Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Armenië en Georgië
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jerevan

  image

  Na aankomst in Jerevan is het gelukkig een korte rit van de luchthaven naar het comfortabele hotel in het centrum van de stad. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Jerevan / vrije dag

  image

  Omdat de aankomst pas vanochtend vroeg was, gaan we niet te vroeg op pad. Je hebt vandaag de hele dag om Jerevan te ontdekken. Je kunt dit natuurlijk op eigen gelegenheid doen, maar je kunt ook met de lokale reisbegeleider mee op stadstour. We lopen o.a. over het Plein van de Republiek, bezoeken Cascade (het openluchtmuseum voor moderne kunst) en gaan over de grote trappen naar Victory Park voor mooie uitzichten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  excursie Garni & Geghard

  image

  We bezoeken de citadel en heidense tempel van Garni. Nadat het Christendom in het jaar 301 als officiële godsdienst werd uitgeroepen, werd Garni als zomerresidentie voor de koning gebruikt. Nabij Garni maken we een wandeling van zo’n anderhalf uur. We lopen door de vallei en over heuvels naar de basalten rotsformatie die wel de ‘Symfonie van Stenen’ wordt genoemd. 

  image

  Na de wandelingen kunnen we lekker bijkomen onder het genot van een traditioneel Armeense lunch. Hier leren we hoe het traditionele brood ‘Lavash” wordt gebakken in een ondergrondse oven. We maken nog een laatste stop bij het historische Geghard-klooster dat op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat. Verder kan je nog de Yerevan fruit-of vlooienmarkt bezoeken en rondstruinen tussen de stalletjes met verse groente, gedroogd fruit en lokale snoepjes. We overnachten vanavond weer in het hotel in Yerevan. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Lavash brood bakken

  Van een aantal Armeense vrouwen zullen we leren hoe de traditionele Lavash broden worden gemaakt. Je hebt dit platte brood misschien al bij een restaurant of op de markt gegeten. Maar vandaag zal dit extra lekker smaken. In de Armeense cultuur is Lavas een symbool voor welzijn, geluk, overvloed en voorspoed. Om die reden wordt het bijvoorbeeld ook bij bruiloften gegeten. De workshop wordt gegeven door vrouwen uit het dorp die in armoede leven. Zo hebben zij een inkomen en worden de eeuwen oude tradities levende gehouden. 

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 4

  Jerevan / excursie Zvartnots

  image

  Vanuit Jerevan zullen we de komende drie dagen uitstapjes maken. Je kunt altijd besluiten om in Jerevan te blijven die dag. Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan de ruïnes van Zvartnots-tempel. Terug in Jerevan kun je mee naar de Ararat Brandewijnfabriek om te zien hoe deze nu typisch Armeense drank wordt gemaakt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Jerevan / excursie Amberd & Byurakan

  image

  De laatste dag vanuit Jerevan. Vandaag staan de Aragatsberg en omgeving op de planning. Nabij de Aragats, met 4095 m de hoogste top van Armenië, maken we een wandeling van ongeveer twee uur naar de ruïnes van het ooit zo belangrijke Amberd-fort. In het dorp Byurakan heb je de gelegenheid met de locals een praatje te maken en in het Fairytale House kennis te maken met de Armeense cultuur, muziek, legendes en eten en drinken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Khor Virap & Noravank naar Goris

  image

  We verlaten Jerevan en gaan op weg naar Goris, hier verblijven we twee nachten. We maken een stop in Vayots Dzor, een regio die al sinds de bronstijd bewoond is. We zien ook het Khorklooster, vanwaar je – als het weer meezit – een prachtig zicht op de Araratberg hebt. Voordat we aankomen bij het Noravank-klooster, maken we een stop bij de Areni grot. Hier zit ook de oudste wijnmakerij! Na dit bezoek reizen we door naar het Noravank-klooster, waar je spectaculaire uitzichten hebt op de nabij liggende kloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Goris / excursie Khndzoresk & Tatev-klooster

  image

  Goris is een kleine stad met zo’n 20.000 inwoners dat tussen de groene toppen genesteld ligt. Vanuit Goris maken we een dagtocht naar Khndzoresk en het Tatev-klooster. Khndzoresk is een grotstad waar alle huizen, kerk en zelfs en bar uit het steen zijn gehakt. We lopen over een loopbrug die de oude en nieuwe stad met elkaar verbinden. Tot de jaren ’60 leefden mensen in deze grothuizen. We maken hier een wandeling van ongeveer 2 uur, waarna we doorrijden naar het Tatav-klooster. 

  image

  We bereiken het Tatev-klooster via de ‘vleugels van Tatev’, de langste kabelbaan ter wereld. Tatev zelf is een architectonisch hoogstandje uit de 10e eeuw. Het wordt vaak ‘een klooster gebouwd op de rand van niets’ genoemd, zodra we hier aankomen zal je begrijpen waarom. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel in Goris.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Karahunji naar Yegheghis

  image

  We nemen een kijkje bij Karahunji, een 6000 jaar oude ‘sterrenwacht’ en het Stonehenge van Armenië. Vanaf hier maken we een wandeling naar Shaki waterval, een prachtig natuurmonument met een indrukwekkend uitzicht. ’s Middags rijden we door naar ons hotel in Yegheghis.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Naar het Sevanmeer

  image

  Onderweg op pad naar het Sevanmeer rijden we door een landschap van ruige bergen en kloven. We maken een stop bij Selim. Van alle Middeleeuwse karavanserais in Armenië is die van Selim op de gelijknamige bergpas. Verderop ligt Noratus, een zeer bijzonder begraafplaats. Ons doel vandaag is het Sevan meer; het grootste zoetwatermeer in de Kaukasus. Vandaag heb je de kans de lokale bevolking te ontmoeten en het gewone leven van de Armeniërs van dichtbij te zien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Dilijan NP

  image

  Vandaag kun je een boottocht van een uur maken op het Sevanmeer naar het zeemeeuweneiland. Daarna rijden we naar Dilijan, een belangrijk kuuroord in Armenië en het wordt wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd. Vanaf het pittoreske Parz Lich (‘Heldere meer’) in de hooglanden maken we een wandeling van ongeveer drie uur door dichte bossen en open grasvlaktes. We dalen af naar het dorp Gosh en eindigen de wandeling bij het adembenemede Middeleeuwse Goshavank-klooster. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Lori. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Tbilisi

  image

  Haghpat is een klein dorpje dat beschikt over een kloostercomplex uit het jaar 976, dat vanwege de bijzondere Armeense architectuur op de werelderfgoedlijst staat. Aan de grens met Georgië wisselen we van transport en zeggen we vaarwel tegen onze Armeense gids en verwelkomen we onze Georgische gids. We rijden door naar de Georgische hoofdstad, waar we in een comfortabel hotel slapen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Mtskheta en Gori naar Gudauri

  image

  Op het eind van de reis is er voldoende tijd om Tbilisi te ontdekken. Vandaag rijden we naar de oude hoofdstad Mtskheta, waar we het historische Jvari-klooster en de Svetitskhoveli-kathedraal bekijken. Meer naar het westen ligt de stad Gori, bekend als de geboorteplaats van Stalin, maar ook van de 2000 jaar oude grotstad Uplistsikhe. Dit was een belangrijke stad voor de zijderoutekaravanen. 's Middags rijden we over de prachtige ‘Military Highway’ richting de bergen van de Hoge Kaukasus. We maken een stop bij de 17e eeuwse kerk van Ananuri voor we aankomen bij ons hotel in Gudauri. Het diner is vanavond inbegrepen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 13

  Gudauri / wandeling Gergeti Trinity kerk

  image

  We rijden een klein stukje door naar het noorden, naar Stepantsminda, waar je een mooie – soms pittige – wandeling door bossen en valleien kunt maken naar het kenmerkende Gergeti Trinity kerkje op 2170 m hoogte. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de Hoge Kaukasus en met helder weer prachtig zicht op de meer dan 5000 m hoge Mount Kazbeg en de bijbehorende gletsjer. We slapen weer in Gudauri.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 14

  naar Telavi

  image

  We laten de bergen achter ons en rijden door naar de Kakheti-regio. Kakheti is dé wijnregio van Georgië en van heel de Kaukasus. Eerst bezoeken we een oude wijnkelder, waar je leert hoe de Georgiërs hun unieke wijnen produceren. De gastheer heeft een bijzondere liefde voor wijn en die proef je absoluut terug in de kwaliteit van zijn biologische producten. Wie wil kan de wijnen natuurlijk ook proeven. We vervolgen onze weg naar Telavi waar we twee nachten in een Guesthouse overnachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Biologische wijnproeven

  Wij brengen een bezoekje aan een wijngaard in Kondoli waar de eigenaar met traditionele Georgische technieken biologische wijnen produceert. Hier leren we meer over de geschiedenis van de wijn productie in Georgië. De eigenaar, meneer Giorgi Gvardzelashvili, heeft een aantal speciale druifsoorten die bijna niemand anders meer gebruikt om wijn mee te maken. 

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 15

  Telavi

  image

  In de ochtend bezoeken we de agrarische markt in Telavi. Hier vind je allerlei verschillende producten; fruit, groente, kleurrijke specerijen, verschillende soorten kaas en nog veel meer. Vervolgens reizen we door naar het Gremi complex. Ook bezoeken we vandaag de beroemde wijnkelder in Kvareli. Hier kun je vandaag weer wijn proeven. Voor de lunch schuiven we aan bij een Georgische familie en op hun boerderij kun je genieten van een uitgebreide zelfgemaakte lunch waarbij alles recht van het land komt. Na een dag vol indrukken rijden we weer terug naar Telavi. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 16

  naar Tbilisi

  image

  We rijden terug naar Tbilisi, waar we het Nationale Geschiedkundig Museum bezoeken. De rest van de middag is vrij te besteden in de levendige hoofdstad. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Tbilisi / vrije dag

  image

  Vandaag is een volledig vrije dag in de Georgische hoofdstad. Tbilisi is overduidelijk het kloppende hart van Georgië. Net als vele grote steden in de voormalige Sovjet Unie staan er nog veel spuuglelijke flats in de buitenwijken, maar men is druk bezig de binnenstad en de oude stad te renoveren en de Sovjet-last van de schouders te schudden. Het is die mix van trotse Georgische geschiedenis, de last van de Sovjet-erfenis en duidelijke blik naar Europa en de toekomst die steden als Tbilisi zo fascinerend maken. Je kunt dwalen door de oude stad of het Narikala Fort bekijken. ’s Avonds is het prima vertoeven op één van de vele terrasjes in de oude stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht Tbilisi - Amsterdam

  image

  Na een zeer kort nachtje rijden we naar het vliegveld van Tbilisi voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchttijden verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Twee nachten in de schitterende Kazbegi regio
 • Uitgebreid bezoek Georgische wijnregio
 • Prettige afsluiting met volle vrije dag in Tbilisi
 • Complete reis naar twee landen in een fascinerende uithoek van Europa
 • 5 nachten in Jerevan van waaruit dagexcursies worden ondernomen
 • Perfecte combinatie van oude cultuur, schitterende natuur en een heerlijk glas wijn

Groepsrondreis Armenië en Georgië

Kruispunten van beschavingen

image
18 dagen vanaf € 2.299 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven