< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • - Let op: de reizen met vertrek op 11 juli en 7 november 2024 hebben vanwege het vluchtschema een overnachting en transfer in Bangkok op de terugreis.


  - De reis met vertrek op 16 oktober 2024 heeft een extra overnachting in Chiang Mai aan het begin van de reis. Dit is een 24-daagse reis.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Chiang Mai

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Chiang Mai

  image

  Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je nog vrije tijd om op eigen houtje Chiang Mai en omgeving te verkennen. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele tempels, lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren. Een bezoek aan Doi Suthep is ook een absolute aanrader. Dit gouden heiligdom buiten de stad is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’ waarna je wordt beloond met mooi uitzicht. We slapen hier een nacht.

 • 3

  naar Houayxay

  image

  Het is een rit van ongeveer 5 uur naar de Laotiaanse grens. Via de vriendschapsbrug over de Mekong rijden we Laos binnen. Na de grensformaliteiten komen we aan in Houayxay, gelegen aan de oever van de Mekong. Vanaf het hotel heb je een mooi uitzicht over deze machtige rivier. De Mekong is zo´n 5000 kilometer lang en stroomt maar liefst door zes Aziatische landen. We slapen hier een nacht voordat we de Mekong en haar omgeving verkennen per slowboat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  slowboat naar Pakbeng

  image

  Na het ontbijt stappen we aan boord van de slowboat. Eén van de hoogtepunten van de reis. Het is een mooie boottocht die in ons twee dagen naar Luang Prabang zal brengen, met een tussenstop in Pakbeng. We varen vandaag ongeveer vijf uur langs natuur en dorpen. Onderweg stoppen we om het landelijke leven langs de Mekong te observeren en bezoeken we het Khmu-dorp Ban Houaypralam. Eenmaal aangekomen in Pakbeng kun je in het kleine dorp rondslenteren, souvenirs op de kop tikken en wat eten bij één van de vele eettentjes waar het dorp uit bestaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  slowboat naar Luang Prabang / bezoek Pac Ou grotten

  image

  Vroeg in de ochtend verlaten we Pakbeng, stappen we weer aan boord van de slowboat en vervolgen we onze boottocht over de Mekong naar Luang Prabang waar we in de middag aankomen. Onderweg bezoeken we de Pac Ou grotten. Dit mystieke bedevaartsoord ligt op een kruising van twee rivieren, de Mekong en de Ou. In ontelbare nissen en spelonken van deze bijzondere plek staan naar schatting meer dan vijfduizend boeddha's.

  image

  De komende drie nachten verblijven we in een comfortabel hotel in Luang Prabang, op loopafstand van het centrum. Deze oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen van de wereld gezet. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Luang Prabang / bezoek Kuang Si watervallen

  image

  Vandaag is een dag voor natuurliefhebbers. We bezoeken de Kuang Si watervallen een aanrader. Ze liggen op ongeveer een uur rijden van Luang Prabang. Eenmaal aangekomen word je verrast door de turquoise kleur van het water en de oneindige lagen waar de waterval uit bestaat. Je kunt hier mooi wandelen en zwemmen in het blauwe maar koude water. In de middag keren we terug naar Luang Prabang en genieten we van het weelderige rivierleven langs de oevers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Luang Prabang / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag op eigen gelegenheid deze prachtige stad verkennen. Je vindt er een museum en tientallen tempels. Het museum was het paleis van de voormalige koning. Het herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's. De Wat Xieng Thong is wellicht de mooiste tempel van Luang Prabang. De muren zijn namelijk ingelegd met mozaïeken. Ook is het de moeite waard om Phu Si Mountain te beklimmen waar je een mooie zonsondergang kunt meemaken. Vanaf de berg heb je panoramisch uitzicht over de Mekong en bergen om de stad heen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Vang Vieng

  image

  We reizen met onze bus naar Vang Vieng, een rit van ongeveer 7 à 8 uur. Vang Vieng ligt prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en is omgeven met steil karstgebergte. In de namiddag zijn de restaurants aan de rivier de beste plek om de zon achter de karstheuvels te zien verdwijnen. We slapen hier twee nachten.

  Trein Luang Prabang – Vang Vieng

  Sinds enkele jaren is Laos een gloednieuwe spoorlijn rijk. Deze hogesnelheidslijn is onderdeel van een langer traject dat begint in Kunming in China. De Chinezen hebben de spoorlijn aangelegd om uiteindelijk over een aantal jaren de doorverbinding naar de havenstad Sihanoukville in Cambodja te kunnen realiseren. Men heeft echter een uiterst gecompliceerd ticketsysteem opgezet waardoor het voor groepen erg lastig is om tickets te krijgen. We zullen dit voor elke reis proberen, maar kunnen dit niet garanderen en niet vooraf aangeven of het voor jouw reis gelukt is, dat kan pas drie dagen vóór de treinreis. Als het lukt is de kans groot dat de hele groep niet bij elkaar kan zitten in dezelfde wagon. De rit van Luang Prabang naar Vang Vieng per trein duurt ongeveer een uur en je kunt onderweg genieten van het prachtige landschap dat aan je voorbijvliegt. In het geval dat het niet lukt om de tickets te krijgen, reizen we per bus als hierboven beschreven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Vang Vieng / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding en het is zeker geen straf om deze in zo'n mooie natuurlijke omgeving door te brengen. Je kunt hier namelijk de grotten Poukham en Tham Hoy bezoeken, een bezoek brengen aan de omliggende dorpen of kajakken en dobberen op de Nam Yong rivier. Ook kun je in de schitterende omgeving van Vang Vieng een fiets- of wandeltocht maken. De keuze is aan jou.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Vientiane

  image

  Vanuit Vang Vieng rijden we in ongeveer 2 uur naar Vientiane, waar we een nacht zullen verblijven. Met 400.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk de meest 'dorpse' hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Je kunt ervoor kiezen om in de middag een optionele stadstour te maken. Je bezoekt dan de Sisaket tempel, het Cope museum, het Xieng Kuan Buddhabeeldenpark, het That Luang National Monument en het Patuxai monument. Zo krijg je in korte tijd een goed beeld van Vientiane.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Hinboun natuurpark

  image

  ’s Ochtends vertrekken we naar een uniek natuurpark, het Hinboun natuurpark. Hinboun, waar we tegen de avond aankomen, is vermaard vanwege de oerbossen, grotten en ondergrondse rivieren. Net als de natuur zijn ook de dorpjes hier ongerept. Vanuit de overnachtingsplek, waar we twee nachten slapen, kun je verschillende activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling langs de rivier, door rijstvelden en dorpjes in de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Hinboun natuurpark / Khong Lor grot

  image

  We hebben een actieve dag voor de boeg. We wandelen naar de beroemde grot en volgen per boot de loop van de Nam Hinboun. Deze rivier gaat maar liefst zes en een half kilometer ondergronds. Regelmatig moeten we de boot uit om stukjes lopend af te leggen. Het kan zijn dat deze excursie niet door kan gaan door de waterstand in de Khong Lor grot.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Savannaketh

  image

  Na het ontbijt vertrekken we richting Savannaketh. Hier zie je duidelijk de architectonische overblijfselen van de Franse tijd. Er wordt gezegd dat hier één van Boeddha's beenderen begraven ligt. Er is een mooi plein, een bioscoop en schitterende koloniale huizen. Je kunt hier prima eten in één van de vele restaurantjes rond het plein. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via Wat Phu tempel naar Khone eiland

  image

  Vandaag starten we vroeg om een lange rit naar de wereldberoemde Wat Phu tempel te maken. Het gedeeltelijk overgroeide Khmer tempelcomplex dateert uit de zesde tot de achtste eeuw en is daarmee ouder dan Angkor Wat. Archeologen vermoeden dat de Wat Phu in die tijd het machts- en religieuze centrum was van een groot Khmer rijk. Wanneer je in alle stilte langs de ruïnes wandelt, dringt pas goed tot je door hoe groot het complex moet zijn geweest.

  image

  Na het bezoek aan Wat Phu zetten we onze reis voort naar Khone eiland, dit eiland is onderdeel van de zogenaamde ‘Si Pan Don’, vertaald ‘vierduizend eilanden’. Het aantal eilanden van Si Pan Don hangt af van de waterstand. We ruilen de bus in voor een boottocht over de Mekong om het eiland te bereiken en checken in bij ons hotel aan de waterkant voor twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Khone eiland / vrije dag

  image

  Vandaag hebben we de tijd om de omgeving van de vierduizend eilanden te verkennen. Je kunt een fietstocht maken over het eiland en een bezoek brengen aan de Lipphi watervallen. De tocht naar de watervallen voert langs een overwoekerde spoorbrug midden in het bos. Liefhebbers kunnen een boottocht maken om te gaan eilandhoppen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  bezoek Khone Pa Pheng watervallen & dolfijnen excursie / naar Kratie

  image

  Na twee weken Laos steken we vandaag de grens over naar Cambodja. Eerst varen we naar het vasteland waar waar de bus op ons staat te wachten die ons naar Kratie zal brengen. Onderweg stoppen we bij de Khone Pa Pheng watervallen, de grootste van Azië. Hier heb je een spectaculair uitzicht op deze krachtige uitgestrekte watervallen.

  image

  Vervolgens rijden we verder richting Kratie. Maar voordat we in het hotel aankomen, maken we nog een leuke boottocht om hopelijk de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. In Kratie slapen we één nacht in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Phnom Penh

  image

  Met onze eigen bus rijden we vandaag in zo’n zes uur naar Phnom Penh waar we in de loop van de middag arriveren. We overnachten de komende twee nachten in een hotel dat in het centrum is gelegen. Je hebt genoeg tijd om op eigen gelegenheid deze stad te verkennen. Erg indrukwekkend en confronterend is een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Toen de Rode Khmer aan de macht waren, maakten zij van deze school een gevangenkamp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Phnom Penh / vrije dag

  image

  Vandaag kan je de Killing Fields, die 15 kilometer buiten Phnom Penh liggen, bezoeken. In een glazen herdenkingsmonument zie je 8000 schedels, stille getuigen van de gruweldaden die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vind je op één van de vele kleurrijke markten in Phnom Penh. Vooral de centrale markt in een indrukwekkend art deco gebouw is erg de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Siem Reap

  image

  Vanaf Phnom Penh is het ongeveer zes uur rijden naar Siem Reap. Vanuit deze sfeervolle stad heb je ruim twee dagen de tijd om op eigen gelegenheid de tempelcomplexen van Angkor te verkennen. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk. De tempels liggen verspreid over een groot gebied en zijn in de loop van honderden jaren gebouwd door diverse heersers van het Khmerrijk. We overnachten de komende drie nachten in een fijn hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Siem Reap (Angkor Wat) / vrije dag

  image

  Er zijn verschillende manieren om de tempels van Angkor te bezoeken. Zo kun je in Siem Reap een brommertaxi huren. Deze brengt je overal naartoe en staat dan de hele dag tot je beschikking. Maar het is ook leuk om er zelf met de fiets op uit te trekken. De grootste en meest majestueuze tempels zijn Angkor Wat en Angkor Thom, met de Bayon in het midden. Binnen de muren woonden in de 12e eeuw meer dan één miljoen mensen.

  image

  Daarnaast zijn tempels als Ta Prohm en Preah Khan bijzonder de moeite waard, aangezien deze min of meer in de oorspronkelijke staat zijn gelaten waarin ze zijn aangetroffen. De wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven zo een extra mysterieuze sfeer. Siem Reap zelf is een druk maar ontspannen plaatsje waar je lekker kunt eten en drinken in één van de vele restaurantjes.

  De ervaring leert dat onze reizigers het prettig vinden om op eigen gelegenheid de tempels van Angkor Wat te bezoeken. De entreegelden voor het tempelcomplex zijn dan ook niet inbegrepen, zo kun je zelf bepalen of je een 1-daagse of 3-daagse toegangspas wilt nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Phare Circus: een circus met een verhaal

  Het  Phare Circus is meer dan alleen een circus. De artiesten gebruiken theater, muziek, dans en moderne circuskunsten om unieke Cambodjaanse verhalen te vertellen. De kunstenaars zijn studenten en afgestudeerden van het Phare Ponleu Selpak opleidingscentrum in Battambang dat in 1994 werd opgericht door 9 jonge mannen die thuiskwamen van een vluchtelingenkamp uit het regime van de Rode Khmer. Het doel was om gratis onderwijs te bieden aan arme en sociaal misdeelde jongeren in Battambang. Ook werden een muziekschool, een theaterschool en een circusschool opgericht voor kinderen die meer wilden. Het circus biedt de mogelijkheid om een fatsoenlijk loon te verdienen dat ze uit de armoede haalt en zelfrespect en vrijheid geeft.


  In Siem Reap kun je een voorstelling bijwonen van dit unieke circus. De kosten liggen tussen de 18 en 30 USD per persoon. Vraag de reisbegeleider aan het begin van de reis.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 21

  Siem Reap (Angkor Wat) / vrije dag

  image

  Liefhebbers kunnen een excursie maken naar Kampong Klaeng. Een vissersdorp op een uur rijden in het Tonlé Sap meer. Dit meer dat 'groot meer betekent in het Cambodjaans is in de regentijd tien keer groter ten opzichte van de droge tijd. Naar gelang de stand van het water wordt de beste route per boot uitgevoerd. Deze tocht is een absolute aanrader voor degenen die iets meer willen zien van het platteland van Cambodja. Uiteraard kun je ook nog een dag doorbrengen tussen de tempels van Angkor Wat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht Siem Reap - Amsterdam

  Afhankelijk van het vluchtschema hebben we nog een deel van de dag om de laatste inkopen te doen in Siem Reap en vliegen dan terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Ontdek de mooiste hoogtepunten van Laos & Cambodja
 • Tweedaagse cruise over de Mekong naar Luang Prabang
 • Relax op het karakteristieke Khone Island
 • Kijk je ogen uit in de prachtige tempelcomplexen Wat Phu en Ankor Wat
 • Een reis vol overweldigende natuur: watervallen, karstgebergten en rijstvelden
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Bezoek aan de grotten van Pac Ou en Khong Lor
 • Entreegelden inbegrepen bij excursies in het programma
 • Mogelijkheid tot kajakken bij Vang Vieng
 • Wandelen in Hinboun Nationaal Park

Groepsrondreis Laos & Cambodja

Het leven langs de Mekong

Monniken in Cambodja
23 dagen vanaf € 2.949 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven