< Terug naar overzicht
Ontdek de parel van Afrika

Ontdek de parel van Afrika

Uganda wordt ook wel de parel van Afrika genoemd. Een reis door dit prachtige land in combinatie met een bezoek aan buurland Rwanda is gegarandeerd avontuur. Van jungles en vulkanen tot indrukwekkende apensoorten en weidse landschappen vol wilde dieren. 

Ontdek Uganda

Bij een rondreis door Uganda kan je het beste starten met een zoektocht bij Jinja, naar de bronnen van de prachtige rivier de Nijl. Hier kan je genieten van het wilde water en je er zelfs op begeven met een raft! Om vervolgens verder te reizen naar verschillende nationale parken in dit gebied. 

Wandelingen door het Kibale Forest nemen je mee langs het leefgebied van de chimpansees. Zo’n vier uur verderop ligt het Queen Elizabeth National Park. Dit park heeft de grootste nijlpaarddichtheid van Afrika. Ook voor de vogelspotters is dit dé perfecte plek, hier vind je onder andere pelikanen en secretarisvogels. Het zuidelijkste punt van Queen Elisabeth National Park; Ishasha, is ook uiterst bijzonder. Leeuwen hebben zichzelf hier aangeleerd omhoog te klimmen in bomen, op het warmste moment van de dag. Op deze manier schuilen de dieren tegen de hitte van de zon. Kortom een gebied vol bijzondere dieren, je zal van verbazing in verbazing vallen!

Bezoek aan de Gorilla’s

In het zuiden van Uganda, bij Lake Bunyonyi, kan je samen met ervaren rangers op zoek naar gorilla families. Tijdens de zoektocht waan je je langs modderige paden en langs omgevallen bomen om een glimp van de gorilla’s op te vangen. De tocht kan soms zwaar zijn omdat de locatie van de gorilla’s kan verschillen van circa twee tot acht uur wandelen. Alle inspanningen zijn snel vergeten wanneer je oog in oog komt te staan met deze goedmoedige dieren. Een avontuur is het zeker! Naast spectaculaire wandeltochten is het gebied van Bunyonyi ook nog perfect om te verkennen per houten kano.

Combineer je reis met Rwanda

Van Uganda maak je zo de overstap naar buurland Rwanda, naar het Vulcanoes National Park. Onderweg zal je de mist rondom de vulkanen al zien verschijnen. Beklim één van de vulkanen of ga op zoek naar de golden monkey. Golden monkeys leven in bamboevegetatie, bij de basis van de vulkanen. Na een bezoek aan het Vulcanoes National Park kan je doorreizen naar Akagera National Park. Wie kiest voor een gamedrive geniet van een grote diversiteit aan landschap en vegetatie. Wie weet sprinten de antilopen je voorbij en zie je giraffen grazen in het gras!

Sawadee biedt een bijzondere rondreis Uganda en Rwanda aan, een voordelige reis vol avontuur.