< Terug naar resultaten

22-35ers reis Nepal

Trekking, rafting en wildlife

18 dagen vanaf € 2.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Zeer afwisselende rondreis met een flinke dosis actie
 • Vijfdaagse trekking in het Annapurna gebied
 • Tweedaagse rafttocht op de Trishuli Rivier
 • Wildlife spotten in het Chitwan National Park
 • Comfortabele en sfeervolle hotels in Kathmandu, Pokhara en Bhaktapur

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 18 daagse 22-35ers reis Nepal

Ga op avontuur in Nepal en ontdek waarom deze bestemming absoluut van je bucketlist afgetikt moet worden! Om maar wat te noemen, een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief, raften op de stroomversnellingen van de Trishuli Rivier en wildlife spotten in het Chitwan National Park. Tel daarbij op de bruisende hoofdstad Kathmandu met zijn bijzondere cultuur, tempels en prettige nightlife, de koningsstad Bakhtapur, het prachtig gelegen Pokhara en de vergezichten vanuit het dorpje Balthali aan de rand van de Kathmandu Vallei. Kortom, genoeg ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Kathmandu
 2. Dag 2 - aankomst Kathmandu
 3. Dag 3 - Kathmandu, bezoek Bodhnath Stupa, Pashupatinath en kookworkshop
 4. Dag 4 - raften op de Trishuli Rivier
 5. Dag 5 - raften op de Trishuli Rivier / naar Pokhara
 6. Dag 6 - dag 1 trektocht: naar Ulleri (1960m)
 7. Dag 7 - dag 2 trektocht: naar Ghorepani (2850m)
 8. Dag 8 - dag 3 trektocht: via Poon Hill (3210) naar Tadapani (2590m)
 9. Dag 9 - dag 4 trektocht: naar Ghandruk (2012m)
 10. Dag 10 - dag 5 trektocht: naar Naya Pul, bus naar Pokhara
 11. Dag 11 - Pokhara / vrije dag
 12. Dag 12 - via Bandipur naar Chitwan National Park
 13. Dag 13 - Chitwan National Park / vrije dag
 14. Dag 14 - naar Bhaktapur
 15. Dag 15 - verkenning van Bhaktapur / naar Balthali
 16. Dag 16 - Balthali & Khopas​i / naar Kathmandu
 17. Dag 17 - Kathmandu, bezoek aan Swayambunath (Monkey Temple) en vrije middag
 18. Dag 18 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Nepal 22-35 18 dagen

Met andere twintigers en dertigers de wereld over 

Reizen voor twintigers en dertigers, die unieke ervaringen willen opdoen, in zijn voor avontuur en het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. De avontuurlijke rondreizen van Sawadee zijn er nu ook voor reizigers tussen de 22 en 35 jaar. Ontdek samen de schoonheid van andere culturen en de wilde natuur. Op de mooiste plekken van deze aarde wisselen enerverende activiteiten en momenten van ontspanning zich af. Nieuwe vriendschappen en onvergetelijke momenten gegarandeerd, de wereld ligt aan je voeten; have fun! 

Trekking, rafting en wildlife

Dit is een reis voor actie- en avontuurzoekers die van mooie vergezichten en een flink vleugje cultuur houden. In Kathmandu, Pokhara en Bhaktapur slapen we in comfortabele hotels en in Chitwan en Balthali in prachtig gelegen resorts. Sommige hotels/resorts hebben een zwembad. Tijdens de tweedaagse rafttocht slapen we in tenten of simpele accommodatie langs de rivier en tijdens de 5-daagse trekking slaap je in eenvoudige guesthouses (teahouses) met gedeelde sanitaire voorzieningen.We reizen met een privé bus, zodat we zelf kunnen bepalen waar we willen stoppen.

De pleinen en tempels van bruisend Kathmandu

We starten deze actieve reis in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Even drie keer met je ogen knipperen, want het is hier een bonte mengeling van mensen, riksja's, fietsen, rijkelijk bewerkte tempels én heilige koeien.  Auto's, moderne hotels en soms smaakvol ingerichte cafeetjes en restaurants zorgen voor het contrast tussen de oude tradities en de eenentwintigste eeuw. Aan het begin én aan het eind van de reis snuiven we uitgebreid cultuur en bezoeken we het Durbar Square, het centrale plein met zijn tempels, musea, paleizen en religieuze beelden en ontdekken we de Tibetaanse rituelen rond de Bodnath Stupa en bekijken we de stad vanaf de hooggelegen Monkey Temple. Ook maken we kennis met de Nepalese keuken als we een kookworkshop doen.

De rapids van de Trishuli Rivier

Tijd om actief te worden! Een tweedaagse rafttocht op één van de wildstromende rivieren van Nepal zorgt voor een gezonde dosis adrenaline. Onder leiding van deskundige crew worden we twee dagen lang over de Trishuli Rivier geloodst. Dan is het weer even rustig en kun je genieten van de fantastische uitzichten op de Himalayatoppen, vervolgens is het alle hens aan dek om de stroomversnellingen door te komen. Tussendoor genieten we van geneugten, lekker eten en slapen langs de rivier. Na de tweedaagse rafttocht reizen we naar Pokhara, prachtig gelegen aan het enorme Fewa Meer. 

Vijfdaagse trekking: wandelen langs machtige Himalaya toppen

En dan nu echt de bergen in! Vanuit Pokhara trekken we vijf dagen lang over eeuwenoude paden langs terrasvormige akkers, door prachtig gelegen dorpjes en onder de flanken van 's werelds hoogste toppen. Tijdens grote delen van de tocht is de Annapurna South (7219m) te zien, maar ook Annapurna (8091m), de karakteristieke Machapuchare ('Fishtail') en de hoogste van allemaal in dit gebied, de Dhaulagiri van maar liefst 8167 meter. We lopen steeds zo'n 4 tot 6 uur per dag en slapen in lokale guesthouses die ook wel teahouse worden genoemd. Deze accommodaties worden gerund door lokale families en serveren ook het avondeten en ontbijt. Het zijn simpele onderkomens, maar met een klein beetje geluk tref je een keer een warme douche!

Wildlife spotten in het Chitwan Nationaal Park

Na de trekking kunnen we nog even een dagje bijkomen in Pokhara. Misschien heb je zin in een fietstochtje of een relaxed toertje in een roeiboot op het meer voor een laatste blik op de witte toppen van het Annapurna Massief? We reizen naar de Terrai, het Nepalese laagland in het zuiden. In het natuurreservaat Chitwan leven neushoorns, Bengaalse tijgers, krokodillen, herten, apen en schitterend gekleurde vogels. Per jeep of in een uitgeholde boomstam op de rivier kun je op verkenning en proberen wild te spotten. Verrassend, ook dit kan zorgen voor de nodige adrenaline!

Bhaktapur en Balthali: een laatste vleugje cultuur en natuur

Vanuit Chitwan reizen we weer noordwaarts en bereiken Bhaktapur, één van de koningssteden in de Kathmandu Vallei. De stad heeft een prachtige en authentieke sfeer met zijn vele tempels en kleine winkeltjes waar je ziet hoe zilversmeden, koperslagers en leerbewerkers op traditionele wijze hun ambacht uitoefenen. Voordat we weer teruggaan in het stedelijke geweld van Kathmandu verblijven we een nacht in alle rust aan de rand van de Kathmandu Vallei, Balthali. Hier kunnen we nog een keer genieten van mooie uitzichten op de Himalayatoppen en maken we kennis met het lokale leven als we een wandeling maken door de dorpjes en langs de rijstvelden. Nog even de laatste inkopen doen in Kathmandu en we zijn weer klaar voor de terugreis, vol van bijzondere ervaringen en mooie herinneringen!

22-35ers reis Nepal

Trekking, rafting en wildlife

image
18 dagen vanaf € 2.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven