Hakuna Matata met deze Afrikaanse playlists! | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
Hakuna Matata met deze Afrikaanse playlists!

Hakuna Matata met deze Afrikaanse playlists!

Afrikaanse muziek verschilt van de meeste muziekstijlen. De nadruk ligt specifiek op het ritme, welke meestal de trommel als basis heeft. Binnen de Afrikaanse muziekstijl zijn ook veel genres te onderscheiden. In dit blog willen we je kennis laten maken met een aantal verschillende genres én klassiekers. Haal nu deze swingende Afrikaanse ritmes in huis met onderstaande playlists!

Afrikaanse classics en tribal muziek 

De onderstaande playlist is een mix van Afrikaanse classics en tribal muziek waarin de marimba, kalimba, congo drums en andere Afrikaanse muziekinstrumenten te vinden zijn:

Mbaganga (Zuid - Afrika) 

Mbaganga is een populaire muziekstijl uit Zuid-Afrika. Het is ontstaan door een mengeling van muziekstijlen als jazz, marabi (Afrikaanse muziekstijl) en kwela (Afrikaanse muziekstijl). De saxofoon en elektrische gitaar zijn erg herkenbaar in de Mbaganga muziek. Bekende artiesten in dit genre zijn Lucky Dube, Johnny Clegg en Mahlathini and the Mahotella Queens.
Geniet hieronder van een playlist van Mahlathini and the Mahotella Queens:

.  

Highlife (West Afrika)  

Highlife is een populair muziekgenre in West-Afrika. Deze dansmuziek ontstond eind 18e eeuw in Gana en was meegebracht door West-Indische soldaten. Het is een mix van Afrikaanse ritmes met Amerikaanse brassbandmuziek.
Swing mee op de aanstekelijke ritmes van de ‘West African High Life Band’:

 

The Lion King 

Last but not least; een afspeellijst van de klassieke Disney film ‘The Lion King’. Deze hoort toch ook zeker thuis in deze lijst met als doel om je even helemaal in Afrika te wanen. Hakuna Matata!:

Zin in een swingende reis naar Afrika? Bekijk hier onze verschillende reizen. 


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte