< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Lima

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. Na aankomst in Lima kun je nog even wat gaan uitwaaien in de chique wijk Miraflores, waar ook ons hotel is gelegen. 

 • 2

  vlucht naar Tarapoto / naar Pumarinri lodge / wandeling Puyacaquillo waterval

  image

  Vandaag vliegen we in ongeveer anderhalf uur naar het in de Peruviaanse amazone gelegen Tarapoto. Na een prachtige rit langs de Mayo rivier bereiken we onze comfortabele lodge aan de Huallaga rivier. ’s Middags maken we een mooie wandeling naar de Pucayaquillo waterval, waar we heerlijk kunnen zwemmen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 3

  verblijf in Pumarinri lodge/ bezoek traditioneel dorpje Chazuta

  image

  Vanmorgen bezoeken we Chazuta, een klein afgelegen dorpje dat vrijwel geheel leeft van de cacaoproductie. Hier bezoeken we o.a. een klein chocoladefabriekje, een ontwikkelingsproject dat geheel wordt gerund door vrouwen. Ook brengen we een bezoek aan een keramiekwerkplaats, waar je kunt zien hoe op traditionele wijze keramiek wordt gemaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  verblijf in Pumarinri lodge / boottocht en pijlgifkikker- en cocatour

  image

  ‘s Morgens maken we in alle vroegte een prachtige boottocht over de Huallaga en Mayo rivier en gaan we op zoek naar diverse vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de Hoatzin. Als we geluk hebben zien we misschien wel een luiaard hangen. In de middag maken we een wandeling bij de lodge, waarbij we uitleg krijgen over de cocateelt waar de boeren in dit gedeelte van Peru vroeger van leefden, en gaan we op zoek naar pijlgifkikkertjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  naar Chachapoyas (2335m) via Waqanki Center in Moyobamba

  image

  Vandaag vertrekken we vroeg voor een lange maar mooie reisdag naar Chachapoyas. Onderweg stoppen we bij het Waqanki center in Moyobamba, waar we vele orchideeën kunnen zien en vanaf een uitkijktoren een groot aantal soorten kolibries kunnen spotten. Een waar feest voor vogelliefhebbers!

  image

  Chachapoyas is een gezellig provinciestadje dat in 1538 werd gesticht door de Spanjaarden en waar je de koloniale sfeer nog steeds kunt proeven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Chachapoyas / bezoek Kuélap (3000m) en Leymebamba

  image

  Vandaag gaan we met de kabelbaan naar Kuelap, een spectaculair op een bergtop gelegen vestingstad van de Chachapoya cultuur. Kuelap wordt ook wel het "Machu Picchu van Noord Peru" genoemd en met recht want het is zelfs nog ouder en groter dan Machu Picchu! Het enorme fort heeft een verdedigingsmuur van op sommige plaatsen wel 20 m hoog en bevat de restanten van onder meer 400 ronde huizen, waar de chachapoya’s ook hun dierbaren begroeven. 

  image

  Vanaf de top van het fort heb je een fantastisch uitzicht over het in wolken gehulde nevelwoud en wordt het je duidelijk waarom de Chachapoya’s ook wel de ‘Strijders van de Wolken’ werden genoemd.

  image

  In de middag bezoeken we het Mallqui museum in Leymebamba, waar meer dan 200 perfect bewaard gebleven mummies worden tentoongesteld die nog maar kortgeleden zijn gevonden in een hoge rotswand boven het nabijgelegen Laguna de Los Condores.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Chachapoyas / wandeling naar Gocta waterval

  image

  Vandaag maken we een prachtige wandeling naar de Gocta waterval. De Gocta waterval is met een hoogte van 771 meter één van de hoogste watervallen ter wereld. De waterval is pas in 2002 'ontdekt' door de Duitser Stefan Ziemendorff, hoewel zij allang bekend was bij de lokale bevolking. Deze heeft de waterval jarenlang geheim weten te houden omdat zij bang was voor de vloek van een mooie witharige meermin die in de waterval woonde.

  image

  De wandeling naar de voet van de waterval duurt ongeveer 2 uur en voert via een smal wandelpad door een nevelwoud van met orchideeën, varens en mossen begroeide bomen. Met een beetje geluk kun je hier ook de Andes Rotshaan tegenkomen, de nationale vogel van Peru. Beneden vormen het geluid van het neerstortende water en de grote wolken nevel die van de waterval afkomen een indrukwekkend spektakel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Chachapoyas / Karajía Sarcofagen en Quiocta grotten

  image

  Vandaag gaan we op excursie naar de Karajia sarcofagen en de Quiocta grotten. De Karajia sarcofagen bevinden zich op een half uur wandelen over het platteland van het kleine dorpje Cruz Pata. De sacrofagen staan in een hoge nis in een rotswand en je zult je zeker afvragen hoe de chachapoya’s ze hiernaartoe hebben kunnen krijgen. De lokale bevolking noemt de sarcofagen “Purunmachacos”, oude mannen, want naar alle waarschijnlijkheid werden ze gebruikt om belangrijke leiders van Kuelap in te begraven.


  image

  ’s Middags gaan we met lampen en laarzen aan de grotten van Quiocta in. Het is een avontuurlijke wandeling, want de grotten zijn donker en vochtig en je moet goed opletten om niet in de modder te blijken steken. Er zijn maar liefst zeven kamers met stalactieten en stalagmieten.

  Let op: vanaf 2021 wordt deze dag een vrije dag. Bovengenoemde excursies zijn dan niet meer inclusief maar kunnen nog wel ter plaatste geboekt worden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Chiclayo

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar prachtige rit voor de boeg. De landschappen veranderen voortdurend naarmate we dichter bij de kust komen. Zo rijden we het ene moment langs groene rijstvelden en het volgende langs droge berghellingen met hoge cactussen. We zullen zeker een aantal keer stoppen om foto’s te maken. Chiclayo is een grote stad met een modern centrum. Aan de rand van de stad ligt de Mercado Modelo, waarin zich ook de Mercado de Brujos bevindt, de “Heksenmarkt”. Hier kun je allerlei producten kopen om kwalen te genezen, zoals amuletten, aromatische kruiden, hallucinogene cactussen en zelfs slangenhuiden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Chiclayo / bezoek Museum van de Koninklijke Graven van Sipán en Huaca Rajada

  image

  Vandaag bezoeken we het Museum van de Koninklijke graven van de heer van Sipán, een belangrijke krijger van de Moche Cultuur uit de derde eeuw. De vondst van zijn graf wordt gezien als een van de belangrijkste archeologische vondsten van de afgelopen decennia. De Heer van Sipán werd aangetroffen in een sarcofaag van hout met aan zijn zijde twee jonge vrouwen, een jongen, een hond en 2 lama’s die hem moesten vergezellen in zijn volgende leven. Hij was van top tot teen bedekt met goud, zilver, en koper, een harnas met halfedelstenen en gouden halskettingen van onschatbare waarde.

  image

  ’s Middags gaan we naar de Huaca Rajada, de “gebarsten tempel”, zo genoemd omdat hij zwaar is geërodeerd. Hier is de graftombe van de Heer van Sipán gevonden en zijn de opgravingen naar andere graftombes nog steeds volop aan de gang. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Cajamarca (2750m) via Kuntur Wasi

  image

  Vandaag rijden we in zo’n 6 uur naar Cajamarca. Onderweg komen we langs Kuntur Wasi, een van de oudste ceremoniële centra van Peru, waar graftombes met onder andere prachtige gouden kronen, neusplaten en oorhangers zijn gevonden. Deze oudste gesmeed goud vondst in Latijns-Amerika is te bewonderen in het bijbehorende museum, dat volledig wordt gerund door de lokale bevolking.

  image

  Aan het einde van de middag komen we aan in Cajamarca, een prachtige, koloniale stad met een rijke geschiedenis maar helaas arme bevolking. ’s Avonds kun je nog fijn even rondwandelen door het mooi verlichte centrum. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Cajamarca / bezoek Cumbemayo

  image

  In de ochtend bezoeken we Cumbemayo, een indrukwekkend stenen woud, waar ook petrogliefen en een eeuwenoud aquaduct zijn aangetroffen. Op de terugweg bestaat de mogelijkheid om op eigen gelegenheid terug te lopen naar Cajamarca. Tijdens deze wandeling loop je dwars over het platteland van Cajamarca en krijg je een goede indruk van het boerenleven in de omgeving. Vanaf de Mirador de Apalonia heb je een fantastisch uitzicht over de stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Cajamarca / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om het historistisch centrum van Cajamarca te verkennen. De grote trots van Cajamarca is de Cuarto del Rescate (losgeldkamer), waar de laatste Inca koning Atahualpa gevangen is gehouden door de Spanjaarden. Als losgeld voor zijn vrijlating heeft Atahalpa de kamer, laten vullen met goud en de twee kamers ernaast met zilver, maar het liep helaas niet goed af: Atuahualpa werd ter dood veroordeeld en de buit door de Spanjaarden verdeeld. 

  image

  Verder kun je heerlijk rondslenteren door de kleine straatjes met hun houten balkonnetjes en gietijzeren straatlantaarns en over de Mercado Central, waar boeren uit de omgeving hun producten komen verkopen. Hun karakteristieke hoge sombrero’s van toquilla stro zien er prachtig uit. 

  image

  En ga zeker ook een ijsje eten bij de populaire Heladeria Holanda, opgezet door een Nederlander en zijn Peruaanse vrouw. Zij betrekken het voor het ijs benodigde fruit voor een eerlijke prijs van plaatselijke boerinnen en de opbrengst komt gedeeltelijk ten goede aan het onderwijs aan dove kinderen. En, niet onbelangrijk, het ijs is er heerlijk!
  Ook in de nabije omgeving van Cajamarca is er van alles te doen. Zo kun je naar de warmwaterbronnen Baños del Inca, of naar de Ventanillas van Otuzco. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Trujillo via El Brujo en Huanchaco

  image

  Vandaag bezoeken we onderweg naar Trujillo het aan de kust gelegen archeologische complex El Brujo. Dit tempelcomplex is vooral bekend vanwege de recente ontdekking van” La Señora de Cao”, een vrouwelijke Mocheheerser van 400 v Chr. Zij was ongeveer 25 jaar oud, had over haar hele lichaam tatoeages van slangen en spinnen, en was begraven met talloze machtssymbolen, waaronder een gouden hoofdtooi en twee reusachtige gouden scepters.

  image

  Tegen het einde van de dag brengen we een bezoek aan Huanchaco aan de kust, bekend om zijn caballitos de totora (paardjes van totora). Deze uit totora riet gevlochten, spits toelopende platte bootjes waren reeds in het Mochetijdperk bekend. De vissers gebruiken ze nog steeds om vis te vangen. Na gebruik zetten ze hun bootjes verticaal op het strand om te drogen.

  image

  Trujillo is een opvallend schone en rustige stad met imposante koloniale huizen. Enkele van deze huizen zijn nog op dezelfde wijze ingericht als honderd jaar geleden en zijn dan ook zeker een bezoek waard. Bijzonder is het Casa Urquiaga, waar Simon Bolivar enige tijd heeft gewoond, de bevrijder van Zuid-Amerika. 's Avonds kun je flaneren over de Plaza de Armas die dan mooi verlicht is of het lokale bier, Pilsen Trujillo, uitproberen op een gezellig terras.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Trujillo / bezoek Chan Chan en Huacas del Sol y de la Luna / vrije middag

  image

  ’s Morgens brengen we een bezoek aan de Huacas del Sol y de la Luna, enorme adobe tempels van de Moche cultuur. De Tempel van de Maan staat bekend om zijn muurschilderingen en prachtige reliëfs van onder andere de god Ai-Apac. Deze laatste wordt ook wel “El decapitator” genoemd omdat hij afgebeeld werd met in ene zijn hand een mes en in zijn andere het hoofd van een krijgsgevangene. 

  image

  Tevens bezoeken we Chan Chan, de hoofdstad van het Chimúrijk. De adobe stad is de grootste stad van precolumbiaans Amerika en uitgeroepen tot Unesco Wereld Erfgoedmonument. De stad bestond uit negen verschillende ommuurde “citadellen” of “paleizen”, waarvan de muren waren versierd met reliëfs van geometrische figuren en voorstellingen van vissen, vogels en dieren. Als je een tijdje rondzwerft door dit uitgestrekte complex krijg je een goede indruk van de hoogontwikkelde beschaving die hier ooit was gevestigd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Caraz (2256m)

  image

  Vandaag rijden we via de Rio Santa rivier naar Caraz. Het laatste stuk komen we door de spectaculaire Cañon del Pato, de Eendenkloof, een diepe kloof tussen de Cordillera Negra en de Cordillera Blanca. De smalle, onverharde weg is helemaal met de hand uit de steile rotswanden gehakt en heeft meer dan 50 tunnels. Een adembenemende rit.

  image

  Caraz is een klein stadje met een gezellig pleintje en een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Cordillera Blanca. Het heeft een enorme overdekte markt, waar werkelijk van alles wordt verkocht en waar de inheemse bevolking soms van heel ver naar toe komt om inkopen te doen. Een kleurrijk gezicht! Caraz ligt vlak bij het Parque Nacional Huascaran en vormt een perfecte uitvalsbasis voor onze excursies. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Caraz, bezoek Laguna Parón (4185m)

  image

  Vandaag rijden we in anderhalf uur via een hobbelige maar schitterende weg door het Parque Nacional naar Laguna Parón, het grootste meer van het park. Het meer heeft een haast onwerkelijke azuurblauwe kleur en wordt omringd door een groot aantal met sneeuw bedekte bergtoppen. Een hier van is de Artesonraju (6025m), beter bekend als de Paramount berg, naar de Amerikaanse filmmaatschappij, die er zijn logo op heeft gebaseerd. Als je aankomt kun je een korte wandeling maken naar een uitzichtpunt, een pittige klim, waarbij je het laatste stuk over enorme rotsblokken moet klauteren. Het uitzicht is er echter fantastisch en je zou er wel uren willen blijven zitten. Ook kun je een mooie wandeling maken langs de rand van het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Caraz / vrije dag

  image

  Vandaag kun je bijvoorbeeld naar de Lagunas de Llanganuco (3800m), bestaande uit het “vrouwelijke” Chinancocha meer en het “mannelijke” Orconcocha meer. De meren zijn spectaculair gelegen tussen de tweepiekige Huandoy (6395 m) en de Huascaran (6768m), de hoogste berg van Peru. Hier is er alle tijd om een mooie wandeling maken langs de met de sprookjesachtige Polylepsis bomen begroeide oevers van het meer. 

  image

  Ook kun je een optionele excursie maken naar de Mirador de Winchus (4300m). Het busje brengt je dan in zo'n twee uur naar een van de hoogste punten van de Cordillera Negra. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de Cordillera Blanca die zich in een groot woud van Puya raimondii bevindt, de hoogste bromeliasoort ter wereld die wel 15m hoog kan worden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Huaraz (3052m) via Chavín de Huantár

  image

  Vandaag vertrekken we vroeg om Unesco Wereld Erfgoedmonument Chavin de Huantar te bezoeken. De Chavin cultuur leefde tussen 1200 en 200 v. Chr. en staat bekend om z’n sterk gestileerde reliëfs van godheden, zoals jaguars, puma’ s, slangen en condors, en de grote stenen koppen die op de buitenmuren van de tempel waren bevestigd. Hoogtepunt is de Lanzon van Chavin, een dunne 4,5 m hoge stèle, die zich onder de tempel bevindt in een complex van ondergrondse tunnels. 

  image

  Aan het einde van de middag komen we aan in Huaraz, een grote stad die in 1970 grotendeels door een aardbeving is verwoest. ’s Avonds kun je nog wat gaan eten op een van de twee gezellige pleintjes in het centrum, Parque Periodista en Parque Ginebra. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  naar Lima via Caral

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg naar Lima. We onderbreken de reis voor een bezoek aan Unesco Wereld Erfgoedmonument Caral-Supe, het oudste centrum van beschaving van het Amerikaanse continent. Het uitgestrekte complex bestaat onder andere uit 6 piramidevormige bouwwerken, waarvan de hoogste maar liefst 30 meter is. Op de laatste avond kun je nog heerlijk gaan eten in één van de vele toprestaurants waar Lima bekend om staat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Lima / vrije dag / vlucht naar Amsterdam

  image

  Lima werd in 1535 gesticht door de Spaanse veroveraar Pizarro en is nu een enorme metropool, waar bijna een derde van de Peruaanse bevolking woont. In het historische centrum ligt de Plaza de Armas. Aan dit plein liggen onder meer de kathedraal, waar Pizarro ligt begraven en het Presidentiele paleis. Hier vindt om 12.00 uur het wisselen van de wacht plaats, een indrukwekkende ceremonie die je zeker niet mag missen! 

  image

  Aan de kust ligt de moderne en chique wijk Miraflores. Hier kun je langs de kust flaneren naar bijvoorbeeld het Parque del Amor, het Park van de Liefde, waar menige Peruaanse vrouw ten huwelijk is gevraagd. Hier vandaan heb je een fantastisch uitzicht over de kliffen van Lima en de Stille oceaan. Voor cultuurliefhebbers is ten slotte het Museo Larco zeer de moeite waard. Het museum heeft de grootste privécollectie precolumbiaanse kunst ter wereld, waaronder een grote collectie “ceramica erotica” afkomstig uit de Moche cultuur. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • Extra informatie over de Chachapoya cultuur

  "Lost Kingdoms of South America"

  De BBC heeft een prachtige vierdelige documentaireserie gemaakt genaamd "Lost Kingdoms of South America.", waarvan de eerste episode "People of the Clouds" geheel is gewijd aan de Chachapoya cultuur.


  https://www.bbc.co.uk/programmes/b01pwtqy

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging Cuzco en Machu Picchu

  4-daagse verlenging Cuzco

  Je kunt deze reis met 4 dagen verlengen in en rondom Cuzco. Cuzco was het hart van het oude Incarijk, daarom vind je er veel overblijfselen van deze cultuur. Nu is het een bruisende stad in een vallei omringd door bergen. De prachtige koloniale gebouwen uit de tijd van de Spaanse overheersing kun je in Cuzco op verschillende plekken bewonderen. Ook bezoek je de Heilige Vallei en de Machu Picchu: een grandioos ruïnecomplex van terrassen, tempels en paleizen. Er is hier dus genoeg te beleven!

  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.


  Inclusief:


  - vluchten van en naar Cuzco
  - alle transfers 
  - alle ontbijten en 1x lunch
  - alle excursies volgens het programma
  - hotelovernachting in Cuzco en Aguas Calientes


  - 4-daagse verlenging Cuzco (obv 1 persoon) 4 dagen v.a. € 995,-
  - 4-daagse verlenging Cuzco (obv 2 personen) 4 dagen v.a. € 895,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  vlucht naar Cuzco

  image

  Vandaag vlieg je in de ochtend naar Cuzco. Zodra je aankomt, staat er een lokale gids je op te wachten. De gids brengt je naar het hotel waar je een briefing voor de komende dagen ontvangt. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

 • 22

  bezoek Heilige Vallei

  image

  De omgeving van Cuzco is rijk aan ruïnes uit de Incatijd. Vanuit Cuzco rijden we door de Heilige Vallei, waar de ruïnes liggen van Pisac en Ollantaytambo. Onderweg maken we verschillende stops want deze vallei biedt verbluffend mooie vergezichten, geelgroene velden, intens blauwe meertjes en eucalyptusbomen. Met in de verte altijd de imposante bergen van de Andes en hun besneeuwde toppen. De bus stopt in Ollantaytambo waar je de trein pakt naar Aguas Calientes. Hier staat een gids op je te wachten om je naar het hotel te brengen.

 • 23

  bezoek Machu Picchu

  image

  Vandaag sta je vroeg op om Machu Picchu te bezoeken. De stad, die pas in 1911 ontdekt is, is spectaculair gelegen tussen steile berghellingen. Voordat de boeiende tour onder begeleiding van een gids begint, heb je de tijd om op eigen gelegenheid het hoger gelegen deel van Machu Picchu te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar de zonnepoort Inti Punku lopen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de oude Inca-stad. ’s Middags reis je per trein en bus terug naar Cuzco, waar je weer in hetzelfde hotel overnacht.

 • 24

  Cuzco / vrije dag

  image

  Cuzco was ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk. De stad ademt nog de sfeer van dit roemrijke verleden, maar ook de Spaanse overheersing heeft zijn sporen nagelaten. Uit de hoogtijdagen van de Inca's dateert de Coricanchatempel. Van dit vroeger met goud overdekte, rijkelijk versierde heiligdom is weinig meer te zien dan een aantal stenen muren. Deze doen nu dienst als fundament voor de Santo Domingokerk. Incamuren tref je ook aan in het nauwe Loretosteegje, dat uitkomt op het beroemde Plaza de Armas. Aan dit plein staan de grote kathedraal en de Compañíakerk.

 • 25

  vlucht naar Amsterdam via Lima

  image

  In de ochtend vlieg je van Cuzco naar Lima. Vanuit daar neem je het vliegtuig naar Amsterdam. Afhankelijk van de vluchttijden heb je nog de tijd om Lima te verkennen. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. Ze vertoont de typische kenmerken van een Latijnsamerikaanse stad: een bonte mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, auto's, taxi's, colectivo's en vele straathandelaren.


  NB: Het streven is de vlucht van Cuzco naar Lima te reserveren voor vroeg in de ochtend, je dient er wel rekening mee te houden dat het ook vanwege diverse omstandigheden weleens niet kan lukken.

 • 26

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 14 deelnemers
 • NIEUW: Spectaculaire reis door het onbekende noorden van Peru
 • Bezoek aan Kuélap, het “Machu Picchu” van Noord-Peru
 • Wandeling naar de Gocta waterval, één van de hoogste watervallen ter wereld
 • Meerdaags verblijf in een prachtig gelegen, sfeervolle Amazone lodge (volpension)
 • Verblijf in het authentieke bergdorpje Caraz, vlakbij het Nationaal Park Huascarán
 • Bezoek aan “Unesco Werelderfgoed” monumenten Chan Chan, Chavin en Caral
 • Bezoek aan het toonaangevende Museum van de Koninklijke graven van Sipan
 • Wandeling langs het mooie Laguna de Paron, tussen de hoogste bergtoppen van Peru
 • Mogelijkheid om te verlengen in Cuzco en een bezoek te brengen aan Machu Picchu
 • Meerdaags verblijf in de gezellige koloniale steden Cajamarca en Trujillo
 • De gehele reis een eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen
 • Lokale Engelssprekende gids aanwezig bij alle inbegrepen excursies

Groepsrondreis Noord-Peru

Ongerepte natuur en archeologische schatten

Rondreis Noord-Peru
22 dagen vanaf € 3.339
Avontuur-Plus
Naar boven