Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Thailand Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel, niet ver van Chinatown. Vandaag kun je, afhankelijk van de tijd van aankomst, rustig aan doen en de eerste indrukken van Thailand op je in laten werken. Bangkok is een drukke stad met vele contrasten, kleuren en bijzondere tempels. Wanneer je wat rondslentert zullen de verschillende etensgeuren van de streetfood niet aan je voorbij gaan. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid.

  image

  Heb je nog energie na de lange vlucht en laat het schema het toe? Dan is een bezoek aan de Grand Palace en Wat Phra Kaew zeker de moeite waard. Buiten de paleismuren zijn de goudgekleurde torens al zichtbaar en is het aanzicht al spectaculair. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit op het grote complex met gouden tempels, stenen beelden en prachtig versierde torens.

 • 3

  Bangkok / Boottocht door de Klongs en vrije middag

  image

  In de ochtend maken we een boottocht door de Klongs, de kanalen die de zijtakken vormen van de machtige Chao Praya Rivier die dwars door de stad stroomt. Het is een leuke manier om kennis te maken met het leven in de stad, ver van de wolkenkrabbers en grote winkelcentra. Met een longtailboot varen we door de smalle kanalen langs goed bewaard gebleven houten huizen, winkeltjes en historische, maar niet-toeristische tempels. Ook stoppen we bij een lokale kunstenaarsgemeenschap. 

  image

  Aan het eind van de ochtend worden we weer naar ons hotel gebracht en hebben we de rest van de dag ter vrije besteding. Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Geen zin om te fietsen? Pak dan één van de gekleurde tuktuk's naar de Chinatown van Bangkok. Deze gezellige wijk kent een drukte van jewelste en bij ontelbare straatstalletjes kun je verschillende oosterse lekkernijen proeven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €48,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend (of begin van de middag) vertrek je vanaf het startpunt in één van de meest klassieke wijken van Bangkok, Bang Rak. De gids leidt je door deze multiculturele wijk. Tijdens de tocht van Bangkok naar de oude stad Koh Rattanakosin passeer je het moderne en het authentieke Bangkok. Je komt langs eeuwenoude tempels, typische markten en bezoekt kenmerkende gebouwen. Geniet van de geuren en kleuren van de stad die je zintuigen prikkelen.

 • 4

  Bangkok / vrije dag of optioneel bezoek aan Ayutthaya

  image

  Vandaag hebben we nog een volle dag om Bangkok te ontdekken. Bangkok is een drukke stad met vele contrasten, kleuren en bijzondere tempels. Wanneer je wat rondslentert zullen de verschillende etensgeuren van de streetfood niet aan je voorbij gaan. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. Wie wil kan een dagtocht maken naar de voormalige hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. Deze historische stad barst van de tempelruïnes en Boeddhabeelden en heeft een Historical Park dat uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bang Pa - in Palace en historisch park Ayutthaya / €57,00 per persoon

  image

  Na een vroeg ontbijt vertrek je om ongeveer 8 uur en bezoek je eerst het Bang Pa-in Royal Palace, de voormalige zomerresidentie van Koning Rama IV en andere Thaise koningen. Het complex ligt aan de Chao Praya Rivier en bestaat uit verschillende iconische gebouwen die in het midden van de 19e eeuw gerestaureerd zijn. Vervolgens neem je een longtailboot over de rivier naar Ayutthaya waar de lunch is in een lokaal Thais restaurant.

  Ayutthaya bloeide als de hoofdstad van het Thaise koninkrijk gedurende 400 jaar totdat het werd binnengevallen en met de grond gelijk gemaakt door de Birmezen in 1767. Je verkent de ruïnes en tempels van het historisch park dat is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Met je gids bezoek je onder andere Wat Phanachoeng, Wat Yai Chai Mongkol en andere tempels. Daarna keer je terug naar Bangkok waar je aan het einde van de middag aankomt bij het hotel.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfers per busje en longtailboot, de entreegelden, de gids en de lunch.

  NB: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 6 personen.

 • 5

  naar Kanchanaburi via de drijvende markt en Ratchaburi

  image

  We staan vroeg op en rijden naar de drijvende markt van Lao Tak Lak. Dit is een minder drukbezochte markt, maar geeft wel toegang tot de bekende Damnoen Saduak Floating Market. Je kunt hier het traditionele leven en het werk van de Thaise bevolking aanschouwen. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan de locals, een prachtig gezicht! Leuke ervaring om zelf ook een rondje te maken met een bootje.

  image

  Ook bezoeken we vandaag het Nang Yai Wat Khanon National Museum. In de vorm van een tentoonstelling wordt de geschiedenis van het Thaise schimmenspel onder de aandacht gebracht. We vervolgen onze weg via Ratchanaburi naar Wat Kongkaram, een etnische Mon tempel met gedetailleerde muurschilderingen. Eind van de middag komen we aan in Kanchanaburi waar we twee nachten verblijven. De rest van de middag en avond heb je ter vrije besteding.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Deze dag kan naar eigen wens ingevuld worden. Kanchanaburi is beroemd om zijn natuurschoon met prachtige watervallen, maar vooral ook om zijn heftige geschiedenis. De wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´ is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Meer leren over de spoorlijn naar Birma en zijn geschiedenis? Bezoek dan het JEATH Museum en het Thailand–Burma Railway Centre museum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Erawan Watervallen en Hellfire Pass / €50,00 per persoon

  image

  Tijdens de dagexcursie naar de Erawan watervallen kun je de 7 prachtige terraswatervallen bewonderen in een groene, jungle-achtige, idyllische omgeving. Hoe hoger, hoe mooier. We wandelen in ongeveer 1,5 uur langs de waterval naar het hoogste niveau. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je een verfrissende duik in het water neemt. Na een lokale lunch zullen we doorrijden naar de Hellfire Pass.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wensten de Japanners een veilige bevoorradingsroute tussen het voormalige Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) en lieten een 400 kilometer lange spoorlijn aanleggen. Midden door de Thaise jungle en bergketens. In helse omstandigheden werden krijgsgevangenen gedwongen deze weg uit te graven. Na de bouw kreeg de Birma-spoorlijn de naam 'Death Railway' omdat er meer dan 100.000 levens verloren gingen bij de aanleg. Na het bezoek aan het museum bewandelen we de Hellfire Pass met een gids.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfers, de entreegelden, de gids en de lunch.


  NB: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 5 personen.

 • 7

  naar Uthai Thani / boottocht Sakaekrang Rivier

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 3,5 uur naar Uthai Thani. De prachtige rijstvelden waar we langs komen typeren het Thaise landschap, een genot voor je ogen. In Uthai Thani gaan we aan boord van een traditionele rijst-aak voor een tocht over de Sakaekrang rivier en maak je het leven langs de oevers van dichtbij mee. Na de boottocht bezoeken we de Wat Sangkat Rattana Khiri. In de middag bezoeken we een mooie tempel, de Wat Tha Sung. We slapen een nacht in een landelijk gelegen hotel in Uthai Thani.

  Tijdens de reizen met vertrek in november tot en met februari slapen we in een hotel in het dichtbij gelegen plaatsje Nakhon Sawan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Sukhothai / fietstocht Historisch Park

  image

  In zo’n 3,5 uur rijden we naar Sukhothai waar we per fiets het historische park verkennen. Sukhothai staat bekend om de vele tempelruïnes en staat net als Ayutthaya op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We bezichtigen de overblijfselen die het verhaal vertellen over het succes en de ondergang van Sukhothai. We verblijven één nacht in een hotel in Sukothai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Chiang Mai via Lampang en Lamphun

  image

  Een mooie reisdag vandaag die we onderbreken met enkele leuke stops. In de buurt van Lampang bezoeken we de Wat Phrathat Lampang Luang, een indrukwekkende tempel uit de 15e eeuw. Vervolgens bezoeken we de Wat Phra That Hariphunchai met zijn 46 meter hoge gouden stoepa. In de middag komen we aan in Chiang Mai waar we de rest van de dag ter vrije besteding hebben.

  image

  Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en erg populair onder vele reizigers. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele tempels, lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren en souvenirs kunt kopen. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in Chiang Mai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Chiang Mai / stadstour en vrije middag

  image

  Na een vroeg ontbijt gaan we met een gids op pad voor een tour door Chiang Mai. Eerst bezoeken we de Warorot Market, één van de bekendste en grootste markten van Chiang Mai. Het is er een drukte van belang en al je zintuigen worden uitgedaagd; onbekende geuren, spannende etenswaren, kleurrijke bloemen, maar je vindt er ook volop souvenirs van de bergstammen uit de omgeving. Vervolgens gaan we naar Thapae Gate, één van de vier oorspronkelijke stadspoorten, waarna we ons verder verplaatsen per fietsriksja zodat we bij verschillende tempels kunnen stoppen.

  image

  We eindigen onze stadstour met een bezoek aan de Doi Suthep tempel. Dit gouden heiligdom buiten de stad is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’ waarna je wordt beloond met een prachtig uitzicht. De middag hebben we ter vrije besteding om zelf op ontdekking te gaan in deze interessante stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Chiang Mai / vrije dag en nachttrein naar Bangkok

  image

  De Thaise keuken is geliefd bij velen onder ons. Wie geniet er nou niet van een overheerlijke Pad Thai of curry met verse groente? Leer alles over de Thaise keuken tijdens de optionele kookcursus. Mocht je geen genoeg krijgen van de prachtige tempels, bezoek dan Chiang Mai's oudste tempel; Wat Chiang Man. Of boek een excursie naar het Thai Elephant Care Center. Aan het eind van de dag gaan we naar het treinstation van Chiang Mai om de nachttrein naar Bangkok te pakken. In de trein hebben we gereserveerde slaapplaatsen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €35,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

  Optioneel Bezoek Chang Chill olifantenopvang - incl. lunch / €62,00 per persoon

  Chang Chill

  Puur Sawadee - Chang Chill olifantenopvang

  De olifantvriendelijke Chang Chill opvang is een unieke plek op ongeveer anderhalf uur van Chiang Mai. De prachtige groene omgeving aan de Mae Puai rivier vormt het decor voor deze opvang. Chang Chill staat voor 'relaxte olifant' in het Thais, wat precies laat zien wat deze opvang voor olifanten betekent.

  image

  Olifantvriendelijk betekent in Chang Chill dat olifanten door bezoekers niet bereden, niet gewassen en niet direct gevoerd worden; er is dus geen direct contact met de dieren. Wel krijg je een kijkje in het dagelijks leven van de olifanten en kun je ze bewonderen in hun natuurlijke omgeving vanaf de uitkijkpost met uitzicht op de prachtige vallei. De gidsen vertellen je uitgebreid over de Aziatische olifant en je maakt kennis met de mahouts.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 12

  aankomst Bangkok / naar Hua Hin

  image

  In de ochtend komen we aan op het Hualampong Railway Station van Bangkok. Vanaf hier stappen we in onze bus die ons in ongeveer 3 uur naar Hua Hin brengt waar we twee nachten in een comfortabel resort aan zee verblijven. Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand, sinds 1920 ook het zomerverblijf van de koning en koningin. In ons hotel en aan de stranden van Hua Hin kunnen we bijkomen van de indrukken van de afgelopen weken.

  image

  Naast relaxen kun je uiteraard ook op verkenning gaan in Hua Hin. De stad is een mix van stad, zee, markten en brede stranden. Bezoek het zomerpaleis van de koninklijke familie, Maruekthathaiyawan Palace, of het Victoriaanse treinstation van Hua Hin. Qua diner zit je in Hua Hin goed, laat je zintuigen het werk doen op de nachtmarkt en geniet van lekker verse vis.

 • 13

  Hua Hin / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen. Voor wie wat actiever wil zijn is er de keuze uit twee optionele activiteiten. Deze zijn ter plaatse te boeken bij de reisbegeleiding. Snorkelliefhebbers kunnen de excursie naar Talu Island boeken. Je vertrekt om 6.30 uur voor een rit van 2,5 uur naar het nog onontdekte Bangsaphan Noi. Vervolgens neem je de speedboot naar Talu Island, een plek ver weg van de drukte die bekend staat om het heldere water met een overvloed aan koraalriffen. Een geweldige plek om te duiken, te vissen en te ontspannen. Bij deze excursie ben je aan het eind van de middag weer terug in Hua Hin.

  image

  Je kunt ook een excursie naar het Sam Roi Yod National Park boeken. In dit prachtige gebied, ook wel De Three Hundred Peaks genoemd, vind je kalksteenbergen, baaien, stranden, moerassige wetlands en een weelderige flora en fauna. We maken een boottocht naar het strand van Phayanakorn (afhankelijk van de toestand van de zee) waar je een wandeling kunt maken in een grot. Binnen zien we de druipende stalagmieten rond een paviljoen dat is gebouwd door koning Rama V. Na de lunch hebben we tijd om te ontspannen en te zwemmen in de zee voordat we teruggaan naar het hotel. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Bangkok / vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas zit ons Thaise avontuur er weer op. In de loop van de dag rijden we naar Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok.


  In het geval van een dagvlucht op dag 15 wordt er op dag 14 nog één nacht verbleven in een hotel in de buurt van de luchthaven van Bangkok. Zie hiervoor de vluchtgegevens van de desbetreffende reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Beleef ontspannen Thailands mooiste hoogtepunten
 • Maak een fietstocht langs de tempels van Sukhothai
 • Unieke boottocht over de Sakaekrang Rivier
 • Bezoek aan de kleurrijke steden Bangkok en Chiang Mai
 • Heerlijke strandafsluiting bij de levendige badplaats Hua Hin
 • Bezoek aan de bekende Wat Tha Sung Tempel in Uthai Thani
 • Verblijf bij Kanchanburi aan de River Kwai
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur

Groepsrondreis Thailand Hoogtepunten

Zeg sawadee tegen Thailand

image
15 dagen vanaf € 1.799 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven