< Terug naar overzicht
Noordoost-Verenigde Staten: charmant Pennsylvania

Noordoost-Verenigde Staten: charmant Pennsylvania

philly bord met reizigers

Wanneer je Philadelphia bezoekt word je meegevoerd in de Amerikaanse onafhankelijkheid, waarin de stad een belangrijke rol heeft gespeelt. Philadelphia is namelijk dé plek waar op 4 juli 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend en waar de grondwet werd opgesteld. Aan de hand van een tour in het teken van de onafhankelijkheid, duiken we dieper de geschiedenis in en gaat de stad nóg meer leven. De tour eindigt bij de bekende ‘Liberty Bell’. Op het eerste zicht misschien maar gewoon een klokkenspel, maar met de achterliggende geschiedenis vers in je hoofd begrijp je ineens veel meer van dit monument.

liberty bell

Indian Summer is calling!

Al claim ik al jaren de lente als lievelingsseizoen te hebben, toen we steeds verder de countryside van Pennsylvania in reden, moest ik toch een beetje van mijn geloof afstappen. De smalle straten maken langzaam plaats voor glooiende heuvels en brede wegen. We worden getrakteerd op een schitterend kleurenpalet. Van groen naar rood en oranje naar geel. Overal waar je kijkt zie je de bladeren in prachtige kleuren veranderen. Welkom in het sprookje dat Indian Summer heet!


De countryside zit boordevol verrassingen en ik raad je dan ook aan hier echt de tijd voor te nemen. Zin om die heerlijke Philly Cheesesteak er af te lopen? Kies dan één van de vele hiking trails die de countryside rijk is. Omringd door bomen als in een schilderij en met hier en daar een eekhoorn aan je zijde, vergeet je soms dat het slechts twee uur rijden is van het bruisende Philadelphia. De perfecte combinatie!  Alsof dit nog niet genoeg is, is de countryside ook nog eens dé plek in Pennsylvania voor goede wijn. Er zijn genoeg lokale wijnbrouwerijen waar je alles kan leren over de bijzondere wijnen uit deze streek. En wat is een bezoek aan een wijnbrouwerij zonder te proeven? Juist, cheers!Amerika op z’n culinairst

Als je net als ik nog nooit in Amerika bent geweest, verwacht je zoals ik in het begin al zei: groot, groter en grootst. En dan vooral de wegen, winkels, auto’s en ga zo maar door. Niets is minder waar, ook dat heb je in de countryside van Pennsylvania. Om dat ultieme Amerika-gevoel te voeden, duiken we een grote ‘mall’ in. Het is precies zoals we verwachtten met als bonus op elke hoek een fastfood keten. Maar de VS is niet alleen maar gigantisch: Pennsylvania voelt knus. Mede door de kleine en knusse restaurants, goede wijn en hun liefde voor lokale producten, komen er steeds meer culinaire spots bij. Er wordt veel gewerkt met producten uit het seizoen; pumpkin hier, pumpkin daar. Tussen de prachtige landschappen door zie je dan ook vaak grote pompoenvelden waar de Amerikanen zich klaarstomen voor de herfst en niet te vergeten, Halloween.


Nu ik dit reisverhaal schrijf krijg ik als vanzelf heimwee naar dit diverse en charmante deel van Amerika. Wat ben je leuk Pennsylvania!