Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Festivals in Bhutan

  Aangezien het bij alle vertrekdata van de reis om festivalreizen gaat, is de route niet voor alle reizen gelijk. Onder de informatie over festivals maken we duidelijk om welke festivals het gaat en hoe de reisroute er per vertrekdatum uit ziet.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst overnachten we in een comfortabel hotel vlakbij het vliegveld.

 • 2

  naar Gangtok (1700 meter)

  image

  Vanuit Delhi vliegen we in de vroege ochtend door naar Bagdogra. Vervolgens reizen we met minivans in zes uur verder over een kronkelige weg langs de Teesta-rivier naar Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Gangtok ligt op een berg boven de Ranipoolrivier. Vanaf hier heb je uitzicht op de besneeuwde pieken van de Kanchenjunga, met zijn 8598 meter de op twee na hoogste berg ter wereld. In ons hotel in Gangtok zullen we de komende drie nachten verblijven.

  image

  Sikkim is pas sinds 1975 een deelstaat van India; voor die tijd was het een Boeddhistisch koninkrijk. Het spectaculaire berglandschap, de flora, fauna en boeddhistische kloosters maken Sikkim tot een bijzondere bestemming. In Sikkim leven tal van bevolkingsgroepen, zoals de Lepcha’s (de oorspronkelijke bewoners), Bhutia's, Tibetanen en vele Nepali. Het Boeddhisme is nog steeds belangrijk; de Nepalezen zijn vaak Hindus.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Gangtok / bezoek Rumtek

  image

  Door een prachtig landschap met glooiende berghellingen rijden we naar het grote klooster Rumtek, geheel gebouwd in Tibetaanse stijl. Er wonen meer dan driehonderd monniken en het is kleurrijk versierd met religieuze afbeeldingen. In de middag keren we weer terug naar Gangtok, waar je de rest van de dag naar eigen inzicht kunt besteden. Je kunt bijvoorbeeld uren rondzwerven over de Lalmarkt, waar groente, fruit en de heerlijkste theesoorten worden verhandeld.

  image

  In het in traditionele stijl gebouwde Tibetaans Instituut wonen en werken gevluchte Tibetanen. De bibliotheek herbergt een zeldzame collectie boeken, zijden thankha's (heilige wandkleden) en manuscripten over het Mahayana-boeddhisme. Hier vlakbij vind je een grote witte stoepa (boeddhistisch bouwwerk) en een nieuw klooster. Dit Guru Lakhang klooster herbergt één van de scholen in Sikkim voor jonge monniken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Gangtok / bezoek Phodong en Labrang

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om de kloosters bij Phodong en Labrang te bezoeken. Boven Phodong ligt het veel oudere Labrang klooster. De serene rust op deze hoogte wordt versterkt door de omringende bergen. Het zachte gezang van een aantal monniken en de wapperende gebedsvlaggen zijn de enige geluiden en die versterken de mystieke sfeer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Yuksom

  image

  De auto's staan klaar om ons in acht uur over smalle bergwegen naar Yuksom, de oude hoofdstad van Sikkim, te brengen. Onderweg wordt regelmatig gestopt bij mooie uitzichtpunten, bij het lieflijke Kungraglingklooster, het enige Bon klooster in Sikkim, het Boeddhapark bij Ravangla en het Tashiding klooster. Het Tashiding klooster is schitterend gelegen op een bergtop, met een park aan stoepa’s. Tegen de avond arriveren we in Yuksom, de eerste hoofdstad van Sikkim.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Pelling (2150 meter)

  image

  Deze ochtend bezoeken we o.a. het Norbulingpark nog in Yuksom. Hier werd de eerste koning van Sikkim gekroond. Ook is het mogelijk een wandeling te maken naar het Dubdi klooster en langs traditionele boerderijen. We lunchen vroeg en rijden via het Kecheopelri meer en nabijgelegen vrouwenklooster naar Pelling, waar je de volgende ochtend vroeg op moet om bij helder weer de zon op te zien komen over de Kanchenjunga. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Darjeeling (2134 meter) / bezoek Pemayangste

  image

  We gaan vroeg op pad om een bezoek te brengen aan een van de belangrijkste kloosters in Sikkim, Pemayangtse. Het klooster stamt uit de 18e eeuw en behoort tot de Nyingmapa-orde. Het ligt op 2085 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergpieken en de Kanchenjunga. Een rit van zes uur brengt ons naar het hillstation Darjeeling in de deelstaat West Bengalen. We rijden omhoog door de theeplantages. Darjeeling is schitterend gelegen op een bergtop met uitzicht op het hooggebergte. Dit gebied was al populair bij de Engelsen, die de warmte en drukte van Calcutta ontvluchtten tijdens de zomer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Darjeeling / vrije dag

  image

  Er is veel te doen in het drukke en gezellige Darjeeling. Je kunt vandaag lekker wandelen of een ritje maken met de Toy-train en hiermee het Yiga Choling klooster in Ghoom bezoeken. Het kleine stoomtreintje verbindt Darjeeling met het in de Gangesvlakte gelegen Siliguri. Een ander leuk uitstapje is naar Tiger Hill. Bij zonsopgang (en helder weer) heb je een prachtig uitzicht op de Kanchenjunga en de hele reeks van hoge bergen die Sikkim omringen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Jaldapara National Park

  image

  We rijden naar Madarihat, grenzend aan het Jaldapara nationaal park, een groot natuurreservaat en een natuurlijke habitat van neushoorns en olifanten. Er is ook een grote verscheidenheid aan flora en orchideeën in de omgeving. Je kunt (optioneel) per jeep het park bezoeken. We overnachten in een eenvoudige lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Thimphu (2300 meter)

  image

  We rijden naar de Bhutanese grens. Nadat we de grensformaliteiten hebben afgehandeld, betreden we Bhutan via de met traditionele motieven beschilderde toegangspoort. Meteen verandert de hectische chaos van India in een weldadige rust. Na een korte kennismaking met het grensplaatsje rijden we met onze bus over hoge groene bergpassen, met in de diepte een bruisende rivier, naar de hoofdstad Thimphu waar we tegen de avond aankomen. We overnachten in een comfortabel hotel.

  image

  Bhutan is zowel cultureel als landschappelijk onvergelijkbaar en het is het enige Tibetaans Mahayana-boeddistische koninkrijk ter wereld. De nationale taal Dzongka is verwant aan het Tibetaans. Pas sinds de jaren zeventig staat Bhutan een beetje open voor toeristen. Door strenge toerisme regulering hoopt Bhutan haar identiteit te bewaren. De meeste Bhutanezen gaan traditioneel gekleed in Gho en Kira en houden zich aan eeuwenoude tradities. De nationale sport is boogschieten: als een schutter de bijna onzichtbare roos raakt, wordt er gedanst en gezongen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  Thimphu / vrije dag

  image

  De hoofdstraat van Thimphu met gedecoreerde en beschilderde winkeltjes is een genot voor het oog. Je kunt de beroemde Tashi Cho Dzong (fort) bezoeken, een majestueuze kloosterburcht waar ook de regering van Bhutan zetelt. Het is het grootste klooster van het land en er wonen zo’n 2000 monniken. De binnenplaats is versierd met kleurig houtsnijwerk. In en naast de dzong wordt jaarlijks het Thimpu festival gevierd.

  image

  Tegen de muren van de binnenplaats wordt een enorme thanka met een voorstelling van Padmasambhava uitgerold en er vinden allerlei maskerdansen plaats. Daarnaast is er vandaag tijd voor andere bezienswaardigheden in Thimphu, bijvoorbeeld de school waar de traditionele ambachten worden onderwezen en de Memorial Chorten (de stoepa ter nagedachtenis aan de derde koning).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Thimphu / bezoek Tango klooster

  image

  We bezoeken het schitterend gelegen Tango klooster aan het eind van de Thimphu vallei. Je kunt dit klooster alleen lopend via een kronkelend pad naar boven bereiken. Terug in Thimphu, is het zeker aan te raden om eens bij het textielmuseum te gaan kijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  naar Trongsa (2120 meter)

  image

  We beginnen vroeg aan de lange, maar schitterende rit van ongeveer elf uur naar Trongsa. Via een kronkelende weg rijden we dwars door de bergen, door nauwe valleien met rododendrons en magnolia, die bloeien in het voorjaar, langs mooie dorpjes en dichtbeboste bergruggen. De bomen zijn bedekt met mos vanwege de mist, die op deze hoogte continu voorkomt. Als we geluk hebben met het weer, hebben we vanaf de 3200 meter hoge Dochu La pas een magnifiek uitzicht over de wit besneeuwde Himalaya.


  NB. In Bhutan wordt momenteel gewerkt aan het verbreden van de weg tussen Wangdue Phodrang en Bumthang. Hierdoor duurt de reis van vandaag langer dan normaal. In de hierboven vermelde reistijd is met de werkzaamheden rekening gehouden. In geval van onverwachte omstandigheden, zoals aardverschuivingen die de weg blokkeren, kan de reis uiteraard langer duren.  

  image

  We rijden door een vallei waar we de beroemde 18e eeuwse Chendibji-stoepa (boeddhistisch heiligdom) aantreffen. De Trongsa dzong tegen de donkergroene bergketens is een prachtig gezicht. In de Dzong die we morgen bezoeken, kun je een netwerk van gangen, binnenplaatsen, tempels en gebedshallen met een harmonische sfeer ontdekken. Wanden en houtwerk zijn gedecoreerd en de monniken zijn bijzonder vriendelijk. In de gerestaureerde uitkijktoren boven de Dzong is een museum, gewijd aan de geschiedenis van de koninklijke familie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  naar Bumthang (2580 meter)

  image

  Na een vroege lunch rijden we in zo’n vier uur naar het stadje Jakar, gelegen in het centraal gelegen Bumthang district. Vandaag passeren we de hoogste pas van onze reis: de Yotong La op 3435 meter hoogte. We dalen af langs dorpjes met de op traditionele wijze beschilderde boerenhuizen. Er zijn hier weverijen, waar de speciale Bumthangpatronen worden vervaardigd. We overnachten in een hotel in Jakar.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Bumthang / bezoek kloosters

  image

  In de uitgestrekte Chokhorvallei in Bumthang liggen veel belangrijke tempels en kloosters. In het klooster vlak naast het hotel kunnen we de avonddienst bijwonen. Als er geen festivals zijn maken we een wandeling in de prachtige natuur langs de belangrijkste tempels en kloosters, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit trekken. Beroemd in Bumthang is de lokaal gefabriceerde Zwitserse kaas en er staat er een kleine brouwerij van het heerlijke Red Pandabier. We overnachten opnieuw in Jakar.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 16

  naar Punakha (1350 meter)

  image

  We staan vroeg op voor de tien uur durende rit naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan. Morgen bezoeken we de Punakha dzong, de plek waar de Pho (= vader) en de Mo (= moeder) rivier elkaar ontmoeten. Als er voldoende tijd is kunnen we ook langs de op een heuvel gelegen Chimi Lhakhang, de kleine vruchtbaarheidstempel die met een korte wandeling door de rijstvelden te bereiken is.

  NB. Ook vandaag zullen we waarschijnlijk last hebben van de wegwerkzaamheden. Bij de hierboven vermelde reistijd is met deze werkzaamheden rekening gehouden. Onverwachte omstandigheden kunnen de reistijd uiteraard beïnvloeden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 17

  naar Paro (2280 meter)

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we naar Paro, nadat we eerst de Dzong van Punakha en Chimi Lhakhang hebben bezocht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 18

  Paro / bezoek Tigers Nest

  image

  Het beroemde Tigers Nest, het Taktshang klooster, lijkt tegen de loodrechte grijze rotsen aangeplakt te zijn. Guru Rinpoche zou op de rug van een tijger hiernaartoe zijn gevlogen om in een nabijgelegen grot drie maanden te mediteren. Na ongeveer twee uur wandelen via een pad omhoog kom je op de zeer fotogenieke plaats op de rotsen er tegenover aan. Via een stelsel van trappen kun je ook de kloof nog overbruggen om het klooster zelf te bezoeken. Na de lunch bezoeken we de Rinpung of de Paro dzong uit 1645. Hier vindt jaarlijks in maart-april het vijfdaagse Paro tsechu plaats. Het Nationaal Museum, wat gevestigd is in een van de uitkijktorens van de Paro dzong, is zeker een bezoek waard. Je vindt hier een spectaculaire verzameling oude thangkhas (rolschilderingen) In de hoofdstraat van Paro tref je weer de mooi gedecoreerde winkels. 's Avonds genieten we van een afscheidsdiner.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 19

  vlucht naar Delhi

  image

  In de ochtend vliegen we van Paro naar Delhi. Deze vlucht is zeer spectaculair, omdat je voor een groot deel langs de Himalaya vliegt. Bij helder weer zie je aan de rechterkant van het vliegtuig de hoogste bergen van de wereld op een rijtje liggen. Eenmaal aangekomen in Delhi kun je nog een stadsrondrit maken of gewoon je eigen gang gaan. We hebben allemaal weer onze eigen kamer zodat je nog wat kunt rusten of je opfrissen alvorens we tegen middernacht richting het vliegveld gaan, voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Taj Mahal

  Verlenging Taj Mahal

  Tijdens deze verlenging verblijf je in het Atithi Hotel in Agra. Het ontbijt is exclusief. Meer informatie over deze accommodatie vind je op de volgende website: Atithi Hotel.
  Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 19

  naar Agra

  Na aankomst op de luchthaven van Delhi neem je afscheid van de groep. Je wordt afgehaald van de luchthaven met privé transport en word met de andere Agra verlengers naar het hotel in Agra gebracht. De rit duurt ongeveer 5 uur. Het hotel waar je de komende twee nachten verblijft ligt centraal gelegen op loopafstand van de Taj Mahal. Er is een zwembad.

 • 20

  Agra / Taj Mahal en Rode Fort

  Vandaag kun je één van de zeven wereldwonderen bezoeken, de Taj Mahal! Dit prachtige marmeren mausoleum werd tussen 1631 en 1653 door Shah Jahan gebouwd, hij was destijds de vorst van Agra. Hij liet de Taj Mahal bouwen ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, zij stierf op het kraambed. Mocht je tijd over hebben dan is het ook zeker de moeite waard om het Rode Fort te bezoeken. De omvang van dit fort is bijna 2.5 km en binnen de 20 meter hoge muren bevind zich een kleine stad met moskeen, kamers en tuinen. Je kunt vandaag gebruik maken van een lokale gids.

 • 21

  naar Delhi

  Vandaag reis je in de middag weer met privé transport terug naar Delhi. Onderweg maak je nog een stop bij Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van de Moghulvorst Akbar. Tussen 1570 en 1586 was dit de tijdelijke hoofdstad van de vorst van Akbar. Terug in Delhi heb je nog de mogelijkheid om de dineren en word je aansluitend naar de luchthaven gebracht voor je vlucht terug naar Amsterdam. (NB: de Taj Mahal is altijd op vrijdag gesloten; bij enkele vertrekdata kan het dus zijn dat je niet een tweede dag naar de Taj Mahal kunt).

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Verblijf in het lieflijke Yuksom, de eerste hoofdstad van Sikkim.
 • Overnachting bij het Jaldhapara Wildlife Sanctuary, met optionele safari
 • Inclusief 2 tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Negen dagen en nachten in het exclusieve koninkrijk Bhutan
 • In elke reis een bijzonder festival in Bhutan
 • Wandelen in Bumthang
 • Acht dagen in Sikkim en Darjeeling
 • Bezoek aan het schitterend gelegen Tango klooster en Tiger's Nest
 • Bezoek aan diverse kloosters in Sikkim en een aantal bijzondere dzongs (forten) in Bhutan
 • Spectaculaire vlucht naar Delhi langs de hoogste toppen van de Himalaya
 • Alle vervoer met 6-persoons minivan's in Sikkim en een eigen bus in Bhutan, die het mogelijk maken bijzondere routes te volgen
 • Bezoek aan theeplantages
 • Twee-daagse verlenging Taj Mahal mogelijk

Groepsrondreis Sikkim en Bhutan

Niet boekbaar

Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!