< Terug naar overzicht
De mooiste bestemmingen voor 2024: 10 tips van onze collega’s

De mooiste bestemmingen voor 2024: 10 tips van onze collega’s

Nog even en het nieuwe jaar staat voor de deur. En je weet wat dat betekent: nieuwe reisplannen! Kan jij nog wel wat reisinspiratie gebruiken voor 2024? Onze medewerkers zijn ook buiten hun werk dol op reizen en hebben afgelopen jaar weer veel van de wereld gezien. In dit blog delen 10 Sawadee collega’s hun persoonlijke aanraders voor een groepsrondreis in 2024.

1. Japan - Lisanne

Lisanne in Japan
Zoek niet verder en ga naar Japan! Japan stond al een tijdje op mijn lijstje maar afgelopen oktober was het eindelijk zover. Drie weken lang verwonderd door de steden, natuur, cultuur, mensen, het eten en nou ja eigenlijk alles. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Naast steden zoals Tokyo en Osaka, die elk hun eigen charme en unieke kenmerken hebben, is de natuur ook echt prachtig en heel veelzijdig. Ik hou zelf van de combinatie daarvan en dat maakt Japan voor mij een fantastische bestemming. Eén hoogtepunt aanwijzen is onmogelijk, maar ik was het meest onder de indruk van de Torii gates in Kyoto, de sushi bij de vismarkt in Tokyo, het eiland Miyajima en de gastvrijheid van de Japanners. Ik zou zeggen, zet Japan ook zeker op jouw lijstje en beleef het zelf! En laat je niet afschrikken door het imago dat het een duur land is, want dat valt echt mee. Bovendien is elke cent (of yen) die je er uitgeeft het meer dan waard.

2. Mexico - Fleur

Fleur in Mexico

Mijn aanrader voor 2024 is Mexico! Ik heb dit land afgelopen maart bezocht tijdens een 22-35ers reis met Sawadee. Ik had de reis vrij spontaan geboekt, maar wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Een van de hoogtepunten van Mexico vond ik de Mayaruïnes. Vooral Chichén Itzá vond ik enorm bijzonder om in het echt te zien, nadat ik er al zoveel foto’s van had gezien. Het is natuurlijk niet voor niets één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Maar ook het rustigere Uxmal en het in de jungle gelegen Palenque waren fantastisch om doorheen te wandelen. Verder heb ik heel erg genoten van het zwemmen in de diverse cenotes, de kleurrijke straatjes van de gezellige steden en natuurlijk de overheerlijke keuken. Taco’s, burrito’s, quesadilla’s, nacho’s; in geen enkel land heb ik zo lekker gegeten als in Mexico. Ik vond Mexico en enorm relaxte bestemming, met heerlijk weer en veel mogelijkheden voor ontspanning, maar ook genoeg opties voor leuke activiteiten en gezelligheid. Spreekt dit je aan, overweeg dan zeker een reis naar Mexico!

2. Saoedi-Arabië - Jacco

Jacco in Saoedi-Arabië

Het land dat ik onze reizigers graag wil aanbevelen is Saoedi-Arabië. Ik ben hier afgelopen oktober geweest en heb toen zelf mogen ervaren hoe bijzonder dit land is. In Saoedi-Arabië vind je uiterst vriendelijke mensen, prachtige bezienswaardigheden en dito landschappen. Uiteraard bestaat een groot deel van het land uit woestijn, maar in het zuiden heb je ook de bergen en een veel groener landschap. De woestijnlandschappen zijn soms surreëel, met prachtige rotsformaties en schitterende vergezichten. Maar ook de steden zijn mooi, zeker als je door de oude wijken loopt, vaak in stijl gerestaureerd en erg levendig. Eigenlijk was de hele reis een aaneenschakeling van hoogtepunten en heb ik een week lang met open mond alles aanschouwd wat we bezocht hebben. Ik denk dat Saoedi-Arabië veel mensen zal verrassen en raad een reis naar deze bestemming dan ook iedereen aan.

Wil je nog meer weten over hoe Jacco zijn reis door Saoedi-Arabië heeft ervaringen? Lees dan het interview dat we met hem voerden.

3. Sri Lanka - Manon

Manon in Sri Lanka

Ik wil graag Sri Lanka toevoegen aan de lijst met aanraders. In juli ben ik hier namelijk geweest tijdens mijn allereerste groepsrondreis, en dat is goed bevallen! Sri Lanka kwam niet per se het eerst bij me op toen ik aan het bedenken was waar mijn volgende reis naartoe zou gaan, maar door de goede verhalen van anderen werd ik toch nieuwsgierig. De afwisseling van Sri Lanka heeft me enorm verrast en maakte dat ik de reis echt fantastisch vond. Prachtig gekleurde tempels, surfen en relaxen aan de lange zandstranden, hiken naar watervallen in het groene heuvelachtige binnenland, de beklimming van de Pidurangala Rock, heerlijk eten bij de enorm vriendelijke locals, wilde dieren spotten zoals de luipaard, olifanten, dolfijnen, krokodillen en walvissen… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor mij had Sri Lanka echt alles. Ben je net als ik tussen de 22 en 35 jaar en wil je op reis met leeftijdsgenoten? Kies dan de 22-35ers reis naar Sri Lanka.

Meer lezen over Manons avontuur in Sri Lanka? Lees dan zeker haar reisverhaal.

5. Centraal-Amerika - Joran

Joran in Centraal-Amerika

Afgelopen zomer ben ik op rondreis geweest door Centraal-Amerika. Een ongelofelijke ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Tijdens de 18-daagse groepsreis van Intrepid heb ik 6 verschillende landen bezocht met elk zijn eigen hoogtepunten. Zo vond ik Costa Rica heel vet om het raften en canyoning bij La Fortuna en het ziplinen in Monteverde. Nicaragua was dan juist weer heel erg gaaf door de bezoeken aan actieve vulkanen zoals Cerro Negro, waar we zijn gaan vulkaanboarden. Van alle landen in Centraal-Amerika heeft El Salvador het meest mijn hart gestolen. Dit komt door de vriendelijke mensen, interessante geschiedenis, heerlijk zelfgemaakte Pupusas (en ander lekker eten) en niet te vergeten de ongelofelijk mooie stranden, waar ik 2 dagen heerlijk heb kunnen surfen. Ik zou zeggen, zet Centraal-Amerika op je bucketlist, want er is geen andere plek in de wereld die zo veel te beiden heeft op zo’n klein stukje land!

Je kunt Centraal-Amerika ook met Sawadee ontdekken tijdens onze groepsrondreis Trans-Midden-Amerika.

6. Vietnam - Karin

Karin in VietnamBen je nog nooit in Azië geweest en wil je graag kennismaken met de veelzijdige Aziatische cultuur? Dan kan ik je zeker Vietnam aanbevelen! Afgelopen maart ging ik met een 22-35ers reis naar Vietnam. Dit was direct ook mijn eerste kennismaking met Azië en het was een onvergetelijke ervaring. Zodra ik het vliegtuig uitstapte, kwam ik in een andere wereld terecht. Ik vind het lastig om één hoogtepunt te noemen, want er is zoveel te zien. Zo zal ik de rijstvelden in Pu Luong, het kajakken in La Han Bay, de citadel in Huế en de georganiseerde chaos in Ho Chi Minh niet snel vergeten. Maar in Vietnam draait het ook om de lokale keuken. Van huisgemaakte loempia’s tot een kommetje phở; er is genoeg te proeven. Ik vond het heel leuk om tijdens één van de eerste dagen een streetfoodtour te doen. Zo kom je op plekken waar je zelf voorbij zou lopen en word je verrast met het heerlijke eten. Als ik terugdenk aan deze reis, heb ik veel mooie herinneringen. Wil jij ook mooie herinneringen maken? Denk dan vooral eens aan Vietnam!

In Karins reisverhaal kun je nog meer lezen over hoe het is om op 22-35ers reis naar Vietnam te gaan.

7. Cyprus - Christa

Christa in Cyprus

Cyprus is een bestemming waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar dit land heeft mij erg verrast. Afgelopen oktober heb ik deze bestemming samen met een collega bezocht en persoonlijk ervaren. Het land van de liefde, blauwe wateren en historische steden. De redelijk korte afstanden maken het mogelijk om diverse delen van het eiland te verkennen. Ik heb de combinatie van bergen en stranden als zeer prettig ervaren. Relaxen tijdens een boottocht over de blue lagoon en wandelen in de bergen naar de beroemde Kaledonia waterval. Eén van de hoogtepunten was voor mij het zoutmeer in Larnaca; vooral tijdens de zonsondergang geeft dit een magisch sfeer. Maar ook het bezoek aan de hoofdstad Nicosia, dat half in Grieks Cyprus en half in Turks Cyprus ligt, was een indrukwekkende ervaring. Cyprus is een ideale bestemming voor zowel wandelaars als families, want je kunt er prachtige wandelingen maken en er zijn genoeg leuke activiteiten voor kinderen. Tot slot kan je er heerlijk eten en is de lokale bevolking erg gastvrij. Als jij hier net als ik enthousiast van wordt, kan ik je een bezoek aan Cyprus zeker aanbevelen!

8. Marokko - Laura

Laura in Marokko

Het land van de kleurrijke tajines, bijzondere landschappen en betoverende steden stond al jarenlang op mijn lijstje. Half oktober was het dan eindelijk zo ver en ben ik meegeweest met de 22-35ers reis naar Marokko. Tijdens deze reis heb ik twee van de vier koningssteden bezocht: Fes en Marrakech. Beide prachtige steden, maar toch ook weer zo verschillend. In de souks kom je al snel in een labyrint aan smalle straatjes terecht en waan je je letterlijk in een andere wereld met Oosterse lampjes en kleurrijke mozaïeken. Mooie foto’s schiet je in de ‘blauwe stad’, Chefchaouen. Een van de hoogtepunten was de ervaring op de rug van een dromedaris in de Erg Chebbi woestijn, dat onderdeel is van de Sahara. In de avond genoten we van muziek die de locals maakten bij het kampvuur en 's nachts sliepen we in de openlucht onder de sterrenhemel om de eindeloze vallende sterren te tellen. Eind oktober was het nog goed te doen met een warme deken. In de vroege ochtend mochten we wederom op de rug van een dromedaris de duinen in om gezamenlijk de zonsopgang te aanschouwen. Het licht dat opdoemde achter de zandduinen en de stilte maakten dit echt tot een onvergetelijke ervaring. We eindigden onze reis in het dromerige en laidback surfersdorp Essaouira, waar we genoten van de zonsondergang met een cocktail. Ik kan Marokko aan iedereen aanbevelen. Laat je meevoeren door de schoonheid van dit prachtige land en de gastvrije bevolking, die maar al te graag een mierzoet glaasje muntthee voor je neerzet. 'Shukran', oftewel bedankt!

9. Indonesië - Anna

Anna in Indonesië

Als je nog twijfelt over een mooie bestemming, dan raad ik je aan om naar Indonesië te gaan! Dit jaar ben ik voor het eerst naar dit prachtige land geweest en heb ik de eilanden Java en Bali verkend. Wat mij meteen opviel was de prachtige natuur; ontelbare groene rijstvelden en ruige vulkanen. Op Java heb ik onder andere de Ijen vulkaan beklommen. Een pittige klim, maar het uitzicht op het blauwe zwavelmeer aan de top is het zeker waard. Op Bali heb je een prachtige onderwaterwereld om te ontdekken. Ik had het geluk dat ik daar reuzenmanta’s heb kunnen spotten tijdens een snorkeltripje bij Nusa Penida. Maar het leuke aan Indonesië is dat je ook veel ziet van de cultuur. In de buurt van de stad Yogyakarta liggen de unieke Borobudur en Prambanan tempels. Een bezoek aan deze tempels is heel bijzonder en je leert er meer over de boeddhistische en hindoestaanse cultuur. Dus ben je nog op zoek naar een mooie bestemming waarbij je verwend wordt door prachtige natuur én interessante cultuur? Kies dan voor Indonesië!

10. Noordpoolgebied - Jesse

Jesse op de Noordpool

Ik wil graag het Noordpoolgebied op jullie bucketlist zetten. Afgelopen augustus heb ik een absolute droomreis gemaakt naar Groenland en Spitsbergen met het schip de Ocean Adventure van Quark Expedities. Groenland en Spitsbergen zijn unieke en indrukwekkende reisbestemmingen, waarvan meer dan de helft met ijs bedekt is. De gigantische ijsbergen, fjorden en gletsjers in Groenland hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Spitsbergen heeft ruige bergtoppen en het zien van ijsberen was heel speciaal om mee te maken. Tijdens deze reis kan je ultiem genieten van de stilte, prachtige ijsbergen en bijzondere dieren. Een reis om nooit meer te vergeten! Ook de service aan boord is fantastisch. De expeditieleiders hebben ongelofelijk veel kennis over de flora en fauna van deze regio en het eten en drinken is van een heel hoog niveau. Ik zal niet ontkennen dat het geen goedkope reizen zijn, maar dit is echt een unieke reis die elke euro waard is. Dus twijfel niet en ga!

We hopen dat we je met bovenstaande 10 tips hebben weten te inspireren. Toch benieuwd naar een andere bestemming? Bekijk dan ons volledige reisaanbod of neem contact op met onze reisexperts voor een persoonlijk advies.