< Terug naar overzicht
De beste boeken om Afrika beter te begrijpen

De beste boeken om Afrika beter te begrijpen

Wat is er nou fijner dan een boek te lezen, wat je meeneemt naar een ver en exotisch oord? Sommige verhalen zijn minder romantisch maar geven je wel een dieper inzicht van de situatie ter plaatse. Om deze reden hebben we in dit blog vijf bijzondere boeken opgenomen, welke je fascinerend Afrika beter leren begrijpen. Veel leesplezier met deze boeken: 

1. A Man of the People – Chinua Achebe 

A Man of the People is een roman van de Nigeriaanse schrijver Chinua Achebe. Het verhaal gaat over Odili, een jonge en goed opgeleide man. Hij komt in conflict met zijn voormalige leraar 'Chief Nanga', die een carrière in de politiek begint. Het speelt zich af in de twintigste eeuw in een fictief Afrikaans land. In het boek vertegenwoordigt Odili de veranderende jongere generatie en Chief Nanga de traditionele West-Afrikaanse gebruiken.

> Meer informatie en bestellen

2. Congo, een geschiedenis - David van Reybrouck

Maak kennis met de roerige geschiedenis van het reusachtige Congo. David Van Reybrouck beschrijft de geschiedenis, van ruim voor de komst van de ontdekkingsreiziger Stanley tot en met de invloed van China in de laatste tien jaar en de recente economische crisis. 

> Meer informatie en bestellen

3. Doodlopende hulp – Dambisa Moyo 

Er is enorm veel westerse ontwikkelingshulp richting Afrika gegaan in de afgelopen jaren. Echter lijkt niets te helpen: de armste landen worden alleen maar armer. Volgens Dambisa Moyo is die hulp misschien wel de belangrijkste oorzaak van de ellende. 

> Meer informatie en bestellen

4. Tikkop – Adriaan van Dis 

Tikkop is een roman over verraad, maar ook over vriendschap en liefde. Het gaat over twee mannen die elkaar kennen van de Anti-apartheidsbeweging. Na 40 jaar ontmoeten ze elkaar opnieuw in het hedendaagse Zuid Afrika.

> Meer informatie en bestellen

5. Out of Africa – Karen Blixen 

Out of Africa, is een roman geschreven door de Deense barones Karen Blixen. Het boek staat vol met memoires en verscheen in 1937. De memoires bestaan uit losse voorvallen uit de zeventien jaar (1914-1931) dat Karen Blixen op een plantage in Kenia woonde en werkte. Ze vertellen op poëtische wijze over het leven in Afrika.

> Meer informatie en bestellen

Heb jij interesse om naar dit fascinerende continent te reizen? Bekijk hier onze verschillende reizen.