< Terug naar overzicht
Yippiekajee, de hoogtepunten van southwest USA!

Yippiekajee, de hoogtepunten van southwest USA!

Mirjam van der Kooij -onze ervaren reisexpert- heeft al vele reizen gemaakt. Dit keer maakt ze een rondreis door het westen van de Verenigde Staten en is super –maar dan ook écht SUPER- enthousiast!

Oyoyoy, wát een reis is dit! Zelden heb ik zó vaak op zulke ontiegelijk verlaten plekken gestaan, en zo'n ongelófelijk eind in de verte kunnen kijken. Nooit eerder stond ik in minder dan 1 week tijd op één van de donkerste plekken op aarde (The Goblins NP), te dansen met een Navajo-opperhoofd, tussen rendieren en elanden te barbequen, en hing ik aan handen en voeten in kettingen in een adembenemend mooie trail.  


We worden bedolven onder natuurschoon, want het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft het allemaal: kolkende rivieren, eeuwenoude canyons, honderden meters hoge kliffen, bloedhete woestijn, en immense bouwprojecten. Tel daarbij de ranches met uitzicht op het grote niets, wilde paarden, Route 66 en besneeuwde bergpassen op, en je weet dat je de ultieme reis maakt. 


Alle highlights die de 4 staten (California, Utah, Arizona en Nevada) herbergen, bezoeken we tijdens deze reis. En jubelend wandel ik door elk National Park. Met ons cluppie van 11 maken we een ultieme en intieme roadtrip, onze relaxte bus brengt ons waar we maar willen. En of ik 's avonds nou m'n tentje of m'n hotelbed induik, ik heb er elke dag weer een hoogtepunt op zitten.    


Na 3 weken praat ik alleen nog in superlatieven, en smeek ik m'n reisgenoten om volgend jaar weer met elkaar op reis te gaan. Want nooit eerder had ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zo'n grote grijns op m'n gezicht.     Laat een reactie achter

 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
  • Lezing door reisjournalist Sander Groen
  • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
  • Een schaatsbaan!
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.