Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Bolivia en Chili
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam-Santa Cruz

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  aankomst Santa Cruz (416 meter) - naar Samaipata (1640 meter) / Watervallen las Cuevas

  image

  Je komt in de vroege ochtend in Santa Cruz aan. Na de nodige rust in een aangenaam hotel in Santa Cruz en een goed ontbijt reizen we in ongeveer drie uur van Santa Cruz naar Samaipata. Onderweg bezoeken we las Cuevas, een mooi gebied met de drie watervallen. Hier kun je zwemmen in de bassins onder de watervallen en genieten van de natuur.

  We overnachten in een comfortabel hotel in Samaipata.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Samaipata / Inca-ruïnes van El Fuerte

  image

  In de ochtend bezoeken we onder leiding van een lokale gids de Inca-ruïnes van El Fuerte. Het hart van El Fuerte is een enorme bewerkte rots van 220 bij 65 meter, eromheen zijn resten van huizen en gebouwen. Niet alleen de Inca`s gebruikten deze steen, al sinds 400 na Christus werd de steen bewerkt door de in dit gebied levende culturen. 

  image

  In de middag kun je gaan wandelen door het nevelwoud van het Amboro NP. Het nevelwoud is mysterieus, met hangmossen, reuzenvarens van soms wel 12 meter hoog en diverse soorten bromelia`s.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Vallegrande (2030 meter) / Che Guevara route

  image

  In Samaipata begint de oude handelsroute naar Sucre en ook de Che Guevara route. In deze streek werd De Argentijnse Ernesto “Che” Guevara in 1967 door Boliviaanse strijdkrachten overmeesterd en geëxecuteerd vanwege zijn rol in de guerrillastrijd in Bolivia. Met onze eigen bus reizen we door een prachtig desolaat landschap, waar we weer kans hebben condors te zien. 

  image

  Het is ongeveer drie uur rijden naar Vallegrande, waar we met een gids onder andere het Che Guevara museum bezoeken, de plek waar hij werd opgebaard en het graf waar hij 30 jaar heeft gelegen. In 1997 werden zijn resten opgegraven en tijdens een staatsbegrafenis bijgezet in het mausoleum in Santa Clara op Cuba.

  We overnachten in een aangenaam hostal in het authentieke dorp Vallegrande.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar La Higuera (1950 meter)

  image

  We rijden in ongeveer drie uur naar La Higuera, waar we met een gids een wandeling maken door de Quebrada del Churo, de vallei waar de Che Guevara met een groep guerrilla`s in een hinderlaag liep en werd opgepakt. Ook bezoeken we het schooltje waar Che Guevara is geëxecuteerd.

  We overnachten in Posada la Casa del Telegrafista, het hostal van waaruit destijds het telegram over de dood van Che Guevara de wereld ingestuurd werd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Villa Serrano (2122 meter)

  image

  We reizen verder over de Rio Grande door een groen en onherbergzaam landschap, naar Villa Serrano.

  We overnachten in een comfortabel hostal in Villa Serrano. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Sucre (2790 meter)

  image

  Vandaag reizen we langs kleine dorpen en door een groen landschap naar Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Het prachtige Sucre was ooit een van de belangrijkste steden van het continent en het was dan ook hier dat op 6 augustus 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen. Het koloniale karakter is vrijwel geheel intact gebleven en de kenmerkende witte gebouwen herinneren aan een roemrijk, koloniaal verleden. De nieuwe republiek werd vernoemd naar de grote held uit de onafhankelijkheidsstrijd: Simón Bolívar, terwijl zijn rechterhand, generaal Sucre, werd geëerd door de hoofdstad naar hem te vernoemen. Pas in de 20e eeuw heeft La Paz de rol als belangrijkste stad van Bolivia overgenomen. We overnachten in een koloniaal hotel met een prettige binnenplaats waar je van het aangename klimaat van Sucre kunt genieten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Sucre (2790 meter) / vrije dag

  image

  Sucre heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Tijdens een tour in het Recoleta-klooster wordt je meegevoerd naar voorbije tijden.Vanuit dit klooster heb je een mooi overzicht over de stad. Ook het nabijgelegen textielmuseum is voor de liefhebber een must-see. Verder is het heerlijk dwalen in deze aangename koloniale stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Sucre (2790 meter) / vrije dag

  image

  Om goed aan de hoogte te wennen blijven we nog een dag in Sucre. Zowel binnen als buiten de stad zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen. Het is ook goed vertoeven op een van de vele binnenplaatsen en dakterrassen in de stad. Je kunt onder andere een wandeling maken over een oude Inca-route.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Tarabuco (3300 meter) / indianenmarkt

  image

  We staan vroeg op om in Tarabuco de traditionele zondagsmarkt te bezoeken. Uit de wijde omgeving komen de traditioneel geklede Yampura-indianen naar de stad om hun producten te verkopen. Het gebied rond Sucre staat bekend om de fraaie weefsels, die je op deze markt kunt bewonderen én kopen. We slapen in een sfeervol hostal in Tarabuco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Potosi (4000 meter)

  image

  In ongeveer vier uur rijden we met onze eigen bus naar Potosí. Dankzij de beroemde zilvermijnen van de Cerro Rico (de rijke berg) is Potosí een stad met allure, rijkversierde gebouwen en kerken. Als gevolg van die enorme rijkdommen groeide Potosí in de 17e eeuw uit tot de grootste stad van Latijns-Amerika en één van de grootste steden ter wereld. Aan het eind van de 19e eeuw zakte de zilvermarkt in en momenteel bestaat de export voornamelijk nog uit tin.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Uyuni (3600 meter)

  image

  Vroeg in de ochtend leer je tijdens een tour met een lokale gids alles over het mijnwerkersbestaan van de Cerro Rico. We bezoeken de mijnwerkersmarkt en luisteren naar de verhalen van mijnwerkers, die zich met een calorierijke maaltijd en veel cocablaadjes klaarmaken voor een dag in de mijn. Na het bezoek aan de mijn is het ook nog mogelijk het historisch interessante en mooie gebouw la Moneda te bezoeken, de munt van Potosì.

  image

  De zes uur durende rit naar Uyuni gaat door een indrukwekkend en weids landschap. Herders leiden hun kuddes lama's op zoek naar iets eetbaars. Ook mensen weten zich in leven te houden in dit maanlandschap. Onderweg stoppen we bij de mijn Pulacayo, ooit de belangrijkste mijn van Bolivia, waar op 600 meter diepte goud werd gewonnen. De mijn was lang dicht, maar wordt nu met buitenlands geld weer opgestart. Er staan verschillende stoomlocs en treinwagons die werden gebruikt om het goud naar Chili te vervoeren. Een van de wagons was onderdeel van de trein die door Butch Cassidy en de Sundance Kid werd overvallen. De kogelgaten zijn de stille getuigen. We slapen in een aangenaam hotel in Uyuni

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Altiplano, dag 1 (3600 meter)

  image

  Vandaag start onze driedaagse tocht over de Altiplano, de hoogvlakte van de Andes. Het is een schitterende tocht door een desolaat landschap vol gekleurde meren, vulkanen, actieve geisers en heel veel flamingo’s. We maken deze tocht met jeeps. We beginnen de tocht met een bezoek aan het treinenkerkhof van Uyuni, waar tienduizenden kilo`s verroest staal mooi afsteken tegen de azuur blauwe lucht.

  image

  We bezoeken Colchani, het dorp waar men leeft van de zoutwinning en vervolgen onze route over de surrealistische leegte van de zoutvlakte van Uyuni: met 12.000 km2 is dit de op een na grootste zoutvlakte ter wereld. Op het eiland Incahuasi staan honderden hoge cactussen midden in de eindeloosheid; 

  een indrukwekkende locatie waar je niet uitgekeken en uit gefotografeerd raakt. Onderweg naar het hotel stoppen we om foto`s te maken van de vaak spectaculaire zonsondergang. Je slaapt vannacht in een zogenaamd zouthotel aan de rand van de zoutvlakte. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  Altiplano, dag 2 (4200 meter)

  image

  Op de tweede dag van onze tocht laten we de zoutvlakte achter en stoppen we bij diverse meren. Door verschillende algen hebben ze elk een eigen kleur gekregen. De ‘arbol de piedra’ (stenen boom) is een door wind en water gevormde rotsformatie die wat van een boom weg heeft. We slapen in een eenvoudige accommodatie bij het rood gekleurde Laguna Colorada.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Altiplano, dag 3 (2500 meter)

  image

  Op deze derde en laatste dag gaan we vroeg op pad. Op bijna 5000 m passeren we de geiser ‘Sol de la Mañana’, kun je een warm bad nemen in een thermale bron en stoppen we bij twee meren. Het groene meer, Laguna Verde, aan de voet van de Licancabur-vulkaan, is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van deze tocht. Het meer dankt zijn groene kleur aan een hoge concentratie lood, calcium en zwavel. Door de mineralen, en de altijd waaiende wind, bevriest het meer nooit, zelfs niet bij extreme winterse temperaturen. 

  image

  Op 4500 meter hoogte passeren we de grens met Chili. We nemen afscheid van onze jeepchauffeurs en stappen in een bus naar San Pedro de Atacama. San Pedro de Atacama is een kleine stad in de Atacamawoestijn. Door de hoge ligging en de extreme droogte is San Pedro een van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. Een bezoek aan het planetarium is dan ook een absolute aanrader.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  San Pedro de Atacama (2500 meter) / Valle de la Luna

  image

  Op 13 kilometer fietsen van San Pedro ligt de ‘Valle de la Luna’, oftewel de Maanvallei. De prachtig gekleurde zand- en rotsformaties steken mooi af tegen een azuurblauwe lucht. ’s Middags is er tijd voor optionele excursies. Je kunt Laguna Cejar bezoeken, een meer met een hoog zoutgehalte waar je heerlijk kunt drijven, of de ’Valle de la Muerte’, een andere prachtige vallei die je op Mars doet wanen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  San Pedro de Atacama (2500 meter) / vrije dag

  image

  In de omgeving van San Pedro de Atacama zijn meer interessante optionele excursies mogelijk. Wie van een uitdaging houdt, beklimt een van de vulkanen in de omgeving. Een andere optie is een vroeg bezoek brengen aan de Taito-geiser, waar je de zon kunt zien opkomen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht naar Santiago de Chile (500 meter)

  image

  Vanuit het nabijgelegen Calama vliegen we naar Santiago de Chili. In Santiago de Chile zijn goede mogelijkheden om uit eten te gaan of een terrasje te pakken. We slapen in een aangenaam stadshotel in de wijk Providencia, niet ver van het centrum en goede eetgelegenheden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Santiago De Chile / vrije dag

  image

  Vandaag kun je de stad beter leren kennen. Het centrum heeft een aantal mooie koloniale gebouwen. De heuvel van het stadspark Santa Lucia biedt uitzicht op de besneeuwde bergen rondom Santiago. Voor een grotere uitdaging kun je de berg San Cristobal beklimmen. Wil je iets verder weg, dan is een tour naar Valparaiso een goede optie. Valparaiso ligt aan de kust en is bekend om zijn kleurrijke wijken die op de vele heuvels die de stad rijk is zijn gebouwd. In Valparaiso kun je een boottocht maken om zeeleeuwen te bekijken.

  image

  Niet ver buiten de stad hebben diverse wijnhuizen hun deuren geopend voor publiek en kun je er na een rondleiding genieten van een goed glas Chileense wijn. Het wijnhuis Undurraga biedt de mogelijkheid na de tour een picknick te nuttigen op hun prachtige landgoed. Er wordt veel wijn geproduceerd in de centrale vallei van Chili en Undurragua is één van de prominente merken die ook in de Nederlandse winkels te koop is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Vlucht naar Amsterdam

  Afhankelijk van je terugvlucht brengt een transfer je in de ochtend of in de middag naar het vliegveld van Santiago de Chile en vlieg je terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Paaseiland

  Het is mogelijk om deze reis te verlengen op het mystieke Paaseiland. De reis naar Paaseiland gaat heen en terug per vliegtuig vanuit Santiago. Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle overige noodzakelijke informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket. Tijdens deze verlening verblijf je in hotel Rapa Nui.


  Inclusief:
  - vluchten van en naar Paaseiland
  - hotelovernachtingen inclusief ontbijt op Paaseiland en de laatste nacht in Santigo
  transfers in Santiago en op Paaseiland
  - alle excursies volgens het programma (dag 21 en 22)


  Vanaf vijf klanten (die de verlenging hebben geboekt) worden de excursies in een privégroep uitgevoerd. Zijn er minder dan vijf klanten, worden de excursies in een internationale groep van max. 18 personen uitgevoerd.


  Exclusief:
  - Entree Paaseiland á $80,-


  Let op: de verlenging van de reis met vertrek op 30 augustus 2019 valt ± € 500,- duurder uit dan de reguliere prijzen. Dit in verband met ticketprijs verhogingen van de luchtvaartmaatschappij. 


  - Verlenging Paaseiland (o.b.v 2 personen) 5 dagen v.a. € 1.449,-
  - Verlenging Paaseiland (o.b.v 1 persoon) 5 dagen v.a. € 1.659,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  vlucht van Santiago naar Paaseiland

  Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het voorkomen dat de programmaonderdelen op een andere volgorde worden uitgevoerd. Dit gaat altijd in overleg met de groep en er wordt altijd naar gestreefd om alle aangeboden programmaonderdelen aan te bieden.

 • 21

  Paaseiland


  Na het ontbijt gaan we het eiland en de geschiedenis verkennen. We reizen per bus rond het eiland en wandelen langs de Moai en andere historische monumenten. We bezoeken Ana Kai Tangata, een grot waar rotsschilderingen zijn gevonden. Vervolgens gaan we naar Orongo, de plaats waar het verhaal van de vogelman zich afspeelt. Hier werd de competitie gehouden die een nieuwe leider voor het komende jaar moest aanwijzen. Iedere lente daalden jonge mannen de klif af en zwommen vanuit Orongo naar het kleine rotseilandje Motu Nui, om het eerste ei van de bonte stern te zoeken. Wie als eerste een ei onbeschadigd naar het hoofdeiland bracht werd uitverkoren tot Vogelman en kreeg bijzondere voorrechten. De leider van de corresponderende stam, werd de nieuwe leider van het eiland.

 • 22

  Paaseiland

  Vandaag bezoeken we eerst de zuidkant van het eiland. We bezoeken Tongariki, 15 prachtig gerestaureerde Moai op een rij tegen de achtergrond van de ruige kust van de Stille Oceaan. Een spectaculair gezicht bij de zonsopkomst!

 • 23

  Paaseiland / vrije dag


  Vandaag heb je vrij om je verder te verdiepen in de mysteries van Paaseiland. Je kunt een bezoek brengen aan de staande Moai van Ahu Tahai en ook het lokale museum is zeker een bezoek waard. Je kunt wandelen naar de top van de vulkaan Maunga Terevaka, 507 meter hoog, waar je een prachtig uitzicht heb over het eiland. Of wandel langs de kliffen van de kust van Ahu Akivi
  naar het heerlijke strand van Anakena Beach. Een wandeling op het schiereiland Poike behoort ook tot de mogelijkheden.

 • 24

  vlucht van Paaseiland naar Santiago

  Vandaag vlieg je in ongeveer 5,5 uur terug naar Santiago, waar je 's avonds aankomt. De exacte tijd voor de transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Santiago krijg je tijdens je verblijf op Paaseiland.

 • 25

  Vlucht Santiago – Amsterdam

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 26

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Spectaculaire meerdaagse tour over de Altiplano van Uyuni naar San Pedro de Atacama
 • Reizen door een uniek, zeer authentiek en ongerept deel van Bolivia
 • Een bezoek aan het museum van Che Guevara in Valle Grande
 • Bezoek de traditionele indianenmarkt in Tarabuco
 • Een meerdaagse verlenging mogelijk naar het mystieke Paaseiland
 • Geleidelijke hoogte acclimatisatie
 • Veel activiteiten inclusief
 • Max. 4 reizigers per jeep op de Altiplano tour voor extra ruimte en comfort
 • Tijdbesparende vlucht van San Pedro de Atacama naar Santiago de Chile
 • Veel contact met de vriendelijke lokale bevolking
 • Comfortabele vluchten met KLM/Air France

Groepsrondreis Bolivia en Chili

Maanlandschappen en sterren kijken

Uyunu, rondreis Bolivia en Chili
21 dagen vanaf € 3.399,-
Avontuur-Plus
Naar boven