< Terug naar overzicht
Fotoverslag: Nieuw-Zeeland

Fotoverslag: Nieuw-Zeeland

Reisexpert Neda komt terug uit Nieuw-Zeeland en showt haar jaloersmakende foto’s op kantoor. Ruige berglandschappen, metersdiepe fjorden en ongerepte stranden passeren de revue. Dit mogen we je natuurlijk niet ontnemen, vandaar dat we in dit verslag de mooiste foto’s van Neda’s reis door Nieuw-Zeeland hebben uitgelicht. 

Abel Tasman     

Het park is met haar 225 vierkante kilometer het kleinste van Nieuw-Zeeland en heeft goudgele stranden, prachtige kustlijnen en kent vanwege zijn ligging een heerlijk zacht klimaat. De watertaxi brengt je naar een verder gelegen strand; een ideaal startpunt voor een heerlijke wandeling door een waanzinnige omgeving. 


Kaikoura 

De route naar Kaikoura is er eentje die zeker met mooi weer het ultieme reisgevoel creëert. Als je walvissen wilt spotten is dit dé plek waar je dat vanaf de boot kunt doen! Je kunt in Kaikoura ook heerlijk eten, koffie drinken en kustwandelingen maken.


Fox Glacier

Bij de Fox Glacier kun je een spectaculaire helicoptervlucht maken. Ook kun je in de omgeving prachtig wandelen. Zo is de wandeling bij Lake Matheson (Mirror Lake) erg de moeite waard. Met een beetje geluk (en mooi weer) kun je hier Mount Cook en Mount Tasman weerspiegeld in het water zien.


Wanaka 

In Wanaka zijn er verschillende wandelroutes. Eén hiervan is de drie uur durende Diamond Track, waar je verschillende soorten natuur tegenkomt. Bossen, rotsen, grasland, struikgewas afgewisseld door sneeuw én zon. Uiteindelijk bereik je via deze route de top van de Rocky Mountain en word je beloond met een prachtig uitzicht! 


Queenstown

Onderweg naar Fiordland Nationaal Park komen we langs Queenstown. Gelegen aan het prachtige, diepblauwe Lake Wakatipu en ingesloten tussen steile bergen. Een leuk stadje om te bekijken en te genieten van een heerlijke lunch in een van de vele restaurantjes.  


Milford sound 

Milford Sound, de meest beroemde fjord van Nieuw-Zeeland. Alleen al de weg hier naartoe is meer dan spectaculair te noemen. Onderweg kom je door  Fiordland nationaal park, over de Avenue of the Disappearing Mountain en door de Homertunnel. Met de boot kun je hier een tocht maken tussen de watervallen en de bergen door. Het is de ideale plek om te kajakken, wandelen en wilde dieren te spotten. 


Klik hier voor meer info over deze reis.