< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië - Sardinië

De helderblauwe uitzichten van de Supramonte

8 dagen vanaf € 1.249

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de de schitterende natuur van het Supramonte gebergte
 • Verken de Gorropu, Europa's diepste canyon
 • Maak kennis met eeuwenoude Nuraghische beschavingen
 • Geniet van het relaxte Sardijnse leven, het heerlijke eten, de wijnen
 • Veel maaltijden inclusief

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Italië - Sardinië

Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie verkennen we de schitterende natuur en de oude culturen van de Supramonte, het kustgebergte van Oost-Sardinië. Tijdens relaxte wandelingen genieten we van prachtige uitzichten over de Golf van Orosei, we ontdekken de diepste kloof van Europa en maken kennis met de eeuwenoude Nuraghische beschavingen. Tussendoor nemen we het relaxte Sardijnse leven tot ons en af en toe hebben we de mogelijkheid om een duik te nemen in het diepblauwe water van de Middellandse Zee. We overnachten in twee lokale hotels, in het bergdorpje Dorgali en in Calagonone aan de kust. We verplaatsen ons per eigen bus en eenmaal per boot.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Olbia / naar Dorgali
 2. Dag 2 - wandeling Serra Orrios en bezoek Cala Orsala en Grotta di Ispinigoli
 3. Dag 3 - wandeling naar de Gorropu Kloof
 4. Dag 4 - wandeling in het prehistorische dorp Tiscali / bezoek aan de bronnen van Su Gologone
 5. Dag 5 - wandeling rond Monte Tului / naar Calagonone
 6. Dag 6 - vrije dag Calagonone
 7. Dag 7 - boottocht naar Cala Luna en wandeling vanaf het strand / vrije middag
 8. Dag 8 - transfer naar Olbia / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Amalfikust

De helderblauwe uitzichten van de Supramonte

Deze relaxte wandelweek staat in het teken van prachtige landschappen, uitzichten op het diepblauwe water van de Golf van Orosei en het verkennen van overblijfselen van oude beschavingen. Uiteraard genieten we van het Sardijnse leven, het uitstekende lokale eten en de heerlijke wijnen. De eerste vier nachten slapen we in het bergdorpje Dorgali, de basis voor onze wandeltochten door de Supramonte. De tweede basis is Calagonone, een gezellig dorpje aan de kust. Er zijn vijf wandeldagen en één dag hebben we ter vrije besteding. Naast alle ontbijten zijn vier lunches en vier diners inclusief.

De Gorropu, Europa's diepste kloof

De Gorropu Kloof staat ook wel bekend als de 'Grand Canyon van Europa'. De verticale wanden tot wel 200 meter reiken en vormen daarmee de diepste en ruigste natuurlijke kloof van Europa. Tijdens onze wandeling door de kloof ontdekken we de natuurlijke schoonheid van deze canyon die gedurende miljoenen jaren door de Flumineddu is uitgehold.

Nuraghische overblijfselen in Serra Orrios en Tiscali

Tijdens onze wandelweek duiken we ook in de vroege geschiedenis van Sardinië, de tijd van de Nuraghische beschaving. De overblijfselen, geruïneerde dorpjes en kegelvormige graftorens die over het hele eiland zijn geplaatst, vormen symbolen van Sardinië die we ontdekken in Serra Orios en Tiscali. De Nuraghen vormden een pré-Romeins volk wat leefde tussen tussen 1800 en 238 voor Christus. We maken mooie wandelingen rond Serra Orrios en Tiscali.

Calagonone en Cala Luna

De tweede helft van de week verblijven we in het gezellige kustdorpje Calagonone, uitgangspunt voor enkele mooie wandelingen en leuke optionele activiteiten. Vanuit ons hotel hoeven we hier niet ver te lopen om een duik te nemen in de zee. Met de boot varen we naar Cala Luna, één van de mooiste stranden van Sardinië. Vanaf hier wandelen we terug naar ons hotel. Op de vrije dag in Calagonone kun je een boottocht maken naar de Bue Marino Grot of kajakken op het Cedrino Meer.

Wandelvakantie Italië - Sardinië

De helderblauwe uitzichten van de Supramonte

Wandelvakantie Italië
8 dagen vanaf € 1.249
Naar boven
 

Zondag 28 november 2021
Inspiratiedag, Houten

 • Ontmoet de mensen achter de schermen
 • Reispresentaties van verschillende bestemmingen zoals Finland, IJsland en Zuidelijk Afrika
 • Algemene informatiemarkt voor al je reisvragen

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.