< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Tip van Sawadee:  Als je je oog op deze reis hebt laten vallen, dan raden we je aan om niet te lang te wachten met boeken. Ponta Delgada is een klein stadje en de hotels raken altijd snel volgeboekt. Het kan daarom voorkomen dat we de reis moeten sluiten, ook als we nog niet het maximaal aantal deelnemers hebben bereikt. Dus wil je graag wandelen op de Azoren? Boek op tijd!

 • 1

  vlucht Amsterdam - Ponta Delgada

  image

  Vandaag reis je naar Ponta Delgada, de hoofdstad van het eiland São Miguel. Na aankomst word je naar je comfortabele hotel gebracht waar we de hele week verblijven. Slenter over de boulevard van Ponta Delgada of geniet bij helder weer van het uizicht op de vulkaan Do Fogo.

 • 2

  wandeling naar Sete Cidades

  image

  De eerste wandeling van de reis! We rijden naar Vista do Rei vanwaar we een geweldig uitzicht hebben over een grote vulkaankrater met daarin het blauwe en het groene meer. Vanaf hier lopen we over de kraterrand, met aan de linkerkant de krater en aan de rechterkant de westkust van het eiland. We lunchen bij de uitkijktoren van ‘Lomba do Vasco’ met uitzicht over Mosteiros. Onderweg kom je exotische flora tegen zoals de Japanse ceder, hortensia's en de gele gemberlelie. 

  image

  We wandelen verder richting het Sete Cidades meer waar veel verschillende soorten vissen zoals de forel en de karper leven. De wandeling eindigt in het plaatsje beneden in de krater. Wist je dat São Miguel onder meer beroemd is om de heerlijke ananassen die je er kunt krijgen? Op de terugweg naar Ponta Delgada bezoeken een een uitzichtpunt over het Santiagomeer


  Vandaag wandelen we ongeveer 9 km in 3,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 3

  wandeling naar Salto do Prego

  image

  Vandaag ontdekken we het oosten van het eiland. Na een mooie route van ongeveer 1,5 uur rijden begint onze wandeling langs de oever van de de Faial da Terra. Na een korte, maar steile klim omhoog, komen we in Sanguinho, een sinds 1970 onbewoond ruïne dorpje. Vanaf hier hebben we prachtig uitzicht over de vallei. We vervolgen onze weg en lopen door een jungle omgeving. Onderweg zie je veel verschillende vogelsoorten en kom je bijzondere planten tegen. Even afkoelen? Neem dan gerust een verfrissende duik onder de prachtige waterval Salto do Prego. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Ponta Delgada waar je kunt genieten van een welverdiende maaltijd in één van de gezellige restaurantjes.


  Vandaag wandelen we ongeveer 6 km in 3 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  Ponta Delgada / vrije dag

  image

  Twee hele dagen heb je de tijd om het historische en charmante Ponta Delgada te verkennen. Maak een wandeling langs de boulevard, kijk uit over de haven en maak een praatje met de lokale bevolking. Of slenter door de binnenstad met historische straatjes, gezellige winkels en restaurants. Liever actief bezig? Ga dan mee met een van onze facultatieve excursies.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Walvissen en dolfijnen spotten / €70,00 per persoon

  Walvissen en dolfijnen spotten

  De Azoren zijn de beste plek in de Atlantische Oceaan om walvissen van dichtbij te bewonderen. Met een boot begeven we ons op de Atlantische Oceaan en begint onze zoektocht naar deze immense zoogdieren. Al snel zullen de dolfijnen op de golven van onze boot mee zwemmen. Een indrukwekkend gezicht! In totaal zullen we circa drie uur lang genieten van het spel van de dolfijnen en met geluk de indrukwekkende sprongen van de walvissen.

  NB. Helaas kan er niet gegarandeerd worden dat je walvissen ziet tijdens de boottocht. Ook kan de organisatie die de whale watching uitvoert besluiten deze excursie niet uit te voeren in verband met de weersomstandigheden.

  NB. Deze excursie wordt uitgevoerd met een breder gezelschap. Op de boot zullen dus ook andere (internationale) toeristen zijn. Tevens is er géén minimum aantal deelnemers nodig om de excursie uit te voeren. • 5

  Ponta Delgada / vrije dag

  Vandaag kun je een facultatieve excursie maken naar een prachtig uitzichtpunt over het Fogomeer en een ananas plantage.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Ribeira Grande / €45,00 per persoon

  Ribeira Grande

  We rijden naar het noorden van het eiland naar Ribeira Grande, waar de Portugese invloeden nog duidelijk merkbaar zijn. We wandelen door het dorpje en stoppen bij een likeur winkeltje. Welke vind jij het lekkerste? We rijden verder en maken een stop bij ‘Caldeira Velha’. Dit natuurlijke monument bevat diverse soorten flora en beschikt over natuurlijke warmwaterbronnen. Hier kom je even helemaal tot rust. De volgende stop is boven aan de Barrosa berg, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Fogomeer. Op de terugweg bezoeken we een pottenmaker en leren we hoe de koning van het fruit, de ananas, wordt geproduceerd op een traditionele manier.


  Inclusief: transfers, gids en entree Caldeira Velha 


  NB: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 5 personen.

 • 6

  wandeling via Lagoa do Fogo naar Praia

  image

  Vandaag kunnen de wandelschoenen weer aan! Het eerste uur lopen we omhoog over een zandpad. Daarna komen we in de bossen en wordt het vlakker. Tijdens een deel van de wandeling kom je langs het kanaal van de waterkrachtcentrale. Deze is al sinds 1927 in werking. Je wandelt door een woud van cranberry’s, laurieren en hulsten. Vervolgens komen we aan bij het kratermeer Lagoa do Fogo. Het meer werd 15.000 jaar geleden gevormd en behoort tot een van de mooiste van de Azoren. Het kratermeer ligt op 575 meter hoogte en heeft een diameter van 3 kilometer. Na de picknicklunch lopen we verder over de kraterrand en dalen we af naar Praia.

  Vandaag wandelen we ongeveer 13 km in 4,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 7

  wandeling naar Ribeira Funda en Furnas

  image

  Deze wandeling brengt je naar de noordkust van het eiland. Tijdens de wandeling hebben we prachtige uitzichten langs de kust en over de oceaan. Onderweg naar het Praia de Viola strand kom je langs watervallen en typische watermolens die je herinneren aan de vroegere industrie van het eiland. Wil je even afkoelen? Wandel dan één van de mooiste stranden van de Azoren op en neem een verfrissende duik in zee. Je eindigt in Lomba de Maia en loopt langs dichte vegetatie en heldere beekjes.

  image

  In de namiddag bezoeken we Furnas. Door heel het plaatsje vind je op verschillende plekken stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water. Je kunt er tussendoor lopen en het borrelende water en de oprijzende stoom bekijken.Wist je dat in deze modderbronnen het heerlijke gerecht Cozida das Furnas wordt gemaakt?


  Vandaag wandelen we ongeveer 7,5 km in 4 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 8

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Dit is het einde van je prachtige wandelvakantie door de Azoren. Vandaag neem je afscheid van de overweldigende natuur en vertrek je weer naar Nederland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • NB. Op deze reis is geen Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. De wandelingen worden begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gids die ook in geval van nood bereikbaar is.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Mooie wandelreis over het groene eiland São Miguel
 • Bezoek het indrukwekkende kratermeer Lagoa do Fogo
 • Alle dagwandelingen vanuit een comfortabel hotel
 • Mogelijkheid om een walvisexcursie te maken
 • Bezoek de prachtige waterval Salto do Prego
 • Ervaren en lokale gids tijdens alle wandelingen
 • Vrije dagen om door de historische binnenstad te slenteren
 • Geniet van het panoramische uitzicht bij Sete Cidades
 • Veel afwisseling qua natuur en cultuur

Wandelvakantie Azoren

Wandelen door een groen sprookje

image
8 dagen vanaf € 1.649 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven