8-daagse groepsrondreis Azoren | Sawadee Reizen

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Azoren

Wandelen door een groen sprookje

8 dagen vanaf € 1.479

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandelreis over het groene wandeleiland São Miguel
 • Bezoek het indrukwekkende kratermeer Lagoa do Fogo
 • Alle dagwandelingen vanuit een comfortabel hotel
 • Mogelijkheid om een walvisexcursie te maken
 • Bezoek de prachtige waterval Salto do Prego

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Azoren

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door de Azoren verken je al wandelend het hoofdeiland São Miguel. Ontdek tijdens de wandelreis azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, heldere watervallen en maak kennis met het lokale wildleven. Met een beetje geluk zie je tijdens een optionele excursie immense walvissen uit het water springen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om door de historische binnenstad van Ponta Delgada te slenteren. Deze Azoren wandelreis door het sprookjesachtige landschap zul je niet snel vergeten!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Ponta Delgada
 2. Dag 2 - wandeling naar Sete Cidades
 3. Dag 3 - wandeling naar Salto do Prego
 4. Dag 4 - Ponta Delgada / vrije dag
 5. Dag 5 - Ponta Delgada / vrije dag
 6. Dag 6 - wandeling via Lagoa do Fogo naar Praia
 7. Dag 7 - wandeling naar Ribeira Funda en Furnas
 8. Dag 8 - terugvlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Azoren, 8 dagen

Wandel door het groene sprookje São Miguel

Tijdens deze wandelreis over São Miguel ontdek je de exotische natuur van dit Azoren eiland. De meeste dagen loop je zo'n 3 tot 5 uur. De wandelingen zijn goed te doen voor mensen met een goede conditie. Verder heb je twee volle vrije dagen om vrij te besteden in Ponta Delgada. We overnachten in een comfortabel en sfeervol hotel met kamers voorzien van eigen sanitair.Alle transfers van en naar de wandelingen worden verzorgd, alsmede het bagagevervoer tussen de overnachtingsplekken.

Wandelen op het groenste eiland van de Azoren

Tijdens deze wandelvakantie op Sao Miguel maak je een aantal prachtige wandelingen waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van het eiland. We verblijven 7 nachten op dit kleurrijke en heuvelachtige eiland. Ons comfortabele hotel is een perfecte uitvalsbasis voor een aantal mooie dagwandelingen. Binnen mum van tijd zit je midden in de natuur!

Twee vrije dagen: een zee aan mogelijkheden

Ook tijdens de twee vrije dagen hoef je je niet te vervelen. Zo kun je heerlijk slenteren door Ponta Delgada; Dit bruisende plaatsje biedt een mix van moderne gebouwen en historische gebouwen, monumenten, parken, een marina, restaurants, winkelstraatjes, bars, clubs en een boulevard. Ook kun je een excursie boeken om walvissen en dolfijnen te spotten.

Wandelvakantie Azoren

Wandelen door een groen sprookje

image
8 dagen vanaf € 1.479,-
Naar boven