9-daagse wandelreis Cyprus | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Cyprus

Wandel over het eiland van liefdesgodin Aphrodite

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandelreis door het Troodos gebergte
 • Vrijwel alle maaltijden inclusief in de reissom
 • Wandelingen vanuit comfortabel hotel met zwembad
 • Ervaren en lokale gids tijdens alle wandelingen
 • Bezoek de prachtige Kaledonia waterval

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Cyprus

Route 9 daagse Wandelvakantie Cyprus

Tijdens deze avontuurlijke rondreis verken je al wandelend het mythische eiland Cyprus. Ontdek tijdens de wandelreis het schitterende Troodos gebergte, pittoreske dorpjes en kristalheldere watervallen. Er is ook voldoende tijd om door het gezellige dorpje Agros te slenteren waar ons hotel zich bevindt. Deze Cyprus wandelreis door geurende dennebossen zul je niet snel vergeten!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Paphos, naar Agros
 2. Dag 2 - wandeling rond Mount Olympus
 3. Dag 3 - wandeling naar de Kaledonia waterval
 4. Dag 4 - wandeling rond Mount Olympus
 5. Dag 5 - wandeling naar het Panagia klooster
 6. Dag 6 - wandeling naar Kakopetria
 7. Dag 7 - wandeling naar Kyperounta
 8. Dag 8 - terugvlucht naar Amsterdam
 9. Dag 9 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Cyprus, 9 dagen

Oh denneboom

In het indrukwekkende Troodos gebergte waan je je in een sprookje. We wandelen rondom Mount Olympus, door prachtige valleien en langs kraakheldere watervallen. Constant worden we vergezeld door de heerlijke geur van verse dennenaalden. Ons comfortabele hotel (met zwembad) is een perfecte uitvalsbasis voor een aantal mooie dagwandelingen. Binnen mum van tijd zit je midden in de natuur! 

Tongstrelende taferelen

Tijdens deze wandelvakantie op Cyprus zijn bijna alle maaltijden inbegrepen in de reissom. We ontbijten in het hotel voordat we op pad gaan en na de wandeling staat er steeds een heerlijke lunch voor ons klaar, uiteraard inclusief een glas lokale wijn. 's Avonds eten we weer in het hotel, behálve op de laatste avond. Dan zorgen we ervoor dat er een rijkgevulde tafel voor ons klaar staat in een gezellige taverne, overladen met de lekkerste mezze van het land. 

Liefdeseiland

Cyprus is een eiland vol met magische mythes en levendige geschiedenis. Volgens de legende kwam Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid, hier uit de zee. Onze reisbegeleider vertelt je graag van alles over deze mythesdie onlosmakelijk met het eiland verbonden zijn en terugkomen in het dagelijks leven van de Cyprioten.

Wandelvakantie Cyprus

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven