Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Marion Reisbegeleider

Hallo, ik ben Marion. Sinds 2006 begeleid ik met plezier reizen in heel Latijns Amerika. Een wonderschoon continent met veel variatie, verrassingen en heel veel reisbestemmingen. Ik verloor mijn hart voor dit continent ooit in Mexico, het land van de Mayaroute, met haar vriendelijke en kleurrijke bevolking en alle hoogtepunten van de Mayacultuur. Zo anders is Costa Rica, waar een overweldigende natuur met een bijzondere variatie aan dieren je reisdoel vormen. Noord Argentiniė, Bolivia en Peru bieden de hoge Andes, haar uitgestrekte natuur, de magische Inca-cultuur en haar kleurrijke bevolking. Heel anders is Colombia met haar prachtige koloniale steden, lang vergane culturen, prachtige natuur en goudgele stranden. Of laat je verrassen door de uitgestrektheid van Patagonië en de kleur van diepblauwe gletsjers. Ik reis met groepen over het hele continent en iedere bestemming heeft zijn eigen charme, natuur en cultuur. Overal vind je een hartverwarmende, vriendelijke en vaak nieuwsgierige bevolking. Elke reis op dit overweldigende continent zal verbazen en verrassen. Laat Latijns Amerika ook jouw hart stelen.

De ruige hoogvlaktes van de Andes

De reis door Argentinië, Bolivia en Peru is mijn droomreis. Ik word nergens ter wereld zo geraakt door de natuur, de eindeloosheid van een hoogvlakte, kleurrijke indianen, rijke culturen, de stilte. Hoog in de Andes is het leven anders.

Het noorden van Argentinië herbergt een vrij onbekend maar onbeschrijflijk mooi stukje Andes. Bergen in alle vormen en kleuren wisselen elkaar af. Bij de aanblik van het gebergte met de 7 kleuren waan je je in een schilderij. Uit het landschap rijzen cactussen van 7 meter omhoog, misschien zijn ze wel 700 jaar oud. Humahuaca, waar je alleen voor de naam al naar toe wilt, vanaf hier is het indianenland.

In Bolivia komen we op de hoogvlakte van de Andes. De witte eindeloosheid van de zoutvlakte van Uyuni laat een onvergetelijke indruk achter. Het zout kraakt als verse sneeuw onder je schoenen, flamingo´s steken knalroze af tegen zoveel maagdelijk wit. Het roestige treinenkerkhof van Uyuni tegen een onwaarschijnlijk blauwe lucht is puur surrealisme. We reizen langs koloniale steden en maken van dichtbij kennis met het leven op het platteland. La Paz is misschien wel de stad met de mooiste ligging die je je kunt bedenken. De Takesi trail vormt een uitdaging, over 4600 meter en dan terug naar het tropische woud door een adembenemende natuur. Het is een fascinerende rit over de hoogvlakte naar het Titicacameer. De wandeling op Isla del Sol is voor mij één van de hoogtepunten van de reis. Volgens Incalegenden is hier de zon geboren. De mystiek is voelbaar.

We reizen door naar Peru, het derde land in deze reis. We zien hoe de mensen van Uros, ooit verdreven van het vaste land, leven op eilanden van riet. En dan, na zoveel moois, volgen nog 2 absolute hoogtepunten, Cuzco, centrum van het zuidelijke Incarijk en de Incastad Machu Picchu. Ik was al vaak in Machu Picchu, elke keer pink ik er een traantje weg. Dit is voor mij één van de meest bijzondere plekken op aarde.

Ervaar het zelf, reis mee over de wonderschone hoogvlakte van de Andes.

Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

De ruige hoogvlaktes van de Andes

image
28 dagen vanaf € 3.889
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.