Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Laos & Cambodja
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 16 november 2024 heeft vanwege het vluchtschema een overnachting en transfer in Bangkok op de terugreis.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Chiang Rai

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Chiang Khong

  image

  De reisbegeleider staat te wachten op de luchthaven van Chiang Rai. Onze bus brengt ons in ongeveer twee uur naar Chiang Khong, gelegen aan de Thaise oever van de Mekong. Vanaf ons hotel heb je een mooi uitzicht over Laos en de machtige Mekong rivier. Wist je dat de Mekong bijna 5.000 kilometer lang en maar liefst door zes Aziatische landen stroomt?

 • 3

  naar Luang Nam Tha

  image

  Na het ontbijt, nadat we de grens hebben overgestoken vertrekken we naar Luang Nam Tha. Een rit van ongeveer vijf uur. We rijden door een heuvelachtig groen landschap met talrijke rijstvelden en rubberplantages. Onderweg stoppen we in Ban Namphe. Hier kan je op eigen gelegenheid lunchen en de stad verkennen. s Avonds kan je een bezoek brengen aan de kleine avondmarkt. Ons hotel ligt op loopafstand van het centrum van Luang Nam Tha.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Luang Nam Tha / trekking

  image

  Een mooie wandeldag vandaag. We vertrekken om ongeveer half 9 en rijden in een half uur naar het startpunt van onze trektocht, Ban Jaluensouk, een dorp van de Khmu-minderheid. Hier pikken we ook onze lokale gids op die het gebied goed kent. De tocht van ongeveer 8 tot 10 km kan pittig zijn. Eerst gaan we een tijdje bergop over een klein bospad voordat het terrein vlakker wordt. De gids zal voorop lopen met een machete om het pad begaanbaar te maken. Alleen tijdens het regenseizoen kan het voorkomen dat deze trek niet door kan gaan vanwege de gladheid.

  image

  De dichte begroeiing geeft schaduw en houdt de temperaturen aangenaam koel. Uiteraard nemen we de tijd om te genieten van mooie uitzichtpunten. 's Middags genieten we van een traditioneel Laotiaanse picknicklunch. Na de lunch is het nog een klein eindje lopen en rijden vervolgens door de rijstvelden terug naar Luang Nam Tha.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Nongkhiaw

  image

  In de ochtend vervolgen we onze weg door een schitterend gebied. Omdat we met eigen vervoer op pad zijn, hebben we de gelegenheid om te stoppen waar we willen. Vandaag rijden we zo’n 8 tot 9 uur. Rond lunchtijd stoppen we Oudom Xai. Geniet onderweg van de passerende rijstvelden en kleine dorpjes. Tegen het einde van de middag arriveren we in Nong Khiew. We slapen 2 nachten in een eenvoudig hotel. Je kunt ontspannen in een van de restaurants van het redelijk toeristische dorp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Nong Khiew / boottocht

  image

  Vandaag maken we vanuit Nong Khiew een boottocht over de Nam Ou-rivier. We varen langs indrukwekkende kalksteenformaties en we bezoeken kleine dorpjes, waaronder een traditioneel weversdorp, waar je een leuke souvenir kunt kopen. Na de lunch maken we een korte wandeling door de rijstvelden. Na een bezoek aan een historische grot, die in de Vietnamoorlog als schuilplek werd gebruikt, varen we – genietend van de zonsondergang – terug naar Nong Khiew.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Pac Ou grotten naar Luang Prabang

  image

  Na het ontbijt reizen we met onze eigen bus in ongeveer vier uur naar Ban Pac Ou. Vanaf hier nemen we de boot en brengen we een bezoek aan de Pac Ou grotten. Dit heiligdom ligt op een kruising van twee rivieren, de Mekong en de Ou. In ontelbare nissen en spelonken van deze bijzondere plek staan naar schatting meer dan vijfduizend boeddha's.

  image

  In de middag komen we met de boot aan in Luang Prabang. De komende nachten verblijven we in een comfortabel hotel, op loopafstand van het centrum. De oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Luang Prabang / vrije dag

  image

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid deze prachtige stad verkennen. Je vindt er een museum en tientallen tempels. Het museum was het paleis van de voormalige koning. Het herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's. Luang Prabang heeft een aantal prachtige tempels. De Wat Xieng Thong is wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met mozaïeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Luang Prabang (incl lunch) / €65,00 per persoon

  image

  Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Laotiaanse keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurvolle markt van Luang Prabang. Na het bezoek aan de markt, gaan we naar de kookschool. Bij de kookschool leer je verschillende Laotiaanse gerechten te bereiden. Al met al een ochtend waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Laotiaanse keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen.

 • 9

  Luang Prabang / vrije dag

  image

  Voor natuurliefhebbers zijn de Kuang Si watervallen een aanrader. Ze liggen op ongeveer een uur rijden van Luang Prabang. Naast een tuk tuk rit, kunnen de echte sportievelingen een mountainbike huren en er op de fiets naartoe gaan. Dit is zeker gezien de hitte, een behoorlijk pittige tocht. Vergeet je zwemkleding niet, want je kan heerlijk zwemmen in het blauwe water van Kuang Si.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Phonsavan

  image

  De weg die we vandaag volgen staat onder de lokale bevolking ook wel bekend als de slangenweg, vanwege de vele bochten. Na een rit van ongeveer negen uur met onze bus komen we aan in Phonsavan. De naam van deze stad betekent letterlijk “de hemel op aarde”, een naam die de Laotianen hoop moest geven nadat in de jaren ‘70 zware bombardementen het gebied teisterden.

  image

  Grote kraters, die ontstaan zijn door het afwerpen van bommen, domineren het landschap. Gelukkig heeft de provincie meer te bieden dan herinneringen aan een vervlogen oorlog. Groene uitgestrekte vlaktes en kalksteenformaties laten een pracht aan natuurschoon zien. We overnachten in een hotel op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Phonsavan / vlakte der kruiken

  image

  De vlakte der kruiken zijn velden met grote zandstenen vazen. De herkomst hiervan is omgeven met mysterie. Volgens sommigen zijn het graven, volgens anderen zijn het bewaarplaatsen voor rijst. We maken een excursie naar drie sites waar je de kruiken kunt bezichtigen. Eén van de kruiken, Thong Hai, ligt 25 kilometer van Phonsavan en weegt maar liefst zes ton. Afhankelijk van het seizoen, lopen we door rijstvelden en hebben uitzicht op de vazen in de verte.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 12

  naar Vang Vieng

  image

  We reizen met onze bus naar Vang Vieng, een rit van ongeveer acht uur. Vang Vieng ligt prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en is omgeven met steil karstgebergte. In de namiddag zijn de restaurants aan de rivier de beste plek om de zon achter de karstheuvels te zien verdwijnen. We slapen in mooie bungalows gelegen aan de rivier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Vientiane

  image

  In de ochtend kun je in de schitterende omgeving van Vang Vieng een fiets- of wandeltocht maken. Daarna rijden we in ongeveer drie uur naar Vientiane, waar we twee nachten verblijven. Met 400.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk de meest 'dorpse' hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Vanaf de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, heb je een mooi uitzicht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Vientiane / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Pha That Luang, een belangrijk boeddhistische stoepa, mag je niet missen. Dit met goudblad bedekte bouwwerk, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. De kleuren combinatie van de gouden stoepa met monniken in oranje gewaden is heel mooi en zeker een foto waard. Erg leuk is ook 'The Morningmarket', waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn en bij de nabijgelegen voedselmarkt, de Kua Din, kom je ogen tekort.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Hinboun natuurpark

  image

  ’s Ochtends vertrekken we naar een uniek natuurpark, het Hinboun natuurpark. Hinboun, waar we tegen de avond aankomen,is vermaard vanwege de oerbossen, grotten en ondergrondse rivieren. Net als de natuur zijn ook de dorpjes hier ongerept. Vanuit de overnachtingsplek, waar we twee nachten slapen, kun je verschillende activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling langs de rivier, door rijstvelden en dorpjes in de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Hinboun natuurpark / Khong Lor grot

  image

  We wandelen naar de beroemde grot en volgen per boot de loop van de Nam Hinboun. Deze rivier gaat maar liefst zes en een half kilometer ondergronds. Regelmatig moeten we de boot uit om stukjes lopend af te leggen. Het kan zijn dat deze excursie niet door kan gaan door de waterstand in de Khong Lor grot. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Savannakhet / bezoek Wat That Ing Hang

  image

  We rijden in ongeveer zeven uur naar Savannakhet. Je ziet duidelijk architectonische overblijfselen van de Franse tijd hier. Hier zou één van Boeddha's beenderen begraven liggen. Er is een mooi plein, een biosccop en schitterende koloniale huizen. Je kunt hier prima eten in één van de vele restaurantjes rond het plein. We overnachten in een comfortabel hotel op ongeveer 15 minuten van het centrum. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Bolaven Plateau

  image

  We rijden vandaag verder naar het zuiden. In ongeveer 6 uur bereiken we het Bolaven Plateau waar we inchecken in een prachtig gelegen accommodatie aan de Vang Ngao Rivier. Dit is ons uitgangspunt van de tocht over het Bolaven Plateau morgen. We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  bezoek Bolaven Plateau

  image

  Na het ontbijt ontmoeten we onze lokale gids waarmee we vandaag een dagtocht naar het Bolaven-plateau maken.  Dit gebied is beroemd om zijn koffieplantages, maar er zijn ook enkele spectaculaire watervallen. Bij Paksong vinden we de beroemde koffievelden en kunnen we een lokale markt bezoeken. 

  image

  Bij Tad Fane vangen we een glimp op van de enorme dubbele watervallen die 200 meter door een kloof storten. In het gebied leven ook verschillende minderheden zoals de Katou, die deel uitmaken van de inheemse Mon-Khmer-bevolking, maar ook Khmu, Alat, Ngae, Kalung, Lavane, Lavere en Katung. In de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  via Wat Phu tempel naar Don Daeng eiland

  image

  Na het ontbijt brengt onze bus ons naar de wereldberoemde Wat Phu tempel. Het gedeeltelijk overgroeide Khmer tempelcomplex dateert uit de zesde tot de achtste eeuw en is daarmee ouder dan Angkor Wat. Archeologen vermoeden dat de Wat Phu in die tijd het machts- en religieuze centrum was van een groot Khmer rijk. Wanneer je in alle stilte langs de ruïnes wandelt, dringt pas goed tot je door hoe groot het complex moet zijn geweest.

  image

  Na het bezoek aan Wat Phu reizen we per bus en boot naar onze overnachtingsplek, het Don Daeng eiland, gelegen in de Mekongrivier. We overnachten op een leuke plek in een community lodge, vlak buiten het dorp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 21

  naar Khone eiland

  image

  Na het ontbijt reizen we zuidwaarts naar Khone Island. Onderweg stoppen we bij de Khone Pa Pheng watervallen, de grootste van Azië. We overnachten de komende twee nachten aan het water. Khone eiland is onderdeel van de zogenaamde ‘Si Pan Don’, vertaald ‘vierduizend eilanden’. Het aantal eilanden van Si Pan Don hangt af van de waterstand. Niet alle eilanden zijn daarom bewoonbaar, omdat deze tijdens het regenseizoen onder water staan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Khone eiland / vrije dag

  image

  Vandaag hebben we de tijd om de omgeving van de vierduizend eilanden te verkennen. Je kunt een fietstocht maken over het eiland en een bezoek brengen aan de Lipphi watervallen. De tocht naar de watervallen voert langs een overwoekerde spoorbrug midden in het bos. Liefhebbers kunnen een boottocht maken om te gaan eilandhoppen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • CAMBODJA

 • 23

  naar Kratie

  image

  Na drie weken in Laos steken we vandaag de grens over naar Cambodja. In de loop van de ochtend brengt de bus ons terug naar het vasteland. Vanaf het vasteland rijden we naar Kratie. Bij de Laotiaanse en Cambodjaanse grens krijgen we te maken met grensformaliteiten. Nadat dit geregeld is, rijden we verder naar Kratie. Kratie ligt aan de oevers van de Mekong rivier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  naar Phnom Penh

  image

  In de ochtend kun je een boottocht maken om hopelijk de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. Met onze eigen bus rijden in zo’n zes uur naar Phnom Penh. In de loop van de middag arriveren we in de Cambodjaanse hoofdstad. We overnachten de komende twee nachten in een hotel dat in het centrum is gelegen. Je hebt genoeg tijd om op eigen gelegenheid deze stad te verkennen. Erg indrukwekkend en confronterend is een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Toen de Rode Khmer aan de macht waren, maakten zij van deze school een gevangenkamp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 25

  Phnom Penh / vrije dag

  image

  Vandaag kan je de Killing Fields, die 15 kilometer buiten Phnom Penh liggen, bezoeken. In een glazen herdenkingsmonument zie je 8000 schedels, stille getuigen van de gruweldaden die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vind je op één van de vele kleurrijke markten in Phnom Penh. Vooral de centrale markt in een indrukwekkend art deco gebouw is erg de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  naar Siem Reap

  image

  Vanaf Phnom Penh is het ongeveer zes uur rijden naar Siem Reap. Vanuit deze sfeervolle stad heb je ruim twee dagen de tijd om op eigen gelegenheid de tempelcomplexen van Angkor te verkennen. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk. De tempels liggen verspreid over een groot gebied en zijn in de loop van honderden jaren gebouwd door diverse heersers van het Khmerrijk. We overnachten de komende drie nachten in een fijn hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 27

  Siem Reap / Angkor tempels

  image

  Er zijn verschillende manieren om de tempels van Angkor te bezoeken. Zo kun je in Siem Reap een brommertaxi huren. Deze brengt je overal naartoe en staat dan de hele dag tot je beschikking. Maar het is ook leuk om er zelf met de fiets op uit te trekken. De grootste en meest majestueuze tempels zijn Angkor Wat en Angkor Thom, met de Bayon in het midden. Binnen de muren woonden in de 12e eeuw meer dan één miljoen mensen.

  image

  Daarnaast zijn tempels als Ta Prohm en Preah Khan bijzonder de moeite waard, aangezien deze min of meer in de oorspronkelijke staat zijn gelaten waarin ze zijn aangetroffen. De wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven zo een extra mysterieuze sfeer. Siem Reap zelf is een druk maar ontspannen plaatsje waar je lekker kunt eten en drinken in één van de vele restaurantjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  Siem Reap / vrije dag

  image

  Liefhebbers kunnen een excursie maken naar Kampong Klaeng. Een vissersdorp op een uur rijden in het Tonlé Sap meer. Dit meer dat 'groot meer betekent in het Cambodjaans is in de regentijd tien keer groter ten opzichte van de droge tijd. Naar gelang de stand van het water wordt de beste route per boot uitgevoerd. Deze tocht is een absolute aanrader voor degenen die iets meer willen zien van het platteland van Cambodja.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Phare Circus: een circus met een verhaal

  Het  Phare Circus is meer dan alleen een circus. De artiesten gebruiken theater, muziek, dans en moderne circuskunsten om unieke Cambodjaanse verhalen te vertellen. De kunstenaars zijn studenten en afgestudeerden van het Phare Ponleu Selpak opleidingscentrum in Battambang dat in 1994 werd opgericht door 9 jonge mannen die thuiskwamen van een vluchtelingenkamp uit het regime van de Rode Khmer. Het doel was om gratis onderwijs te bieden aan arme en sociaal misdeelde jongeren in Battambang. Ook werden een muziekschool, een theaterschool en een circusschool opgericht voor kinderen die meer wilden. Het circus biedt de mogelijkheid om een fatsoenlijk loon te verdienen dat ze uit de armoede haalt en zelfrespect en vrijheid geeft.


  In Siem Reap kun je een voorstelling bijwonen van dit unieke circus. De kosten liggen tussen de 18 en 30 USD per persoon. Vraag de reisbegeleider aan het begin van de reis.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 29

  vlucht Siem Reap - Amsterdam

  image

  Afhankelijk van het vluchtschema hebben we nog een deel van de dag om de laatste inkopen te doen in Siem Reap en vliegen dan via Bangkok terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 30

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke reis met bekende en minder bezochte gebieden
 • Bezoek aan de beroemde Khong Lor grot in Hinboun NP
 • Verblijf op karakteristieke eilanden in de Mekong
 • Bezoek aan Pak Ou grotten
 • Verblijf op de karakteristieke niet-toeristische eilanden Don Daeng en Khong
 • Wandeltocht in Noord-Laos
 • Veel wandel- en fietsmogelijkheden
 • Bezoek aan het Bolaven in Zuid-Laos
 • Bezoek aan Phonsavan en een excursie naar de mysterieuze Vlakte der Kruiken

Groepsrondreis Laos & Cambodja

Tempels, jungle en kleurrijke bergstammen

image
30 dagen vanaf € 3.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven