< Terug naar overzicht
De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

Hou je van het beklimmen van de mooiste bergen en vulkanen en het spotten van dieren in nationale parken? Dan is een rondreis door Kenia perfect voor jou! Het land in Oost-Afrika heeft ondertussen al meer dan 50 miljoen inwoners en is een populaire bestemming onder reizigers. Als je naar Kenia afreist mag je de volgende bezienswaardigheden echt niet missen.

1.  Hell’s Gate National Park

hells-gate-national-park

Wandelen, fietsen en zelfs kamperen, het kan allemaal in Hell’s Gate National Park. Het nationale park ligt slechts een paar uur rijden van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Ondanks dat je de big 5 waarschijnlijk niet gaat zien in Hell’s Gate, zijn er genoeg andere dieren te spotten in het park, waaronder buffalo’s, zebra’s, elanden en meer dan 100 vogelsoorten. In het park kan ook de vulkaan Mount Longonot beklommen worden. De naam Hell’s gate is erg misleidend, want wat je vooral in het park aantreft zijn rotsheuvels, prachtige kliffen en vooral heel veel rust. 

2. Lake Nakuru

lake-nakuru

Lake Nakuru staat vooral bekend om de duizenden en soms zelfs miljoenen flamingo’s die je langs het meer kan vinden. Naast flamingo’s zijn er rondom het meer ook witte neushoorns, zwarte neushoorns, luipaarden, giraffen en meer dan 400 vogelsoorten te spotten. Nakuru is een van de Rift Valley meren en is in 2011 door UNESCO erkent als werelderfgoed. Om het meer heen is het landschap erg afwisselend: savannes, moerasland, grasvelden en bossen zijn allemaal te zien in Lake Nakuru. Maar vooral in de grasvelden met weinig begroeiing zijn veel dieren te spotten.

3. Mombasa

mombasa-beach

Even genoeg van alle natuurparken? Bezoek dan de kustplaat Mombasa in het oosten van Kenia. Mombasa ligt aan de Indische Oceaan en heeft prachtige witte stranden, een blauwe oceaan en een mooi koraal. In de stad van Mombasa is meer dan genoeg te doen. De oude binnenstad is gebouwd in Arabische stijl en je kunt er van alles vinden, van kleine schattige winkeltjes tot adembenemende tempels. De bekendste bezienswaardigheid is Fort Jesus, een museum dat vroeger diende als Portugees hoofdkwartier. Kortom, er is veel te ontdekken in deze prachtige stad.

4. Mount Kenya

mount-kenya

Dit is de hoogste berg in Kenia en op Mount Kilimanjaro na de hoogste berg in heel Afrika. Het hoogste punt van de berg is 5199 meter en is ongeveer 3 miljoen jaar geleden ontstaan. De berg is niet alleen geweldig om te zien, Mount Kenya speelt ook op lokaal niveau een belangrijke rol in waterwinst en in de landbouwsector. Mount Kenya heeft verschillende pieken die te beklimmen zijn, allemaal met andere moeilijkheidsgraad.

5. Samburu

samburu-nationaal-park

Ten noorden van Mount Kenya ligt het Samburu Nationaal Reservaat. In het reservaat zijn veel speciale dieren te spotten waaronder de oryx, netgiraffe, girafgazelle, grévy zebra en Somalische struisvogel. Daarnaast zijn er veel verschillende activiteiten in het Samburu reservaat te ondernemen. Je kunt voor een jeepsafari gaan langs de Ewaso Ng’iro rivier, die loopt namelijk dwars door het reservaat. Als je wat meer van bewegen houdt kun je voor de wandelsafari kiezen. Voor de echte fanatiekelingen is er ook nog een bergwandeling mogelijk. De tocht naar Mount Ololokwe duurt zes uur, maar eenmaal aan de top kun je genieten van een prachtig uitzicht.

6. Amboseli

amboseli-nationaal-park

Het beschermde natuurgebied Amboseli Nationaal Park ligt maar op 40 kilometer van de Kilimanjaro, die net over de grens van Tanzania ligt. Vanuit het park heb je prachtig uitzicht op de grootste berg van Afrika. Het park staat vooral bekend om het grote aantal olifanten die er te zien zijn en het ondiepe Kioko meer, waar Flamingo's en pelikanen leven. In het Amboseli park kun je op jeepsafari, wandelsafari en zelfs nachtsafari. Tijdens de nachtsafari ga je op zoek naar nachtdieren zoals gemetkatten, hyena’s, luipaarden en galego’s. De nachtsafari is een unieke ervaring die je echt niet wilt missen.

7. Thomson’s Falls

thomsons-falls

De prachtige waterval Thomson’s Falls, waarvan het water uitkomt op de Ewaso Ng’iro rivier ligt op een hoogte van 2300 meter. In 1883 was Joseph Thomson de eerste Europeaan die de 74 meter hoge waterval ontdekte en vernoemde deze naar zijn vader. Vanaf een plateau tegenover Thomson’s Falls kun je de spectaculaire waterval bekijken maar er is ook een pad die bezoekers kunnen belopen die vlak langs de waterval loopt. Er zijn zelfs nijlpaarden die rondstruinen bij Thomson’s Falls en dit is de hoogste plek in Kenia waar nijlpaarden te vinden zijn. Er is vaak zelfs een prachtige regenboog te zien, wat deze bestemming een magisch gevoel geeft.

Dit waren de 7 mooiste bezienswaardigheden van Kenia. Welke staan op jouw bucketlist? Laat het ons weten met een reactie hieronder!