Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Albanië Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Eindhoven - Tirana

  image

  We vliegen naar Tirana, de hoofdstad van Albanië en we worden naar ons eerste hotel gebracht. Voor het vluchtschema verwijzen wij naar het kopje 'Vluchtinfo'. 

 • 2

  Tirana / stadstour

  image

  De laatste jaren heeft Tirana zich ontwikkelt tot een levendige hoofdstad en is het een interessante stad om doorheen te struinen. Na het bezoek aan het Nationaal Historisch Museum gaan we ondergronds en bezoeken we de Bunk'Art. Een groot complex van (geheime) tunnels uit het communistische tijdperk, die nu vol staan met de verhalen en spullen uit die tijd. Ook komen we langs het Skanderberg plein en de Et'hem Bey moskee. Blloku is de hippe wijk waar leuke restaurantjes en barretjes te vinden zijn om deze dag te eindigen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Voskopoja naar Korçë

  image

  Al rijdend richting het oosten zien we prachtige valleien met rivieren, beekjes en bergen. De 'Via Egnatia' was in de oudheid een belangrijke handels- en militaireroute, omdat deze weg de Oost- en West kant van het Romeinse rijk met elkaar verbond. Ter hoogte van de Thana-pas zien we het door bergen ingesloten Meer van Ohrid en haar helderblauwe wateren. 


  image

  Na de lunch vervolgen we onze weg naar Voskopoja, waar we een ontspannen stadswandeling maken langs de kerken en het prachtige landschap ontdekken. Laat in de middag brengt een korte rit ons naar Korçë voor een heerlijke avond in een stad met een ontspannen sfeer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  bezoek aan Dardha

  image

  Na ongeveer één uur rijden, komen we aan in Dardha. In dit romantische stadje gingen de Albanezen in de jaren 60 voor het eerst skiën. Tijdens een wandeling door de bergen en bossen ontdekken we de fraaie natuur in de omgeving van Dardha. Een aanrader voor de lunch is de lokale specialiteit, 'Lakror në Saç'. Dit is een soort taart die op een speciale manier gebakken is.

  image

  Vervolgens keren we terug naar Korçë. Hier kun je eventueel zelf nog door het centrum lopen en een bezoek brengen aan de Mirahori Moskee of de orthodoxe kathedraal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Sotira Farm naar Gjirokastër

  image

  's Ochtends bezoeken we de begraafplaats Tumulus van Kamenica. Kijk je ogen uit, want hier is veel te vinden over het prehistorische leven van de Albanezen. Daarna rijden we door naar Sotira Farm. Stel je een magische plek voor omringd door bergen en bewoond door vele soorten vogels, eekhoorns en herten. De fontein en visvijvers zijn voorzien van kristalhelder water dat direct uit de bergen komt. Op deze plek wordt enkel met eerlijke, biologische producten gewerkt. Dat is de Sotira farm. Na een bezoek aan deze bijzondere plek rijden we verder richting Gjiorkastër.

  image

  We maken een stop bij de waterbronnen van Benja die langs de weg te vinden zijn. Plons in het water of geniet van het schitterende uitzicht op de bergen. Over de rivier is een oude, elegante Ottomaanse brug gespannen. Via de vallei van Kelcyra rijden we door naar het historische stadje Gjirokastër waar we op de heuvel het indrukwekkend fort bezoeken. De komende twee nachten verblijven we in Gjirokastër.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  wandeling naar Dhoksat

  image

  Na het ontbijt maken we een kort ritje naar de voet van de Lunxheria bergen. Vanaf hier maken we een wandeling naar het stadje Dhoksat. Vanaf bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht over de Drinos rivier.  Na de wandeling kunnen we kiezen voor een traditionele lunch in een dorpshuis, met verse en lokale producten uit de tuin. 

  image

  In de middag keren we terug naar Gjirokastër. Verken de karakteristieke steegjes en zie de zon ondergaan achter de bergen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Butrint naar Saranda

  image

  Vandaag dalen we af naar het mediterraanse deel van het land. Onderweg bezoeken we de sprookjesachtige Blue Eye bronnen. Helder blauw water, eeuwen oude kronkel bomen en veel weelderig groen maakt het een klein paradijs. Hier kun je op je gemakje even rondkijken. Het is vanaf de parkeerplaats ongeveer 20 minuten lopen richting de entree van het park. In Butrint bezoeken we het Nationaal Park, naast de archeologische bouwwerken is het park een thuis voor veel planten en vlinders.

  image

  In de middag trekken we verder langs de Ksamil-eilanden en volgen we de azuurblauwe zee langs de Albanese Rivièra richting Saranda. Zon, zee en strand zijn hier in overvloed. Saranda is een bruisende stad, gelegen aan de Ionische Zee. Je kunt hier een mooie wandeling maken over de boulevard. Je vindt hier allerlei gezellige winkeltjes, cafés en barretjes. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Palermo naar Llogora

  image

  Vandaag rijden we richting Llogora, maar voordat we hier aankomen maken we nog een aantal leuke tussenstops. Onze eerste tussenstop bevindt zich in de prachtige baai van Palermo. Hier bezoeken we het fort van Ali Pasha en bezoeken we het oude dorp Himarë. In het laatste deel van de rit volgen we de Llogora Pas. Via kleine dorpjes, bergen en levendige olijfboomgaarden komen we aan in Llogora waar we overnachten in een hotel dat omringd wordt door een fris groen dennenbos.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Apollonia naar Berat

  image

  De baai van Vlorë is de toegangspoort tot de zonnige Rivièra en passeren we onderweg naar het meer van Natra. Hier leidt een (oude) houten brug naar het klooster dat midden op het meer gevestigd is. Vervolgens komen we aan in het Apollonia, het meest beroemde archeologische park van Albanië. Verbaas je over de eeuwenoude gebouwen uit de Griekse oudheid en bewonder de  pracht en praal van onder andere het Bouleuterion, de oude raadszaal. 

  image

  Na de lunch in Apollonia rijden we door naar het historische stadje Berat, waar je verdwaald tussen de vele steile straatjes met oude huisjes. Het kasteel van Berat bevindt zich boven op de berg in de wijk Mangalem. De andere wijk, Gorica, ligt aan de andere kant van de Osum rivier en wordt door de Goricabrug verbonden met Mangalem. In de avond laten de brandende lampjes de stad van duizend ramen tot leven komen. We overnachten in Mangalem in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Durres naar Krujë

  image

  In de ochtend hebben we tijd om Berat verder te verkennen. We bezoeken het oude fort waarin de Kala citadel en het Onufri museum liggen met uitzicht over de stad. In Durres stoppen we bij de ruïnes van het indrukwekkende Romeinse Amfitheater. 

  image

  We vervolgen onze reis richting het historische stadje Krujë, waar we vannacht zullen verblijven. In de buurt van ons hotel bevindt zich het fort van George Kastrioti Skanderberg. George is de Albanese nationale held die in de 15e eeuw een buitengewoon verzet leidde tegen de Ottomaanse invasie. Vandaag gaan we het fort bezoeken. In de avond kan je genieten van een laatste traditionele diner met een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  vlucht Tirana - Eindhoven

  Vandaag worden we naar de luchthaven van Tirana gebracht voor de vlucht naar Eindhoven. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtinfo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Bezoek UNESCO erfgoed: Gjirokastër, Butrint & Berat
 • Bewonder de sprookjesachtige Blue Eye bronnen
 • Veel entreegelden inclusief in de reissom
 • Wandel door de prachtige parken van Butrint en Apollonia
 • Ontdek de Albanese Rivièra
 • Overnachting in comfortabele en sfeervolle hotels

Groepsrondreis Albanië Hoogtepunten

Zeg hallo tegen Albanië

image
11 dagen vanaf € 1.699 € 1.649 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven