< Terug naar overzicht
Kijktips: Bijzondere Films & Series in Afrika

Kijktips: Bijzondere Films & Series in Afrika

Heb je zin in drama en actie in Zuid-Afrika, Zimbabwe en Zanzibar of droom jij liever weg bij een romantisch avontuur op Mauritius? Bekijk hoe een jong meisje uit Oeganda haar droom volgt en schaakkampioen wordt of hoe het rugby kampioenschap het begin is van Mandela’s periode als president. Met onderstaande kijktips haal je Afrika in huis.

Queen Sono

Krachtige Afrikaanse serie over een vrouwelijke topspionne

Deze nieuwe serie op Netflix vol drama en actie gaat over de Zuid-Afrikaanse topspionne Queen Sono die naast het bestrijden van misdaad ook haar persoonlijke problemen moet oplossen. Ze komt in een schandelijk web van handel en politiek terecht terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen over haar moeders dood.

De serie speelt zich onder meer af in Johannesburg (Zuid-Afrika), in Harare (Zimbabwe) en op het eiland Zanzibar.


Vir Altyd

Een romantisch avontuur in Zuid-Afrika en op Mauritius

Jeugdvrienden Nina en Hugo gingen allebei hun eigen weg. Jaren later keert Hugo terug naar zijn geboortestad Paarl in Zuid-Afrika. Wat hij niet weet, is dat Nina de volgende dag gaat trouwen.

Als Nina bij het altaar wordt achtergelaten besluit ze haar jeugdvriend Hugo mee te vragen op om met haar mee te gaan op reis naar Mauritius, zodat ze nog steeds kan genieten van haar huwelijksreis. Samen beginnen ze aan een nieuw avontuur.

Deze lokale film heeft de Zuid-Afrikaanse filmscène trots gemaakt. Deze grappige en romantische film is ook erg leuk om samen met het gezin te kijken.


Queen of Katwe

Het levendige, waargebeurde verhaal van een jong meisje uit Oeganda

Het jonge meisje Phiona groeide op in Katwe, een sloppenwijk van Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Ze ging nooit naar school en toch werd ze schaakkampioen van haar land.

Het leven van Phiona verandert als ze wordt voorgesteld aan het schaakspel. Met de steun die zij ontvangt van haar familie en de gemeenschap krijgt ze het vertrouwen en de vastberadenheid ze nodig heeft om haar droom als internationale schaakkampioen na te streven.

Een vrolijke film voor jong en oud gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Tess

Meeslepend drama in de straten van Kaapstad

Tess is een dramafilm gebaseerd op de roman Whiplash van Tracey Farren. De film gaat over de jonge vrouw Tess die prostitueert in de straten van Kaapstad. Ze overleeft door het gretig slikken van pijnstillers en dankzij haar cynische gevoel voor humor. Totdat ze erachter komt dat ze zwanger is. Tess probeert te ontsnappen aan haar verleden dat haar maar blijft achtervolgen. Ze gaat op zoek naar antwoorden om uiteindelijk de waarheid van haar woelige jeugd te achterhalen.


Invictus

Indrukwekkende film over Nelson Mandela tijdens het WK rugby in Zuid-Afrika

Het verhaal van 'Invictus' speelt zich af na het verdwijnen van de apartheid in Zuid-Afrika in 1995. Het land organiseerde het wereldkampioenschap rugby en Nelson Mandela is net bezig aan zijn eerste termijn als president. Hij gebruikt het evenement om zijn land te verenigen en het wantrouwen en de haat tussen blank en zwart te stoppen. Hierbij krijgt Mandela hulp van Francois Pienaar, de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugby team.

Een film met de bekende acteurs Morgan Freeman en Matt Damon, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.