< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tirana

  image

  We vliegen naar Tirana, de hoofdstad van Albanië en we worden naar ons eerste hotel gebracht. Voor het vluchtschema verwijzen wij naar het kopje 'Vluchtinfo'. 

 • 2

  Tirana / stadstour

  image

  De laatste jaren heeft Tirana zich ontwikkelt tot een levendige hoofdstad en is het een interessante stad om doorheen te struinen. Na het bezoek aan het Nationaal Historisch Museum gaan we ondergronds en bezoeken we de Bunk'Art. Een groot complex van (geheime) tunnels uit het communistische tijdperk, die nu vol staan met de verhalen en spullen uit die tijd. Ook komen we langs het Skanderberg plein en de Et'hem Bey moskee. Blloku is de hippe wijk waar leuke restaurantjes en barretjes te vinden zijn om deze dag te eindigen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Voskopoja naar Korçë

  image

  Al rijdend richting het oosten zien we prachtige valleien met rivieren, beekjes en bergen. De 'Via Egnatia' was in de oudheid een belangrijke handels- en militaireroute, omdat deze weg de Oost- en West kant van het Romeinse rijk met elkaar verbond. Ter hoogte van de Thana-pas zien we het door bergen ingesloten Meer van Ohrid en haar helderblauwe wateren. 


  image

  Na de lunch vervolgen we onze weg naar Voskopoja, waar we een ontspannen stadswandeling maken langs de kerken en het prachtige landschap ontdekken. Laat in de middag brengt een korte rit ons naar Korçë voor een heerlijke avond in een stad met een ontspannen sfeer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  bezoek aan Dardha

  image

  Na ongeveer één uur rijden, komen we aan in Dardha. In dit romantische stadje gingen de Albanezen in de jaren 60 voor het eerst skiën. Tijdens een wandeling door de bergen en bossen ontdekken we de fraaie natuur in de omgeving van Dardha. Een aanrader voor de lunch is de lokale specialiteit, 'Lakror në Saç'. Dit is een soort taart die op een speciale manier gebakken is.

  image

  's Middags bezoeken we de begraafplaats Tumulus van Kamenica. Kijk je ogen uit, want hier is veel te vinden over het prehistorische leven van de Albanezen. Vervolgens keren we terug naar Korçë. Hier kun je eventueel zelf nog door het centrum lopen en een bezoek brengen aan de Mirahori Moskee of de orthodoxe kathedraal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Sotira Farm naar Gjirokaster

  image

  Stel je een magische plek voor omringd door bergen en bewoond door vele soorten vogels, eekhoorns en herten. De fontein en visvijvers zijn voorzien van kristalhelder water dat direct uit de bergen komt. Op deze plek wordt enkel met eerlijke, biologische producten gewerkt. Dat is de Sotira farm. Na een bezoek aan deze bijzondere plek rijden we verder richting Gjiorkaster.

  image

  We maken een stop bij de waterbronnen van Benja die langs de weg te vinden zijn. Plons in het water of geniet van het schitterende uitzicht op de bergen. Over de rivier is een oude, elegante Ottomaanse brug gespannen. Via de vallei van Kelcyra rijden we door naar het historische stadje Gjirokaster waar we op de heuvel het indrukwekkend fort bezoeken. De komende twee nachten verblijven we in Gjirokaster.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  wandeling Antigonea en bezoek Dhoksat

  image

  Na het ontbijt verkennen we de ruïnes van Antigonea, de oude stad van de machtige koning Pyrrhus. Hier stuit je op een prachtig panoramisch plateau met overblijfselen van wat ooit een belangrijke stad moet zijn geweest. We wandelen verder naar het nabijgelegen dorp Qestorat. Daarna stappen we in de bus naar Dhoksat waar het mogelijk is om een traditionele lunch in een dorpshuis te proberen. 

  image

  In de middag keren we terug naar Gjirokaster om het etnografisch museum te bezoeken. Dit museum was ooit het huis van communistisch leider Hoxha en zijn familie. Tegenwoordig is hier van alles te ontdekken over de geschiedenis en de gebruiken van de Albanezen. Verken de karakteristieke steegjes en zie de zon ondergaan achter de bergen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Butrint naar Llogora

  image

  Vandaag dalen we af naar het mediterraanse deel van het land. Onderweg bezoeken we de sprookjesachtige Blue Eye bronnen. Helder blauw water, eeuwen oude kronkel bomen en veel weelderig groen maakt het een klein paradijs. In Butrint bezoeken we het Nationaal Park, naast de archeologische bouwwerken is het park een thuis voor veel planten en vlinders.

  image

  In de middag trekken we verder langs de Ksamil-eilanden en volgen we de azuurblauwe zee langs Albanese Rivièra. Zon, zee en strand zijn hier in overvloed. Neem een duik in de Ionische zee alvorens we het fort van Ali Pasha bezoeken in de baai van Palermo. Het laatste deel van de rit volgen we de Llogora Pas. Via kleine dorpjes, bergen en levendige olijfboomgaarden komen we aan in Llogora. Waar we overnachten in een hotel dat omringd wordt door een fris groen dennenbos.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Apollonia naar Berat

  image

  De baai van Vlorë is de toegangspoort tot de zonnige Rivièra en passeren we onderweg naar het meer van Natra. Hier leidt een (oude) houten brug naar het klooster dat midden op het meer gevestigd is. Vervolgens komen we aan in het Apollonia, het meest beroemde archeologische park van Albanië. Verbaas je over de eeuwenoude gebouwen uit de Griekse oudheid en bewonder de  pracht en praal van onder andere het Bouleuterion, de oude raadszaal. 

  image

  Na de lunch in Apollonia rijden we door naar het historische stadje Berat, waar je verdwaald tussen de vele steile straatjes met oude huisjes. Het kasteel van Berat bevindt zich boven op de berg in de wijk Mangalem. De andere wijk, Gorica, ligt aan de andere kant van de Osum rivier en wordt door de Goricabrug verbonden met Mangalem. In de avond laten de brandende lampjes de stad van duizend ramen tot leven komen. We overnachten in Mangalem in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Durres en de Uka boerderij naar Kruje

  image

  In de ochtend hebben we tijd om Berat verder te verkennen. We bezoeken het oude fort waarin de Kala citadel en het Onufri museum liggen met uitzicht over de stad. In Durres stoppen we bij de ruïnes van het indrukwekkende Romeinse Amfitheater. 

  image

  Voor we aankomen in Kruje, bezoeken we de Uka boerderij. Deze boerderij wordt gerund door een gastvrije familie die zich bezighoudt met biologische verbouwingstechnieken. Er worden verschillende wijnen en fruitsappen geproduceerd, die je natuurlijk mag proeven. Het diner is inbegrepen, inclusief een glas wijn. We overnachten in Kruje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  vlucht Tirana - Amsterdam

  Vandaag worden we naar de luchthaven van Tirana gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtinfo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Albanië te beleven
 • Bezoek aan 3 UNESCO werelderfgoed monumenten van Albanië: Gjirokaster, Butrint en Berat
 • Bezoek aan de sprookjesachtige Blue Eye bronnen
 • Wandel door de prachtige parken van Butrint en Apollonia
 • Ontdek de Albanese Rivièra
 • Overnachting in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Inclusief veel entreegelden

Groepsrondreis Albanië Hoogtepunten

Zeg hallo tegen Albanië

image
10 dagen vanaf € 1.099
Naar boven