Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Colombo

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens.

 • 2

  naar Negombo

  image

  We rijden naar ons hotel in de buurt van Negombo. Als de vluchttijden het toelaten, kun je ’s middags de stad gaan verkennen. Tijdens de koloniale periode hebben de Nederlanders een 120km lang netwerk aangelegd van kanalen. Door deze kanalen werden de specerijen vervoerd voor handel. Je kan een fiets huren en langs deze kanalen fietsen of fiets door de drukke straatjes en snuif de Sri Lankaanse cultuur op. We slapen vannacht in een comfortabel hotel.

 • 3

  naar Anuradhapura

  image

  Op weekdagen brengen we een bezoek aan het vissersdorpje Chilaw, waar doordeweeks een drukke vismarkt wordt gehouden. Wanneer we op een zondag naar Anuradhapura reizen, maken we een stop bij de markt bij de kerk van Negombo. We rijden door het prachtige binnenland langs rijstvelden en schilderachtige dorpjes. Ons einddoel van vandaag is Anuradhapura, eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en daarom nu een van de belangrijkste historische steden van het land.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Anuradhapura / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een stadstoer door Anuradhapura maken. Bijzonder mooi zijn de gigantische stupa's (dagoba's). De meeste zijn goed bewaard gebleven en leuk om te bezoeken. De dagoba's liggen vrij ver uit elkaar in een afwisselend landschap van meertjes, rijstvelden en dorpjes. Centraal staat de heilige Bo-boom, een stekje van de boom waaronder Boeddha de staat van 'Verlichting' bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier rituelen uitvoeren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Jaffna

  image

  Na het ontbijt nemen we de trein met gereserveerde zitplaatsen naar de noordelijke stad Jaffna. De exprestrein doet er ongeveer 2,5 uur over volgens dienstregeling zodat we, bij goed functioneren ervan, net voor de middag in Jaffna arriveren. Jaffna wordt voornamelijk bevolkt door Tamils en is een stad met een roerige geschiedenis. Tot het eind van de 30-jarige Sri Lankaanse burgeroorlog in 2009 vormde het noorden van het land een bloedig strijdtoneel waarbij Jaffna lang een belegerde stad was. Het door de Portugezen gebouwde fort staat nu bekend als Dutch Fort.

  image

  Vandaag is Jaffna een levendige en kleurrijke stad, gelegen aan een mooie lagune aan de Indische Oceaan. De stad kent tal van bontgekleurde hindoetempels, een leuke bazaar en je kunt er heerlijk eten. Als we ingecheckt hebben in ons hotel heb je de tijd om even op pad te gaan voor een verkenning van de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Jaffna

  image

  Vandaag gaan we verder op verkenning in Jaffna. Uiteraard kun je dit op eigen gelegenheid doen, maar je kunt ook mee met de stadstour (inclusief) langs enkele markante en kleurrijke hindoe tempels zoals de Maruthanamadam tempel met zijn enorme standbeeld van Hanuman en de grootste tempel van de stad, de Nallur tempel. Ook bezoeken we het enorme Dutch Fort van Jaffna. Dit fort werd in 1619 door de Portugezen gebouwd, maar later geconfisqueerd en versterkt door de VOC. Helaas is een groot deel van het fort verwoest door de burgeroorlog.

  image

  In de loop van de middag gaan we met onze bus naar het Punkudutivu schiereiland vanwaar we per privéboot een korte trip maken naar het eiland Nainativu.In Nainativu bezoeken we de Nagadeepa Tempel, een van de meest heilige plaatsen voor boeddhisten omdat Boeddha hier zou hebben verbleven. Op het eiland bevindt zich ook een hindoetempel, de Naga Posshani Amman Kovil, een serene plaats gewijd aan de godin Meenakshi.

  image

  ’s Avonds maken we op een heel bijzondere manier kennis met de heerlijke keuken van dit deel van Sri Lanka. Samen met een lokale Tamil familie maken we zelf onze gerechten klaar, die we, zoals je wilt geheel in stijl met de hand, uiteraard ook verorberen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Trincomalee

  image

  Via een mooie route vervolgen we onze reis naar het oosten van het land. In Mulathive, maken we een  stop aan het strand om de catch of the day te bekijken. Rond de middag komen we aan in de havenstad Trincomalee. Trincomalee ligt aan de oostkust van Sri Lanka en wordt nog maar door weinig toeristen bezocht. Voordat we inchecken in ons hotel aan de kust verkennen we kort de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Trincomalee / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Trincomalee. Je kunt de dag naar eigen wens invullen. Trinco, hoe de stad ook wel wordt genoemd, heeft enkele van de beste stranden zoals Uppuveli en Nilaveli. Je kunt een snorkeltrip maken naar het Pigeon island Marine Park, er zijn warmwaterbronnen in de buurt en uiteraard kun je ook weer een bezoek brengen aan Trinco, bijvoorbeeld aan Fort Frederick, dat door Nederlanders is gebouwd.

  image

  Aan het einde van de rotspunt waar fort Frederick op is gebouwd, ligt de Koneshwaram tempel. Deze is gewijd aan de hindoe god Shiva. Veel jonge stellen komen naar deze tempel om te bidden voor kinderen. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over zee. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Polonnaruwa

  image

  We reizen vandaag naar Polonnaruwa. Onderweg maken we een stop nabij Habarana. Hier maken we een ritje met een buffelkar en een boottochtje naar een dorpje. Na dit bezoek krijgen we een traditionele lunch aangeboden door de lokale families. Vervolgens rijden we door naar Polonnaruwa. Polonnaruwa is een oude tempelstad met een aantal boeddhistische ruïnes die meer dan 1000 jaar oud zijn. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel in de omgeving van Polonnaruwa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  Polonnaruwa / vrije dag

  image

  In Polonnaruwa kun je de uitgebreide en nog goed intact gebleven tempelruïnes bezoeken. De leukste manier om de tempels te bezoeken is per fiets. Je kunt samen met je lokale gids deze prachtige tempel ruïnes bekijken of zelf op onderzoek uitgaan. Polonnaruwa heeft een rijke historie en onze gids laat je graag het Koninklijk Paleis en het Lotusbad zien. De tour eindigt bij de Gal Vihara, een rotstempel met beelden van Boeddha uitgehouwen uit steen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via Sigiriya en Dambulla naar het Knuckles gebergte

  image

  Onderweg naar het Knuckles gebergte bezoek je Sigiriya waar je de rotscitadel kan beklimmen. Bovenop deze 200 meter hoge rots liggen de ruïnes van de paleizen van koning Kasyapa. De rots ligt als een reusachtig baken geïsoleerd in het verder vrij vlakke landschap, en het uitzicht vanaf de top is prachtig. Vervolgens rijden we naar de rotstempels van Dambulla, een serie van vijf grotten met Boeddhabeelden en fresco’s.

  image

  Na ons bezoek aan Dambulla vervolgen we onze weg naar het Knuckles gebergte. Dit gebergte heeft haar naam te danken aan de toppen die lijken op een gebalde vuist. De komende twee nachten gaan we back to basic en kampeer je in een prachtige en rustige omgeving. Het Knuckles gebergte is een weinig bezocht natuurgebied dat zich uitstekend leent voor het maken van wandelingen in de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  Knuckles gebergte / wandeling

  image

  Onder leiding van onze gids verkennen we de Knuckles. We lopen langs dorpjes, theeplantages, rijstvelden, watervallen en beken en met een beetje geluk spotten we wilde dieren. In het gebied leven onder andere jakhalzen, wilde zwijnen en meer dan 200 vogelsoorten. Voor onze lunch keren we weer terug naar ons kampement en voor de liefhebbers staat er ’s middags weer een wandeling op het programma. We overnachten weer in tenten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  naar Kandy

  image

  Vanuit onze kampeerplek is het een korte rit naar Kandy. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en ligt schitterend aan een kunstmatig meer. Het belangrijkste monument is de Tempel van de Tand van Boeddha. Op vaste tijden vinden hier tempelceremonies plaats die je kunt bijwonen. Kandy is een zeer levendige stad met een uitgebreide markt en duizend-en-één winkeltjes. De Kandy bazaar is een verzameling van kleuren en kruidige geuren. We overnachten twee nachten in een hotel in Kandy.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kandy / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Kandy verder te ontdekken. Een aanrader is het bijwonen van een dansvoorstelling, verzorgd door de Kandy-dansers. Zij laten in hun show een groot aantal van de traditionele dansen zien die werden gedanst bij bijvoorbeeld de oogst of aan het begin van het regenseizoen. De dansers zijn uitgedost met zilveren kettingen, bronzen schouderplaten en andere traditionele kledij.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Nuwara Eliya

  image

  De route van vandaag is schitterend. We stoppen onderweg bij een theeplantage waar je natuurlijk een kopje verse Ceylon thee krijgt. Hierna rijden we verder naar het koloniale plaatsje Nuwara Eliya, een van de oude ‘hillstations’ waar de Britten verkoeling zochten. Met zijn country style huizen en mooie tuinen ademt Nuwara Eliya de sfeer van een Engels dorp uit de 19e eeuw. Je hebt de rest van de dag om de stad te verkennen. We overnachten twee nachten in een hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Nuwara Eliya / vrije dag

  image

  Een dag ter vrije besteding in Nuwara Eliya. We kunnen de Horton Plains bezoeken die op 2000 meter hoogte liggen. Hier wandelen we naar World’s End, waar een gapende afgrond bij helder weer een fantastisch uitzicht op het laagland biedt. Eventueel kun je Adam’s Peak beklimmen. De beste tijd om dit te doen is net na middernacht, alleen dan zie je de zon opkomen wanneer je aan de top arriveert. Het pelgrimsseizoen is van december tot en met mei, dit is de mooiste tijd om de piek te beklimmen. Wil je deze beklimming ondernemen dan is het handig in de avond van dag 16 te vertrekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  per trein naar Ella

  image

  Vanuit Nuwara Eliya rijden wij met de bus naar Nanu Oya vanwaar we een spectaculaire rit per boemeltrein door de bergen maken. Deze treinreis zal ongeveer drie uur in beslag nemen. De route is schitterend: prachtige landschappen met palmbomen en theeplantages die aan je voorbij trekken. Het is een gave ervaring! Na aankomst in Ella checken we in bij ons hotel vlakbij het centrum.

  image

  Een mooie en niet te moeilijke wandeling voert naar Mini Adam’s Peak, met bij helder weer fantastische uitzicht over Ella. De wandeling zelf duurt ongeveer twee uur (heen en terug), maar je kunt deze prima combineren met een bezoek aan het uitzichtpunt op de spectaculaire Nine Arch Bridge die onderdeel uitmaakt van de spoorlijn naar Badulla. We overnachten in het gezellige dorpje Ella.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ella / vrije dag

  image

  Ella is een gezellig, knus dorpje middenin de theeplantages en watervallen. Wie zin heeft kan de Ella Rock beklimmen, een wandeling van in totaal zo’n 4 uur. Onderweg kom je langs een mooie waterval en op de top wordt je beloond met een grandioos uitzicht over de omgeving. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Embilipitiya / Udawalawe NP

  image

  We verlaten het mooie berglandschap en reizen door groene landschappen van rubberbomen en rijstvelden naar Embilipitiya. Vanuit Embilipitiya heb je morgen de mogelijkheid om een jeepsafari te maken in het nog vrij rustige Udawalawe NP. Er leven veel olifanten, buffalo's en krokodillen, die je dan ook vrijwel zeker tegenkomt. Ook heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het olifant vriendelijke Elephant Transit Home, voor gewonde en verweesde olifanten. De olifanten krijgen in het Elephant Transit Home speciale zorg, zodat de olifanten zo snel mogelijk terug kunnen naar hun natuurlijke leefomgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Jeep safari Udawalawe NP / €50,00 per persoon

  image

  Het Udawalawe Nationaal Park is een prachtig park met een gevarieerde natuur. Het Udawalewe Reservoir en de Walewe River garanderen water, waar veel dieren op af komen. Het park staat bekend om zijn kuddes olifanten, de verschillende soorten herten, beren apen en buffels. Ook leven hier luipaarden, deze zijn wel moeilijk te spotten. 

  NB. De prijs van de safari is inclusief entree van het nationaal park.

 • 20

  naar Unawatuna

  image
  Vandaag rijden we naar Unawatuna, een rit van ongeveer 3 uur. Onderweg zien we in Koggala de beroemde paalvissers aan het werk. Hier brengen we ook een bezoek aan het Wickramasinghe folk museum, opgericht door Sri Lanka's beroemdste schrijver ooit. Unawatuna is een heerlijk relaxed plaatsje met een prachtig strand. We slapen er in een hotel dichtbij het strand. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Unawatuna / bezoek aan Galle

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het stadje Galle, ongeveer 15 minuten rijden van Unawatuna. In Galle lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Galle is een gezellig oudhollandse vestingstad, waar je de Hollandse huisjes en de Nederlands hervormde kerk uit de koloniale tijd kunt bekijken. We overnachten in ons hotel in Unawatuna.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Unawatuna

  image

  Een heerlijke dag die je naar eigen inzicht kan invullen. Verwen jezelf met een cocktail, ga op zoek naar mooie souvenirs en bestel nog zo’n lekkere curry op een terras. Aan het strand kun je ontspannen genieten van de zon en het vakantiegevoel. Een paradijselijke plek! Afhankelijk van het vluchtschema slapen we nog een nacht in Unawatuna en vertrekken we zeer vroeg naar de luchthaven van Colombo op dag 24, of we vertrekken al in de avond van dag 23 richting de luchthaven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Unawatuna / naar Colombo

  image

  Na het ontbijt checken we uit in ons hotel in Unawatuna en rijden we naar Colombo, een rit van ongeveer 2,5 uur. In Colombo hebben we de hele dag de beschikking over dagkamers in een centraal gelegen hotel totdat we in de avond naar de luchthaven vertrekken voor de vlucht naar Amsterdam (afhankelijk van het vluchtschema). 

  image

  Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en voor velen niet de eerste reden voor een bezoek aan Sri Lanka. Toch is er genoeg te zien. Bezoek bijvoorbeeld de Pettah markt en dwaal rond in de straten van het aan het water gelegen Fort, eigenlijk het oude centrum van de stad. Hier bevindt zich ook het voormalige Dutch Hospital, nu een plek waar je heerlijk een hapje kunt eten. Heb je nog niet genoeg van tempels? Bezoek dan de boeddhistische Gangaramaya Vihar Tempel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  vlucht Colombo - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Meest complete rondreis door Sri Lanka
 • Goede mix van natuur, cultuur, avontuur en strand
 • Twee dagen in de levendige stad Jaffna
 • Bezoek aan Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka
 • Ontspannen strand afsluiting aan de Indische Oceaan
 • Bezoek aan de Engelse hill stations rond Nuwara Eliya
 • Wandeling in het Knuckles gebergte en kennismaking met het dorpsleven
 • Weinig lange reisdagen en veel ruimte om er op uit te trekken
 • Mogelijkheid om een jeepsafari te maken door Udawalawe N.P.
 • Inclusief treinreis van Nanu Oya naar Ella
 • Unieke Tamil food experience in Jaffna

Groepsrondreis Sri Lanka

Parel van de Indische Oceaan

image
24 dagen vanaf € 2.249
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!