< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Málaga

  image

  Vandaag vlieg je naar de bekende kuststad Málaga, waar je je reisbegeleider ontmoet. Na aankomst rijden we naar ons hotel bij de kust. Als de aankomsttijd het toelaat kun je in de avond een Spaanse tapasbar binnen stappen, een lokaal wijntje erbij en voetbal op tv: je Spaanse vakantie is begonnen. Olé!

 • 2

  via Zahara de la Sierra naar Grazalema

  image

  We rijden vandaag naar Zahara de la Sierra, volgens velen het mooiste dorpje van Spanje. In dit typische witte dorpje gelegen aan een meer kun je een wandeling maken naar een Moors kasteel. Een pittige klim maar het uitzicht is dat dubbel en dwars waard. Je kunt natuurlijk ook gewoon dwalen door de smalle witte straatjes van dit dorp. 

  image

  Later op de dag rijden we verder naar Montecorto, dat ligt in een prachtige omgeving. We overnachten hier twee nachten in een prachtig Andalusische boerderij, gelegen in het Parque Natural Sierra de Grazalema. De ideale plek om een glas Spaanse wijn te drinken terwijl de zon achter de bergen weg zakt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Grazalema / wandeltocht

  image

  Vanuit Grazalema maken we een prachtige wandeling door het Grazalema natuurpark onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids. Het Grazalema natuurpark is een prachtig groen en rotsachtig gebied met grillige karstbergen. In het park groeien veel dennenbomen. Met enig geluk zie je de vale gier boven je zweven, een indrukwekkend gezicht. Onderweg geeft de gids uitleg over de vorming van het karstgebergte en de flora en fauna van het gebied. 

  We wandelen ongeveer 3-4 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'. 

  image

  's Middags kun je een wandeling door en rondom het dorp maken, deze gaat deels over een oud Romeins pad. Grazalema heeft een gezellig dorpsplein met een leuk terras, waar je heerlijke tapas kunt krijgen. Ook zijn er verschillende 17e eeuwse kerkjes, zoals de Iglesia de la Aurora en Igelesia de la Encarnacion.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Ronda naar Sevilla / wijnmakerij tour en proeverij

  image

  Vandaag rijden we naar Ronda, een van de oudste steden van Spanje. Het staat bekend om zijn schilderachtige ligging, aan de rand van een kloof, op een bergplateau. In Ronda bezoeken we een wijnmakerij waar we meer te weten komen over het wijnproductieproces die heel anders is dan voor andere wijnen. Natuurlijk mogen we de wijnen hierna ook proeven! Na van de heerlijke wijn te hebben genoten, bereiken we in 2 uur Sevilla, de prachtige hoofdstad van Andulusië. Hier slapen we drie nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Sevilla / vrije dag

  image

  Een leuke optie om Sevilla te verkennen is op de fiets! In de wijk Santa Cruz wisselen geel en terracotta geschilderde huizen, pleintjes en muren met bougainville elkaar af. Sevilla is vooral ook de stad van zigeuners en flamenco. Uit de bars klinkt temperamentvolle muziek en op veel plekken worden heel goede live shows gegeven. Stap naar binnen, laat je tafel volladen met worst, kaas en olijven en stamp mee op het ritme!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Sevilla / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Sevilla te bekijken. Prachtig is het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, gebouwd in mudéjar architectuur, een bouwstijl die zeer sterk beïnvloed was door de Moorse architectuur. Of breng een bezoek aan de kathedraal, met daarin het grafmonument van Columbus. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Tickets Alcázar (zelf vooraf boeken)

  tickets Alcazar

  Wil je in Sevilla het Alcázar Paleis bezoeken? Dan raden we je aan om voor vertrek entreetickets online te bestellen. Boek je niet vooraf, dan loop je de kans dat je, vanwege de grote populariteit, tickets misloopt of in een lange wachtrij terecht komt. Tickets voor het Alcázar Paleis boek je hier.


 • 7

  via Córdoba naar Granada

  image

  We vertrekken na het ontbijt richting Granada, maar onderweg bezoeken we eerst Córdoba. In de tiende eeuw was Cordoba de op één na belangrijkste stad ter wereld. De indrukwekkende Mezquita vormt de belangrijkste getuige van die tijd. De Mezquita is dé bezienswaardigheid van de stad. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd hier een prachtige moskee gebouwd.

  image

  Sinds de herovering van Córdoba in 1236 is de Mezquita als de kathedraal in gebruik. Het is heerlijk rondwandelen door ‘la Juderia’, de oude Joodse wijk. Kronkelstegen langs witte, met hangplantjes versierde muren eindigen hier steevast in mooie uitkijkjes en overwachte pleinen. Na ons bezoek aan Córdoba rijden we verder naar Granada, waar we drie nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Granada / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het beroemde Alhambra. Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het Generalife, aangelegd volgens geometrische patronen. De rest van de dag kun je vrij besteden. Dwaal rond door de nauwe straatjes van de Arabische wijk Albaicín, bezoek de zigeunerwijk Sacromonte, en ontdek de Spaanse grandeur in het centrum met de prachtige kathedraal en gezellige pleinen. 's Avonds kun je genieten van een wervelende flamenco show in de zigeunerwijk Sacromonte.

  image

  Granada ligt op de uitlopers van de Sierra Nevada; op een ervan ligt de Moorse wijk Albaicín. Daar klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. Op gezellige pleintjes staan terrassen klaar, en regelmatig heb je uitzicht over het dal, de Alhambra en de enorme kathedraal. Op de andere uitloper is het beroemde Alhambra gebouwd: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Ticket voor het Alhambra (zelf vooraf boeken)

  Tickets Alhambra voor het Alhambra

  Wil je in Granada het Alhambra bezoeken? Dan kun je online tickets boeken. Tickets voor het Alhambra boek je hier. Doe dit echt zo snel mogelijk, anders loop je de kans tickets mis te lopen vanwege de grote populariteit. Ter plekke kopen is eigenlijk geen optie.

  Let op: Wanneer je de kaartjes voor Alhambra online reserveert, reserveer dan de Alhambra General kaartjes, deze kosten € 20,00 per persoon en geven toegang tot de paleizen (Nasrid Palaces), de paleistuinen (Generalife) en het Alcazaba (militaire gedeelte). Boek je tickets voor het Alhambra voor dag 8 van je reis. De kaartjes worden op naam gereserveerd, neem daarom je paspoort mee voor controle. Reis je samen? Reserveer dan voor beide een kaartje op eigen naam, deze kaartjes kunnen dus niet op 1 naam worden gereserveerd. Print het ticket uit en zorg dat de barcode goed leesbaar is.

 • 9

  Granada / wandelen in de Sierra Nevada

  image

  Vandaag duiken we de prachtige natuur van Andalusië in. Vanaf Granada is het een klein stukje rijden naar Sierra Nevada Nationaal Park. We wandelen naar drie witte bergdorpjes. Op de achtergrond ligt de zee en aan de andere kant zien we de hoogste bergen van de Sierra Nevada, Veleta en Mulhacén. Onderweg passeren we riviertjes en zien we het Spaanse boerenleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je nog tijd om heerlijk rond te dwalen door Granada. Daarna worden we naar het vliegveld van Málaga gebracht en nemen we afscheid van Andalusië. Prachtige Moorse steden, de Sierra Nevada, witte dorpen, en strand: in ruim een week heb je een hele wereld beleefd! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.


  Vanwege de onvoorspelbare weersverwachting van Spanje is het moeilijk om van te voren vast te leggen op welke dagen de excursies gaan plaatsvinden. Houd er rekening mee dat excursies in een andere volgorde of niet kunnen worden uitgevoerd zoals beschreven op de website. De reisbegeleider zal dit voor zover mogelijk in overleg met de groep beslissen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Originele en zeer afwisselende reis door Andalusië
 • Wandelen in de Sierra Nevada en Grazalema
 • Wijnproeverij in Ronda
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Bezoek aan de prachtige steden Granada, Córdoba en Sevilla
 • 2 nachten in Grazalema, inclusief een prachtige wandeling door een gebied met karstbergen o.b.v. een lokale gids
 • Gedurende de hele reis een Nederlandse reisbegeleider
 • Bezoek aan met mooiste dorpje van Andalusië, Zahara de la Sierra
 • Verblijf in een viersterren hotel in Granada

Groepsrondreis Andalusië Hoogtepunten

De poort van Europa

image
10 dagen vanaf € 1.749 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven