< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Spanje - Andalusië

Wandelen langs de Pueblos Blancos

8 dagen vanaf € 1.499 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Ervaar het Andalusische plattelandsleven
 • Verblijf in het prachtige Setenil de las Bodegas
 • Wandel over de spectaculaire Caminito del Rey
 • Bezoek aan Sevilla, de prachtige Andalusische hoofdstad vol geschiedenis
 • Vrijwel alle maaltijden inclusief

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Spanje - Andalusië

Andalusië, de meest zuidelijke regio van Spanje, heeft ontzettend veel te bieden. In deze omgeving vind je de meest prachtige natuurgebieden met hoge bergen, brede meren, mediterrane bossen en vele bodega's (wijngaarden). Het is dan ook geen verrassing dat de regio uitermate geschikt is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Bovendien vind je in Andalusië een hele interessante mengelmoes van culturen. De regio is door de geschiedenis heen namelijk de thuisbasis geweest van veel verschillende volkeren, waaronder de Romeinen, de Moren en de Christenen. Vooral in de steden, maar ook in verschillende authentieke dorpjes is de geschiedenis van Andalusië nog goed terug te zien. Tijdens deze reis gaan we dus niet alleen prachtige wandelingen maken, ook krijg je de kans om enkele van de mooiste plaatsjes te ontdekken waar je de cultuur nog altijd goed kunt proeven. Eén van deze plaatsjes is het fraaie Setenil de las Bodegas, waar we tijdens onze gehele reis zullen verblijven.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Malaga / transfer naar Setenil de las Bodegas
 2. Dag 2 - wandelen langs de Molinos rivier
 3. Dag 3 - wandelend van Benamahoma naar El Bosque
 4. Dag 4 - bezoek aan Ronda / wandeling naar El Tajo
 5. Dag 5 - Dagtrip naar Sevilla
 6. Dag 6 - El Chorro Gorge / Caminito del Rey
 7. Dag 7 - wandelen in het Sierra de Grazalema Nationaal Park
 8. Dag 8 - transfer naar Malaga / vlucht naar Amsterdam
Bekijk 8-daagse wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

Setenil de las Bodegas, één van de Pueblos Blancos

Setenil de las Bodegas is één van de meest unieke plaatsen van alle witte dorpen, de Pueblos Blancos, in de Sierra de Cádiz. De huizen in dit stadje staan deels onder een rots en deels erop; samen vormen ze een prachtig landschap. In de Calle Cuevas de la Sombra kun je dit goed ervaren. Ons hotel ligt net buiten het centrum van Setenil de las Bodegas en vormt een heerlijke uitvalsbasis voor deze wandelweek in Andalusië. Op tweemaal lunch na, zijn alle maaltijden inclusief. Naar en van de wandelingen reizen we per privé bus met airconditioning. 

De kliffen en kloven van de Sierra de Grazalema

Sierra de Grazalema werd in 1977 al aangewezen als UNESCO biosfeerreservaat en werd in 1984 uitgeroepen tot het eerste natuurpark in Andalusië. Het is een prachtig en ecologisch opmerkelijk gebied dat je niet snel zou verwachten in Spanje. Je vindt er een afwisselend landschap van kalksteen met kliffen, geulen, grotten en kloven. Midden in het nationaal park vind je bovendien het Embalse de Zahara-el Gastor meer, een prachtig gevormd meer waar je vanaf de hoger gelegen bergen er rondom heen een fantastisch uitzicht op hebt.

De spectaculaire Caminito del Rey

De wereldberoemde wandelroute Caminito del Rey werd lange tijd ‘het gevaarlijkste pad ter wereld’ genoemd. Vroeger werd dit pad bewandeld door mensen vergezeld van ezels, maar dat ging helaas lang niet altijd goed. Het zwevende houten pad dat gebouwd werd op de smalste, meest onbegaanbare stukken, bleek echter ook niet 100% veilig en men refereerde nog vaak naar de Caminito als ‘the walk of death’. Pas in 2015 werd de nieuwe Caminito del Rey, die voldoet aan alle hedendaagse veiligheidsmaatregelen, geopend. Het is een geweldige ervaring de route te bewandelen onder begeleiding van een gids die ontzettend veel weet te vertellen over de geschiedenis van het pad en de natuur eromheen. 

Bezoek aan Sevilla

Tijdens de reis bezoeken we ook Sevilla, de prachtige hoofdstad van Andalusië. De aanwezigheid van de Moren is nog steeds zeer goed zichtbaar in de architectuur van de stad. De kathedraal van Sevilla is de grootste van heel Europa. Het is een prachtig gebouw dat je van afstand al kunt zien: de klokkentoren steekt bijna 100 meter boven de grond uit. Uit de Romeinse tijd dateert het Alcazar, een complex van paleizen dat door de jaren heen ook nog door de Moren en Christenen is gebruikt. Je hebt een hele dag om deze geweldige stad te bekijken.

Wandelvakantie Spanje - Andalusië

Wandelen langs de Pueblos Blancos

Wandelvakantie Spanje - Andalusië
8 dagen vanaf € 1.499 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven