Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Reykjavik

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na aankomst op het vliegveld Keflavík op IJsland rijden we naar het hotel in Reykjavik.

 • 2

  bezoek aan de Gouden Driehoek van IJsland

  image

  We brengen vandaag een bezoek aan de 'Gouden Driehoek' van IJsland: het Nationale Park Thingvellir, de Gullfoss waterval en de geisers. In het nationale park Thingvellir maken we een stop op een unieke geologische- en historische plek; hier kun je zien dat de aarde is opgebouwd uit aardplaten die los van elkaar bewegen. De kloof die als gevolg hiervan is ontstaan wordt nog elk jaar twee centimeter breder waardoor het westelijk deel van IJsland langzaam wegdrijft van het oostelijk deel.

  image

  Hierna rijden we door voor een bezoek aan de twee meest indrukwekkende en bekendste geisers, de Geysir en de Strokkur. De Geysir, wat in het IJslands letterlijk 'spuiten' betekent, spuit het water zestig meter omhoog. Het is niet te voorspellen wanneer dit gebeurt waardoor de kans dat we dit zullen zien klein is. Maar wie weet? De Strokkur, is een actievere geiser en spuit zijn water om de tien minuten omhoog. Na de lunch rijden we door naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Haar naam dankt de 'gouden waterval' aan het opstuivende water wat in het zonlicht voor prachtige regenbogen zorgt. Hierna rijden we terug naar onze accommodatie in Reykjavik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar NP Skaftafell / optioneel gletsjerwandeling

  image

  We rijden door naar het oosten van IJsland. Onderweg steken we vele rivieren over waarvan de Þjórsá (Stierrivier) de bekendste is. Na een stop bij de Seljalandsfoss waterval passeren we de actieve vulkaan Eyjafjallajökull. Naast de vulkaan stort de Skogafoss waterval zo'n 60 meter naar beneden. In Skógar kun je een bezoek brengen aan het IJslands volkenkundig museum. Al wandelend langs de huizen van turf krijg je een goed beeld van de harde omstandigheden waaronder men eeuwen lang heeft moeten zien te overleven.

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om de musea te laten voor wat het is en onder leiding van een gids een wandeling te maken over de Solheimajokull gletsjer. Een prachtige wandeling over de witte ijskap is een unieke ervaring. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet.

  image

  Na de wandeling of het bezoek aan het museum brengen we op weg naar het hotel een bezoek aan het indrukwekkende lavastrand en Dyrhólaey. De rotsen in de omgeving zijn volgens de legende versteende trollen die bij het aanbreken van de dag betrapt werden bij het verslepen van een schip naar het land. We overnachten de komende twee nachten in een hotel nabij Kirkjubaejarklauster en het NP Skaftafell.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Gletsjerwandeling (ter plaatse betalen)

  image

  Onder leiding van een gids kun je een wandeling maken over de Solheimajokull gletsjer. Een prachtige wandeling van zo'n 2 á 3 uur over de witte ijskap is een unieke ervaring. Gewapend met helm en stijgijzers wandel je over de ijsmassa en bewonder je de diverse vormen en kleuren van het ijs. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet. Wees je er wel van bewust dat het koud kan worden op de gletsjer aangezien de temperatuur er gemakkelijk kan dalen tot -10 graden celsius. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'.

 • 4

  wandeling Skaftafell Nationaal Park - bezoek Jokulsarlon ijsbergenmeer

  image

  Skaftafell NP is het grootste Nationale Park van IJsland. Een landschap van gletsjers en watervallen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. In het bezoekerscentrum kun je een documentaire bekijken over de Eyjafjallajökull. Hierna kun je een wandeling maken in het park en een bezoek brengen aan de Svartifoss waterval, een prachtige waterval temidden van vijfhoekige basaltpilaren. Na het bezoek aan het park rijden we richting het ijsbergenmeer Jökulsárlón.

  image

  Na de ijskappen van Antarctica en Groenland is dit de meest uitgestrekte ijsvlakte ter wereld. De immense ijskap beslaat acht procent van het IJslandse landoppervlak. We rijden langs de zuidkant van gletsjer naar het ijsbergenmeer. Hier drijven ijsschotsen in fantastische kleurschakeringen rond op weg naar de oceaan. Je kunt een wandeling maken langs de oever van het meer, of je kunt hier een boottocht over het meer maken om de ijsschotsen van dichtbij te bewonderen. Na afloop keren we terug naar het hotel nabij Kirkjubaejarklauster.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandeling Fjardrargljufur kloof - terug naar Reykjavik

  image

  We laten Skaftafell achter ons en brengen, voordat we naar Reykjavik terug rijden, nog een bezoek aan de Fjardrargljufur kloof. We maken een wandeling door één van de mooiste kloven van IJsland. Hier heeft de Fjarda rivier zich diep weten uit te snijden in de rotsen en is er een prachtige kloof ontstaan. Na de wandeling rijden we weer verder richting het westen. Onderweg stoppen we bij de prachtige Skogafoss waterval. Hierna rijden we naar Reykjavik, waar we de komende drie nachten verblijven in een hotel in de stad.

  NB: Omdat iedereen andere excursies zal gaan doen, is de reisbegeleider tijdens deze dagen niet meer aanwezig. Hij of zij zal wel alles met je overleggen betreffende de excursies.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Reykjavik - optioneel: o.a. fietstocht, walvissafari, Blue Lagoon

  image

  Vandaag en morgen ben je vrij om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld zelf te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik.

  image

  Vanuit Reykjavik kun je diverse activiteiten ondernemen. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, IJslands meest bekende warmwaterbron. Zie hieronder voor meer informatie. Of wat dacht je van een gave walvissafari, fietstocht of paardrijden door de omgeving? De reisbegeleider kan je er ter plekke alles over vertellen en zal in samenwerking met onze lokale agent alles voor je regelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Blue Lagoon zomer (ter plaatse betalen)

  image

  Breng een bezoek aan IJslands meest bekende warmwaterbron, de 'Blue Lagoon' en neem een duik in het heerlijke, blauwwitte water. Het schiereiland Reykjanes, waarop de Blue Lagoon zich bevindt, is een geologisch jong gebied waardoor zich ondergrondse warm water bronnen hebben kunnen vormen. De bronnen liggen dichtbij Reykjavik, waardoor enkele worden gebruikt voor de stadsverwarming en voor douchewater.

  LET OP: De Blue Lagoon is de laatste tijd enorm populair en druk bezocht. Het is daarom noodzakelijk om vooraf te boeken zodat onze agent enkele weken voor vertrek de transfers en entree kan reserveren voor de desbetreffende deelnemers.

  We hebben een vaste datum en tijd gepland om teleurstellingen te voorkomen. Het bezoek vindt plaats op de eerste vrije dag in Reykjavik (dag 6 van de reis). De bus vertrekt die dag om 14:30 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'.

  Je kunt zelf bepalen hoe lang je in de Blue Lagoon wilt blijven. Er is een busverbinding met Reykjavik (frequentie 1x per uur) zodat je met je retourticket op eigen gelegenheid kunt terugreizen. Je kunt ter plaatse natuurlijk ook op eigen gelegenheid op een ander tijdstip naar de Blue Lagoon gaan maar wij kunnen dan echter geen enkele garantie geven met betrekking tot de beschikbaarheid.

  NB: Indien je een bezoek wilt brengen aan de Blue Lagoon, kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 • 7

  Reykjavik - optionele excursie Landmannalaugar

  image

  Vandaag kun je er voor kiezen om in Reykjavik te blijven, maar je kunt ook een dagtour maken naar het geothermale gebied Landmannalaugar, dit wordt wel vaak “De parel van de centrale hooglanden” genoemd. Landmannalaugar heeft zijn kleurrijke bergen te danken aan eeuwenlange vulkanische activiteit in het gebied. Het pittoreske landschap in dit ruige klimaat is adembenemend. Je kunt hier een wandeltocht langs de vele warmwaterbronnen van het gebied maken of relaxen in een natuurlijke bron. Na zo'n 10 uur kom je weer aan in Reykjavik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtour Landmannalaugar (ter plaatse betalen)

  image

  Je kunt een dagtour maken naar Landmannalaugar met een internationale groep (tussen de 20 en 40 personen). De tour duurt in totaal zo'n 10 uur. Indien je deze dagtour wilt maken, kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Aanmelding garandeert geen deelname, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en weersomstandigheden. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'.

  image

  Vanuit Reykjavik is het zo’n twee a drie uur rijden naar Landmannalaugar. Onderweg rijden we door de Þjórsárdalur vallei, langs de pittoreske Hjálparfoss waterval. De route gaat verder door de hooglanden van IJsland langs meren en rivieren. Landmannalaugar heeft zijn kleurrijke bergen te danken aan eeuwenlange vulkanische activiteit in het gebied. Het pittoreske landschap in dit ruige klimaat is adembenemend. Eenmaal aangekomen, kun je een twee uur durende wandeling maken met de gids langs de gekleurde heuvels. Na afloop is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een natuurlijke bron.

  De wandeling die je vandaag kunt maken gaat soms over onverharde, rotsachtige stukken. Ook zijn er verschillen in hoogtes. Het wordt tevens aangeraden een handdoek mee te nemen voor het bezoek aan de thermale baden.

  NB: Deze excursie is alleen mogelijk tussen (ongeveer) half juni en begin september, omdat de weg naar dit gebied, vanwege weersomstandigheden, alleen in het zomer- en nazomerseizoen toegankelijk is. Tevens kan het voorkomen dat deze weg ook in juni nog niet geopend is. Indien je deze tour boekt, is er deze dag geen tijd om nog een andere excursie te doen.

 • 8

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag verlaten we Reykjavik en rijden we richting de luchthaven Keflavik vanwaar onze vlucht naar Amsterdam vertrekt. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • Vanwege de onvoorspelbare weersverwachting van IJsland is het moeilijk om van te voren vast te leggen op welke dagen de excursies gaan plaatsvinden. Houd er rekening mee dat excursies in een andere volgorde of niet kunnen worden uitgevoerd zoals beschreven op de website. De reisbegeleider zal dit voor zover mogelijk in overleg met de groep beslissen.  


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Avontuurlijke reis met twee overnachtingen op een prachtige locatie aan de zuidkust
 • Bezoek aan de 'Gouden driehoek' en het prachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón
 • Weinig lange reisdagen doordat we niet steeds heen en weer reizen naar Reykjavik
 • Mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken
 • Vanuit Reykjavik de mogelijkheid om diverse tochten te paard of per fiets te maken
 • Mogelijkheid om een excursie te maken naar het geothermale gebied Landmannalaugar
 • Wandelen langs de grootste ijskap van Europa in het Nationale Park Skaftafell
 • Breng een bezoek aan de Blue Lagoon, IJslands bekendste warmwaterbron
 • Kans op het zien van walvissen in de baai van Reykjavik
 • Vluchten met Icelandair

Groepsrondreis IJsland

Langs watervallen en geisers

image
8 dagen vanaf € 1.899
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.