Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar overzicht
Sawadee doneert aan de Hout Bay United Football Community

Sawadee doneert aan de Hout Bay United Football Community

Sawadee heeft onlangs een bedrag van € 3000,- gedoneerd aan de non-profit organisatie Hout Bay United Football Community (HBUFC).

Het is de missie van HBUFC om door middel van voetbal het beste uit de jeugd van Hout Bay te halen. Daarnaast is het ook belangrijk om verschillende gemeenschappen bij elkaar te brengen. Het voetbal community project is ongeveer 5 jaar geleden gestart en ondertussen zijn er al tienduizend kinderen van straat gehouden.

De voetbalteams van Hout Bay doen het goed. Het herenteam zal na de promoties maar één divisie onder Cape Town Spurs F.C. spelen en het vrouwenteam staat bovenaan in hun league met nog maar drie wedstrijden te gaan. Het voetbal wordt gecombineerd met levensvaardigheid-cursussen en huiswerklessen. Op deze manier wil HBUFC naast een saamhorigheidsgevoel ook sociale controle, discipline en trots creëren. Tijdens de lockdown heeft de organisatie er dan ook voor gezorgd dat ze de gemeenschap hielpen door voedselpakketten te maken en ouderen te begeleiden.   

Hout Bay is een vissersdorp dat in de buitenwijk van Kaapstad ligt. Jammer genoeg zijn er weinig kansen en mogelijkheden voor de verschillende gemeenschappen van het dorp om samen te komen. Hierbij wil HBUFC helpen.

HBUFC heeft 3 hoofddoelen:             

  1. Het aanmoedigen en voorzien van kansen om gemeenschappen bij elkaar te brengen.
  2. Kinderen van de straat houden door middel van coaching in levensvaardigheden, schoolwerk en voetbalvaardigheden. Dit alles terwijl er banen worden gecreëerd voor de voetbalspelers.
  3. Het ontwikkelen van een succesvolle voetbalcultuur op topklasse.  

Doe ook mee! Kijk hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

 

Stem & Win
Win een droomreis voor 1 persoon

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!