstelling bijwonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Dasada via Patan Stepwells

  image

  We vertrekken vroeg want het is een lange, maar mooie reisdag van Udaipur naar Dasada, in Gujarat. Deze drooggelegde deelstaat, officieel is alcohol niet toegestaan in Gujarat, is wat onbekender dan Rajasthan en wordt nog niet zoveel bezocht door toeristen. Onze eerste stop is Patan, de historische hoofdstad van Gujarat. We bezoeken hier de stepwell van Rani Ki Vav. Dit is een van de grootste waterputten van Gujarat, 64 bij 20 meter met een diepte van 27 meter, en werd bijna 1000 jaar geleden gebouwd. Het bijbehorende paviljoen beslaat meerdere verdiepingen en op de muren zijn houtsnijwerken te zien van Shiva, Vishnu en andere goden.

  image

  Hierna bezoeken we de Zonnetempel in Modhera. Dit enorme zandstenen monument, opgedragen aan Surya, de zonnegod, werd in 1027 na Christus gebouwd door de Solanki-dynastie. Aan het eind van de middag komen we aan in het kleine plaatsje Dasada. We slapen hier in een mooi resort aan de rand van de Little Rann of Kutch, een uitgestrekt woestijngebied met een van de grootste wildreservaten van India, het Wild Ass Sanctuary.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  safari Little Rann of Kutch / naar Ahmedabad

  image

  Het Wild Ass Sanctuary, genoemd naar de Indiase wilde ezel, is onderdeel van de Little Rann of Kutch, een gebied dat een oppervlakte beslaat van meer dan 5000 vierkante kilometer. De 'Rann', wat staat voor zoute woestijn, doet surrealistisch aan. De lucht is droog en de gebarsten en uitgedroogde aarde ontvouwt zich eindeloos in alle richtingen. 

  image

  We maken een safari in dit gebied om op zoek te gaan naar de Indiase wilde ezel, de ghudkhar. Naast deze zeldzame dieren herbergt het gebied ook woestijnvossen, gazelles, jakhalzen, wolven en bijna 350 verschillende soorten vogels, waaronder de kraanvogel, de pelikaan en de flamingo. In de middag rijden we in ongeveer 2,5 uur naar onze eindbestemming van deze reis, Ahmedabad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Ahmedabad / vrije dag

  image

  Ahmedabad is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De stad kent vele hoogtepunten van de islamitische bouwkunst zoals de Rani Sipri moskee, de Jama Mashid en de Sidi Bashir. Ook kun je hier prachtige witte jaintemples bewonderen in marmeren stijl. Een bezoekje aan de Sabarmati Ashram waar Gandhi de laatste 13 jaar van zijn leven heeft gewoond is ook de moeite waard. Afhankelijk van het vluchtschema gaan we aan het eind van de dag naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Delhi om daarna naar Amsterdam door te vliegen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Afwisselende rondreis door Rajasthan met mooie steden en landelijke gebieden
 • Bezoek aan diverse forten, zoals Jaisalmer en Kumbhalgarh
 • Unieke dagwandeling van Ghaneroa naar Kumbhalgarh fort (optioneel)
 • Overnachtingen in een aantal sfeervolle heritage hotels, zoals een oud paleis
 • Mogelijkheid om een nacht te overnachten in de woestijn
 • Bezoek aan het wereldberoemde Jaïntempel Ranakpur
 • Diverse festivalreizen, zoals het Pushkar festival
 • Vervoer met eigen bus
 • Veel individuele vrijheid

Groepsrondreis India - Rajasthan

Forten en paleizen

image
20 dagen vanaf € 1.749
Naar boven