Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Quito - naar Otavalo

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in ongeveer 2 uur naar het beroemde marktplaatsje Otavalo. We overnachten in een sfeervol hotel in of net buiten Otavalo.

 • 2

  Otavalo / ochtendmarkt; overnachting bij Indiaans gezin

  image

  ’s Ochtends kun je een bezoek brengen aan de markt van Otavalo. Elke dag is er een bonte markt. Naast groenten, fruit en andere levensmiddelen is er een overvloed aan souvenirs te koop. Zo vind je er handgeweven wandkleden, wollen truien, hangmatten, sieraden, houtsnijwerk, vilten hoeden, poncho's en nog veel meer. De Otavalo-Indianen zijn prachtig gekleed. De vrouwen dragen witte, geborduurde blouses, blauwwitte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen en de mannen een poncho en halflange witte broek, en een vilthoed met gevlochten lang haar eronder.

  image

  Je kunt ook een bezoek brengen aan verschillende kleine Indiaanse dorpen. Een leuke tour, waarbij je onder andere een werkplaats van een panfluitenmaker en een wever bezoekt. Of maak een fikse wandeltocht rondom het diepgroene kratermeer van Cuicocha.

  image

  In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boeren gemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families heeft een huisje met een tweepersoonskamer en een badkamer. Iedereen verblijft een nacht bij een “eigen” gastgezin waar ’s ochtends en ’s avonds door je gastvrouw een typisch Ecuadoriaanse maaltijd wordt gemaakt. Dit is een unieke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 3

  naar Papallacta

  image

  In de loop van de ochtend maken we de prachtige busrit van zo'n vier uur via een bergpas over de Andes-hoofdketen naar de vallei van Papallacta, aan de Amazonekant van de Andes. De thermale baden van Papallacta liggen midden in de natuur op 3.300 meter hoogte. De kamers van ons mooie hotel liggen direct om de baden heen. Er is keuze uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen. Wat is er heerlijker dan vanuit je warme bad de omringende nevelwouden en de besneeuwde toppen van de vulkaan Antisana (5.758m) te bewonderen? Liefhebbers kunnen een wandeling maken door de Papallacta-vallei en de rustige groene omgeving verkennen. Er kunnen Andescondors overvliegen en in de bergbossen leeft de Andesbrilbeer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Cuyabeno

  image

  Vandaag begint ons jungle-avontuur! Tijdens de afdaling van Papallacta wordt het landschap al snel steeds groener en de vegetatie uitbundiger. We rijden met onze bus in ongeveer 7 uur via Lago Agrio/Nueva Loja naar de ingang van het Cuyabeno-reservaat, diep in de Oriente, het Amazonegebied van Ecuador.

  Na een lunchpakket en een korte briefing stappen we in de gemotoriseerde kano’s en varen zo’n twee uur over een kronkelende rivier naar de jungle lodge.

  image

  Bij elke bocht in dit prachtige regenwoud is het spannend wat je om de hoek aantreft! Tijdens deze vaartocht vang je wellicht al een eerste glimp op van apen, vogels of andere regenwouddieren!

  Als we aankomen bij de lodge word je naar je kamer gebracht en heb je even tijd om te ontspannen. Later die middag verlaat je met de groep de lodge, om een verfrissende duik te nemen in het meer Laguna Grande, en te genieten van een prachtige zonsondergang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Cuyabeno Reservaat / wandeling en kaaimannentocht

  image

  Na het ontbijt maken we een avontuurlijke wandeling van zo’n drie tot vier uur door het oerwoud (primair bos). De gids geeft uitleg over hoe dit complexe tropische ecosysteem werkt. Je komt meer te weten over de geneeskrachtige planten, de exotische vogels en spot mogelijk zelfs apen. Hierna keren we terug naar de lodge om te lunchen. In de middag vertrek je weer richting het meer voor een duik. Met een beetje geluk zie je roze rivierdolfijnen zwemmen of een anaconda zonnen in een boom. We keren terug naar de lodge voor het diner. In de avond peddelen we met de kano langs de oevers op zoek naar kaaimannen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  Cuyabeno Reservaat / kanotocht en bezoek Siona-gemeenschap

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar Puerto Bolivar, een nederzetting van de Siona indianen, de grootste etnische groep die in het reservaat leeft. Tijdens de twee uur durende kanotocht kun je de exotische fauna langs de Rio Cuyabeno bewonderen zoals vogels, apen, roze dolfijnen en waterschildpadden. Bij de lokale indianen zal je meer te weten komen over hun gewoonten, tradities en dagelijks leven. Je helpt met de bereiding van cassave, een lokaal dagelijks gerecht gemaakt van maniok (yuca). Dit is een volledige dagexcursie met een lunch in de Siona-gemeenschap. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  optionele vogelspotexcursie; naar Quito

  image

  Vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, bestaat voor de liefhebbers de mogelijkheid van een vogelspot excursie. Terug bij de lodge ontbijten we en varen vervolgens terug over de kronkelige Rio Cuyabeno tot de brug bij de ingang. Daar vandaan rijden we, in circa 9 uur, via Lago Agrio/Nueva Loja en Papallacta naar Quito.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Quito / stadswandeling; naar Mindo

  image

  Quito heeft een prachtig historisch centrum, dat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is heerlijk ronddwalen tussen de vele koloniale kerken, kloosters, monumentale huizen, voetgangerszones en pleinen. Vanaf de heuvel El Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte. Aangezien Quito op een hoogte van 2.850 meter ligt, is het even wennen aan de ijle lucht en kun je het het beste rustig aan doen. Vervolgens rijden we om de Pichincha (4.696m) heen naar de achterkant van deze vulkaan, waar in de westelijke nevelwouden het exotische vogelparadijs Mindo ligt.

 • 9

  Mindo / vrije dag

  image

  De paradijselijke vallei van Mindo staat bekend als een van de beste plekken in Amerika om vogels te spotten, met de rijkste soortenvariëteit, waaronder bergtoekans, kleurrijke quetzals, tangaren en kolibries. Je kunt het beste een optionele vogelspot toer maken met een gespecialiseerde gids die al die exotische soorten kent en aanwijst. De spectaculaire show van de felrode Andine rotshaan mag eigenlijk niemand missen, al begint deze al bij het krieken van de dag.

  image

  Daarna worden ook andere zangvogels wakker, terwijl hun concert aldoor verandert. De vogelgids neemt je ook mee naar een speciale plek waar bijzondere antpitta’s uit zijn hand eten.
  Na het ontbijt heb je keuze uit verschillende optionele excursies, zoals kolibri-, vlinder- en orchideeëntuinen, een demonstratie hoe Ecuadoraanse kwaliteitschocola wordt gemaakt, of een wandeling naar watervallen in de weelderige omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Mitad del Mundo naar El Chaupi

  image

  Na het ontbijt rijden we terug naar de centrale Andesvallei en overnachten in de landelijke omgeving van El Chaupi; te midden van de Ilinizas (5.248m) en de andere oude vulkanen Rumiñahui en Corazon. Onderweg brengen we een bezoek aan Mitad del Mundo, het midden van de wereld, waar je zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond kunt overstappen. In het nabij gelegen openluchtmuseum Inti Ñan leren we door middel van verschillende proefjes dat we ons inderdaad op de evenaar bevinden. We zullen ook meer te weten komen over de oorspronkelijke inheemse culturen, hun kennis van de kosmos, en over de verschillende etnische volken die nog altijd in Ecuador leven. Vanaf de evenaar is het nog een kleine 2 uur rijden naar El Chaupi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via het Quilotoa kratermeer naar Baños

  image

  We rijden langs de majestueuze Cotopaxi (5.897m, de Mount Fuji van Ecuador) en tussen een glooiende lappendeken van akkertjes naar het smaragdgroene kratermeer Quilotoa. Deze pittoreske landschappen fungeren ook als decor voor traditionele feesten en indiaanse legendes in de inheemse schilderijen van de lokale indiaanse schilders. Via een mul zandpad kun je 300 hoogtemeters afdalen in de caldera van deze ingestorte actieve vulkaan en een optioneel vaartochtje maken over het meer.

  image

  Halverwege de middag arriveren we in Baños. Dit gezellige bedevaart- en kuuroord ligt op 1.800 meter hoogte, aan de voet van de actieve vulkaan Tungurahua (5.023m), in een groene omgeving van suikerrietvelden, nevelwoud en watervallen die neerkletteren in een diep ravijn. In Baños kun je wandelen naar prachtige uitzichtpunten of gaan mountain biken. Het dorpje zelf dankt haar naam aan de thermale baden en warmwaterbronnen die er te vinden zijn. We verblijven twee nachten in een sfeervol hotel in Baños.

 • 12

  Baños / vrije dag

  image

  Quito mag dan dé hoofdstad zijn, maar Baños is zonder twijfel de avontuurlijke hoofdstad van Ecuador! Het gezellige plaatsje staat bekend als de plek voor de spannendste outdoor activiteiten. Je kunt in de omgeving van deze plaats bijvoorbeeld heerlijk paardrijden of deelnemen aan spannende excursies zoals canopy of canyoning. Op de paarden kun je de prachtige met watervallen en rivieren doorkruiste omgeving van Baños helemaal in je opnemen. Eén van de hoogtepunten is Nahuazo, vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben op de machtige Tungurahua vulkaan.

  image

  Zoek je naar wat meer adrenaline? Dan kun je meedoen aan canopy of canyoning. Tijdens canopy zweef je over rivieren, canyons en tussen de boomtoppen aan 6 verschillende kabels die wel 2000 meter lang kunnen zijn! Voel de kracht van het water tijdens canyoning, waarbij je je mee laat voeren door een snelstromende rivier onder begeleiding van een ervaren gids. Klim en glij over de rotsen in de rivier en maak een duik in het diepe. Ook ga je tijdens deze activiteit abseilen van watervallen die soms wel 45 meter hoog zijn!

 • 13

  via Chimborazo vulkaan naar Guamote

  image

  We bezoeken het basiskamp van de Chimborazovulkaan. We rijden met onze bus tot aan de berghut op 4800 meter, vanwaar we de lagergelegen flanken van de Chimborazo kunnen beklimmen. We lopen naar de tweede hut op 5000 meter. De hut lijkt dichtbij, maar de ijle lucht maakt de wandeling toch zwaar. De gletsjers boven ons en de top van de Chimborazo (6310 meter), die hoog boven ons uittorent, maken veel indruk. Liefhebbers kunnen vervolgens vanaf een hoogte van 4800 meter met een mountainbike de hellingen van de Chimborazo af sjezen. 

  Let wel op, de wegen in Ecuador zijn minder goed dan in Nederland. 

  image

  We reizen verder naar het authentieke en zeer inheemse plaatsje Guamote, waar we twee nachten zullen verblijven in het sfeervolle onderkomen Inti Sisa. 

 • 14

  Guamote / markt en vrije dag

  image

  Vandaag hebben we volop tijd om de authentieke donderdagmarkt van Guamote te bezoeken. Op deze markt vind je allerlei inheemse producten die worden aangeboden door de Indiaanse bevolking uit de omgeving. Er wordt hier van alles verkocht; o.a. fruit, groente, dieren en kleding. Het is een zeer kleurrijke markt, met name de veemarkt is erg leuk om te bezoeken. Vervolgens is er tijd om een optionele excursie te maken in de omgeving. Er zijn meerdere mogelijkheden, zoals het bezoek aan een indianen gemeenschap, wandelen bij het Ozogoche meer of doe mee met een kookklas en leer een van de lokale specialiteiten te bereiden!

 • 15

  via Ingapirca naar Cuenca

  image

  's Ochtends vertrekken we naar de Incaruïnes van Ingapirca. In Quechua, de taal van de Inca's, betekent Ingapirca 'de muren van de Inca'. In de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel, waar de Incakoning regelmatig verbleef. Als je rondloopt tussen de ruïnes, zal zeker je nieuwsgierigheid naar dit mysterieuze verleden gewekt worden. Vlakbij kun je in de contouren van de rotsen la cara del Inca (het Indiaanse gezicht) herkennen. Het blijft een raadsel of deze rotswand het resultaat is van erosie of het werk van mensenhanden. In ongeveer twee uur rijden we door naar de koloniale stad Cuenca waar we overnachten.

  Optionele hike Alausí – Nariz del Diablo

  image

  In de namiddag kun je kiezen voor een wandeltocht door het prachtige Andean landschap. Onder leiding van een lokale gids kom je langs unieke plekken, zoals Condor Puñuna, een grote metalen Zuid-Amerikaanse gier op de top van de Nariz Del Diablo berg, en bezoek je Nizag, een klein inheems dorpje. De totale duur van de excursie is 4 tot 5 uur.

 • 16

  Cuenca / vrije dag

  image

  Cuenca wordt met recht de mooiste stad van Ecuador wordt genoemd, en net als Quito op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Prachtige pleinen, de indrukwekkende kathedraal, statige koloniale huizen langs de Río Tomebamba, een vrolijke bloemenmarkt en met kasseien geplaveide straten bepalen het stadsbeeld. 

  image

  Dit alles heeft de stad te danken aan haar rijke en gevarieerde culturele verleden. Oorspronkelijk lag de stad in het gebied van de Cañari-indianen, die aan het eind van de 15de eeuw door de Inca's onderworpen werden. Nog geen halve eeuw later stond het gebied onder beheer van de Spaanse veroveraars. In de Republikeinse periode werd Cuenca de stad van de intellectuelen en de aristocratie. Van elk van deze periodes zijn in Cuenca nog overblijfselen te vinden.

 • 17

  via Cajas naar Guayaquil

  image

  De reis naar Guayaquil is een prachtig voorbeeld van de diversiteit in het landschap op een klein oppervlak, iets wat Ecuador zo bijzonder maakt. We klimmen tot ongeveer 4.000 meter hoogte en brengen een bezoek aan het merengebied en natuurreservaat Cajas. Tussen de 3.500 en 4.100 meter liggen honderden kleinere en grotere meren verspreid, een overblijfsel uit de ijstijden. 

  image

  Op deze hoogte kunnen we de zogenaamde páramo-vegetatie zien: een ruig landschap met een schaarse begroeiing van kleine struikjes, grassen, kleurige bergbloemen, mossen en schimmels. Iets lager gelegen liggen nog onaangetaste nevelwouden. De felgekleurde kolibrie, de brilbeer, het gordeldier, het stinkdier en het neusbeertje komen hier voor. Na een stevige wandeling kun je in een restaurantje aan de rand van het reservaat genieten van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld forel.

  image

  Na ons bezoek aan Cajas verlaten we de Andes en beginnen aan een lange afdaling door het nevelwoud tot in de tropische laagvlakte van de kust. We reizen naar de havenstad Guayaquil, waar we overnachten in een hotel in of nabij het centrum van de stad.

 • 18

  naar Puerto Lopez of 3 keuzemogelijkheden Galapagos

  image

  Vanaf dag 18 kun je zelf bepalen hoe je het einde van de reis in gaat vullen. Het is namelijk mogelijk je reis af te sluiten met een 4- of 8-daags bezoek aan de Galapágos eilanden. Indien je hiervoor kiest, vervalt het verblijf aan het strand bij Puerto Lopez.

  image

  Indien je het reguliere programma volgt, reis je naar het kustplaatsje Puerto Lopez, een rit van ongeveer 3 uur. Je verblijft 3 nachten in een gezellig hotel vlakbij het strand. Puerto Lopez is een fijn vissersdorpje dat wordt gekenmerkt door de vele houten boten en de dagelijkse verse vis. De ideale uitvalsbasis om te relaxen aan de kust of er op uit te trekken.

  Extra informatie keuzemogelijkheden Galapágos

  Bij het 4-daagse bezoek is de totale duur van de reis 22 dagen en reis je met de Archipel I catamaran. Bij het 8-daagse bezoek reis je met de Archipel l catamaran of het Solaris jacht. De reis duurt 26 dagen wanneer je reist met de Archipel l catamaran en 27 dagen wanneer je reist met de Solaris. Je vertrekt dan namelijk een dag later. Op dag 18 heb je dan nog een vrije dag in Guayaquil.

  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels. Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag. Wij proberen een hut voor je te reserveren. Indien de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op.

  Een impressie van de Archipel l catamaran en de Solaris kun je vinden onder het kopje 'Verblijf en Vervoer'.

  Optioneel 4-daags bezoek Galapágos Archipel l / €2.098,00 per persoon

  4-daags bezoek Galapágos Archipel l

  image

  Dag 18 Guayaquil - Galápagos – Colorado Hill
  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar San Cristobal. Bij het in checken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar. Bij aankomst op de luchthaven van Seymour dien je $100 dollar te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Ook zal de bagage geïnspecteerd worden. In de aankomsthal zal de gids je opwachten die je vervolgens meeneemt naar de haven van Puerto Baquerizo Moreno.

  image

  Hier kijk je meteen al je ogen uit want de boulevard en pier liggen vol met zeeleeuwen. Met een Zodiac (rubberboot) word je naar het cruisejacht gebracht. Na het betrekken van de hutten, een welkomstwoordje en het lunchbuffet rijd je door de hooglanden langs het kratermeer El Junco, het belangrijkste zoetwatermeer van de archipel. Daarna bezoek je het nabije broedproject voor de Galapagos-reuzenschildpadden van dit eiland.

  image

  Dag 19 South Plaza en Santa Fé
  South Plaza ligt niet ver van het eiland Santa Cruz. Ondanks zijn beperkte omvang leven hier grote kolonies zeeleeuwen, leguanen en zeevogels. Er zijn ook enkele hybride leguanen. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals Audubon’s pijlstormvogels, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en pelikanen.

  image

  In de middag varen we naar Santa Fé en gaan voor anker in de paradijselijke Barringtonbaai, met kristalhelder azuurblauw water. Hier kun je volop snorkelen met zeeleeuwen en tussen tropische vissen. Met de rubberboot landen we middenin de zeeleeuwenkolonies op een van de strandjes. Santa Fé is zelfs voor de Galapagoseilanden een buitengewone plek met veel inheemse soorten die uniek zijn voor alleen dit eiland. Dit eiland is een van de oudste vulkanen van de archipel.

  image

  Dag 20 Isla Champion en Floreana
  Ten oosten van Floreana ligt het eilandje Champion, wat zowel voor snorkel- als vogelliefhebbers een geliefde plek is, al mag niemand aan land. Galapagos zeeleeuwen veranderen onder water in speelse acrobaten. Er zwemmen bovendien rifvissen en misschien een groene zeeschildpad. Je kunt ook een Zodiac-vaartocht maken om unieke vogelsoorten te spotten. Menig serieuze vogelaar hoopt een glimp op te vangen van de bijna uitgestorven Charles spotvogel.

  image

  We varen verder naar de westkust van Floreana, het kleinste van de vier bewoonde eilanden. Je wandelt langs het Zwarte strand (met zeeleguanen) naar een landtong waar je ook kunt snorkelen tussen zeeleeuwen, groene zeeschildpadden en met wat geluk zelfs Galapagos pinguïns. ‘s Middags bezoek je de plek van de eerste strafkolonie in Galapagos, Asylum of Peace, nabij enkele woongrotten en de enige zoetwaterbron. Terug aan boord varen we naar Puerto Ayora, het hart van Santa Cruz.

  image

  Dag 21 Charles Darwin Research Station en vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
  ‘s Ochtends bezoek je het Galápagos Nationaal Park en het Charles Darwin Research Station even buiten Puerto Ayora. Dit is de plek om Galapagos reuzen landschildpadden en landleguanen van dichtbij te zien. Het interessante broedproject van het Charles Darwin Research Station is zeer succesvol. Om andere ondersoorten te redden van uitsterven, worden hun kwetsbare eieren uit de natuurlijke nesten gegraven en kunstmatig uitgebroed in het broedcentrum. Zodra de jonge schildpadden groot genoeg zijn worden ze in de natuur teruggezet.

  image

  In de middag varen we naar Seymour. De reis naar de Galapagos zit er helaas alweer op. Het is waarschijnlijk voorbij gevlogen. Vanaf het vliegveld van Seymour vlieg je vandaag terug naar Guayaquil waar vandaan je tegen het begin van de avond direct doorvliegt naar Amsterdam.

  image

  Dag 22 Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 4-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • overnachtingen aan boord van de Archipel l Catamaran
  • maaltijden tijdens de boottocht
  • professionele natuurgidsgebruik
  • snorkeluitrusting (exclusief wetsuit)


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden. 

  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Puerto Lopez zijn verrekend met het Galápagos programma.

  Optioneel 8-daags bezoek Galapágos Archipel l / €3.598,00 per persoon

  8-daags bezoek Galápagos Archipel l

  image

  Dag 18 Guayaquil - Galápagos – Colorado Hill
  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar San Cristobal. Bij het in checken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar. Bij aankomst op de luchthaven van Seymour dien je $100 dollar te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Ook zal de bagage geïnspecteerd worden. In de aankomsthal zal de gids je opwachten die je vervolgens meeneemt naar de haven van Puerto Baquerizo Moreno.

  image

  Hier kijk je meteen al je ogen uit want de boulevard en pier liggen vol met zeeleeuwen. Met een Zodiac (rubberboot) word je naar het cruisejacht gebracht. Na het betrekken van de hutten, een welkomstwoordje en het lunchbuffet rijd je door de hooglanden langs het kratermeer El Junco, het belangrijkste zoetwatermeer van de archipel. Daarna bezoek je het nabije broedproject voor de Galapagos-reuzenschildpadden van dit eiland.

  image

  Dag 19 South Plaza en Santa Fé
  South Plaza ligt niet ver uit de oostkust van het eiland Santa Cruz, en is een van de twee Plaza-eilandjes. Ondanks zijn beperkte omvang leven hier grote kolonies zeeleeuwen, leguanen en zeevogels. Er zijn ook enkele hybride leguanen. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals Audubon’s pijlstormvogels, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en pelikanen.

  image

  In de middag varen we naar Santa Fé en gaan voor anker in de paradijselijke Barringtonbaai, met kristalhelder azuurblauw water. Hier kun je volop snorkelen met zeeleeuwen en tussen tropische vissen. Met de rubberboot landen we middenin de zeeleeuwenkolonies op een van de strandjes. Santa Fé is zelfs voor de Galapagoseilanden een buitengewone plek met veel inheemse soorten die uniek zijn voor alleen dit eiland. Dit eiland is een van de oudste vulkanen van de archipel.

  image

  Dag 20 Isla Champion en Floreana
  Ten oosten van Floreana ligt het eilandje Champion, wat zowel voor snorkel- als vogelliefhebbers een geliefde plek is, al mag niemand aan land. Galapagos zeeleeuwen veranderen onder water in speelse acrobaten die absoluut de nummer één attractie worden. Er zwemmen bovendien veel rifvissen en misschien een groene zeeschildpad. Je kunt ook een Zodiac-vaartocht langs de kustlijn maken om verschillende unieke vogelsoorten te spotten. Menig serieuze vogelaar hoopt een glimp op te vangen van de bijna uitgestorven Charles spotvogel. Vergeet je verrekijker niet!

  image

  We varen verder naar de westkust van Floreana, het kleinste van de vier bewoonde eilanden. Je wandelt langs het Zwarte strand (met zeeleguanen) naar een landtong waar je ook kunt snorkelen tussen zeeleeuwen, groene zeeschildpadden en met wat geluk zelfs Galapagos pinguïns. ‘s Middags bezoek je de plek van de eerste strafkolonie in Galapagos, Asylum of Peace, nabij enkele woongrotten en de enige zoetwaterbron. Terug aan boord varen we naar Puerto Ayora, het hart van Santa Cruz.

  image

  Dag 21 Charles Darwin Research Station & hooglanden
  ‘s Ochtends bezoek je het Galápagos Nationaal Park en het Charles Darwin Research Station even buiten Puerto Ayora. Dit is de plek om Galapagos reuzen landschildpadden en landleguanen van dichtbij te zien. Het interessante broedproject van het Charles Darwin Research Station is zeer succesvol. Om andere ondersoorten te redden van uitsterven, worden hun kwetsbare eieren uit de natuurlijke nesten gegraven en kunstmatig uitgebroed in het broedcentrum. Zodra de jonge schildpadden groot genoeg zijn worden ze in de natuur teruggezet.

  image

  ‘s Middags rijd je naar de weelderige hooglanden van Santa Cruz, om deze emblematische reuzenlandschildpadden te spotten in hun natuurlijke omgeving. Ze nemen graag een modderbad of trekken door het El Chato landschildpaddenreservaat en in de aangrenzende overgangszone. Ook de scalesia nevelwouden zijn verrassend, en herbergen kleurrijke zangvogels.

  image

  Dag 22 Isla Tintoreras en draslanden (Isabela)
  Vannacht steken we over van Santa Cruz naar het toeristische vissersplaatsje Puerto Villamil op Isabela, verreweg het grootste eiland van de archipel. Kolossale zeeleguanen kruipen over grillige lava-eilandjes in de buurt van de ankerplaats. We maken een wandeling over een van deze ruige rotsformaties, het eilandje Tintoreras; piepklein, maar toch een van de stereotype landingsplaatsen van de Galapagoseilanden. Er is zelfs een uniek getijdenkanaal waar je vanaf de kant kunt kijken naar rustende witpuntrifhaaien.

  image

  ‘s Middags bezoek je eerst het lokale broedcentrum voor de Galapagos reuzen landschildpadden van Isabela. Daarna rijden we door de draslanden met flamingomeren naar de ‘Muur der tranen’, een historisch monument dat herdenkt dat de Galapagoseilanden korter dan een eeuw geleden nog helemaal geen natuurparadijs waren, maar een banningsoord met gruwelijke strafkampen op Floreana, San Cristobal en Isabela. Het ecotoerisme heeft voor een belangrijke ommekeer gezorgd.

  image

  Dag 23 Moreno Point & Elizabeth Bay (Isabela)
  In de komende dagen zal de Archipel I met de klok mee rondom Isabela varen. Je bezoekt enkele van de meest afgelegen sites van Galapagos. Bij Moreno Point kun je ‘s morgens zien hoe pioniervegetatie ruige en onvruchtbare lavavelden geleidelijk omvormt in weelderige oases en het hele jaar door groene mangrovebossen, en zo nieuwe habitats creëert voor specifieke soorten. De frisse, veelbelovende groentinten van de pioniersvegetatie contrasteren sterk met de dode, pikzwarte lavastroom die ooit sissend en ploffend in de oceaan stroomde.

  image

  Elizabeth-baai biedt ‘s middags twee excursies in één. Je maakt hier de interessantste Zodiac-vaartocht van Galapagos naar de Marielas-rotseilandjes in de baai, en daarna vaar je de beschutte rivierarm op door het hoogste mangrovebos van de eilanden. De kliffen van de Marielas-eilandjes zijn een uitstekende plek langs de waterlijn zeeleguanen en kleine families Galapagos-pinguïns te spotten. Verwacht geen massale kolonies zoals in Antarctica, want de met uitsterven bedreigde Galapagospinguïn is de zeldzaamste pinguïnsoort ter wereld.

  image

  Het hoogste mangrovebos van de Galapagoseilanden bestaat voornamelijk uit rode mangrove (met zijn karakteristieke luchtwortels), maar ook zwarte en witte mangrove. Terwijl we lagunes en ondiepe kreken afspeuren, kan de buitenboordmotor even worden uitgeschakeld om te genieten van geluiden van de natuur, vissende vogels en gracieus rondzwemmende groene zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen of haaien tegenkomen, op zoek naar beschutte inhammen om te bevallen en hun jongen achter te laten.

  image

  Dag 24 Tagus Cove & Fernandina (Isabela)
  Tagus Cove is een historische ankerplaats aan de noordelijke ingang van Bolivar Kanaal (tussen Isabela en Fernandina). De prominente tufkegels die boven deze opengebroken inham uittorenen, fascineerden Charles Darwin vanwege hun boeiende geologie. De natuurlijke zeestraat van het Bolivar Kanaal was vroeger geweldig voor walvisvangst, en tegenwoordig voor walvisobservatie. Dankzij opwellingen uit de diepzee omhoog langs het Galapagos plateau is de voedselrijke westkust van Isabela een magneet voor allerlei soorten zeevogels en jagers.

  image

  Zonder twijfel behoren het westelijkste eiland Fernandina en de landingsplaats op Espinoza Point (recht tegenover Tagus Cove) tot de exclusieve kroonjuwelen van het Galapagos Nationaal Park. Deze kolossale actieve vulkaan herbergt een van 's werelds ongereptste ecosystemen. Vanmiddag zul je nogmaals getuige worden van de evolutie, die werkelijk voor je eigen ogen plaatsvindt! Verwonder je over bizarre schepsels zoals de kwetsbare Galapagosaalscholver, talloze zeeleguanen en de Galapagospinguïn.

  image

  Dag 25 Bachas Beach en vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
  De natuurstrandjes Bachas zijn een prachtige plek voor een afsluitende strandwandeling, met aan de horizon het karakteristieke vulkaaneiland Daphne Major. De witte zandduinen vormen een van de belangrijkste nestplaatsen op Santa Cruz voor groene zeeschildpadden (dec-mrt). Een brakke lagune in de duinen herbergt verschillende soorten waad- en kustvogels (inclusief overwinterende trekvogels) en soms enkele Amerikaanse flamingo’s. 

  image

  We varen een stukje verder naar het Itabaca-kanaal tussen Santa Cruz en Baltra. De reis naar de Galapagos zit er helaas alweer op. Het is waarschijnlijk voorbij gevlogen. Vanaf het vliegveld van Baltra vlieg je vandaag terug naar Guayaquil waar vandaan je tegen het begin van de avond direct doorvliegt naar Amsterdam.

  image

  Dag 26 aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 8-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • overnachtingen aan boord van de Archipel l Catamaran
  • maaltijden tijdens de boottocht
  • professionele natuurgidsgebruik snorkel
  • uitrusting (exclusief wetsuit)


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden. 

  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Puerto Lopez zijn verrekend met het Galápagos programma.

 • 19

  Puerto Lopez / vrije dag

  image

  Je hebt drie vrije dagen in het vissersdorpje Puerto Lopez. Je kunt natuurlijk heerlijk luieren, maar de omgeving biedt volop mogelijkheden voor activiteiten. Een absolute aanrader is om het indrukwekkende vogeleiland Isla de la Plata te bezoeken. ’s Ochtends vertrek je met een kleine boot naar dit eiland, dat bijna 40 km voor de kust ligt. Na een kleine twee uur varen bereik je Isla de la Plata. Onder begeleiding van een lokale natuurgids maak je een wandeling over het eiland.

  Van juli tot november is het seizoen van de 'garua' wat inhoudt dat het aan de kust meestal nevelig is met laaghangende bewolking.

  image

  Onderweg kom je vele vogelsoorten tegen, waaronder een aantal beroemde soorten van de Galapagos eilanden, zoals de blauwvoet, gemaskerde en roodvoet Jan van Gent, Albatros, Keerkringvogel, Fregatvogels en Kalkoengieren. Het bijzondere van een aantal van deze vogels is dat ze niet bang voor de mens zijn, net als op de Galapagos. Vaak zitten ze midden op het pad en ze zijn dan ook van korte afstand te fotograferen. In de maanden juni tot en met september heb je tijdens de boottocht ook een goede kans op het zien van reusachtige bultrugwalvissen.

  Optioneel 8-daags bezoek Galapágos Solaris / €4.398,00 per persoon

  8-daags bezoek Galápagos Solaris  image

  Dag 19 vlucht Guayaquil – Galápagos – Bachas Beach
  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar Baltra. Bij het in checken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar het motorjacht gebracht.

  image

  In de middag na de lunch bezoeken we Bachas Beach. Deze twee kleine stranden liggen ten westen van Black Turtle Cove. Hun zand is gemaakt van koraal, waardoor het wit en zacht is en het een favoriete broedplaats is voor zeeschildpadden. Achter een van de stranden is er een kleine water lagune waar het af en toe mogelijk is flamingo's en andere kustvogels, zoals zwart-nek stelten en regenwulpen te observeren. Op het andere, langere strand liggen 2 oude oorlogsschepen, verlaten na de tweede wereld oorlog. Amerika gebruikte Baltra als strategisch punt om het Panama kanaal te beschermen.

  image

  Dag 20 Isabela / Whitetip reef shark kanaal en Wetlands
  'Tintoreras' zijn kleine eilanden tegenover de Puerto Villamil kust. Een Galapagos reiger op een mangrove tak houdt alles in de gaten en Galapagos pinguïns en zeeleeuwen laten geregeld hun hoofd even zien aan wal. Wit-getipte rifhaaien rusten vaak aan de kust van deze eilanden, in het ondiepe water. De eilanden hebben hun naam ook te danken aan deze haaien, want in het Spaans heten ze 'Tintorera'.

  image

  In de middag bezoeken we een moerasgebied in de buurt van Puerto Villamil. Er zijn een paar lagunes, moerassen en mangroven, vooral bekend door hun trekvogelpopulatie waaronder de flamingo. Je brengt ook een bezoek aan het Arnaldo Tupiza fokcentrum. Hier worden reuzenschildpadden gefokt in gevangenschap. Dit ter bescherming van de belangrijkste sub-specie van het eiland. Hierna bezoeken we de muur van tranen, ook wel bekend als ´Muro de las Lagrimas´. Deze muur van lavasteen werd gebouwd tussen 1946 en 1959 door gevangenen in de tijd dat Isabela een strafkolonie was.

  image

  Dag 21 Moreno Point, Mangle Point en Tagus Cove
  Moreno Point is gelegen aan de noordkust van het eiland Isabela tussen de vulkaan Sierra Negra en Cerro Azul. De route loopt langs een pahoehoe-lavastroom (gestolde lava in de vorm van een accordeon) naar een aantal kust lagunes. Rond de meren en mangroven kan je verschillende soorten vogels tegenkomen.

  image

  ’s Middags varen we met een speedboot langs de kust en is er een grote kans dat je de Galapagos pinguïn, de Galapagos aalscholver en andere zeevogels te zien krijgt. Vanaf de aanlegplaats is het ongeveer 30 minuten lopen naar de top van de klif waar je verschillende vulkanen en het Darwin meer goed kan zien. Het Darwin meer is een extreem zout water meer, nog zouter dan de zee. Kijk ook goed naar de bewerkingen op de omliggende kliffen in de baai, deze zijn in de afgelopen eeuwen beschreven door piraten, walvisvaarders en boekaniers.

  image

  Dag 22 Espinoza Point en Vicente Roca Point

  Fernandina is het derde grootste eiland van de archipel en Espinoza Point is gelegen in de noordoostelijke punt van het eiland. Hier vind je zeeleguanen in groepen, groter dan op elk ander eiland. Ze relaxen heerlijk in het zand, zwemmen in de buurt van de kust en soms blokkeren ze de weg naar de aanlegsteiger. Een van de unieke soorten die hier te vinden is de Galapagos aalscholver: een vogel die, vanwege het gebrek aan roofdieren, anders evolueerde. Zijn vleugels, staart en poten hebben zich geleidelijk aangepast om te kunnen zwemmen. Als je deze vogels ziet, zie je de letterlijke vertaling van de evolutie van Darwin. De Galapagos aalscholver en de pinguïns kun je hier van extreem dichtbij bekijken.

  image

  Aan de noordwestelijke kant van het eiland ligt Vicente Roca Point. Tijdens een speedboottocht zullen we een indrukwekkend aantal geologische formaties te zien krijgen, waaronder een grote grot en vulkanische tufsteen kegels. De kliffen zijn de thuisbasis voor een verscheidenheid aan nestelende vogels, zoals de blauwvoet jan-van-gent, de Nazcagenten, meeuwen, stormvogels en Noddy sterns. Het rustige water in de grot is een populair gebied voor de schildpadden. Boven alles is Vicente Roca Point een uitstekend snorkel gebied als gevolg van de voedselrijke wateren van de Humboldt Current. Het gebied biedt een goede mogelijkheid om ter plaatse zeeleeuwen, pinguïns, zeeschildpadden en andere zeedieren te spotten.

  image

  Dag 23 Espumilla Beach, Buccaneer Cove en Puerto Egas
  Espumilla strand is gelegen aan de noordelijke kust van het eiland Santiago in James Bay. Gedurende een van de laatste 'El Niño' fenomenen, is één van de twee lagunes een sedimentatieproces ondergaan waardoor een behoorlijke grote flamingo kolonie het gebied heeft verlaten. De belangrijkste attractie hier is het Palo Santo bos: een belangrijke plaats voor nestelende zeeschildpadden. Rond het nabijgelegen Buccaneers Cove kan je geweldig snorkelen.

  image

  Het zwarte strand van Puerto Egas ligt aan de westkant van het eiland en is de belangrijkste attractie. Vulkanische tufsteen afzettingen hebben dit speciale zwarte zandstrand gevormd. De plek is vernoemd naar Hector Egas en zijn poging om zout te exploiteren. Deze poging is mislukt omdat de prijs van zout in het continent zeer laag was en de exploitatie ervan in Galapagos niet te rechtvaardigen was. Daarom werd het project gestaakt.

  image

  Dag 24 Rabida en de Chinese Hoed
  Rabida is uniek vanwege de rode kleur van de rotsen en het zand. Het vulkanisch materiaal op dit eiland is erg poreus en externe factoren zoals regen, zout water en zeewind handelen als een oxiderende stof. Een korte wandeling leidt ons naar een kustlagune achter het strand, hier kunnen we zeeleeuwen en grondvogels, zoals vinken, duiven, gele grasmussen en spotvogels tegenkomen. Je kan hier tevens goed snorkelen.

  image

  Dit is een klein eilandje (1 vierkante km) vlakbij de zuidoostelijke punt van Santiago Island. Het is een recente vulkanische kegel en heeft, wanneer je kijkt vanaf de noordkant, de vorm van een Chinese hoed. Aan de westzijde kun je lava formaties zien. Deze zijn gevormd onder de zee en naar boven verheven, waardoor er koraal te vinden is op de lava. Dit bezoek is ideaal om te leren over geologische kenmerken zoals lavabuizen en lavastromen

  image

  Dag 25 Charles Darwins onderzoekscentrum en de hooglanden
  Hoewel de grote meerderheid van Galapagos bezoekers hier komt om de natuurlijke wonderen te bekijken, is het ook zeker interessant om te leren over de bescherming en het behoud van de eilannden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het National Park informatiecentrum, de Van Straelen Exhibition Hall, het fokcentrum voor jonge schildpadden en volwassen Galapagos schildpadden.

  image

  De weg naar de hooglanden vertrekt vanaf Bellavista, een klein dorpje gelegen op 15 minuten rijden van Puerto Ayora, en loopt door een agrarisch gebied. Bij helder weer biedt dit gebied mooi uitzicht op de glooiende heuvels en uitgedoofde vulkanen die het hele jaar door bedekt zijn met gras en weelderig groen. Hier bezoek je de Twin kraters en een plaatselijke ranch waar je de reuzenschildpad kunt zien in zijn natuurlijke leefgebied. Na ons bezoek aan de hooglanden, keren we terug naar Puerto Ayora.

  image

  Dag 26 North Seymour en vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
  Vroeg in de morgen gaan we naar North Seymour. North Seymour is een opgeheven (anders dan vulkanische oorsprong) eiland en is dus over het algemeen vlak en bedekt met keien. Er zijn goede broedplaatsen voor de prachtige fregatvogels en blauwvoet jan-van-gent voeren hun paringsdans in de open gebieden. Let op waar je loopt, aangezien de genten zich niet veel zorgen maken over waar ze nesten. Ondanks de enorme branding die flink te keer kan gaan, liggen de zeeleeuwen op het strand en kun je ze zelfs zien body surfen.

  image

  Na deze activiteit keer je terug naar de boot om te ontbijten en je klaar te maken om richting het vliegveld te gaan. Vanuit hier vlieg je naar Guayaquil en daarna door naar Amsterdam.

  Inbegrepen in het 8-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • overnachtingen aan boord van de Solaris
  • maaltijden tijdens de boottocht
  • professionele natuurgidsgebruik
  • snorkeluitrusting (exclusief wetsuit)


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden. 

  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Puerto Lopez zijn verrekend met het Galápagos programma.

  image

  Dag 27 aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 20

  Puerto Lopez / vrije dag

  image

  In de directe omgeving ligt het nationale park Machalilla waar je een wandeling kunt maken door de unieke tropische droogvegetatie en over de prachtige witte zandstranden van Los Frailes. Of ga naar het surfersparadijs Montañita. Liefhebbers kunnen een surfboard huren of een surfles nemen om hier de golven te trotseren. 's Avonds kun je van een tropische cocktail genieten en heerlijk dansen op de ritmische salsamuziek.

 • 21

  naar Guayaquil; terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag reizen we terug naar Guayaquil. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 22

  aankomst Amsterdam

  GALAPAGOS INFORMATIE

  image

  Dé manier om de Galápagos te bereizen is met een meerdaagse boottocht langs de verschillende eilanden. De Galápagos archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende vijf of acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De Galápagos eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galápago is namelijk het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met zeldzame vogels, zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros, de roze flamingo en soms ook pinguïns. Vaak bestaat de mogelijkheid om te zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen. Het is een unieke ervaring om over een parelwit strand te lopen, vlak langs kolonies zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnen.

  De Galápagos archipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. In Puerto Ayora op Santa Cruz ligt het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. In het centrum leven verschillende soorten reuzenschildpadden. 

  Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle noodzakelijke informatie voor je trip naar de Galápagos.

  Indien je voor de Galapagos boekt, gaat er een bedrag van € 15 naar Galapagos Conservancy. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming van de Galapagos eilanden door onderzoek en voorlichting. Voor meer informatie surf je naar www.galapagos.org.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Driedaags verblijf in de jungle midden in het ongerepte Cuyabeno reservaat (volpension)
 • Verblijf in de nevelwouden van Mindo met mooie wandelmogelijkheden
 • Overnachting in het prachtige hotel bij de thermale baden van Papallacta
 • Overnachting bij een Indianengezin in de omgeving van Otavalo
 • Zeer gevarieerde en actieve rondreis, maar ook ontspannende stranddagen
 • Optioneel meerdaags bezoek Galapagos eilanden mogelijk op de Archipel I of de Solaris
 • Veel rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
 • Kans op het zien van bultrugwalvissen (afhankelijk van het seizoen)
 • Wandeling in het mooie natuurreservaat El Cajas onder leiding van een lokale gids

Groepsrondreis Ecuador met optioneel Galapagos

Zuid-Amerika in zakformaat

image
22 dagen vanaf € 2.299
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!