< Terug naar overzicht
De leukste activiteiten op het water in Kaapstad

De leukste activiteiten op het water in Kaapstad

De temperaturen tijdens een reis in Zuid-Afrika kunnen flink oplopen en dan heeft iedereen natuurlijk een beetje afkoeling nodig. Dit kan bij een van de vele watersporten en activiteiten die Kaapstad je te bieden heeft. Pak je surfboard en ga de golven op of ga onder water en spot de mooiste dieren. 

1. Surfen in Muizenberg 

Muizenberg is een suburb van Kaapstad. Het strand is het ‘surfwalhalla’ voor de surfers onder ons. Veel waterliefhebbers trekken uit naar Muizenberg strand om wat golven mee te pakken. Je kan voor nog geen 100 rand een surfboard en wetsuit huren. En als je na al dat zout happen honger hebt gekregen, kan dat bij een van de vele restaurantjes aan de boulevard.

Surfen in Kaapstad


2. Kitesurfen

Van de ene watersport naar de andere. Het is tijd om te gaan kitesurfen. Als je zegt kitesurfen dan zeggen de Afrikanen tegen je Bloubergstrand. Dit is het meeste bekende strand van Kaapstad om te gaan kitesurfen. Hier kan je ook lessen nemen, of als je al meer ervaren bent het zelf gaan proberen. Naast dat dit een goede plek is om te kitesurfen, heeft het strand ook een van de mooiste uitzichten op de tafelberg.

3. Zwemmen met haaien

Dit zal misschien niet meteen bovenaan je lijstje staan maar het is zeker de moeite waard. Hier krijg je een enorme adrenaline kick van. Daar ga je dan, in een kooi naar beneden en maar hopen (of stiekem niet) dat er haaien voorbij komen zwemmen. In het begin zal je misschien even schrikken, want ze komen soms wel dichtbij de kooi. Het beste kan dit in Gansbaai, dit wordt ook wel de witte haaienhoofdstad van de wereld genoemd. Maar dit is zeker een ervaring die je niet snel meer zult vergeten.

Zwemmen met haaien in Kaapstad


4. Snorkelen met zeehonden

Een wat minder extreme optie is om te gaan snorkelen met zeehonden. De zeehonden zullen eerst rondkijken en zwemmen, ze willen natuurlijk weten wat er gaat gebeuren. Na een paar minuten zijn ze niet meer bang en kunnen ze aardig dichtbij komen. Wees gerust want ze zullen geen gevaar voor je zijn. Je kan ook gaan duiken maar dan moet je wel je PADI duik certificaat hebben behaald.

5. Walvissen spotten in Hermanus 

Hermanus ligt een klein uurtje rijden van Kaapstad. Deze plaats is ook wel het begin van de tuinroute. De beste tijd om walvissen te spotten is van eind juni tot begin december. Als je rond deze tijd naar Kaapstad afreist, is dit zeker wel een ‘must-do’ die je moet toevoegen aan je lijstje. Het is een hele ervaring om de grote waterdieren te zien.

Walvissen spotten in Hermanus


6. Duiken op een van de mooiste bestemmingen

Duiken kan natuurlijk op meerdere plekken in Zuid-Afrika, maar het duikmekka van dit land is toch wel Sodwana Bay. Het heerlijke klimaat, het prachtige koraalrif en het levendige onderwaterleven zorgen ervoor dat je er geen spijt van zult krijgen. Verder kun je in januari de schildpadden bewonderen want die komen hier dan hun eieren leggen. Dit kan je ‘s nachts bijwonen met een begeleide tour.

7. Duiken met krokodillen 

Vergeet duiken met haaien, dit is de nieuwe adrenaline kick. Het is nog niet heel bekend onder de toeristen, maar daarom kan je het ook zeker niet overslaan. Ga met een kooi het water in tussen de vier meter lange krokodillen. Dit kan in het Cango Wildlife Ranch. Om het nog even wat leuker voor hen te maken, en wat minder voor jou, worden er extra stukken vlees en vis vlak naast je kooi in het water gegooid. De beesten zullen hier natuurlijk zeer hongerig op af stormen. 

Duiken met krokodillen in Kaapstad