< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Saoedi-Arabië

Eeuwenoude geschiedenis, moskeeën en wadi's

14 dagen vanaf € 5.199 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Ervaar de eeuwenoude cultuur van Saoedi-Arabië
 • Bijzondere woestijnovernachting in Wadi Bajdah
 • Bezoek aan Hegra, zusterstad van Petra
 • Tweedaagse jeeptocht langs wadi's en unieke rotsformaties
 • Struin over de beroemde kamelenmarkt van Al Qassim

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  2 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 14 daagse Groepsrondreis Saoedi-Arabië

Maak kennis met Saoedi-Arabië! Het land is sinds mensenheugenis gesloten gebleven voor toeristen en heeft pas kortgeleden haar deuren geopend. Tijdens deze gevarieerde rondreis zul je ontdekken dat dit absoluut de moeite waard is; Saoedi-Arabië heeft enorm veel te bieden en is één van de mooiste landen van het Midden-Oosten. We maken jeeptochten door verschillende Wadi's, we bezoeken de ruïnes van de oude stad Hegra, we stoppen in de heilige plaats Medina en maken kennis met de olijfgaarden van Ushaiger en de kamelenmarkt van Buraidah. In het bergachtige zuiden bezoeken we Taif en Shada Mountain waar we slapen in een uit de rotsen uitgehouwen guesthouse. De reis begint in Riyadh en eindigt in Jeddah, beide wereldsteden van allure met zowel eeuwenoude geschiedenis als hypermoderne architectuur.

 1. Dag 1 - vlucht van Amsterdam naar Riyadh
 2. Dag 2 - via Ushaiger naar Buraidah
 3. Dag 3 - bezoek kamelenmarkt | naar Riyadh
 4. Dag 4 - stadstour in Riyadh | naar Tabuk (vlucht)
 5. Dag 5 - 2-daagse jeeptocht in de Bajdah woestijn | bezoek aan Wadi Al Disah en Al- Shaq
 6. Dag 6 - 2-daagse jeeptocht | de rotsformaties van Jebal Hisma | naar Tabuk
 7. Dag 7 - naar Al Ula | wandeling door de oude stad en zonsondergang bij de Olifantenrots
 8. Dag 8 - Al Ula | bezoek aan Hegra
 9. Dag 9 - naar Medina
 10. Dag 10 - naar Taif
 11. Dag 11 - naar Al Baha | jeeptocht Shada Mountain
 12. Dag 12 - wandeling Shada Mountain | naar Jeddah
 13. Dag 13 - Jeddah | vrije dag
 14. Dag 14 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Saoedi-Arabië - 14 dagen

Cultuur, geschiedenis, moskeeën en wadi's 

Tijdens deze rondreis door het mysterieuze Saoedi-Arabië trekken we langs eeuwenoude dorpen en steden en maken we kennis met de immense woestijn in het noorden en de bergen in het zuiden. We reizen per eigen bus en maken eenmaal een binnenlandse vlucht, van Riyadh naar Tabuk. De tocht door de Bajdah woestijn maken we met jeeps en ook in het zuiden, als we Shada Mountain bezoeken, gebruiken we jeeps. We overnachten in comfortabele hotels in de steden, in de Bajdah woestijn slapen we in een tentenkamp en in Al Ula in een woestijnresort. Het uit de rotsen uitgehouwen guesthouse op Shada Mountain heeft een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

Paleizen en kamelen

We beginnen de reis in de hoofdstad Riyadh, één van de rijkste steden ter wereld en gelegen in het hart van het land. We maken hier kennis met de traditionele Najdi architectuur, waarin enkele prachtige paleizen gebouwd zijn. In het Nationaal Museum leer je over de rijke geschiedenis van Saoedi-Arabië en vanaf de Kingdom Tower heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. In Ushaiger, een plaatsje met bijzondere gele lemen huizen, vang je in de smalle steegjes een glimp op van de oude samenleving. Buraidah herbergt de grootste kamelenmarkt van de wereld. Beweeg je tussen de lokale Bedoeïen terwijl duizenden kamelen, geiten en schapen worden verhandeld.

Per jeep door de woestijn en de wadi's

We vliegen naar Tabuk in het noorden en maken vanuit hier een tweedaagse tocht door de Bajdah woestijn. Het landschap is spectaculair met zandduinen, rotsformaties en prachtige wadi’s. Wadi Al Disah is misschien wel de mooiste en bestaat uit een enorm ravijn met hemelse palmoases. Ook bezoeken we de machtige Al-Shaq, de Grand Canyon van Saoedi-Arabië.

Al Ula en de ruïnes van Hegra

Al Ula is een traditioneel Arabisch oasestadje, beschermd door een stadsmuur die bestaat uit duizenden aan elkaar gebouwde huizen. Vanuit Al Ula bezoeken we Hegra, ook wel de zusterstad van Petra in Jordanië genoemd. Hegra, gebouwd door de Nabateeërs, is minder bekend dan Petra, maar minstens zo indrukwekkend! Je vindt hier unieke graftombes in de woestijn. De grootste is de Qasr al-Farid met een hoogte van wel 22 meter. Bij de gigantische Olifantenrots, 52 meter hoog, genieten we van een magische zonsondergang.

Medina en de bergen in het zuiden, Taif en Shada Mountain

We rijden naar de heilige stad Medina, waar de Al Masjid an Nabawi, de moskee van de profeet, hoog boven de stad uittorent. Via een avontuurlijke en kronkelige route bereiken we Taif, de stad van de rozen. De stad, gelegen op 1450 meter hoogte, heeft een koel klimaat en de prachtige omgeving is vruchtbaar; bloemen, druiven, vijgen, granaatappels en honing zijn hier de streekproducten. Op de Shada Mountain slapen we in een tot guesthouse omgebouwde rots en maken we een wandeling langs opmerkelijke rotsformaties.

Jeddah, wereldstad aan de Rode Zee

Onze laatste bestemming van deze rondreis Saoedi-Arabië is Jeddah, van oudsher de haven waar pelgrims uit de hele wereld aankwamen op weg naar Mekka en Medina. Ga hier op ontdekking in de wijk Al-Balad in de oude stad. In de Al Alawi souk kun je op jacht naar de laatste souvenirs, bijvoorbeeld wierook, sieraden, koffie en traditionele kleding. Of bezoek de kleurrijke en levendige vismarkt aan de waterkant. Vanuit Jeddah vliegen we weer terug naar Amsterdam. Bijzondere ervaringen in een bijzonder land rijker!

Groepsrondreis Saoedi-Arabië

Eeuwenoude geschiedenis, moskeeën en wadi's

image
14 dagen vanaf € 5.199 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven