De 5 leukste wijken in Kaapstad | Reisblog Sawadee
< Terug naar overzicht
De 5 leukste wijken in Kaapstad

De 5 leukste wijken in Kaapstad

Kaapstad is bruisend, kosmopolitisch en er is van alles te beleven. Veel van onze rondreizen in Zuid-Afrika beginnen of eindigen in de Moederstad van Zuid-Afrika. Kaapstad is een grote stad die uit vele wijken bestaat, dus hoe kan je nou weten wat de leukste wijken zijn? Dorienke woont hier en geeft in dit blog een aantal reistips over haar favoriete wijken.

1. Sea Point 

Wil je dicht bij de stranden zijn? En over de promenade lopen? Dan is Sea Point de wijk voor jou! Hier kan je heerlijk langs de zee lopen of op een van de vele stranden liggen. Als je er rondloopt lijkt het een beetje op Miami door de grote witte gebouwen en de stranden. Een van de populaire stranden die dichtbij zijn, zijn de Clifton stranden. Deze bestaan uit vier delen en zijn gescheiden door grote keien. Tip: bezoek in Sea Point het openlucht zwembad, dat een prachtig uitzicht heeft op de Atlantische oceaan en Robbeneiland. 


2. Gardens

Dit is mijn favoriete wijk, omdat het leuk is voor zowel jong als oud en er altijd wel iets te beleven is. Tip: bezoek de Kloof Street en Bree Street! De lekkerste restaurantjes en gezelligste barretjes tref je hier. Niet voor niets is dit de ontmoetingsplaats voor veel studenten voordat ze een avondje op stap gaan in Long Street.


3. Observatory & Woodstock 

Observatory is dé studentenwijk van Kaapstad. Hier vind je vooral ook veel Nederlandse studenten, of ze nou een stage doen of vrijwilligerswerk, je zult ze hier tegen het lijf lopen. Obs heeft dan niet een heel groot centrum, het is hoogstwaarschijnlijk 3 of 4 straten, maar des te leuker. Iedere donderdagavond wordt er een beerpong event gehouden waar je veel nieuwe mensen leert kennen. Woodstock staat meer bekend om zijn kunst. Hier kunnen de creatievelingen van Kaapstad hun ei kwijt. Dit is zeker een up and coming wijk, de straten zijn gevuld met street art zodat je jezelf niet kan vervelen als je aan het rondkijken bent. Als je hier bent ga dan ook zeker op zaterdagochtend naar de Old Biscuit Mill, hier is een hele leuke Neighbourgoods market, waar je lekker kan eten en naar live muziek kunt luisteren. Iedere keuken uit de wereld is wel aanwezig, dus de keuze is reuze! 

4. Bo Kaap

Deze wijk staat bekend als de meest kleurrijke wijk van Kaapstad. Bijna elk huisje heeft wel een leuk kleurtje zoals bijvoorbeeld rood, paars, groen of blauw. De wijk is gevestigd op de hellingen van Signal Hill. Ook is dit een bekende moslim wijk, om vijf uur in de ochtend zal je de moskee al horen. De mensen zijn hier erg aardig en behulpzaam, en laten je graag wat van de Afrikaanse keuken proeven. Wat waarschijnlijk veel mensen niet weten is dat dit vroeger een township was.


5. Greenpoint

In deze wijk staat het bekende stadion van het WK voetbal in 2010. In het stadion worden nu rugby wedstrijden gespeeld of concerten gegeven. Overigens is hier verder niet veel bebouwing, je kan hier heerlijk genieten van de natuur en de parken. Ook een onderdeel van deze wijk is de Signal Hill. Hier kan je lekker aan het begin van de avond gaan picknicken en van de zonsondergang genieten. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte