< Terug naar overzicht
Steun de slachtoffers van de aardbeving in Marokko

Steun de slachtoffers van de aardbeving in Marokko

Op vrijdagavond 8 september werd Marokko getroffen door een zware aardbeving, met het epicentrum op ongeveer 75 km afstand van Marrakech. Deze verschrikkelijke natuurramp heeft het leven van velen verwoest. De bevolking van Marokko heeft direct behoefte aan allerhande steun. Sawadee is geschokt en bedroefd over deze trieste gebeurtenis en we weten dat onze reizigers onze zorg voor Marokko en zijn inwoners delen.

Om de bevolking van Marokko te steunen hebben we daarom drie donaties gedaan aan partijen die ons na aan het hart liggen en waarin we het volste vertrouwen hebben om het geld direct en goed te besteden. We roepen een ieder die zich het kan veroorloven op om ook een donatie te doen aan een van deze doelen. 

  • The Intrepid Foundation is een stichting die is opgericht door een van onze partners in Marokko. De stichting is een donatieactie gestart ter ondersteuning van twee projecten in het getroffen Atlasgebergte. Wil je meer informatie en/of doneren? Klik hier.
  • The Exodus Travels Foundation (opgericht door onze partnerorganisatie Exodus) werkt sinds 2020 samen met REACT. Deze noodhulporganisatie is gespecialiseerd in zo snel en effectief mogelijk actie ondernemen wanneer rampen zich voordoen. Ze zorgen ervoor dat jouw steun zo snel mogelijk de mensen en plaatsen in Marokko bereikt die deze het meest nodig hebben. Wil je meer informatie en/of doneren? Klik hier.
  • Het Rode Kruis heeft Giro 6868 geopend om directe hulp te financieren. Het Rode Kruis biedt wereldwijd hulp aan mensen in nood, bijvoorbeeld bij natuurrampen zoals deze. Wil je meer informatie en/of doneren? Klik hier.

Heb je vragen over de situatie in Marokko en de gevolgen voor onze reizen naar deze bestemming? Neem gerust contact met ons op.