Van het gebaande pad af in Zuid-Afrika | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
Van de gebaande paden in Zuid-Afrika

Van de gebaande paden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het land van de Big Five, gouden stranden, imposante bergen, afwisselende nationale parken en adembenemende landschappen. Het is dan ook niet voor niets dat deze bestemming veel bezocht wordt door reizigers vanuit de hele wereld. De meeste van hen doen de bekende hoogtepunten als Kaapstad, het Krugerpark en de Drakensbergen aan, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden! Voor wie graag buiten de gebaande paden treedt, hebben we een aantal relatief onbekende must sees op een rijtje gezet.

Bekijk hier de Reisvideo van Zuid-Afrika

1. Het Pilanesberg Game Reserve

Dit bijzondere wildreservaat is gelegen op een uitgedoofde vulkaan. In het midden van het park vind je een groot stuwmeer, dat omringd wordt door drie groepen heuvels van gestolde lava. In de dichte bossen en groene valleien leven duizenden dieren. Van de Big Five tot nijlpaarden, giraffen en maar liefst driehonderd verschillende vogelsoorten.


2. Het Marakele Nationaal Park

Op slechts een paar uur rijden vanaf Johannesburg ligt het Marakele natuurreservaat. Door het heuvelachtige graslandschap – dat bestaat uit diepe valleien, hoge bergen en vele bomen - kun je mooie gamedrives maken. In het park leeft de grootste kolonie Kaapse gieren ter wereld en ook de zeldzame witte neushoorn heeft hier zijn thuis. De vele dieren en het afwisselende landschap maken dit tot een mooi alternatief voor het drukker bezochte Krugerpark.


3. De Moegabaskloof

Deze groene kloof begint ten noorden van Tzaneen en eindigt in Haenertsburg. Het gebied wordt gedomineerd door dramatische landschappen en afromontane bossen, die tot de meest uitgestrekte van Zuid-Afrika behoren. Je kunt hier mooie wandelingen maken en voor wie geen hoogtevrees heeft, is de canopy tour een echte aanrader.

Afromontane bossen, Zuid-Afrika


4. De Mashovhela Rock pool

Vanuit het dorpje Makhado kun je een bezoek brengen aan de Mashovhela Rock pool, de tweede meest heilige plaats van de Venda-cultuur. Volgens de legende kwam de Venda-koning hier jaren geleden naartoe, speelde op zijn trommels en bad voor de regen. In de maand september raakte hij echter op mysterieuze wijze vermist. Tot op de dag van vandaag weet niemand wat hem overkomen is, al zegt men dat je hier af en toe nog zijn drums kunt horen galmen…

Mashovhela Rock Pool, Zuid-Afrika


5. Mapungubwe Nationaal Park

Last but not least; het Mapungubwe Nationaal Park. Dit ongerepte natuurreservaat is gelegen in de Limpopo Provincie. Sinds 2003 staat het op de Werelderfgoedlijst, en dat is meer dan terecht. In het park kun je niet alleen kuddes olifanten zien, maar ook genieten van bijzondere landschappen met Boabab-bomen. Naast de rijke biodiversiteit is Mapungubwe ook cultureel gezien van groot belang. Dit heeft vooral te maken met de bijzondere archeologische vondsten die er gedaan zijn.

Baobabboom in Mapungubwe Nationaal Park, Zuid-Afrika