< Terug naar overzicht
Idyllische Afrikaanse eilanden om naar op reis te gaan

Idyllische Afrikaanse eilanden om naar op reis te gaan

Dol op reizen in Afrika én op eilanden? Dan hebben Madagascar, Zanzibar en de Kaapverdische eilanden vast wel je reisgedachten gekruist. Om je te helpen met je keuze lichten we deze drie droombestemmingen voor je uit!

Magisch Madagascar

Een rondreis op Madagascar is voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers een geweldig idee. Het land herbergt een uniek planten- en dierenleven met lemuren (halfapen), kameleons en bizar stekelwoud. Door het canyonlandschap van Isalo en het tropische woud van Périnet is het prachtig wandelen. Ankarana Park met zijn rotsformaties en de weelderige Amberbergen zijn ook zeer de moeite van het verkennen waard. Een ontmoeting met de vriendelijke bevolking met hun bijzondere geschiedenis en voorouderverering bieden een goede afwisseling op al het natuurschoon.Wist je dat je op het parfumeiland Nosy Be uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden hebt?

Local met mand in Madagascar


Paradijselijk Zanzibar

Tijdens een rondreis door Tanzania ontdek je een geweldig afwisselend land. Je vindt hier de mooiste wildparken; ideaal voor het spotten van de beroemde Big Five. Daarnaast zal je onderweg vast en zeker kennis maken met bijzondere stammen. De kers op de taart van een Tanzaniaans reisavontuur is de afsluiting op het paradijselijke eiland Zanzibar. De eerste nacht verblijven we in het historische Stonetown. Daarna rijden we naar een hotel pal aan het strand. Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt; zwemmen, duiken of snorkelen bij één van de eilandjes of vanaf een traditionele dhow (zeilboot). 

Zeilboot aan de kust van Zanzibar


De diversiteit van de Kaapverdische eilanden 

Een tropisch klimaat, weinig regen, bounty-stranden en groene bergen. Ja, we hebben het over de Kaapverdische eilanden! Tijdens onze 13-daagse rondreis bezoeken we de eilanden Santiago, Fogo, Sao Vicente en Santo Antão. Deze eilanden worden door velen beschreven als de mooiste van Kaapverdië. Elk eiland heeft zijn eigen charme en de natuur is er veelzijdig. Je kunt verschillende wandelingen maken langs eucalyptusbomen, mangoplantages en kleine gehuchtjes. We maken gebruik van binnenlandse vluchten, de boot en privé busjes om ons te verplaatsen. Op veel plekken overnachten we in comfortabele hotels, soms met zwembad, maar ook in kleine pensionnetjes gerund door lokale families. Kortom, een ideale reis voor diegenen die op zoek zijn naar afwisseling, een heerlijk klimaat en een korte reisduur. 

uitzicht over kaapverdie