Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis IJsland Winter
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Reykjavik / naar Hveragerdi

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na aankomst rijden we door naar de zuidkust waar we overnachten in een hotel in Hveragerdi.  De transfer van de luchthaven naar het hotel wordt verzorgd door een ander busbedrijf dan waarmee de rondreis wordt uitgevoerd. Je wordt bij de uitgang van de luchthaven opgewacht door een chauffeur die de transfer uit zal voeren. Je herkent de chauffeur aan het bord met het Sawadee logo. Bij aankomst in het hotel zal de reisbegeleider op je wachten en assisteren bij het inchecken. Deze lokale Engelssprekende reisbegeleider is tevens de chauffeur gedurende de rondreis.


 • 2

  bezoek aan de Gouden Cirkel

  image

  We brengen een bezoek aan de 'Gouden Cirkel' van IJsland: het Nationale Park Thingvellir, de Gullfoss waterval en de geisers. In het nationale park Thingvellir maken we een stop op een unieke geologische- en historische plek; hier kun je zien dat de aarde is opgebouwd uit aardplaten die los van elkaar bewegen. De kloof die als gevolg hiervan is ontstaan wordt elk jaar twee centimeter breder waardoor het westelijk deel langzaam wegdrijft van het oostelijk deel.

  image

  Hierna rijden we door naar het gebied van actieve geisers. Wij bezoeken twee van de meest indrukwekkende en bekendste geisers, de Geysir en de Strokkur. De Geysir, wat in het IJslands letterlijk 'spuiten' betekent, spuit het water hier zo'n zestig meter omhoog. Het is niet te voorspellen wanneer Geysir zijn water omhoog spuit waardoor de kans dat we dit zien klein is. Maar wie weet? De kleinere broer, de Strokkur, is een veel actievere geiser en spuit zijn water gemiddeld om de tien minuten omhoog.

  image

  Na de lunch rijden we door naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Haar naam dankt de 'gouden waterval' aan het opstuivende water wat in het zonlicht voor prachtige regenbogen zorgt. De Hvítá rivier stort zich hier zo'n dertig meter naar beneden. De winterse temperaturen kunnen er voor zorgen dat de waterval deels bevroren is. Zolang het water blijft stromen, zal de kloof met een paar millimeter per jaar dieper en breder worden. Na de Gullfoss rijden we terug naar onze accommodatie nabij Hveragerdi waar je heerlijk in het warme water van de hot tub kunt zitten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  watervallen en gletsjerwandelen

  image

  We laten het westen van IJsland achter ons en steken de langste rivier van IJsland, de Þjórsá, over. We passeren de Seljalandsfoss waterval en de welbekende actieve vulkaan Eyjafjallajokull. Rechts van de Eyjafjallajokull vulkaan stort de Skogafoss waterval zo'n 60 meter naar beneden. Nadat de kustlijn zich door het omhoogrijzen van IJsland na de laatste ijstijd teruggetrokken had, bleven de kliffen achter en vormen nu over vele kilometers samen met de erachter liggende bergen de begrenzing tussen het laagland en de hooglanden.

  image

  In Skógar kun je een bezoek brengen aan het IJslands volkenkundig museum. Al wandelend langs de huizen van turf krijg je een goed beeld van de harde omstandigheden waaronder men eeuwen lang heeft moeten overleven. Ook kun je onder leiding van een gids een wandeling maken over de Solheimajokull gletsjer; een prachtige wandeling. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet. Tijdens de indrukwekkende wandeling bezoek je ook ijsgrotten.

  image

  Na de wandeling of het bezoek aan het museum brengen we op weg naar het hotel een bezoek aan het indrukwekkende Dyrhólaey. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de rotsen en het zwarte lavastrand. Volgens de legende versteende trollen in rotsen toen zij bij het aanbreken van de dag betrapt werden bij het verslepen van een schip naar het land. We overnachten de komende nacht in een hotel nabij Kirkjubaejarklauster en het NP Skaftafell.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Gletsjerwandeling (ter plaatse betalen)

  image

  Onder leiding van een gids kun je een wandeling maken over de Solheimajokull gletsjer. Een prachtige wandeling van zo'n 2 á 3 uur over de witte ijskap is een unieke ervaring. Gewapend met helm en stijgijzers wandel je over de ijsmassa en bewonder je de diverse vormen en kleuren van het ijs. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet. Wees je er wel van bewust dat het koud kan worden op de gletsjer aangezien de temperatuur er gemakkelijk kan dalen tot -10 graden celsius. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'.

 • 4

  wandeling Fjardrargljufur kloof en bezoek Jökulsárlón ijsbergenmeer

  image

  In de ochtend maken we een wandeling door de Fjardrargljufur kloof, één van de mooiste kloven van IJsland. Hier heeft Fjarda rivier zich in een paar miljoen jaar diep weten uit te snijden in de rotsen en is er een prachtige kloof ontstaan. Na de wandeling rijden we, met de immense Vatnajokull gletsjer op de achtergrond, door richting het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Na de ijskappen van Antarctica en Groenland is dit de meest uitgestrekte ijsvlakte ter wereld.

  image

  We rijden langs de zuidkant van gletsjer naar het ijsbergenmeer. Hier drijven ijsschotsen in fantastische kleurschakeringen rond op weg naar de oceaan. Je kunt een wandeling maken langs de oever van het meer. Hier vandaan rijden we naar een comfortabel guesthouse zo'n 50 kilometer ten noordoosten van het ijsbergenmeer Jökulsárlón.


  In december en januari is het vanwege het beperkte aantal lichturen niet mogelijk om beide onderdelen uit te voeren. Daarom zal er op deze dag alleen een bezoek gebracht worden aan het  Jökulsárlónmeer, de wandeling in de Fjardrargljufur kloof komt dan te vervallen. Buiten deze periode kan het ook voorkomen dat we de kloof niet kunnen bezoeken. Vanwege slecht weer kan het voorkomen dat de weg er naartoe onbegaanbaar is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandelen in het Skaftafell Nationaal Park (NP)

  image

  Skaftafell NP is het grootste Nationale Park van IJsland. In de zomer zeer geliefd bij IJslanders die Reykjavik willen ontvluchten en in de winter is het rustiger en kom je maar weinig bezoekers tegen. Een landschap van gletsjers en watervallen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. Hierna kun je een wandeling maken in het park en een bezoek brengen aan de Svartifoss waterval, een prachtige waterval. Na het bezoek aan het park keren we terug naar het hotel nabij Kirkjubaejarklauster (zelfde hotel als dag 3).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  terug naar Reykjavik

  image

  We laten de omgeving van Kirkjubaejarklauster achter ons en rijden in ongeveer 8 uur via de zuidkust terug naar de hoofdstad Reykjavik. Onderweg maken we een stop bij de prachtige Seljalandsfoss waterval. Hierna rijden we naar Reykjavik, waar we twee nachten verblijven in een hotel in het centrum van de stad.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Reykjavik

  image

  Vandaag ben je vrij om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld zelf te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de 'Blue Lagoon', de bekendste warmwaterbron van IJsland.

  image

  Ook kun je, indien de boot vaart, vanuit de haven een walvissafari maken op zee. Een geweldige ervaring waarbij de mogelijkheid bestaat om dichtbij de grootste zoogdieren ter wereld te komen. De wateren rond IJsland worden een groot deel van het jaar bevolkt door verschillende soorten walvissen. Van april tot en met september is de kans het grootst op het zien van deze dieren. In de winterperiode is de kans op het zien van de walvissen minder groot dan in de zomerperiode.

  image

  De stad ademt een bijzonder dorpse sfeer uit waarbij bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Hier is ook het museum van de IJslandse sagen gevestigd. Ook kun je een bezoek brengen aan de bekende Hallgrimskirkja, de bekendste kerk van Reykjavik die vanwege de bouwstijl de natuur van het eiland symboliseert. Het Nationaal museum, het stadhuis en het witte huis zijn een bezoek meer dan waard. Voor degene die het geluk hebben, geniet in de avond van het indrukwekkende noorderlicht boven Reykjavik!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Blue Lagoon winter (ter plaatse betalen)

  image

  Breng een bezoek aan IJslands meest bekende warmwaterbron, de ‘Blue Lagoon’ en neem een duik in het heerlijke, blauwwitte water. Het schiereiland Reykjanes, waarop de Blue Lagoon zich bevindt, is een geologisch jong gebied waardoor zich ondergrondse warm water bronnen hebben kunnen vormen. De bronnen liggen dichtbij Reykjavik, waardoor enkele worden gebruikt voor de stadsverwarming en voor douchewater.

  LET OP: De Blue Lagoon is de laatste tijd enorm populair en druk bezocht. Het is daarom noodzakelijk om vooraf te boeken zodat onze agent enkele weken voor vertrek de transfers en entree kan reserveren voor de desbetreffende deelnemers. Indien je tijdens de reis boekt kan de prijs hoger uitvallen.

  We hebben een vaste datum en tijd gepland om teleurstellingen te voorkomen. Het bezoek vindt plaats op de eerste vrije dag in Reykjavik (dag 7 van de reis). De bus vertrekt die dag om 13:30 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten voor deze optionele excursie vind je bij 'zakgeld'. 

  Je kunt zelf bepalen hoe lang je in de Blue Lagoon wilt blijven. Er is een busverbinding met Reykjavik (frequentie 1x per uur) zodat je met je retourticket op eigen gelegenheid kunt terugreizen. Je kunt ter plaatse natuurlijk ook op eigen gelegenheid op een ander tijdstip naar de Blue Lagoon gaan maar wij kunnen dan echter geen enkele garantie geven met betrekking tot de beschikbaarheid.

  NB: Indien je een bezoek wilt brengen aan de Blue Lagoon, kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 • 8

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag verlaten we Reykjavik en rijden we naar de luchthaven Keflavik vanwaar onze vlucht naar Amsterdam vertrekt. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • Vanwege de onvoorspelbare weersverwachting van IJsland is het moeilijk om van te voren vast te leggen op welke dagen de excursies gaan plaatsvinden. Houd er rekening mee dat excursies in een andere volgorde of niet kunnen worden uitgevoerd zoals beschreven op de website. De reisbegeleider zal dit voor zover mogelijk in overleg met de groep beslissen en er wordt altijd naar gestreefd om alle aangeboden programmaonderdelen aan te bieden.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Kom tot rust in de IJslandse natuur
 • Bezoek bijzondere watervallen, geisers en kloven
 • Vrije dag in Reykjavik voor optionele excursies
 • Mogelijkheid tot het zien van het noorderlicht
 • Mogelijkheid om de Blue Lagoon, IJslands bekendste warmwaterbron, te bezoeken
 • Bezoek aan het ijsbergenmeer Jokulsarlon
 • Weinig lange reisdagen doordat we niet steeds heen en weer reizen naar Reykjavik
 • Mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken
 • Indrukwekkende landschappen van ijskappen en watervallen
 • Ontspannen afsluiting in Reykjavik
 • Vluchten met Icelandair

Groepsrondreis IJsland Winter

Winterreis tussen trollen en ijs

image
8 dagen vanaf € 1.999 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven