Indonesië Bezienswaardigheden | Sawadee Reizen

Bezienswaardigheden Indonesië

< Terug naar resultaten

Indonesië bestaat uit duizenden verschillende eilanden en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het is dan ook geen verrassing dat Indonesië jaarlijks miljoenen toeristen trekt van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar indrukwekkende tempels, adembenemende stranden, of avontuurlijke trektochten, Indonesië heeft voor ieder wat wils.

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Indonesië is natuurlijk de Borobudur tempel. Deze boeddhistische tempel, die is gebouwd in de 9e eeuw, is een van de grootste en meest indrukwekkende tempels ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de Borobudur zijn er nog veel meer prachtige tempels te vinden in Indonesië, zoals de Tanah Lot tempel op Bali en de Prambanan tempels in Centraal-Java.

Ook heeft Indonesië vele adembenemende stranden, zoals Kuta Beach op Bali en Nusa Dua Beach op Nusa Dua Island. Voor de avonturiers onder ons zijn er ook mogelijkheden voor trektochten door de bergen, zoals bijvoorbeeld bij Mount Rinjani op Lombok.

Bekijk deze bezienswaardigheden in Indonesië

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd


 

Prambanan Tempelcomplex

De Prambanan is het grootste Hindoeïstische bouwwerk van Indonesië en ligt in het noordoosten van Yogyakarta. Het tempelcomplex bestaat uit 237 unieke tempels, waarvan er drie zijn gerestaureerd.

 

De Bromo vulkaan

In Indonesië zijn er maar liefst 130 actieve vulkanen te vinden, waarvan de Bromo vulkaan in Java veruit de bekendste is. Samen met vijf andere vulkanen maakt de Bromo deel uit van het Tenggergebergte dat gelegen is in het Nationaal Park Bromo Tengger. Toch is de Bromo vulkaan, die een hoogte telt van 2329 meter ...

 

Ubud

Ubud is gelegen in het groene hart van Bali, omringd met eeuwenoude rijstterrassen, plantages en weelderige jungle. Om tot rust te komen is dit dorpje dan ook de perfecte uitvalbasis voor een wandel- of fietstocht.

 

Borobudur Tempel

De Borobudur Tempel is een indrukwekkend boeddhistisch heiligdom gelegen in Magelang, Midden-Java. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit de nabijgelegen stad Yogyakarta. Als 's werelds grootste boeddhistische tempel is de Borobudur een prachtig complex dat bestaat uit meer dan twee miljoen stenen met prachtige r ...

 

Pulau Weh

Het tropische eiland Pulau Weh vind je net voor de kust van Atjeh, op het puntje van Sumatra. Dus ben je een echte duik- of snorkelliefhebber? Dan mag je Pulau Weh niet overslaan! Want geloof ons, je weet niet wat je ziet: een paradijselijke jungle omgeven door parelwitte stranden. 

 

Jatiluwih

Op zo’n 50 kilometer van Denpasar vind je het dorpje Jatiluwih dat bekend is geworden om zijn rijstvelden. En je begrijpt dat dit niet zomaar rijstvelden zijn. Nee, deze rijstvelden die op zo’n 850 meter hoogte gelegen zijn, behoren tot de mooiste in heel Bali! En dat deze een bezoekje waard zijn, bewijst de ver ...

Alle bezienswaardigheden van Indonesië